مجری طرح توسعه گیاهان دارویی خبر داد

شناسایی۲۳۰۰ گونه گیاهی دارویی در کشور/ ۴۵۰میلیون دلار متوسط درآمد سالانه صادرات گیاهان دارویی

شناسایی۲۳۰۰ گونه گیاهی دارویی در کشور/ ۴۵۰میلیون دلار متوسط درآمد سالانه صادرات گیاهان دارویی

مجری طرح توسعه گیاهان دارویی ضمن اشاره به اهمیت کشت گیاهان دارویی در کشور گفت: حدود ۲۳۰۰ گونه گیاهی در کشور شناسایی شده است که خاصیت دارویی دارند همچنین متوسط درآمد سالانه حاصل از صادرات گیاهان دارویی به عنوان محصول خام ۴۵۰ میلیون دلار است.

فریبرز غیبی با اشاره به اینکه وسعت عرصه‌های منابع طبیعی در کشور شامل جنگل، مرتع و بیابان حدود ۱۳۴ میلیون هکتار است، تصریح کرد: از این مقدار حدود ۱۴.۳ درصد جنگل، ۸۵ میلیون هکتار مرتع و ۳۲ میلیون هکتار را بیابان‌ها تشکیل داده‌اند. در تمام این عرصه‌ها به جز مناطقی که کویری است و در آن‌ها از نظر بیولوژیک گیاهی زندگی نمی‌کند، بقیه عرصه‌ها دارای گیاهانی هستند که می‌توانند در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرند و حتی از آن‌ها برای مصرف خوراکی نیز بهره برده شود.

۲۳۰۰ گونه گیاهی در کشور دارای خاصیت دارویی هستند
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۸۰۰۰ گونه گیاهی در سطح کشور شناسایی شده است، اظهار کرد: بر اساس آمار ستاد گیاهان دارویی کشور از این تعداد ۲۳۰۰ گونه خاصیت دارویی دارند و تحت عنوان گیاهان دارویی قلمداد می‌شوند. البته سایر گونه‌ها نیز می‌توانند خاصیت دارویی داشته ولی هنوز تحقیقات جامعی روی آن‌ها انجام نشده است. حتی در بیابان‌های ما نیز گیاه خارشتر رشد می‌کند که گیاه موثری در درمان برخی بیماری‌ها است. گیاه کاپاریس، آشتیان، میوه‌های جنگلی و انواع گل‌ها نیز از جمله گیاهان دیگری هستند که خاصیت دارویی دارند.

مجری طرح توسعه گیاهان دارویی ادامه داد: در مراتع کشور نیز گیاهانی می‌رویند که به مصرف دارویی می‌رسند. گل گاو زبان، پنیرک و آویشن از جمله این گیاهان‌ هستند و در واقع می‌توان گفت که تمام گیاهان دارای خواص صنعتی و دارویی هستند که بشر به مرور زمان به آن‌ها پی خواهد برد.

گیاهان دارویی پتانسیل دارند که جایگزین نفت شوند
غیبی با تاکید بر اینکه توسعه کاشت و برداشت گیاهان دارویی یکی از پتانسیل‌های نهان کشور است که می‌تواند ارزآوری زیادی داشته باشد، تصریح کرد: این پتانسیل حتی می‌تواند به عنوان یکی از منابع عظیم ما جایگزین نفت شود. با توجه به تنوع اقلیمی کشور می‌توان گفت که بسیاری از گیاهان دنیا در ایران قابل کشت هستند و می‌توانند مورد استفاده دارویی، آرایشی، بهداشتی و صنعتی قرار گیرند.

منبع: ایسنا

728

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها