نوسان شدید در بازار طلا؛ هشدار به سرمایه گذاران
در پی تحولات بینالمللی و اقتصادی، بازار طلا این هفته شاهد افت چشمگیری بود. قیمت هر گرم طلا روز پنجشنبه برای مدتی به زیر مرز روانی ۳۹۰۰ لیر رسید و به ۳۸۸۹ لیر کاهش یافت. این در حالی است که قیمت هر اونس طلا نیز به ۳۱۲۰ دلار سقوط کرد.

به نقل از سی ان ان ترک، کارشناسان اقتصادی، از جمله حکمت بایدار، بنیانگذار مؤسسه «مشاوره چشم سوم»، معتقدند کاهش قیمت طلا تحت تأثیر کاهش تنشهای ژئوپولیتیکی، پیشرفت در مذاکرات تجاری میان آمریکا و چین، و تقویت اعتماد به نظام مالی جهانی و دلار آمریکا رخ داده است.
بایدار در گفتوگو با پایگاه خبری ملیت، با اشاره به اینکه پیشبینی کاهش قیمت اونس طلا تا سطح ۳۱۳۱ دلار را پیشتر مطرح کرده بودند، گفت: با افت روز پنجشنبه تا سطح ۳۱۲۰ دلار، این پیشبینی محقق شد.
به گفته بایدار، سیگنالهای فنی میانمدت همچنان جهت نزولی دارند و نمیتوان از شکلگیری یک روند صعودی صحبت کرد، اما احتمال دارد شاهد خریدهای کوتاهمدت و واکنشی باشیم. وی سقف این واکنشها را سطح ۳۲۷۰ دلار برای هر اونس طلا ارزیابی کرد و افزود: این یک اصلاح موقت است و نه آغاز یک روند صعودی پایدار.
بایدار همچنین کاهش ریسکهای ژئوپولیتیکی، عقبنشینی آمریکا و چین در زمینه تعرفههای تجاری و افزایش اعتماد به دلار و سیاستهای پولی آمریکا را از جمله دلایل اصلی کاهش قیمت طلا برشمرد. وی با اشاره به تلاش دولت آمریکا برای تأمین منابع مالی از طریق افزایش درآمدهای مالیاتی افزود: عدم تمایل فدرال رزرو به کاهش نرخ بهره نیز فشار مضاعفی بر قیمت طلا وارد کرده است.
بایدار درخصوص پیشبینی قیمتها برای هفته آینده گفت: انتظار میرود یک روند بازیابی محدود آغاز شود. هدف اول ما سطح ۳۲۳۹ دلار برای هر اونس و سپس ۳۲۷۰ دلار است. این افزایش، تنها یک خروج موقت از وضعیت نزولی است و به معنای آغاز یک روند پایدار نیست.
وی همچنین افزود در صورت تحقق این سناریو، قیمت هر گرم طلا ممکن است دوباره به بالای ۴۰۰۰ لیر بازگردد و حتی به ۴۱۰۰ لیر نیز برسد، اما این رشد نیز محدود خواهد بود و نوسانات در بازار ادامه خواهد داشت.
این کارشناس در مورد تأثیر احتمالی مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین در استانبول نیز گفت: در صورت تحقق صلح، انتظار تغییرات چشمگیر در بازار طلا را ندارم. بازارهای بورس اروپا ممکن است واکنش مثبت نشان دهند، اما تأثیر بر طلا بهعنوان دارایی امن، محدود خواهد بود. همچنان سیاستهای فدرال رزرو و جو کلی بازارهای جهانی تعیینکننده باقی خواهند ماند.