رئیس سازمان برنامه و بودجه:

تورم را وارد کانال ۲۰ درصد می کنیم/ تلاش برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی

رئیس سازمان برنامه و بودجه برنامه دولت را ادامه کاهش تورم در سال ۱۴۰۳ عنوان و اعلام کرد: در سال جاری، ‎جهش تولید با مشارکت مردم محوراصلی و روح حاکم بر برنامه های عملیاتی و نظام تخصیص منابع در سازمان برنامه و بودجه خواهد بود و سازمان، همگام با سایر دستگاه های اجرایی می کوشد تا با جلب مشارکت حداکثری مردم و رفع موانع از تولید مردم پایه، رشد اقتصادی هشت درصد را محقق کند.

تورم را وارد کانال ۲۰ درصد می کنیم/ تلاش برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی

داوود منظور با حضور در یک برنامه تلویزیونی درباره تحقق شعار سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: بر اساس گزارش مرکز آمار، رشد اقتصادی کشور ۶.۷ درصد در ۹ ماهه سال گذشته بود و برآورد کل سال بالاتر از شش درصد است که بسیار قابل توجه است، زیرا متوسط رشد ۴۴ سال گذشته ۱.۱ درصد و در دهه ۹۰ فقط هفت دهم درصد (کمتر از یک درصد) بود. اینکه دولت سیزدهم توانسته طی سه سال اخیر رشد اقتصادی را افزایش داده، نشان‌دهنده روند مثبتی است. تورم نقطه به نقطه وارد کانال ۲۰ درصد می‌شود.

وی افزود: در مورد تورم هم، دولت موتور محرک تورم را شناخته که همان کسری بودجه است و دولت به دنبال رفع ناترازی کسری بودجه است و توانستیم با مدیریت منابع و مصارف دولت از کسری بودجه که موجب دست‌اندازی به منابع بانکی شود جلوگیری کردیم حتی از تنخواه بانک مرکزی هم استفاده نکردیم تا پایه پولی از این محل افزایش نیابد.

وی تاکید کرد که دولت بودجه سال گذشته را بدون کسری طی کرد و در بودجه سال ۱۴۰۳ درآمدهای دولت پایدارتر و دقیق‌تر دیده شده تا موجب کسری بودجه نشود و فشاری به اقتصاد وارد نکند و تورم از محل دولت ایجاد نشود.

منظور اضافه کرد: تورم نقطه به نقطه در اسفندماه ۱۴۰۲ به ۳۲.۳ درصد کاهش یافت که بیش از ۲۲ واحد درصد کاهش این شاخص در سال گذشته رخ داده است. تورم سالانه هم در سال گذشته حدود هفت واحد درصد کم شد. البته این به معنای ارزان شدن کالاها نیست بلکه مقصود از کاهش تورم، کند شدن رشد قیمت‌ها است. ما به دنبال این هستیم که در سال جدید همین مسیر را ادامه دهیم و تورم را وارد کانال ۲۰ درصد کنیم.

به گفته وی، تورم بلندمدت ایران در دوران پس از انقلاب معمولا بالای ۲۰ درصد بوده و هدف‌گذاری دولت تک‌رقمی کردن تورم تا پایان برنامه هفتم توسعه است.

وی درباره رشد اقتصادی هم ابراز امیدواری کرد که این نرخ وارد مدار هفت درصد شود.

معاون رئیس‌جمهور تاکید کرد که دولت سیزدهم به سمتی حرکت کرده که کسری بودجه از محل منابع بانکی جبران نشود. همچنین ۱۸۷ هزار میلیارد تومان اوراق مالی در سال گذشته منتشر کردیم. اما برخلاف دوران گذشته که عمده این اوراق را بانک‌ها می‌خریدند و به طور غیرمستقیم موجب افزایش پایه پولی می‌شد، در این دولت عمده اوراق یا به پیمانکاران واگذار شد یا در بورس به مردم فروخته شد. ما به هیچ بانکی تکلیف نکردیم که اوراق دولتی را بخرند. همچنین مازاد ۵۰ هزار میلیارد تومان بر این ۱۸۷ هزار میلیارد تومان را صرف بازپرداخت اصل و فرع اوراق منتشر شده در سال‌های گذشته کردیم یعنی از این محل، درآمدی برای دولت ایجاد نشد.

رئیس سازمان برنامه تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ درآمدهای نفتی افزایش یافت اما بخشی از درآمدهای نفتی در قالب تهاتر نفتی مورد استفاده قرار گرفت و این مبالغ را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دادیم تا صرف تامین مالی پروژه‌های راه و راه‌آهن شود.

رئیس سازمان برنامه بودجه درباره مردمی‌سازی اقتصاد هم گفت: در شرکت‌هایی که عمده سهام در اختیار دولت نیست، مدیریت این شرکت‌ها به مردم و سهامداران واگذار می‌شود. هم‌اکنون دولت در شرکت‌هایی کمتر از ۵۰ درصد سهام دارد اما مدیریت آنها توسط دستگاه‌های دولتی تعیین می‌شود که به دنبال این هستیم که با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب، اعمال مدیریت دولت در این شرکت‌ها را کاهش دهیم. اگر دولت مالکیت را در شرکت‌هایی واگذار کرده باید مدیریت را هم واگذار کند.

وی گفت:‌ در سال ۱۴۰۲ بیش از یک میلیون مجوز جدید با سامانه مجوزها صادر شده که در راستای برنامه دولت برای تسهیل کسب‌وکارها است.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 14
  • ناشناس
    2

    چه لاف بزرگی! اگه تونستی همین بالای ۷۰ درصد رو نگه داری جایزه داری ! تعهد کتبی بده که اگه به ۲۰ درصدی نرسوندی به جرم فساد فی الارض محاکمه و....بشی!

  • ناشناس
    2

    تا کی می خواهین به چاخانها ادامه دهید

  • ناشناس
    3

    خدا قوت فقط شما نیستید حدودا ۴ دهه هست ک همه مسئولان و دولتمردان چنین تصمیمی داشتند.

  • ناشناس
    2

    وقتی میگه ۲۰ درصد تمام تن وبدنم می لرزد چون حداقل ۲۰۰ درصد تورم درست خواهدشد

  • ناشناس
    2

    انشاالله شاهدکاهش و تورم و گرانی در سال جدیددرکشورباشیم

  • ناشناس
    0

    جلوی تورم و افزایش قیمت خودروهای داخلی در سال جدیدرابگیرید،این همه گرانی درست نیست

  • ناشناس
    1

    همین وضعیت فلاکت بار اقتصادی سال1402 را حفظ کنین رشد اقتصادی و مهارم تورم در سال1403 پیشکش خودتون!!!!؛!!!!!؛؛؛

  • ناشناس
    0

    مثل ساخت چهار میلیون مسکن!

  • جعفرنژاد مشهد مقدس
    0

    امسال تورم بالا ۶۰درصد خواهم داشت از یک ماه قبل تا حال در شهر مشهد قند از کیلو ۳۸ هزار تومان به ۵۷هزار تومان رسید جهت اطلاع

  • سعید
    1

    شتر در خواب بیند پنبه دانه........
    مگه معجزه بسه

  • ناشناس
    1

    از جق نگذریم دولت رئیسی مملکت را در جد ویرانه تحویل گرفت،اولش فکر کردم نمیتونه کاری کنه ولی با همین واگذاری خودرو که خودم با ۳۴۰ صاحب ۲۰۷ شدم باورم شد داره کارهائی انجام میده.واقعا ماشین برای من داشت به رویا تبدیل میشد،مسکن ملی هم با سرعت در حال پیشرفته،در بخش‌های دیگه اقتصاد داره کارهای خوبی صورت میگیره،مطمعنم بزودی وارد مرحله گذر از بحران ارزش پول ملی میشیم...سفره ها بزرگتر خواهد شد،حقوق بازنشستگان تکان اساسی خواهد خورد،بازار طلا وارد رکود خواهد شد.منتظر رونق اقتصادی باشید...هر چند که مخالفین نظام آینده ایرانو تاریک جلوه میدن ولی بزودی خودتان شاهد اقتصاد پویاتر و امیدوارتر ی خواهید بود

    نظرات شما -
    • اشنا
      0

      انشااله انشششسسسسساله انشاااااااله .تو هم بله . چند سالته .کویا هنوز مثل من گریه میکنی تا شیر برایم بیاورند

  • طائب
    1

    بالای ۸۰ درصد ملت دوست ندارند اقتصاد ما رشد کنه یا ارزش پولی ما بالا بره!!!!!میدونید چرا؟؟؟چون همشون طلا و ارز خریدن و منتظرن گرون بشه بفروشن تا احساس کنن چقدر بیزینسمنه خوبی هستن!!!!!!!!!!
    اما واقعیت اینه همین آدمها دوست ندارن چیزهایی که ندارن ویا نتونستن بخرن یا مایحتاج روزانه زندگیشونه گرون بشه....اینه که تا چیزی راکد میشه و یا روبه نزولی هست کلا نمی‌خرند و هر چیزیکه روزانه گرون میشه به هر نحوی که هست دوست دارن بخرن...آدمهایی عجیبی هستیم بخداااا...ولی برای این عده متاسفانه باید گفت که رونق اقتصادی و به تبع آن رکود داره به بازار ارز و طلا بزودی برمیگرده.

    نظرات شما -
    • اشنا
      0

      انشااله انشششسسسسسساله انشااااااااله تو هم بله

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها