سندرم دختر ارشد خانواده چیست؟

مدت‌هاست در شبکه‌های اجتماعی از سندرم دختر ارشد خانواده صحبت می‌شود که برخی این موضوع را چندان واقعی و معتبر نمی‌دانند. اما بنابر بررسی محققان ثابت شده است که سندرم دختر ارشد خانواده واقعی است.

سندرم دختر ارشد خانواده چیست؟

بنابر بررسی‌های روانشناسی، بزرگترین فرزند دختر در خانواده رفتار و منشی بسیار متفاوت از فرزندان بعد از خودش دارد. در این بررسی‌ها مشخص شده که بزرگترین دختر خانواده از همان اوایل زندگی‌، چگونگی مراقبت از کودکان را می‌آموزد. بدین معناکه در مراقبت از فرزندان پس از خود احساس مسئولیت بالایی دارند. این فرزندان معمولا الگوی فرزندان کوچکتر می‌شوند.

روانشناسان به این دلیل که این دختران خیلی زودتر از موعد به بلوغ فکری و جسمی می‌رسند و تحت تاثیر عوارض منفی آن قرار می‌گیرند، این وضعیت را سندرم دختر ارشد خانواده نامیده‌اند.

سندرم دختر ارشد خانواده یا همان بیچاره بچه اولی که دختر باشد!

بنابه گفته محققان دانشگاه کالیفرنیا، دخترانی که اولین فرزند هستند زودتر از خواهر و برادرهای خود بالغ می‌شوند. درواقع این فرزندان وقتی شروع به مراقبت از کودکان کوچکتر از خود می‌کنند، غدد آدرنال یا فوق‌کلیوی در بدن آنها زودتر از موعد، هورمون‌های بلوغ ترشح می‌کنند و علایم بلوغ مانند جوش‌های غرور، موی بدن و همینطور بلوغ عاطفی نمایان می‌شوند.

البته در بررسی دیگر هم مشخص شده، زنانی که اولین فرزندشان دختر است و دوباره باردار شده‌اند و در این دوران دچار اضطراب می‌شوند، دخترشان نقش حامی به خود گرفته و با مراقبت از مادر و فرزندان کوچکتر دیگر، زودتر از موعد در مسیر بلوغ فکری و جسمی قرار می‌گیرد. این دختران بدون اینکه خودشان فرزندی داشته باشند به خوبی والدین‌شان از خواهر و برادرهای کوچکتر خود مراقبت می‌کنند.

سندرم دختر ارشد پیامدهای زیادی برای این دختران دارد، چراکه کودکی آنها را نابود می‌کند وآنها به‌جای اینکه به مهارت‌های خود (تحصیلی یا اجتماعی ) بیفزایند، بهترین روزهای زندگی‌شان صرف مراقبت از دیگران می‌شود و بار سنگینی روی شانه‌های کوچک آنها قرار می‌گیرد.

منبع: خبر آنلاین
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 7
  • چای دبش باغ ازگل
    1

    واقعاً این چنین است دختران مادران دوم خانواده هستند حتی بعضی مواقع برای مادر وپدر خانواده محترم مادر هستند

    نظرات شما -
    • ناشناس
      5

      از کی تا حالا پرورش احساس مسئولیت شده سندرم؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      امان از این اخبار پرت و چرت

  • محدثه
    3

    این واقعا خیلی درسته. اونا واقعا قوی بار میان. و البته خیلی هم گناه دارن....

  • محبوبه
    0

    سلام پس چرا توی خانواده ما کاملا متفاوته،و فقط از بزرگ بودن نشستن و حرف زدن بلده

  • فرهنگی
    0

    من خودم همین موقعیت داشتم ولی اصلا مانع پیشرفت من نشده، بلکه بهتره هم بوده

  • یک دختر ایرانی
    0

    سلام. در خانواده ما که اصلا این طور نبود. خواهر بزرگتر بعد ازدواج قید خانواده و پدر و مادر را زد.

  • محمد
    0

    متاسفانه نفوذ فرهنگ و روانشناسی غربی شاهد هستیم به مسئولیت پذیر و کمک به والدین میگه سندروم و مریضی و به اینکه فرد به فکر خودش باشه و به خانواده اش توجهی نداشته باشه میگه ارزش .

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    اخبار سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد