وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی:

من مسئول حفاظت از مقبره کوروش هستم

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: در گردشگری تاریخی و فرهنگی دارای رتبه اول در سطح دنیا هستیم، گردشگری طبیعی و اکوتوریسم ما فوق‌العاده است، در جلسه روز گذشته که با رئیس‌جمهوری تاجیکستان داشتم، فقط درباره گردشگری صحبت کردند، آقای رئیسی گفتند این نشان‌دهنده اهمیت این حوزه است، بنابراین باید حداقل نیازها در این حوزه فراهم شود.

من مسئول حفاظت از مقبره کوروش هستم

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: من نگفتم که می‌خواهم کنار پاسارگاد چاه بزنم، این چاه‌ها را قبل زدند، موتورهای گازوئیلی چاه‌ها قدیمی هستند، این موتورها باید برقی و کابل‌کشی هم انجام شود تا مشکلی در این محوطه ایجاد نشود، من مسئول حفاظت از مقبره کوروش هستم.

سید عزت‌الله ضرغامی روز سه‌شنبه ( ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ ) در یازدهمین جلسه شورای معاونان امور مجلس وزارتخانه‌ها، سازمان‌های دولتی و دستگاه‌های اجرایی که در موزه ملی ایران برگزار شد، گفت: من صحبتی درباره پاسارگاد کردم که متاسفانه تحریف شد و این طور گفتند که می‌خواهم کنار پاسارگاد چاه بزنم! در حالی که چنین حرفی را نزدم. این چاه‌ها را از قبل زدند، الان باید میزان استحصال آن مدیریت شود. موتورهای گازوئیلی چاه‌ها قدیمی هستند، طرح ما این بود که وزارت نیرو این موتورها را برقی کند و کابل‌کشی انجام دهد تا مشکلی در این محوطه ایجاد نشود. من مسئول حفاظت از مقبره کوروش هستم.

سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی می‌توانند هم‌افزایی کنند

ضرغامی افزود: وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سه مجموعه مهم دارد. برخی معتقدند این سه حوزه با یکدیگر قرابت ندارند. با نگاه فلسفی دقیق و نگاه به جاذبه‌های گردشگری می‌بینیم که قرابت‌های زیادی دارند و می‌توانند هم‌افزایی کنند.

او ادامه داد: آشنایی با میراث تمدنی ما برای آحاد ایرانیان ضروری است و جزو هویت تمدنی ماست. معتقدم میراث‌فرهنگی ظرفیت خوبی برای انسجام و وحدت ملی دارد. برخلاف برخی دو قطبی‌های کاذبی که بعد از انقلاب رایج شد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: نیاکان ما برای توحید و یکتاپرستی کارهای زیادی انجام دادند، پس باید نسبت به میراث‌فرهنگی با معرفت برخورد شود. موزه‌ها اگر به درستی معرفی شوند، پویا خواهند بود و ما به عنوان یک اصول تحول بر روی این موضوع کار می‌کنیم.

وی با اشاره به وجود ۷۶۰ موزه خصوصی و دولتی در سطح کشور گفت: یکی از مشکلاتی که با نمایندگان مجلس داریم این است که متأسفانه گاهی تفاوتی بین بافت فرسوده و تاریخی قائل نیستند.

ضرغامی در ادامه به موضوع حرایم آثار تاریخی اشاره کرد و گفت: در حوزه حرایم آثار تاریخی، خوشبختانه بعد از انقلاب کارنامه نظام در حفظ حرایم درخشان‌تر است. تا آن جایی که امکان داشته حرایم را حفظ کردیم. اما برخی از نمایندگان مجلس برای حفظ حرایم از دست ما ناراحت می‌شوند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تاکید بر اینکه در حوزه مرمت هم خوب کار کردیم، تصریح کرد: بودجه عمرانی وزارتخانه ۷۷ درصد افزایش پیدا کرده است. ما وظیفه داریم که میراث‌فرهنگی را حفظ و معرفی کنیم و به دنبال تبیین درست میراث‌فرهنگی هستیم.

در مزیت‌ها و ظرفیت‌های اصلی گردشگری جزو برترین‌های دنیا هستیم

ضرغامی در ادامه عنوان کرد: در گردشگری و صنایع دستی ظرفیت‌های زیادی داریم. در مزیت‌ها و ظرفیت‌های اصلی گردشگری جزو برترین‌های دنیا هستیم. برخی افراد به دلیل برداشت‌های اشتباه فکر می‌کنند از بین رفتن ظرفیت‌های گردشگری تاریخی مهم نیست، در حالی که یکی از مزیت‌های اصلی ما جاذبه‌های گردشگری تاریخی و طبیعی کشورمان است.

وی همچنین درباره صنایع دستی بیان کرد: صنایع‌دستی ما در سطح دنیا اول است. ۲۹۹ رشته متعلق به ایران است. البته مشکلاتی در زمینه بسته‌بندی صنایع‌دستی وجود دارد که برنامه داریم برای رفع آن اقدام کنیم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: در گردشگری تاریخی و فرهنگی دارای رتبه اول در سطح دنیا هستیم. گردشگری طبیعی و اکوتوریسم ما فوق‌العاده است. در جلسه روز گذشته که با رئیس‌جمهوری تاجیکستان داشتم، فقط درباره گردشگری صحبت کردند. آقای رئیسی گفتند این نشان‌دهنده اهمیت این حوزه است. بنابراین باید حداقل نیازها در این حوزه فراهم شود.

ضرغامی یادآور شد: گردشگری ساحلی و دریایی ما فوق‌العاده است. یکی از بحث‌ها در گردشگری دریایی این است که سوخت باید یارانه‌ای شود. کار مهمی که در این زمینه انجام شد، اختصاص سهمیه سوخت به کشتی‌های تفریحی بود که جا دارد برای حل این مشکل از آقای اوجی تشکر کنم.

ضرغامی عنوان کرد: آسیب‌شناسی بزرگی که انجام دادم درباره نظام پوسیده اداری بود که مثل بختک روی سیستم افتاده و موجب ایجاد موانع زیادی شده است.

امیدوارم با توجهی که دولت دارد بتوانیم تحولاتی ایجاد کنیم

ضرغامی ادامه داد: صنایع‌دستی نقطه قوت ماست، ۵۲۰هزار فعال صنایع‌دستی داریم که فقط ۴۴هزار نفر از خدمات بیمه بهره‌مند هستند. بیمه حداقل مطالبه این هنرمندان است که در شرایط سختی کار می‌کنند باید این مشکل حل شود. ۵۰۰ هزار نفر دیگر به شکل غیررسمی فعالیت دارند. باید مشکل این فعالان که در مجموع بیش از یک میلیون نفر هستند، حل کنیم.

وزیر میراث فرهنگی تاکید کرد: امیدوارم با توجهی که دولت دارد، بتوانیم تحولاتی ایجاد کنیم و صنایع‌دستی را کاربردی کنیم. آن چیزی که باعث شده عقب بمانیم، کاربردی نبودن صنایع‌دستی است. معاونان امور مجلس دستگاه‌ها به نسبت اطلاعاتی که کسب کردند، هرکاری که می‌توانند در حوزه‌های تخصصی وزارتخانه انجام دهند.

وی خاطرنشان کرد: ما صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی را داریم که زمینه‌های همکاری بخش خصوصی را با وزارتخانه فعال کرده است، همچنین زمینه برای هبه کردن مردم فراهم شده است.

دولت سیزدهم آزاداندیش و فراجناحی است و نگاه ملی دارد

ضرغامی به نگاه فرادستگاهی به بخش‌های گردشگری تاکید کرد و گفت: معاون پارلمانی جزو کارهای سخت است. اما این مجلس همراهی بی‌سابقه‌ای با دولت دارد. به همین دلیل توقعات در این زمینه بالا می‌رود و با توجه به اینکه زمان محدود بوده و نیازهای مردم گسترده است کار نمایندگان مجلس برای انجام وظایفشان سخت می‌شود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خطاب به معاونان امور مجلس وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی گفت: سعی کنید نسبت به دستگاه خود متعهد باشید. بعد از وزیر باید شما دستگاه را به خوبی بشناسید. یک دستگاه باید تمامی معاونت‌های خود را نسبت به شما پاسخگو کند.

ضرغامی تصریح کرد: در سفرهای استانی می‌بینم که چقدر از یک نماینده مجلس توقع دارند. معاونان امور مجلس وزارتخانه‌ها باید نمایندگان مجلس را برای رفع مشکلات تقویت کنند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: دولت آقای رئیسی آزاداندیش است، فراجناحی عمل می‌کند و نگاه ملی دارد. این خیلی نکته مثبتی است و واقعا با دولت‌های گذشته در این زمینه متفاوت است.

