کاهش جمعیت در ایران؛ «کمتر از ۲۰ سال دیگر قوم گیلک نداریم»

مشاور عالی وزیر کشور با اشاره به کاهش یکباره رشد جمعیت در ۱۰ سال اخیر گفت: متاسفانه به دلیل تصمیمات اشتباه، کاهش جمعیت در کشور ما بی‌عقلانه صورت گرفته است.

کاهش جمعیت در ایران؛ «کمتر از ۲۰ سال دیگر قوم گیلک نداریم»

محمد اسماعیل اکبری در نشست قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت این استان افزود: ما نبودیم که برای جمعیت تصمیم گرفتیم بلکه دنیا با استدلالات علمی بود که تصمیم گرفت رشد جمعیت را تغییر دهد.

اکبری بیان کرد: سرعت یک میلیارد نفر اضافه شدن جمعیت در جهان در ۹۰ سال بود که الان به ۱۰ سال رسیده است ولی از سال ۲۰۱۱ این مساله تغییر کرد به حدی که اگرچه رشد جمعیت بالا می رود اما سرعت رشد به شدت در حال کاهش است.

وی با اشاره به اینکه کاهش سرعت رشد در همه دنیا شکل گرفته است ولی ما خیلی متفاوت هستیم که ما بسیار بی عقلانه این کار را کردیم، تصریح کرد: اغلب متخصصان امر دنیا می گویند اگر سرمایه اجتماعی باشد اتفاقات مختلف صورت می گیرد و در این روش موجود در آینده به مشکل برخواهیم خورد.

وی گفت: در مملکت ما سعی کردند با واقعیت ها، مدیران ما را گول بزنند و این نیز شکل گرفت که در نتیجه کاهش غیر عقلانی جمعیت ما بود.

اکبری بیان کرد: این بحث الان نیز حاکم است و باید دقت کنیم که برخی از حرف ها چقدر ما را تغییر می دهد. موضوع جمعیت به حدی امنیتی است که همه این اتفاقات روی ۱۵۰ میلیون دلار وامی بود که با ما داده شد و فقط این پول برای کنترل جمعیت استفاده شد.

وی گفت: استان ها باید تحرکات غیرتمندانه داشته باشد تا اتفاقات ناگوار بیش از آن بوجود نیاید و جمعیت ما با مشکل روبرو نشود؛ در استان ها حاکمیت حکومت استانداران هستند و مسئولیت بسیار روشن است که باید تغییر شاخص صورت گیرد.

مشاور عالی وزیر کشور بیان کرد: در یزد، ۶۰۰ هزار نفر یزدی و ۱۵۰ هزار نفر مهاجر هستند که باید تهدید بودن یا فرصت بودن آن بررسی شود اما در خصوص جمعیت باید شاخص ها را تغییر داد.

وی بیان کرد: سرعت ما در کاهش نرخ جمعیت در ۱۰ سال با صورت ناباورانه صورت گرفت در حالی که در کشورهایی مانند آمریکا حدود ۷۰ سال این اتفاق صورت گرفت.

اکبری بیان کرد: دنیا پذیرفته که باید محدود شود و سیاست های نهادهای بین المللی نیز در همین راستا است و این اتفاق در ده سال آینده وحشتناک است و برای مقابله با این سیاست باید بلد باشیم.

وی ادامه داد: سن کار در کشورهای اروپایی هیچگاه افول پیدا نکرد در حالی که در کشور ما حتی منفی است که برای تغیییر این وضعیت باید مبانی علمی خود را تغییر دهیم.

مشاور وزیر کشور تصریح کرد: کمتر از ۲۰ سال دیگر ما قوم گیلک نداریم زیرا هفت دهم درصد نرخ باروری کلی دارند.

وی گفت: آینده هولناک پیری جمعیت به عنوان مشکلی است که الان اتفاق افتاده است و باید برنامه دیگری برای آن داشته باشیم و حتی اگر فرزندآوری را بسیار بالا ببریم این شکل گرفته است.

اختری بیان کرد: مردان ۵۰ درصد عوامل ناباروری هستند که این نشان می دهد مردان را درگیر نمی کنند اما بسیاری از این مشکلات را می توانیم با تشخص ساده درمان کنیم.

وی گفت: غربی ها با مهاجر پذیری چاره ای برای این آینده هولناک پیری اندیشیده اند و برای همین نیز به فرزندآوری رسیده اند؛ اگر به ساختار جمعیت توجه نکنیم باختیم و تنها بزرگواری که این بیانات را ارائه کرده تنها مقام معظم رهبری است وهیچ وزیر و مسئولی این حرف را نزده است.

اکبری گفت: ما تقریبا بیشتری جمعیت بدون شغل با ۳۸ درصد از جمعیت مولد را در جهان داریم.

وی بیان کرد: متاسفانه خانواده و جمعیت را به دلیل سواد گرفته ایم که این مشکلی در جامعه است و پس از ان نیز اشتغال و تغییر نگرش ها عواملی در کاهش جمعیت بود.

اکبری گفت: هیچ کشوری نسبت به جمعیت، بدی سقط را به اندازه ما ندارد زیرا بر اساس مطالعات در وزارت بهداشت ۵۳۰ هزار سقط عمدی در سال داریم؛ فعال حرام خدا سقط جنین است که می توانیم جلو ان را بگیریم.

مشاور وزیر کشور بیان کرد: انتظار ما این است که برنامه عملیات در خانه مردم باشد و از حرف های دیگران نیز نترسیم و تعداد فرزندان و شاخص ها تغییر پیدا کند.

به گفته وی یزد تعبیر و تعریف ویژه ای برای مملکت دارد و به نظر من آنچه خوب است مسئولیتش نیز بیشتر است که امیدواریم یزد پیش قراول این مساله باشد.

وی اظهار داشت: الان اتفاق تعقلی نیز در یزد صورت گرفته و موضوع به صورت عقلانی کشف و درک شده و آنچه مورد انتظار است در خصوص اجرا و تغییر شاخص در بحث جمعیت دنبال می شود.

تغییر الگوی کاهش جمعیت باید از فضای عمومی جامعه و نظام بهداشتی شروع شود

دبیر ستاد ملی جمعیت ایران با اشاره به فرهنگ سازی اشتباه در گذشته در زمینه کاهش جمعیت گفت: تغییر الگوی کاهش جمعیت باید از فضای عمومی جامعه و نظام بهداشتی شروع شود.

کاظم فروتن در نشست قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در استانداری یزد گفت: اگر در بهترین شرایط قانون حمایت از خانواده و جمعیت را اجرا کنیم در کشورهای پیشرفته دنیا که در باروری مشکل دارند تنها ۲۲ درصد تاثیر می گذارد که در کشور ما قطعا این عدد کمتر خواهد بود.

وی افزود: تنظیم خانواده یک فرهنگ سازی در جهت کاهش فرزند بود و دقیقا این فرهنگ سازی در فضای عمومی جامعه و نظام بهداشتی شکل گرفت که این مهندسی معکوس برای افزایش جمعیت از این دو نقطه باید شروع شود.

فروتن ادامه داد: همه ما در هر مسئولیتی هستیم باید فرهنگ سازی کنیم که در دانشگاه علوم پزشکی قطعا مهمتر است؛ بچه نیاوردن و زشت بودن آن و تحقیر فرزند آوری از خانه بهداشت شروع شد که این به نوعی اثرگذاری بسیار زیادی در جامعه داشت.

دبیر ستاد ملی جمعیت ایران گفت: الان فرهنگ تهدید نسل در مردم و رفاه طلبی در مردم ایجاد شده است که باید آن را خنثی کنیم.

وی گفت: فضاهای مجازی به شدت برای عدم پیشرفت کشورمان در حوزه جمعیت به شدت فعال هستند و کشورهای استکباری نیز ان را دنبال می کنند.

وی ادامه داد: ما در بحث جمعیت باید حرکت جدید انجام دهیم که نفس آن باید کار تشکیلاتی صورت گیرد و حضرت آقا نیز بر کار تشکیلاتی در این زمینه تاکید دارند .

منبع: ایرنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 16
  • رابی
    2

    شما نمی توانید شکم این هشتاد میلیون را سیر کنید دنبال افزایش جمعیت هستید!
    افزایش جمعیت برای کشوری مثل کانادا و آلمان است که کشورهایی پیشرفته و صنعتی هستند و نیازمند نیروی کار انسانی می‌باشند، نه برای ایران که مردمش از بی کاری ضایعات جمع می کنند.

  • رضا
    1

    مسئولین بی لیاقت و فشار اقتصادی سبب کاهش جمعیت شد . مردم به نان شب محتاج هستند و انتظار داریم فرزندآوری کنند این تفکر واقعا مسخره هست

  • ناشناس
    5

    عوضش اقوام مختلف هزاره، ازبک، تاجیک و ... از نژاد افغانی در ایران داریم که جای نسل نژاد آریایی ایرانی منقرض شده را خواهند گرفت!

  • ناشناس
    3

    چی نوشتی؟ بالاخره اکبری یا اختری؟؟! انگار این توشته از زبان دیگه ترجمه شده. حتی یک جمله درست دیده نمیشه.

  • ناشناس
    1

    بر بانیش لعنت

  • بابک
    0

    این هم از برکت سیاست های غلط مسئولان تصمیم گیر کشور است که همانند خیلی دیگر از طرحها شکست خورده وقتی جوانان دختر و پسر به دلیل بیکاری سربار پدر ومادر هستند و توان ازدواج و بچه دار شدن را ندارند از طرفی هزینه های سنگین کی جرات بچه دار شدن را دارد قبل از انقلاب نیست که تحصیل از کودکستان تا دانشگاه رایگان بود و به دانشجویان پول تو جیبی نیز میدادند

  • کوروش
    0

    همین الان اب برای جمعیت فعلی نیست.حالتون خوب نیست شعر میگید

  • ناشناس
    0

    متاسفم برای این طرز فکر،که با این همه فقر و فلاکت و بیکاری باز هم به فکر افزایش جمعیت گرسنه و بی آینده هستید.۸۵ میلیون بدبخت داریم،باز هم می خواهید آنها را زیادتر کنید که چه؟؟؟؟که ارتش شما زیاد باشه که برای دیگران زر الکی بزنید،اگه مشکل اقتصاد ملت را حل کردید،بعد در وصف خوبی زاد و ولد شعار بدهید،در ضمن مردم زیر باز زاد و ولد اجباری نخواهند رفت و این جز حقوق شخصی و حریم خصوصی شون است و حکومت حق دخالت در انرا ندارد.انرا مثل حجاب اجباری لوث نکنید.

  • علی
    2

    با شعار که کار درست نمیشود اگر نصف بودجه ای که به برادران سید حسن نصرا..واسد و....میدن به مردم جهت مشوق فرزند اوری میدادن منه کارمند تشویق میشدم تا فرزند دوم هم بیارم.فعلا آینده این یکی بچه ام رو نمیتوانم تامین کنم.باید در فکر اینده شغلیش و...باشم کاری که دولت مردان 43 ساله وظیفه خود نمیدانند حداقل درفکر اشتغال زایی برای جوانان باشند.

  • ناشناس
    0

    گندیه که شما زدید، اگر اقتصاد و زندگی را درست مدیریت می کردید حقوق مردم را میدادید اینطوری نمی شد.

  • ناشناس
    0

    شما پول پوشک یک بچه رو حساب کنید ببیند درسال چقدر می‌شود هزینه لباس وخوراک به کنار.بزرگ شدن ونبودن شغل درآینده بچه میخوایم چکار باحقوق ۶ میلیون.یه بدبختی دیگه سر به دنیا بدیم که چی بشه

  • ناشناس
    0

    شما اولا نمی توانید در حاکمیتی که کار عقلانی حکم سیمرغ و کیمیا دارد انتظار رفتار معقول از قربانیان ان را داشته باشید.دوم,حضور امثال شما در این مقامها خود دلیل درستی رفتار مردم است.چه مشاور اجتماعی هستید که کمترین اشاره به تناسب این وضع دلهره اور جمعیتی با دیدگاه سران کشور در انتساب اقتصاد به خر نکرده اید.لابد شماهم اقتصاد را مال خر می دانید ولی خودتان در ان عرصه
    لقمه ها را اضعاف مضاعف بر می دارید.سوم,شماها در مدیریت کشور و تنگ کردن عرصه زندگی بر مردم تا جایی پیش رفته اید که مردم از اهل و عیالشان شرمنده می شوند و ترجیح می دهند این شرمندگی را به جگر گوشگانشان منتقل نکنند.خلاصه انکه ,همان گونه که رییس دولت تان توهم می کند که همه مشکلات با یک دستور حل می شود,شماهم بمی خواهید با یک دستور مهندسی معکوس جریان را بر گردانید,اما نمی دانید که عالم انسانی کارش با اشیائ بی جان و شعور تفاوت دارد.به اساس زندگی مردم,یعنی کیفیت مدیریت فضای زندگی انسانهای این مرز و بوم توجه داشته باشید.

  • ناشناس
    11

    یکی دیگه از بدبختیای که در این مورد کشور را گرفت این بود که یه مشت فمنیست بیشرف و هرج و مرج طلب در مجلس و بدنه دولت چه زن و چه مردش نفوذ کردن و هی القا کردن که وا مصیبتا زن باید بیست و پنج به بالا شوهر کنه زن باید درس بخونه زن نباید در خانه کار کنه زن باید مهریه بگیره!!!و از این غلطای اضافی کردن و جامعه ناپخته را بهم ریختن !!و نتیجه اش شده مملکت حسینقلی خانی!!اول از همه این فمنیست ها را باید از بین برد تا القائاتشان هم از بین برود

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      واقعا پشت نظراتتون تعقل وجود نداره.. الان زن و مرد پا به پای هم کار می کنند تا بتونند از پس مشکلات اقتصادی بربیاند... شما بهتر هست که به جامعه و اقتصاد خانواده نگاه معقولانه تری داشته باشید... با حذف زنان از اقتصاد جامعه مشکلی حل نمی شود.. مدیریت درست و جامع در عرصه های متفاوت فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی راه حل برون رفت از مشکلات هست.. امیدوارم دلسوزان مملکت زودتر به فکر حل مشکلات بیفتند

  • مریم
    15

    ای مردان بی دین از فقر نترسید
    روزی بچه رو خدا خودش میرسونه
    فرزند بیشتر زندگی شادتر

  • ناشناس
    0

    جمعیت را زیاد کنیم تا کارگر با حقوق ۶ میلیون کاهش پیدا نکند وکارخانه های شما را بگرداند زندگی عالی برای مردم ایجاد کنید وضعیت جمعیت هم درست خواهد شد وقتی خانه خودرو کارمناسب رابه آرزویی دست نیافتنی تبدیل کردید چه توقعی دارید؟

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها