کشورهای شاد و غمگین جهان کدامند؟

سه سال پس از ظهور کووید-۱۹، به نظر می‌رسد که جهان به طرز قابل ملاحظه‌ای متفاوت شده است.

کشورهای شاد و غمگین جهان کدامند؟

به نقل از ساینس، گزارش جهانی شادی ۲۰۲۳ نشان می‌دهد که کشورهای شمال اروپا مطمئنا در مورد رفاه جمعیت خود به درستی کار می‌کنند و این امر به ویژه در مورد فنلاند صادق است که برای ششمین بار متوالی عنوان شادترین کشور جهان را به دست آورد.

بیش از ۱۰ سال از انتشار اولین گزارش شادی جهانی سازمان ملل می‌گذرد اما نسخه امسال به ویژه برجسته شده زیرا اولین موردی است که شادی جهانی را بعد از کاهش موارد همه‌گیری کووید-۱۹ ارزیابی می‌کند.

شاید شگفت‌انگیز باشد که این گزارش نتیجه می‌گیرد، سه سال گذشته مرگ و مشقت زیاد، بر شادی جهان تاثیری نداشته است. برخلاف همه موارد، تعدادی از معیارهای شادی در طول کووید-۱۹ ثابت مانده‌اند و برخی حتی بهبود یافته‌اند.

این گزارش نشان داد که جهان شاهد افزایش خیرخواهی در سال ۲۰۲۰ و به ویژه در سال ۲۰۲۱ بود حتی در سال ۲۰۲۲ که به نظر می‌رسد این روند متوقف شده اقدامات خیرخواهی بالاتر از سطوح قبل از همه‌گیری باقی مانده است.

پروفسور جان اف. هلیول، ویراستار این گزارش از دانشگاه بریتیش کلمبیا، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «متوسط شادی و رتبه‌بندی کشور ما، برای احساسات همچنین ارزیابی‌های زندگی، در طول سه سال کووید-۱۹ به‌طور قابل‌توجهی پایدار بوده است».

«تغییراتی که در رتبه‌بندی‌ها رخ داده، ادامه روندهای بلندمدت بوده مانند افزایش‌هایی که در رتبه‌بندی سه کشور بالتیک دیده می‌شود حتی در این سال‌های سخت، احساسات مثبت دو برابر احساسات منفی و احساسات حمایت اجتماعی مثبت دو برابر احساسات تنهایی قوی‌تر بوده است».

کشورهای شاد و غمگین جهان کدامند؟

محققان، کشورهای سراسر جهان را بر اساس ۶ عامل پیچیده رتبه‌بندی می‌کنند؛ حمایت اجتماعی، درآمد، سلامت، آزادی، سخاوت و عدم وجود فساد. آنان همچنین دو معیار بدبختی را دنبال می‌کنند که حول محور جمعیتی است که ارزیابی‌های پایینی از زندگی و رتبه‌بندی پایینی از زندگی دارند.

پروفسور لارا بی. آکنین، مدیر آزمایشگاه کمک و شادی دانشگاه سایمون فریزر می‌گوید: «گزارش امسال بینش‌های جالب بسیاری را ارائه می‌کند اما یکی از مواردی که به نظر من به‌ویژه جالب و دلچسب شده مربوط به رفتارهای خیرخواهانه اجتماعی است. برای دومین سال است که می‌بینیم اشکال مختلف مهربانی روزمره مانند کمک به غریبه، کمک به امور خیریه و کار داوطلبانه، بالاتر از سطح قبل از همه‌گیری است. همچنین نشان داده شده است که اعمال محبت‌آمیز هم منجر به شادی بیشتر می‌شود و هم از آن منشأ می‌گیرد.»

بر اساس این معیارها، کشورهای برتر عبارت بودند از: فنلاند، دانمارک، ایسلند، هلند، سوئد، نروژ، سوئیس، لوکزامبورگ، نیوزیلند، اتریش، استرالیا، کانادا، ایرلند، آمریکا، آلمان، بلژیک، جمهوری چک، انگلستان و لیتوانی.

در آن سوی طیف، افغانستان و لبنان در رتبه‌بندی کشورها با کمترین شادی قرار گرفتند.

این گزارش همچنین اولین گزارشی است که شادی اوکراین را از زمان تهاجم روسیه در فوریه ۲۰۲۲ ارزیابی می‌کند. همانطور که بدون شک انتظار دارید، جنگ تاثیر قابل توجهی بر این کشور داشته است.

یان امانوئل دی نیو،  مدیر مرکز تحقیقات رفاه دانشگاه آکسفورد خاطرنشان کرد: «تاثیر مخرب جنگ برای همه مشهود است بنابراین ما نیز متوجه می‌شویم که رفاه در اوکراین ضربه واقعی خورده اما آنچه شگفت‌انگیز شده، این است که رفاه در اوکراین کمتر از سال ۲۰۱۴ کاهش یافته است زمانی که روسیه کریمه را ضمیمه خود کرد و این تا حدی به دلیل افزایش فوق‌العاده احساسات در سراسر اوکراین مشاهده شده که در داده‌های مربوط به کمک به دست آمده است».

در این رتبه‌بندی ایران در جایگاه ۱۰۱، عراق در مکان ۹۸ و کشورهای ترکیه، پاکستان و هند به ترتیب در رتبه ۱۰۶، ۱۰۸ و ۱۲۶ قرار گرفتند.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 18
  • ناشناس
    0

    ایران 101 ترکیه 106 هند 126 !!! بد نیست اقای ضرقامی تورهای برای ترکها و هندیها راه اندازی کنه تا بفهمند چقدر باید خوشحال باشند .

  • 0

    حمایت اجتماعی، درآمد، سلامت، آزادی، سخاوت و عدم وجود فساد معیار ارزیابی بوده؟!! خوب ما که باید آحر بشیم: مازوت و ریز گرد و نیترات و دلار 50 و بیش از نیمی زیر مطلق فقر و آزادی در حد کدو و دکل دزدی و ......
    لابد آمارها را از خود دولت رییسی پرسیدند و با همان امار 101 شدیم.

  • ناشناس
    2

    دروغه ایران آخریه ،آخه کجای زندگیتون یک ذره شادی دارید خدا وکیلی کلاه هتان راقاضی کنید وجواب بدهید

    نظرات شما -
    • ناشناس
      23

      آره دیدم شاد نیستید روز سیزده بدر اونم ماه رمضان جوجه کباب می‌کردند و بزن و بکوب راه انداخته بودند یه ملت......

    • 1

      مردم میخندن از سر لجبازی با شماست نه شادی وگرنه کل سالو اگه کور نباشی میبینی همش سیاهی و عزاداری و نوحه است
      میگن اونی که گریه میکنه یه درد داره اونی که میخنده هزارتا

  • 🐜
    0

    پنجمین کشورثروتمندجهان چراباید مردمش دررتبه ۱۰۱باشد؟شادی مهربانی محبت ازصفات خداجان هست چرا باید ملتی ثروتمند امابافقروفرودستی روزگار خود را سرکنیم باناامیدی وافسرده گی زندگی کنیم موادخوراکی مون روزب روز کمترمیشود حسرت بی خانه مانی گرانی وتورم وشرمندگی دربرابر خانواده.ببخشیدزیادی ورزدم لیاقت ماهمینه

  • ناشناس
    15

    کور شوند کسانی که خنده امت رسول الله را نمیتوانند ببینند خودشان شاد وخندان

    نظرات شما -
    • ب ناشناس
      0

      ماهمه بندگان خداوند متعال هستیم

  • ناشناس
    11

    وقتی در آمار جهانی تحریف میشود انتظار دارید دست نوشته های پور احمد ...

  • ناشناس
    2

    خاک بر سرتون با اون آمارتون ،خودتون احمقین،ایران تو غمناک بودن اولیه میگی ن ی نظر خواهی از مردم داشته باش

  • رسول
    1

    دمش گرم اسلام همه کشورهای اسلامی رتبه سه رقمی دارن خدا لعنتتون کنه که دین خدا رو به لجن کشیدید با این حکومتتون

    نظرات شما -
    • 1

      مدعیان کاملترین دین!

  • ناشناس
    0

    ایران حتی از اتیوپی هم غمگین تر است

  • ناشناس
    0

    اینها دوژژژژشششمن هستند و سیاه نمائی می کنند!ایرانیان در رتبه نخست خوشی زدگی در جهان بوده اند و هستند.به این دلیل که خوشی زیر دلشان زد که 45 سال پیش پشت وارو زدند شاهنشاهی را کردند خدایان خدایی.وهنوز هم خوشحال ترین جهانیان هستند که از هر کس بیشتر خوشششان بیاید بیشتر شعار مرگ براو می دهند و شب و روز دهانشان پر از این شعار است,چه درونی و چه بیرونی!

  • ناشناس
    0

    اون 4درصد آمار ایرانو تکون دادند وگرنه جای ما از لبنان و افغانستان پایینتر نباشه بالاتر نیست

  • ناشناس
    2

    رتبه های اول کشورهای شاد جهان در همان آمارها رتبه های اول افسردگی و خودکشی و .. را دارند کدام را باور کنیم!!

    نظرات شما -
    • سعید
      0

      شما هرچی که دخو علیشاه میگه رو باور کن.

  • بهرلم
    0

    خوب شادی انها کوتاه مدت است چون همه مردم آن کشورها به جهنم میروند و در انجا بطور دائم غمگین خواهند ولی مردم ایران ممکن است فعلآ و بطور موقتی در این جهان فعلی غمگین باشندولی در آن دنیا همگی به بهشتی خواهند رفت که حوریان با اطمعه و اشربه فراوان و همشیگی از انها پذیرایی می کنند و بنابراین شادی انها همیشگی است

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها