روزنامه اسرائیلی: باید از ژنرال عبدالفتاح البرهان حمایت کنیم

روزنامه «اسرائیل هیوم» نوشت: تحولات سودان نشان می‌دهد که باید از ارتش و ژنرال عبدالفتاح البرهان رئیس شورای حاکمیت انتقالی سودان حمایت شود، «زیرا تمایل البرهان به تقویت روابط با ایالات متحده و اسرائیل بیشتر از حمدوک است».

روزنامه اسرائیلی: باید از ژنرال عبدالفتاح البرهان حمایت کنیم

روزنامه اسرائیلی «اسرائیل هیوم» روز دوشنبه در گزارشی درباره تحولات سودان نوشت که «این ممکن است باعث نگرانی اسرائیل و دولت جو بایدن شود، زیرا واشنگتن در تلاش است تا خارطوم را به سمت تکمیل روند عادی سازی روابط و فرستادن نماینده رسمی دائمی سودان به اسرائیل و افتتاح دفتر نمایندگی، سوق دهد».

در ادامه این گزارش آمده است: «از میان همه کشورهای امضاکننده پیمان ابراهام، سودان تنها کشوری است که افتتاح دفتر نمایندگی را انجام نداده است».

اسرائیل هیوم افزود: «مراسم رسمی اسرائیل و سودان برای امضای این توافق در کاخ سفید ممکن است خشم شدیدی را در خیابان‌های سودان که سال‌ها یکی از کشورهای پیشرو در اعمال سیاست‌های ضداسرائیلی بوده است، به همراه داشته باشد».

در ادامه این گزارش آمده است: «با ادامه اعتراضات، این امر پیشبرد روند عادی سازی در سودان را دشوار می‌کند و باید در نظر داشت که عبدالله حمدوک نخست وزیر دولت سودان کسی نبوده که برای عادی سازی روابط با اسرائیل، بلکه رهبری شورای نظامی به ریاست عبدالفتاح البرهان، فشار می آورد».

در همین زمینه، یک منبع اسرائیلی با انتقاد از موضع واشنگتن در قبال آنچه در سودان می گذرد، به روزنامه «اسرائیل هیوم» گفت: «در شرایط کنونی ترجیح داده می شود از ارتش و فرماندهی آن که ریاست شورای حاکمیت انتقالی را بر عهده دارد حمایت شود نه نخست وزیر عبدالله حمدوک».

این منبع اسرائیلی توضیح داد که «کودتا اجتناب ناپذیر بود. سال هاست که رئیس جمهور تحت حمایت ارتش و نخست وزیر در مسیرهای متناقضی حرکت می‌کنند، بنابراین واضح بود که به یک سرانجامی برسد».

این منبع افزود: «دو رهبر سودانی در واقع می‌دانند که دولت موظف است روابط خود را با غرب تقویت کند، اما وضعیت سودان بسیار یادآور وضعیت مصر در پایان دوران حسنی مبارک است. سودان یک کشور غیر دموکراتیک است و به مدت 30 سال به یک حکومت عمر البشیر عادت کرده بود».

عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیت انتقالی سودان در کنفرانس مطبوعاتی از انحلال شورای حاکمیتی، کابینه و برکناری استانداران و اعلام حالت فوق‌العاده خبر داد و تأکید کرد که مدیران کل وزارتخانه‌ها و استان‌ها اداره امور را برعهده خواهند داشت.

سودان از سال ۲۰۱۹ و پس از سقوط حکومت «عمر البشیر» وارد یک چرخه کشمکش قدرت میان نظامیان و سیاستمداران غیرنظامی شده است. مخالفان دولت نظامی، ارتش سودان را به دست داشتن در این کودتا و تلاش برای بازگرداندن سودان به دوره عمر البشیر متهم کردند.

کمیته مرکزی پزشکان سودان دوشنبه شب اعلام کرد که در ناآرامی‌ها و درگیری‌های مربوط به اولین روز کودتای نظامی، سه نفر بیش از ۸۰ نفر زخمی شدند.

منبع: ایسنا

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها