استاد درس خارج فقه و اصول حوزه های علمیه:

مردم می‌گویند این نظام، نظام آخوندی است/ اگر حرکات مثبتی در دولت و نظام اتفاق بیفتد، نظر مردم نسبت به روحانیت مثبت می شود

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه های علمیه معتقد است که مردم به دور از جناح بندی های سیاسی، کلیت اقدامات و فعالیت های حاکمیت و دولت را به حساب حوزه و روحانیت می نویسند و از این جهت هر حرکتی که مسئولین نظام، دولت و وزرا انجام می دهند، نهایتاً به حساب روحانیت نوشته می شود.

مردم می‌گویند این نظام، نظام آخوندی است/ اگر حرکات مثبتی در دولت و نظام اتفاق بیفتد، نظر مردم نسبت به روحانیت مثبت می شود

حجت الاسلام محسن غرویان درباره تأثیر عملکرد مسئولین بر رابطه میان مردم و روحانیت، اظهار کرد: با توجه به اینکه نظام ایران براساس دیدگاه فقهی است که حضرت امام خمینی(ره) داشتند و ایشان نظام حکومت را براساس ولایت فقیه مطرح کردند لذا هر اقدامی که توسط حاکمیت و دولت انجام می شود، به حساب روحانیت نوشته می شود.

وی ادامه داد: مردم ابراز می کنند که این نظام، نظام روحانیت و آخوندی است و میان اینکه کدام جناح، گروه و دسته از روحانیت بر سر کار هستند، تفکیکی قائل نیستند. در حقیقت مردم کلیت اقدامات و فعالیت ها را به حساب حوزه و روحانیت می نویسند و از این جهت هر حرکتی که مسئولین نظام، دولت و وزرا انجام می دهند، نهایتاً به حساب روحانیت نوشته می شود.

وی با تأکید بر اینکه تأثیر عملکرد مسئولین در رابطه میان مردم و روحانیت واقعیتی انکارناپذیر است، گفت: مسئولین نظام باید نسبت به این نکته توجه داشته باشند که عملکرد آنها به گونه ای باشد که کلیت روحانیت و حوزه مخدوش نشود و مورد نقد و انتقاد قرار نگیرد. البته همه مسئولین نیت خیر دارند، ولی گاهی اتفاقات یا قوانین و مصوباتی در هر یک از قوای ثلاثه یعنی مجلس، دولت یا قوه قضاییه محقق می شود که محل انتقاد مردم هستند و مردم انتقاد و اعتراض خود را به کل روحانیت تعمیم می دهند.

غرویان افزود: اگر حرکات مثبتی در دولت و نظام اتفاق بیفتد، نظر مردم نسبت به روحانیت مثبت می شود و اگر اتفاقات و تخلفات منفی رخ دهد، نظر مردم هم نسبت به روحانیت منفی می شود. این واقعیتی است که وجود دارد و هشداری به مسئولین نظام است که مراقبت بیشتری نسبت به اقدامات خود در عرصه های مختلف داشته باشند.

وی بیان کرد: به طور دقیق نمی توان زمان فاصله گیری روحانیت و مردم را مشخص کرد یا دولت یا شخص خاصی را نام بُرد. اتفاقات و تحولات اجتماعی به مرور زمان رخ داد و بر میزان فاصله روحانیت با مردم تأثیر گذاشت. تحلیل مسایل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی باید به گونه ای باشد که سیر اتفاقات و جریانات در این باره مورد بررسی و واکاوی قرار گیرند.

وی به سابقه تاریخی و دیرینه روحانیت و مردم اشاره و خاطرنشان کرد: تاریخ روحانیت، مرجعیت و علمای دین نشان می دهد که علما، بزرگان، مراجع و روحانیت همیشه در کنار مردم بودند، خانه های مراجع، علما و روحانیون همواره پناهگاه مردم بوده و مردم مشکلات مختلف خود را با علما و مراجع در میان می گذاشتند و مجتهدین و مراجع همیشه در کنار مردم و مدافع حقوق مردم بودند.

وی افزود: روحانیت و مراجع از گذشته به نوعی صدای مردم بودند، مشکلات و گرفتاری های مردم را به مسئولین و حکومت ها می رساندند و از مردم دفاع می کردند و درباره مسایل داخلی، بین المللی به حکومت تذکر می دادند که نمونه آن جریانات تنباکو و مشروطیت است.

روحانیت باید بلندگوی صدای ملت باشد

این استاد حوزه ادامه داد: همیشه در خانه مراجع باز بود و مردم راحت بدون واسطه به بیت علما می رفتند و درد و دل می کردند، علما هم نامه می نوشتند و سخنرانی می کردند و به مسئولین حکومت و سیاست نکاتی را تذکر می دادند. این سیره در تاریخ ثبت شده و در حال حاضر هم باید به این صورت باشد یعنی روحانیت باید صدای ملت را بشنود و بلندگوی صدای ملت باشد، اگر همین سیره علما و مراجع گذشته ادامه پیدا کند، مردم در کنار روحانیت و روحانیت هم در کنار مردم می مانند، در غیر این صورت میان مردم، علما و مجتهدین فاصله ایجاد می شود.

روحانیون نباید در برابر مشکلات مردم سکوت کنند

آقای غرویان تأکید کرد که سیره حمایت روحانیت از مردم باید همچنان محفوظ بماند و علما و مجتهدین نباید سکوت کنند، اگر مردم انتقاد و اعتراض و مشکلی دارند، علما باید حامی مردم باشند و در یک فضای اخلاقی، معنوی، دینی و مذهبی حرف ها و مشکلات مردم را منتقل کنند.

این محقق و پژوهشگر دینی با بیان اینکه جناح بازی های سیاسی می تواند رابطه روحانیت با مردم را مخدوش و ضعیف کند، گفت: سیره مراجع، علما و بزرگان گذشته و حال این بوده و هست که به دور از سیاست و قدرت، حرف خدا و پیغمبر(ص) را بزنند و از مردم حمایت کنند. در حال حاضر مسایلی مثل گرانی ها و فشار اقتصادی از جمله مشکلات و گرفتاری های مردم است که مراجع گاه و بی گاه نکاتی در این باره مطرح می کنند و تذکراتی می دهند، تذکرات مراجع پدرانه و ناصحانه است و اگر همین مشی، روش و مسلک ادامه پیدا کند، مردم در کنار روحانیت و روحانیت نیز در کنار مردم خواهند بود.

فاصله میان مردم و روحانیت به ضرر حکومت و دولت هاست

وی به آسیب ها و اثرات مثبت تعمیق روابط میان مردم و روحانیت اشاره و تصریح کرد: چنانچه میان روحانیت و مردم فاصله ای ایجاد شود، آثار منفی هم برای روحانیت و هم برای حکومت و حاکمیت به دنبال خواهد داشت چرا که نظام ما و نظام ولایت فقیه مبتنی بر خواست و آرای ملت است و امام خمینی(ره) این مساله را مکرر می فرمودند که نظام سُفره ای است که ملت پهن کردند و حکومت را به دست علما دادند. اگر مردم در راهپیمایی ها شرکت نمی کردند و در صحنه این نهضت و انقلاب نبودند، نظام ولایت فقیه سرپا نمی شد و پشتوانه ای نداشت.

وی تأکید کرد که پشتوانه نظام و جمهوری اسلامی مردم هستند، لذا فاصله میان مردم و روحانیت، همان فاصله مردم و حاکمیت و مردم و دولت است و این آسیب و خطر بزرگی محسوب می شود، اما اگر فاصله ای میان روحانیت و مردم نباشد و روحانیت و مردم کنار هم باشند، در واقع مردم کنار دولت و پشتوانه بزرگی برای دولتمردان هستند. این یک امر بسیار طبیعی و روشنی است.

غرویان ابراز امیدواری کرد که روحانیت و مردم همچنان در کنار هم باشند تا دولتمردان با قوت و قدرت بیشتری در صحنه های بین المللی ظاهر شوند. همیشه مقام معظم رهبری می فرمایند که حضور مردم در راهپیمایی هایی مثل ۲۲ بهمن و روز قدس قوت قلبی برای گفتمان بین المللی مسئولین است. بنابراین مسئولین اگر می خواهند در جهان معاصر با قدرت حرف بزنند، باید پشتیبانی ملت را داشته باشند.

منبع: شفقنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 29
  • محمود
    8

    مگر امام خمینی درسال ۵۷ دربهشت زهرا نفرمود گذشتگان ما غلط کردند. برای آینده ما سرنوشت اختیار کردند.بسیار حرف درست فرمودند امروز بچه های ما میگند.شما غلط کردید. برای ما از قبل رژیم آخوندی اختیار کردید.ولی حال اگر کسی حرف بزند.اورا به جرم ضد انقلاب ضد دین واز عوامل خارجی میگرند زندان و شکنجه مینامند.این چه عدالتی است.

  • ناشناس
    6

    سالهاست که مردم راه خود را از روحانیون جدا کرده است. این اقا میگه هنوز با هم هستند .مثل بقیه مسوولان که می گویند هنوز وضع خوب است و به خودشان دلداری می دهند. قانون اساسی بایستی اصلاح و تمامی اختیارات به مجلس و دولت منتخب ملت واگذار شود و الا ایران روز خوش نخواهد دید.

    نظرات شما -
    • 1

      این را به اتکای معتقدان و مجبوران و مزدوران نماز جمعه هاو مراسم عزای محرم و هیئتها می گویند.فرمودند:اینها(معترضان)مردم نیستند؛مردم مارا فردا جمعه می بینید!

  • پدر
    9

    نظام كاملا نظامي آخونديست . مردم ديگر به روحانيت اعتماد ندارند و روحانيت نيز از مسير خود منحرف شده و به جاي اينكه صداي مردم باشند صداي حكومت شده اند و به جاي درس هاي فقهي و خداپسند وارد تجارت و پول شده اند .

  • فندک
    4

    مردم بدبخت شد با نظام آخوندی

  • ایرانی
    2

    استاد درس خارج فقه و اصول حوزه های علمیه معتقد است که مردم به دور از جناح بندی های سیاسی، کلیت اقدامات و فعالیت های حاکمیت و دولت را به حساب حوزه و روحانیت می نویسند.
    پ ن پ میخواستی به حساب کی بنویسن؟!! مملکت دست روحانیت و وابستگانشان است بعد میخوای بگی روحانیت کاره ای نیست؟!!! عجبا!!

  • ناشناس
    2

    حرکت مثبت اون هم از روحانیت ؟؟؟؟ مزاح می‌فرمائید؟

  • شرمنده ملت
    1

    سالهاست که این گرگ با گله آشناست

  • ناشناس
    4

    چقدر قیافه این مردک زشت هست .پیامبر فرمودند سیمای مومن نورانی هست اما اینها چهره هاشون شیطانی هست

    نظرات شما -
    • ناشناس
      2

      کدوم اخوند رو با چهره نورانی میشناسید معرفی کنید

    • 2

      اقای غرویان چندی حرف زدی دادا .ا شوما فک کردی مردم.میان این حرفاشوما رو میخونن؟ همون عمامه ای که رو سرته باعث میشه فقط تیتر خبر رو بخونن یا نهایتش دو سه خط از لابلای متن

  • ناشناس
    3

    با سخنان پایانی و اگر مگر اخوند بازی در اوردی و نشان دادی که شماها جز سواری از مردم نمی خواهید.

  • ناشناس
    1

    مگه نیست

  • ناشناس
    0

    بابا چرا صورت این شکلی است کمی لبخند بزن گلم

  • ناشناس
    2

    انشالله

  • ناشناس
    2

    اخوند جماعت کلا بفکر شکم و زیرشکمن

  • ناشناس
    2

    چهل و سه سال مردم روی خوش ندیدند خدا نابودتان کند که بچه های شما در آرامش و امکانات و حسرت همه چیز بر دل مردم

  • ناشناس
    2

    حقوق طلبگی می‌گیرید، از رانت استفاده می کنید، تریبون هم دارید و از قدرت هم سوء استفاده می‌کنید، به جای اتحاد بین مردم افتراق ایجاد کردید، الانم مظلوم نمایی می‌کنید که هرکی هرکاری می‌کنه به تریش قبای شما بر نخوره؟!
    حوزه‌ها باید کوچک بشه یا غیر انتفاعی بشه، سود آخوند برای مملکت چی بود؟ اگه علم به درد بخوری داشتید دعوتنامه براتون میومد.

  • ناشناس
    2

    یعنی ۴۳ سال واسه سعی و خطا و دزدی و فساد و دروغ و جنگ و زندان و‌فقر مردم و شکنجه و زندان هر صدایی کافی نبود واسه نظام بی نظم اخوندی ؟ نصف یک قرن میشه. ها . واقعا شرم و حیا این اخوندها ندارن . فقط با زور‌اسلحه الان کل مردم را گروکان گرفتن

  • ناشناس
    0

    یادش بخیر بچه بودیم می‌گفتند سیدی آمده عکسش توی ماه دیده میشه ما ساده لوح نیز به ماه نگاه میکردیم تا عکس آقارا در ماه ببینیم جالب است پدران و مادران ساده لوح ما از ما بیشتر در ماه دنبال عکس آقا بودند

  • امید
    2

    حاج آقا خودتو اذیت نکن ابن مردم فقط شدن ناشکر و نق زدن طوری صحبت میکنند انگار زمان شاه در رفاه بودند

  • ناشناس
    0

    آخوند از خدا نترس
    مملکت اسلام با ربای بانکی 20درصدعین جنگ با خدا

  • سعید1400
    0

    در یک کلام ملت بدبخت شدن. نه میشه موند نه میشه رفت. هیچ روزنه امیدی هم نیست. یکی از سیاه ترین و بدبخت ترین نسل از نسل های ایرانیان در طول تاریخ ما هستیم. ایندگان از بدبختی ما توی کتاباشون خواهند خوند.

  • ناشناس
    0

    حاج آقا شما به‌ بزرگواری خودت ببخش ‌. مردم کاملا اشتباه می کنن .

  • ناشناس
    0

    هر چیزی که هست جزو ناکارامد ترین هاست

  • حسن
    0

    فقط بیک شرط نظر مردم نسبت به آخوندها مثبت می شود که آنها برگردند به حوزه و وظیفه خود انجام دهند و سیاست و مملکت داری را به نمایندگانی که از طرف مردم انتخاب و نه منصوب می شوند بسپارند .

  • ناشناس
    3

    مردم اصلان شماها را نمیخوان نمیخوان مردم از دست همتان خسته شدن چهلو دوسال پدر مردم و مملکت و پول مملکت و زندگی مردم را در آ

  • ناشناس
    0

    هر موقع روحانیت همانند صدها سال پیش، شهریه و حقوقش را از دستان مبارک امام عصر عج گرفت، آنگاه سخنانشان موثر و مثمرثمر واقع میشود در غیراینصورت آب در هاون کوبیدن است.

  • ناشناس
    0

    فعلا که تو ۴۳ سال آخوندها هر حرکتی زدند منفی بوده حالا کی میخان حرکت مثبت بزنند خدا می‌داند

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها