بیش از ۲۰۰ هزارتن سردخانه در حال احداث است

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه بیش از ۱۷۵ هزار تن سردخانه فعال در استان وجود دارد، گفت: بیش از ۲۰۰ هزار تن سردخانه در حال ساخت در استان همدان وجود دارد.

بیش از ۲۰۰ هزارتن سردخانه در حال احداث است

منصور رضوانی‌جلال، امروز در جمع خبرنگاران، ضمن تبریک هفته جهاد کشاورزی، اظهار کرد: در گذشته ۲۵ تا ۲۷ درصد از محصول سیب‌زمینی افت داشت در حالیکه امروز بیش از هفت ماه در سردخانه نگهداری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در استان همدان یک میلیون تن سیب‌زمینی تولید می‌شود، افزود: استان همدان ۲۵ درصد از سیب‌زمینی کشور را تولید می‌کند که مقداری از آن خوراکی است و باید در کشور توزیع شود ضمن اینکه همدان بارانداز سیب‌زمینی کشور است.

رضوانی جلال با تأکید بر اینکه نکته مهم در صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی این است که قدرت نگهداری محصول را بالا ببریم، درباره مشکلات انتقال ارز واحد صنایع تبدیلی سیب‌زمینی، یادآور شد: انتقال ارز مختص همدان نیست.

قدرت نگهداری سیر در همدان کم است

وی با بیان اینکه قدرت نگهداری سیر در همدان کم است، تصریح کرد: این یکی از نقاط ضعف استان همدان است که قدرت نگهداری سیر در استان پایین بوده و لازم است سرمایه‌گذاران ورود کنند و از همین جا اعلام می‌کنم اگر سرمایه گذاری که در این زمینه مجوز گرفته است، فعالیت نکند مجوزش را قطع خواهیم کرد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان درباره ایجاد شهرک سیرکاران، بیان کرد: تعاونی سیرکاران منطقه‌ای را برای شهرک سیرکاران پیشنهاد داده است و ما موافق ایجاد شهرک سیرکاران همراه با فرآوری سیر هستیم.

رضوانی جلال با تأکید بر اینکه احداث گلخانه یکی از آیتم های جهش تولید و سند راهبردی استان همدان بوده است، خاطرنشان کرد: هر سال هفت تا هشت هکتار گلخانه در استان همدان ایجاد می‌شد در حالیکه امروز به ۷۰ هکتار در سال ارتقاء پیدا کرده است.

وی ادامه داد: ۱۴۰ هکتار گلخانه به بانک معرفی شده که ۱۱۰ هکتار آن مصوبه گرفته و به بانک کشاورزی کشور ارسال شده است اما یارانه‌ای که باید در فاز دوم و سوم که بیشترین پرونده‌های ما بوده، تخصیص داده نشده و با جلساتی که معاون امور اقتصادی استاندار و مسئولان تهران داشتیم قول داده شده به محض اینکه یارانه تخصیص داده شود پروژه های استان همدان پرداخت شوند اما در حال حاضر بانک کشاورزی استان اعلام کرده از منابع داخلی خود می‌تواند تسهیلاتی را به گلخانه‌داران پرداخت کند بنابراین فعلاً گلخانه داران می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

افتتاح ۴۰۰ میلیارد ریال پروژه کشاورزی در همدان

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه تمامی گلخانه‌های موجود در شهرک‌ها مجوزهای زیرساختی دارند، تصریح کرد: زیرساخت ۲۳۰ هکتار گلخانه در استان همدان ایجاد شده است.

وی از افتتاح ۴۷ پروژه کشاورزی در هفته جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: ۴۷ پروژه با ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار در استان همدان به افتتاح خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه امسال ۵۰۰۰ تن کلزا در استان همدان تولید خواهد شد، درباره کاهش سطح کشت کلزا در استان همدان اظهار کرد: در استان همدان به علت اینکه قیمت کلزا نسبت به کشت‌های رغیب کمتر است کشاورزان با وجود اینکه کلاس های ترویجی زیادی هم برگزار شده اما تمایلی به کشت کلزا ندارند در حالیکه باید کشاورزان را متقاعد کنیم به سمت کشت کلزا بروند.

وی افزایش قیمت کلزا، اعلام به موقع قیمت کلزا حمایت بیشتر از کلزاکاران را از اقدامات مورد نیاز در راستای افزایش سطح زیرکشت کلزا در استان همدان دانست و تأکید کرد: یکی از آیتم‌های جهش تولید افزایش کشت کلزاست.

رضوانی جلال خاطرنشان کرد: ۲۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی صورت گرفته که ۵۱۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ایجادی بوده است.

وی با بیان اینکه سه واحد دامداری بزرگ در سطح استان در حال پیگری است، افزود: عملیات اجرایی یک واحد دامداری در درگزین آغاز شده، یک واحد در قهاوند در حال استعلامات نهایی است و و یک واحد در ملایر موافقت‌نامه‌های اولیه را گرفته که این سه واحد در تولید گوشت قرمز و شیر جهش بزرگی ایجاد خواهد کرد.

برندسازی کشمش، سیر و گردو در همدان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه گفت: برندسازی کشمش، سیر و گردو در استان در حال پیگیری است و احتمال دارد برندسازی مختص هلو و شلیل در شهرستان اسدآباد را داشته باشیم همچنین رازیانه رزن، گشنیز نهاوند را می‌توانیم برندسازی کنیم.

وی با بیان اینکه کرونا باعث شده ۱۴ رسته کشاورزی دچار خسارت شوند، ادامه داد: مرغدارن به علت شیوع کروناویروس و کاهش قیمت مرغ دچار ضرر و زیان شدند.

رضوانی جلال با اشاره به اینکه قیمت مرغ از همه کالاها کمتر است، بیان کرد: قیمت تمام شده مرغبیش از ۸۷۰۰ تومان است و قیمت مصوب مرغ باید ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان باشد در حالیکه کمتر از این میزان است و مرغدارن ضرر می‌دهند.

وی درباره تولید گندم در سالجاری نیز خاطرنشان کرد: تاکنون ۸۵ درصد از اراضی دیم وضعیت خوبی دارند پیش‌بینی می‌شود بیش از ۷۵۰هزار تن گندم در همدان تولید شود که ۶۵درصد از این میزان باید خریداری شود.

منبع: ایسنا

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها