کاهش قیمت مرغ در راه است؟/ پیش بینی قیمت در روزهای باقی مانده نوروز و ماه رمضان

بررسی بازار نشان می دهد متوسط قیمت عرضه مرغ در خرده فروشی های سطح شهر نسبت به روزهای گذشته کاهش داشته، اما همچنان بالاتر از نرخ مصوب دولت یعنی هر کیلوگرم ۶۳ هزار تومان است.

کاهش قیمت مرغ در راه است؟/ پیش بینی قیمت در روزهای باقی مانده نوروز و ماه رمضان

در ابتدای آخرین ماه سال گذشته، هر کیلوگرم مرغ زنده از مرغداران درب مرغداری با متوسط قیمت ۴۳ هزار و ۳۰۰ تومان خریداری شد. قیمت خرید مرغ زنده تا پایان اسفندماه در یک روند صعودی تا حدود ۴۶ هزار تومان نیز رسید. همزمان با افزایش قیمت خرید مرغ زنده از مرغداران قیمت مرغ کشتار نیز در اسفند ماه افزایش یافت و از حدود هر کیلوگرم ۶۱ هزار تومان به حدود ۶۴ هزار تومان رسید.

از ابتدای فروردین ماه سال جاری نیز قیمت گوشت مرغ زنده و کشتار روند افزایش خود را ادامه داد.

با ادامه روند رو به افزایش قیمت مرغ قیمت این کالای اساسی در برخی از روزها تا مرز ۷۴ هزار تومان در هر کیلوگرم رسید که فاصله آن با قیمت مصوب تا ۱۱ هزار تومان است.

اما قیمت مرغ در روزهای باقی مانده از ایام نوروز و در ادامه ماه رمضان چگونه خواهد بود؟


محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی کشور، در پاسخ به این پرسش با بیان اینکه اکنون قیمت مرغ به ثبات رسیده است، گفت: در حال حاضر از التهاب بازار مرغ نسبت به روزهای پایانی سال گذشته و ابتدای نوروز کاسته شده است.

وی اظهار کرد: کاهش التهاب در بازار، قیمت مرغ را در روند نزولی قرار داده و امروز قیمت این کالا برای مصرف‌کننده حداکثر ۶۷ هزار تومان است.

یوسفی با تأکید بر اینکه در چند روز اخیر بازار مرغ در ثبات بوده است، پیش‌بینی کرد: در ادامه نوروز و روزهای باقی مانده از ماه رمضان، قیمت مرغ در یک روند نزولی کاهش بیشتری پیدا کند.

رئیس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی کشور بر این باور است که با توجه به اینکه عمده خریدها برای نوروز و ماه رمضان در روزهای گذشته انجام شده، عرضه مرغ به بیش از تقاضا خواهد رسید که عاملی برای کاهش قیمت است.

یوسفی در پاسخ به این پرسش که امکان افت قیمت مرغ به زیر نرخ مصوب ۶۳ هزار تومان وجود دارد، گفت: برای برخی از استان‌ها امکان افت قیمت مرغ به زیر نرخ مصوب وجود دارد اما در استان‌های مسافرپذیر دست کم تا پایان نوروز قیمت تا این سطح کاهش نخواهد یافت.

به گفته وی، زیان مرغداران در برخی استان‌های اجتناب ناپذیر است چراکه تقاضا کاهش بیشتری در این استان‌ها خواهد داشت.

رئیس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی کشور میزان زیان مرغداران را غیر قابل برآورد دانست، چرا که با توجه به تأمین بخشی از نهاده‌های خوراک دام از بازار آزاد و قیمت‌های متفاوت آن‌ها، هزینه تمام شده تولید برای هر مرغدار متفاوت است.

گفتنی است، بر اساس آمارها روزانه ۶ هزار و ۲۰۰ تا ۶ هزار و ۳۰۰ تن مرغ گرم در سطح کشور توزیع می شود.

منبع: اقتصاد نیوز
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 8
  • ناشناس
    1

    دولت دستگاه چاپ پول داره چرا باید ضررر کنه چاپ میکنه به جاش
    پس همت نمیکنه دولت

  • علی
    3

    تولید مرغ پارسال نسبت به دو سال پیش پنجاه درصد کاهش پیدا کرد امسال به حتم کلا تولید مرغ متوقف میشه ، تولید با قیمت دستوری در این مملکت یک حماقته

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      مرغ منجمد باکیفیت و با قیمت مناسب از ترکیه و برزیل وارد شود و در فروشگاههای زنجیره ای و میادین میوه و تره بار شهرداری توزیع گردد به نفع مصرف کننده است.

  • رابی
    1

    ما ملت همیشه در صحنه ایران چشم انتظار استقبال از علاحضرت مرغ هستیم که ببینیم چه زمانی کاهش پیدا می کند و به سر منزل مقصود می رسد.

  • ناشناس
    0

    چه تحلیلهای اقتصادی ابکی .
    این گزا شها در راستای توجیه تورم شدید مواد غذایی ناشی از سو مدیریت می باشد

  • ناشناس
    0

    چرامردم احمق فرض می کنید همش دروغ می نویسید همین العان من مرغ شیراز گرفتم کیلویی۷۷۰۰۰تخسته شدیم از این همه دروغ

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      الآن

  • ناشناس
    0

    اما راه سنگلاخه نمیرسه

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها