خبرفوری بررسی می‌کند؛

بارش شهابی شلیاقی را جدی بگیرید/ شهابواره چه تفاوتی با شهاب دارد؟/ چگونه باید شهاب را مشاهده کرد؟

بارش شهابی شلیاقی یکی از بارش‌های شهابی سالانه است که کانون بارش آن در صورت فلکی شلیاق به نظر می‌رسد. این بارش شهابی معمولاً در اردیبهشت به اوج خود می‌رسد و از تودهٔ ذرّات باقی‌مانده از دنباله دارنشات می‌گیرد

بارش شهابی شلیاقی را جدی بگیرید/ شهابواره چه تفاوتی با شهاب دارد؟/ چگونه باید شهاب را مشاهده کرد؟

به گزارش خبر فوری ، خبرهای متعددی در فضای مجازی مبنی بر پدیده بارش شهابی، امشب در فضای مجازی دست به دست می‌شود. نام این بارش شهابی شلیاقی است . بارش شهابی شلیاقی یکی از بارش‌های شهابی سالانه است که کانون بارش آن در صورت فلکی شلیاق به نظر می‌رسد. این بارش شهابی معمولاً در اردیبهشت به اوج خود می‌رسد و از تودهٔ ذرّات باقی‌مانده از دنباله دارنشات می‌گیرد.

اسپیس ایکس اما می‌گوید، بارش شلیاقی می‌تواند در هر ساعت تا ۱۸ شهاب تولید کند ولی متأسفانه به دلیل حضور ماه تابان در تمام آسمان امشب تماشای این بارش دشوار خواهد بود. تماشای این بارش شهابی در آسمان نیمکره شمالی آسان‌تر است چرا که این قسمت از آسمان قبل از طلوع خورشید در بالای افق قرار دارد. مردمان نیم‌کره شمال شرقی کره زمین شاهد افزایش تابش این شهاب در ساعت ۹ و ۱۰ شب به وقت محلی خود خواهند بود.

بارش شهابی چیست؟

بد نیست در این مجال بدانیم که بارش شهابی چیست؟ شهاب‌ها در واقعیت بقایای دنباله دارها و سیارک‌ها هستند که در هنگام برخود به زمین، از جو عبور می‌کنند و بدلیل گرما اصطکاکی که قطعه سنگ با جو می سازد می سوزند و از خود نوری متصاعد می‌کنند، این نور در اصل همان شهاب است. اما بارش شهابی در اصل وقتی مشاهده می‌شود که تعداد زیادی شهاب در آسمان شب دیده شود.

بارش شهابی یک پیش‌آمد آسمانی در آسمان شب است که در هنگام عبور سیارهٔ زمین در پیمودن مسیر مدار خود از میان توده‌ای از ذرات در فضا که شهاب‌واره خوانده می‌شوند رخ می‌دهد. این اتفاق هنگامی رخ می‌دهد که تعداد زیادی شهاب‌واره در جوِ زمین می‌سوزند. هر بارش شهابی در ناحیهٔ مشخصی از آسمان اتفاق می‌افتد که این محل کانون بارش گفته می‌شود. جهت حرکت شهاب‌ها متفاوت است ولی امتداد مسیر آن‌ها به کانون بارش آن روی‌داد منتهی می‌شود.

چگونه باید شهاب دید؟

البته باید گفت تماشای بارش شهابی نیازمند رعایت چند نکته است به عنوان مثال نکته کلیدی آن قرار گرفتن در جایی است که بسیار تاریک باشد و آلودگی نوری در آنجا وجود نداشته باشد.

برای تماشای شهاب عجله نکنید و انتظار نداشته باشید که به محض بیرون رفتن چشم‌هایتان قادر به رؤیت شهاب باشد. ۲۰ الی ۳۰ دقیقه به چشمان خود فرصت دهید که توانایی تفکیک شهاب را داشته باشد.

بارش شهابی شلیاقی با سرعت ۴۹ کیلومتر در هر ثانیه به اتمسفر زمین وارد می‌شود و در سراسر آسمان قابل رؤیت خواهد بود.

نکته قابل توجه این است که چشمان غیر مسلح بهترین ابزار برای تماشای شهاب هستند.

33

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها