روزنامه گردی ۱۹ خرداد ۱۳۵۸؛

داریوش فروهر، وزیر کار دولت موقت: جمهوری اسلامی کار را جانشین فساد خواهد کرد/ عکس

روزنامه کیهان در روز شنبه ۱۹ خرداد سال ۱۳۵۸ از طرح آمریکا برای اشغال نظامی خلیج فارس پرده برداشته و تیتر یک خود را به این موضوع اختصاص داده است.

داریوش فروهر، وزیر کار دولت موقت: جمهوری اسلامی کار را جانشین فساد خواهد کرد/ عکس

خبر مهم دیگر روزنامه هم به ملی شدن بانکها با تصویب شورای انقلاب اختصاص دارد که تکرار خبرهای فوق العاده شماره دیروز همین روزنامه است. سفیر ایران در شوروی هم‌ گفته است شوروی قول داده هیچوقت در امور ایران دخالت نکند. شهردار تهران هم به متصرفین اراضی اخطار داده است. خبر خارجی این جریده عصرگاهی هم به گریختن نورمحمد تره کی رئیس جمهور افغانستان از این کشور بدنبال بحرانی شدن اوضاع این کشور و سقوط پادگان‌ها اختصاص دارد و در این زمینه آیت الله شریعتمداری اعلام داشته اند خشونت به مسلمانان افغانستان منجر به جنگ جهانی خواهد شد. اما سخنان داریوش فروهر وزیر کار و امور اجتماعی در اجلاس بین المللی کار در ژنو را به عنوان سوژه امروز  انتخاب کرده ایم که متن آن به شرح زیر می باشد؛

داریوش فروهر وزیر کار و امور اجتماعی ایران در شصت و پنجمین اجلاس کنفرانس بین المللی کار در ژنو طی سخنانی ضمن تشریح ویژگی‌های انقلاب اسلامی ایران تاکید کرد؛ ملت ایران ملتی است که اینک باید همه چیز را از نو آغاز کند زیرا نظام وابسته پیشین کشور ما هرگز روش‌های اقتصادی و اجتماعی سازنده ای در جهت منافع کلی و رفاه جامعه اتخاذ نکرد بلکه تنها به گسترش فساد و انحطاط عمومی دامن زد.

داریوش فروهر سپس به تاکید گفت دولت جمهوری اسلامی اینک اعتقاد دارد که نفت یک سرمایه ملی است آنچه ما مجاز به فروش آن هستیم کار ماست نه سرمایه ما و اگر ناگزیر به فروش سرمایه می کنیم باید که در برابر آن به شکل عادلانه ای به خرید سرمایه بپردازیم یعنی مبادله نوعی سرمایه با نوع دیگر.

IMG_20230609_111307_985

وزیر کار و امور اجتماعی در سخنان خود ضمن اشاره به توزیع نامتناسب درآمد حاصل از فروش نفت در رژیم گذشته و مصرف این درآمد در راههای غیر ملی تبدیل سرمایه های ملی به کالاهای مصرفی و تبدیل کشور به بازار مصرف تاکید کرد، نخستین وظیفه ما این است که کار را جانشین فساد کنیم و فروش بازده کار را جایگزین فروش سرمایه.

IMG_20230609_111308_193

وزیر کار در جای دیگر گفت؛ در پی مهاجرت روستائیان به امید یافتن درآمد بیشتر به شهرها تولیدات کشاورزی به میزان غیرقابل توصیفی کاهش یافت و کشور همچنان که منظور گردانندگان امور اقتصادی بود بناچار برای تامین مواد غذایی خود به بازارهای جهانی روی آورد و صنعت کشور ما نیز عطف به مقاصد آشکار نظام، زیر سلطه اجانب جنبه مونتاژ و وابسته یافت چنانکه بدون دخالت، نظارت و مبادرت روزافزون کشورهای صنعتی حتی قادر به ادامه حیات بیمارگونه خود نبود و فقط صورت صنعتی داشت نه ماهیت صنعتی‌.

وزیر کار و امور اجتماعی در پایان سخنان خود گفت؛ درآمد بدون کار از نظر ما نامشروع است و واسطه گی به معنای خرید به قیمتی و فروش به قیمتی بیشتر بدون تغییر در کالا یا بدون مصرف نیروی کار اضافی سودمند عمل بیدادگرانه است.

 

منبع: دیده بان ایران
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها