وضع قانون محدودیت در آمریکا و افشای چهره واقعی «آزادی بیان»!
نشست استماع کنگره آمریکا با حضور مدیرعامل شرکت تیک تاک به کل جهان فهماند که منظور واقعی این جلسه سرکوب این اپلیکیشن چینی اشتراک ویدئو بوده و چیزهایی مانند تهدید علیه امنیت ملی آمریکا و محتوای نامناسب برای کودکان، فقط از بهانههای واهی هستند.
به دلیل اینکه این نمایش ناپسند اعضای کنگره در نشست استماع بازخورد مورد نظر را در افکار عمومی به همراه نداشت، آمریکا فورا به ابزاری جدید برای سرکوب تیک تاک متوسل شد و دو نماینده کنگره «قانون محدودیت به روز تهدیدها علیه فناوری اطلاعات و ارتباطات» (RESTRICT Act قانون محدودیت) را مطرح کردند.
این قانون به وزارت بازرگانی آمریکا اختیارات بیشتری برای بازرسی و ممنوع کردن معاملات فناوری اطلاعات و ارتباطات به منظور رفع «تهدیدهای مستمر» فناوریهای «رقبا از کشورهای دیگر» را میدهد. یکی از چشمگیرترین ویژگیهای این قانون، برخوردار کردن دولت از اختیارات نامحدود و تقریبا معاف از نظارت برای بازرسی این نوع معاملات است.
هرچند ظاهرا این قانون متوجه تیک تاک است اما به دلیل آنکه محتوای بسیار مبهمی دارد، این نگرانی را به وجود آورده که احتمالا شامل همه ارتباطات اینترنتی آمریکاییها با پلتفرمهای کشورهایی مانند چین، کوبا، ایران، کره شمالی، روسیه و ونزوئلا شود به قانون مذکور به ابزاری برای تجاور به حقوق آمریکایی تبدیل گردد.
به عبارت دیگر، اگر فرضا یک شهروند آمریکا در هنگام مراجعه به اینترنت، روی لینیکی مرتبط به شبکه اجتماعی «Vkontakte» کلیک کند، او احتمالا ناقض قانون فوق محسوب میشود. همین طور، اگه او پس از ممنوعیت کامل تیک تاک از آن اپلیکیشن استفاده کند، او احتمالا مرتکب جرم جنایی شده است.
بسیاری نیز در توئیتهای خود ابراز نگرانی کردند که کسی که برای دسترسی به پلتفرمهای فوق از فیلترشکن استفاده کند، احتمالا با جریمه 1 میلیون دلاری و 20 سال حبس مواجه میشود.
این نوع نگرانی نیز بی اساس نیست چراکه در نسخه الکترونیکی «قانون محدودیت» منتشر شده در وب سایت رسمی کنگره ایالات متحده آمده است: مجازاتهای مدنی شامل جریمه حداقل 250 هزار دلار آمریکا و مجازاتهای جنایی شامل جریمه 1 میلیون دلار و یا 20 سال حبس در مورد اشخاص حقیقی است.
این نوع وضع مجازات در این قانون باعث میشود این ابزار سرکوب تیک تاک به یک قانون محدودسازی استفاده از اینترنت تبدیل شود.
البته این هم قابل پیشبینی است که شبکههای اجتماعی خود آمریکا مانند فیسبوک، توئیتر یا واتس اپ معاف از این قانون خواهند شد. این قانون به احتمال زیاد متوجه شبکههای اجتماعی مانند تیک تاک است که در کشوری مانند چین تولید میشود اما در آمریکا دنبال کنندگان زیادی دارد. به عبارت دیگر، اگر قرار باشد تیک تاک گناه داشته باشد، گناه آن، چینی بودن است.
برخی سازمانها و قانونگذاران حامی آزادی بیان مخالفت با این قانون را اعلام کردند و آن را تهدیدی برای آزادی بیان می دانند.
آمریکا از یک سود خود را مهد آزادی بیان معرفی میکند اما از سوی دیگر با روش فوق سعی بر بستن یک پلتفرم ابراز نظر مردم عادی را دارد. این رفتار، چهره واقعی آزادی بیان آمریکا را نمایان ساخته است.