منبع: فرارو
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 15
  • ناشناس
    0

    کورش آسوده بخواب که ضرغامی بیدار است

  • بیدار
    1

    جایگاه فرهنگی کورش کبیر در همه جهان مشخص و شاه شاهان بر قلب ها حکمرانی میکند.اگر به نیکی و در حد چنین جایگاه باشکوهی مدیریت شود و صنعت جهانگردی به روز شود،بسیاری مشاغل رونق پیدا خواهند کرد.وقتی ما به فرهنگ پر افتخار ایران باستان جفا کنیم و برای ترویج این فرهنگ اهورایی هیچ کاری و بلکه سنگ اندازی کنیم از غیر چه انتظاری هست.افراط و تفریط در همه کارها مارا از ابادانی و خوشبختی دور می کند.همه صالحان خدا دگر اندیش بوده اند و برای نو اندیشی امدند نه برای ترویج فرهنگ بربریت!!!هر ملتی بایستی نیکی فرهنگ های دیگران و مدام ریشه های فرهنگی خویش را به روز کند و درخت کهنسالی را اگر جابه جا کنی خواهد خشکید و می میرد.یک ملت زنده به ریشه خویش می بالد،نه با کپی کردن خرده فرهنگ های بدوی!!!هرساله در عید نوروز ما ایرانیان بر نو اندیشی و پوست اندازی به سوی نیکی های اهورایی ممارست می کنیم و دوباره نگاهی نو به زندگی می اندازیم.تکرار گذشته مرگ هست.ما تکرار نو شدن و نیک اندیشی و نیک گفتاری و نیک کرداری هرساله و بلکه هر روزمان باید نوروز باشد.

  • خون جیگر
    1

    لعنت و نفرین خدا بر کسانی که زندگی ما را به این روز انداختند.

    نظرات شما -
    • omid
      1

      زندگی تو مگه به چه چیزی افتاده شکم پرست وطن فروش ..الان که مردم بیشتر در رفاه هستند نسبت به قبل انقلاب ..اگر تو و امثال تو خودتون رو از خواب خرگوشی در بیارین متوجه میشین

  • ناشناس
    0

    فعلا که توریسا ها جای بازدید از میراث بانکوک بازی تشریف میارن . کلاته بگیر بالا داش ابی

  • مش جمعه
    1

    ماموریت شما ویرانی ایران هست

  • علیرضا
    2

    اخه‌ به‌تو‌ چه‌ که‌ چا‌ ه‌های‌ اطراف‌ پاسارگاد‌ گازوییلی‌ هستن‌ باید‌ برقی‌ بشن‌ درهرصورت‌ اونا‌ دارن‌ ازاب‌ زیرزمینی‌ بهره‌ میبرن‌ تو‌ مثلاوزیرمیراث‌ فرهنگی‌هستی‌ یاجهاد‌کشاورزی‌ تو‌ اومدی‌ که‌ تح‌ مانده‌ میراث‌ گذشتگان مارونابود‌ کنی‌ هرچه‌که‌تاامروز‌ جمهوری‌اسلامی‌ نتونسته‌ خراب‌ کنه

  • ناشناس
    1

    اثار باستانی امانتی است برای نسل های اینده ایران.
    شکی نیست که مسئولین کمر همت به نابودی این اثار بسته اند.
    ادعای اقایان برای حفاظت از اثار باستانی ایران در حد ادعای حقانیت کشور جعلی اسراییل مسخره است.

  • ناشناس
    1

    امام على عليه السلام : وه كه چه بسيار است عبرتها و چه اندك است عبرت گرفتن!

  • باستان‌شناس
    0

    واقعا اگر میزان برداشت آب جاهها طوری باشد که کنترل روی آن اوتوماتیک باشد و از نشست دشت پاسارگاد جلوگیری کند خدمت بزرگی شده است.

    امیدوارم کسی که حرفی مثبت می‌زند یاری شود تا ایده‌اش را اجرایی کند

  • بهرلم
    1

    منطورضرغامی این است که منبعد کسی نباید به مقبره نزدیک شود که حتی سنگهای آن هم به غارت برود چون این جماعت بدون هدف پست و مقامی را قبول نمی کنند و هر پستی داشته باشند فقط در آخر خرابه ای آن باقی می ماند

  • فلک زده
    1

    اینا گربه ای نیستن که راه رضای خدا موش بگیرن صددرصد یه منفعفتی براشون داره

  • ه
    1

    جان مادرت کاری نداشته باش این دوهزار و پانصد سال قدمت داره بیخیالش شو

  • ناشناس
    1

    تاریخ یک مملکت رو که نابود کنی هویتش رو ازش گرفتی و این حکومت 43ساله تاریخ چند هزارساله ایران رو نابود میکنن و دنبال ساختن تاریخ اسلامی هستن...نگاهی به تعداد امامزاده ها بکنید اینها علاوه بر قلک جهت تاریخ سازی جعلی هم هست.ضرغامی اگر دلسوز کوروش بود بهره برداری از چاهها رو ممنوع میکرد به هر روشی حتی با پر کردنش

  • ناشناس
    0

    همه جا وهمه چیز عالیه.فقط قبر کوروش بزرگ مشکل سازه.اگه مشکل ما رو حل نکنید ما راحت تر یم.شما برای فصل کردن امدید.نی برای وصل کردن امدید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها