آرد یارانه‌ای، به نام ساوجی‌ها به کام سودجویان

رئیس شورای اسلامی شهر ساوه گفت: سودجویی‌های صورت گرفته در خصوص آرد یارانه‌ای از سوی برخی افراد در این شهر موجب نارضایتی شهروندان شده است.

آرد یارانه‌ای، به نام ساوجی‌ها به کام سودجویان

احمد حاج‌امینی در جلسه بررسی مشکلات حوزه آرد و نان شهر ساوه که با حضور رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت، مسئول شرکت غله و خدمات بازرگانی، مدیر جهاد کشاورزی و رئیس اتحادیه خبازان در صحن شورای اسلامی شهر ساوه برگزار شد، اظهار کرد: شورای شهر فقط شورای شهرداری نیست بلکه ما به عنوان نمایندگان مردم موظفیم در تمامی امور در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، خدماتی، عمرانی، فرهنگی، آموزشی و ... مشکلات شهروندان را پیگیری کنیم.

وی ادامه داد: اعضای شورای اسلامی شهر، انتقال و پیگیری مشکلات و انتقادات شهروندان به مسئولان ذیربط را وظیفه خود می‌دانند تا طرح این مشکلات بتواند گامی در جهت رفع آنها باشد و هم اینک نیز بنا بر گزارشات مردمی، مشکلاتی در حوزه آرد و نان شهر مشهود است.

حاج‌امینی افزود: با دعوت از مسئولان این حوزه در شورای شهر از آنان می‌خواهیم که پاسخگو باشند که آیا نظارتی بر نانوایی‌های سطح شهر وجود دارد؟ و  آیا آنگونه که برخی نانوایان می گویند، آرد مورد نیاز آنان به موقع تأمین نمی‌شود؟

وی تصریح کرد: هم اینک با افزایش قیمت برنج در بازار که قوت غالب مردم است، نگاه مردم این شهر به سمت نان متوجه شده است و نباید اجازه برخی سوء استفاده‌ها در زمینه آرد یارانه ای مردم صورت گیرد.

مسئول شرکت غله و خدمات بازرگانی ساوه نیز با بیان اینکه هیچ گونه نگرانی در زمینه تامین آرد برای پخت نان در این شهرستان وجود ندارد، گفت: میانگین مصرف آرد در کشور برای هر نفر هفت کیلو است و سرانه آرد مصرفی در شهرستان ساوه به ازای هر نفر هشت کیلوگرم است.

محمد ذاکر ادامه داد: نانوایی‌های شهرستان ساوه برای تامین نان سفره بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در این شهرستان ماهیانه دو هزار و ۲۰۰ تن آرد مصرف می‌کنند.

وی بیان کرد: هم اکنون یک کیسه آرد به صورت یارانه‌ای با قیمت ۳۴ هزار تومان در اختیار نانوایی‌ها قرار می‌گیرد که قیمت آن در بازار آزاد حدود ۲۵۰ هزار تومان است و این امر زمینه سوءاستفاده در این بخش را فراهم کرده است.

شریفی رئیس اتحادیه خبازان ساوه نیز در این جلسه با بیان اینکه کمبودی برای آرد در شهرستان وجود ندارد، گفت: تغییر سامانه خرید نان موجب ایجاد مشکلاتی در بحث خرید آرد در مقطعی کوتاه به مدت سه تا چهار روز  شد و برخی نانوایان نتوانستند به موقع وارد این سامانه شوند.

وی کمبود کارگر نانوایی را یکی از مشکلات نانوایی‌های شهرستان دانست و افزود: هم اینک بسیاری از نانوایی‌های سنتی شهرستان به دلیل نبود کارگر نانوایی در حال تعطیل شدن هستند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر پخت ۱۰ عدد نان برای نانوا با هزینه‌های مختلف ۴۲۰۰ تومان درآمد دارد و این در حالی است که قیمت هر کیلوگرم نان خشک بیش از ۶ هزار تومان است و این امر موجب از بین رفتن انگیزه نانوایان برای پخت نان با کیفیت و مناسب شده است.

مدیر جهاد کشاورزی ساوه نیز گفت: هم اینک قیمت هر کیسه آرد آزاد ۲۵۰ هزار تومان است، اگر این کیسه آرد توسط نانوا با هزینه‌های مختلف پخت شود ۱۸۶ هزار تومان درآمد دارد و این درآمد اندک، مشکلی است که گاها زمینه سوءاستفاده را فراهم کرده است.

حن شریفی ادامه داد: در مدت کوتاهی که وظیفه نظارت بر نانوایی‌ها به جهاد کشاورزی محول شده است ۳۱۱ مورد بازرسی صورت گرفته و ۶۹ پرونده در زمینه‌های مختلف از جمله کم فروشی، تعطیلی خودسرانه و ... تشکیل شده است.

وی افزود: متاسفانه علیرغم کم فروشی و تخلفات برخی نانوایان هنگام برخورد بازرسان با متخلفان، مردم از نانوایان حمایت می‌کنند و با این اقدام سبب تضییع حقوق خودشان می‌شوند.

شریفی افزود: به منظور ساماندهی وضعیت آرد و پخت نان نانوایی‌ها و جلوگیری از تخلفات احتمالی، نصب کارتکس از برنامه های در حال اجراست و  انتظار می‌رود شهروندان نیز در صورت مشاهده تخلفات را گزارش کنند.

سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت ساوه نیز گفت: علیرغم کمبود نیرو در این اداره دو تیم بازرسی در سطح شهرستان فعال است و طی دو هفته اخیر ۹۶ مورد بازرسی در سطح شهرستان از نانوایی‌ها انجام شد که ۲۸ مورد منجر به تشکیل پرونده شد.

اکبر حجازی با بیان اینکه اکثر تخلفات این نانوایی‌ها کم فروشی بوده است، اظهار کرد: نان قوت لایموت مردم است و اجازه سوء استفاده و بازی با سفره مردم را نمی‌دهیم و ساماندهی نانوایان در اولویت است.

حجازی با بیان اینکه کمبود آرد که توسط برخی نانوایان مطرح شده، کذب است، افزود: هم اینک به ازای هر نفر هشت کیلوگرم آراد به صورت ماهانه در ساوه توزیع می‌شود و بزودی تعداد ۴۴ بازرس از بسیج اصناف استان برای نظارت بر نانوایی‌های شهرستان بکارگیری خواهند شد.

در ادامه این جلسه دیگر اعضای شورای اسلامی شهر ساوه  برخی مشکلات حوزه نان و نانوایی هایی‌ها از جمله  کم فروشی، کیفیت پایین نان، عدم رعایت مسائل بهداشتی، تعطیلی خودسرانه، پایین بودن ساعات پخت نان، عدم ماندگاری نان، استفاده از جوش شیرین، عدم برخورد مناسب برخی نانوایی‌ها با مردم، فروش آرد یارانه‌ای بصورت آزاد توسط نانوایی‌ها بنا بر گزارشات مردمی و  لزوم استفاده از آرد با کیفیت در شهرستان و ... را  مطرح کردند.

منبع: ایسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • یارانه پنهان نخاستیم
    0

    کلمه، دولتی و یارانه ای و قاچاق و دزدی با هم برادرند.همه جا با هم داخل می شوند. چون سود زیاد و بی زحمت توش هست.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها