چرا باید اجازه داده شود که کالای استراتژیک صادر شود؟

منتظر گران شدن قیمت مرغ باشیم

بعد از 4 ماه آرامش و ثبات در بازار مرغ، بنا بر تصمیمات مدیران وزارت جهاد، صادرات مرغ برای اولین بار در حال انجام است. این تصمیم برای حمایت از سرمایه گذاران صنعت مرغ اتخاذ شده است اما خروجی آن چه خواهد بود؟

منتظر گران شدن قیمت مرغ باشیم

سال هاست کشور درگیر تحریم هاست و دولت ها برای تامین ارز جهت واردات نهاده دامی با مشکل جدی مواجه هستند اما اهمیت آرامش و ثبات در بازار مرغ به حدی است که بعضاً رؤسای جمهور مستقیم به این موضوع ورود می کنند و منابع قابل توجهی ارز دولتی برای تامین نهاده دامی مرغداران تخصیص پیدا می کند که البته این که این ارز در اختیار چه کسانی قرار می گیرد و نهاده چگونه در بازار توزیع می شود خود قصه هزار و یک شب است که آثار آن را در سه چهار سال اخیر و به خصوص بعد از نوسانات ارزی به وضوح دیدیم که چگونه قیمت مرغ چند برابر شد و صف های طولانی برای خرید مرغ در کلان شهرهای کشور به وجود آمد.

حالا به یمن تحولات بین المللی قیمت جهانی نهاده دامی کاهش پیدا کرد و شاهد ثبات در بازار مرغ هستیم که البته حجم بالای جوجه ریزی هم در ثبات قیمت بی تأثیر نبوده که میزان جوجه ریزی هم تابع تامین نهاده دامی است.

بعد از گذشت 4 ماه وزارت جهاد کشاورزی مدعی شد با توجه به خودکفایی در تامین مرغ برای حمایت از سرمایه گذاران این صنعت، صادرات مرغ به کشورهای همسایه انجام می شود. اولاً چرا باید اجازه داده شود که کالای استراتژیکی که با ارز دولتی تامین نهاده می شود و به نوعی یارانه از بیت المال می گیرد، صادر شود؟

حافظه تاریخی و مستندات گواه آن است که مدیران دولتی به خصوص جهاد کشاورزی اطلاعات دقیقی از میزان موجودی بازار و نیاز آن ندارند، یعنی مدیریت عرضه و تقاضا در اکثر مواقع از دست این مدیران خارج می شود که شاهد کشتار بی رحمانه جوجه های یک روزه می شویم یا بازار تهی از مرغ می شود، لذا این که تصمیم گرفته می شود صادرات مرغ انجام شود، بدون شک باعث بر هم خوردن تعادل و ثبات در بازار این کالای اساسی و سفره مردم خواهد شد و شاید در ماه آینده شاهد جهش قیمت و صف طولانی مرغ در بازار مشهد باشیم ، زیرا معمولاً باز کردن گیت صادرات یک محصول تا مسدود کردن آن به گونه ای است که خروجی آن نه به نفع تولیدکننده خواهد بود و نه به سود مردم، زیرا یا محصول آن قدر صادر می شود که شاهد کمبود آن خواهیم بود که شاهد هدررفت هزاران تن محصول تولیدی با یارانه بیت المال در کشور هستیم ونمونه برای مثال فراوان است، کافی است به بازار صیفی جات در چند ماه گذشته نگاهی داشته باشیم یا بازار تخم مرغ در گذشته و چندین مثال دیگر. امیدواریم این تصمیمات با هدف بر هم زدن آرامش بازار و ثبات قیمت ها اتخاذ نشده باشد.

منبع: خراسان
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 7
  • داریوش
    0

    از مقامات ومسول انتظار ارزانی داشتن گناه کبیره است ....مسول حباب است .....فقط رو به بالا نمی دانم چرا این حباب هرگز رو به پایین نمی آید

  • ایرانی
    0

    چون به فکر فقط سرمایه دار هستن

  • ناشناس
    1

    نیاز به گفتن نیست. منتظر گران شدن همه اقلام هستیم. مرغ هم یکی از آنها.

  • علی @@@
    0

    هنوز مرغ وارداتی از ترکیه و جاهای دیگر از تو بازار جمع نشده مسئولین تصمیم به صادرات مرغ گرفتند .تصمیماتی که مرغ پر کنده و پخته درون سینی هم خنده اش میگیرد . بیسوادی و نامدیریتی در این دولت و زیر مجموعه شدیدا مشهود است . چطور ممکن است تا دیروز وارد کننده و قیمت نجومی داخلی داشته باشید امروز صادر کننده باشید و قول تثبیت قیمت را بدهید از هفته پیش تابحال بعد از زمزمه های این تصمیم قیمت لاشه مرغ عمده کشتارگاه حدود 5 هزار تومان بیشتر شد فقط با انتشار خبر صادرات و با خود صادرات هم مشخص است چه میشود .

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      از خارج وارد میکنن یه مدل سودمیبرن از اینجا صادر میکنن یه جور دیگه
      والبته از گران شدنش هم سود دیگه ای میبرن
      گور بابای مردم!!!

  • ناشناس
    0

    اولین قانونواخلاقی و اقتصادی یک مسیول فهیم و با سواد این است صادرات مازار بر مصرف داخلی باشد کل مطلب همین است برای گوش شنوا و فهیم و بس است این اصل و قانون برای ثبات بازار

  • هادی
    0

    میدونین مردم سرکار گذاشتن اینا باند بازیه یه روز آقازاده ای که بازار مرغ دستشون هست میگه نوبت منه جنس بالا ببرم یه روز طلا فروش یه روز دلار فروش یه روز بنزین و.... همه با هم هستن به نوبت میگن خوب امروز نوبت من است که این جنس گرون کنم انشاالله که آه مردم بگیره کسانیکه مردم تو این شرایط دارن اذیت می کنن خیر نبینین.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها