معرفی و طرز تهیه انواع غذا بدون برنج

انواع غذا بدون برنج بسیار متنوع بوده و اغلب شامل غذاهایی هستند که با نان یا سیب زمینی مورد استفاده قرار می گیرند.

معرفی و طرز تهیه انواع غذا بدون برنج

شاید شما نیز به فکر جا دادن غذاهای بدون برنج در برنامه غذایی خود افتاده باشید. با وجود محبوبیت زیاد برنج برای طبخ در وعده‌های غذایی، ممکن است برخی غذاهای بدون برنج را ترجیح دهند یا بخواهند برای تنوع غذایی از آنها نیز استفاده کنند. در این مطلب به معرفی انواع غذا بدون برنج خواهیم پرداخت.

برنج یکی از مهم‌ترین غلات و اقلام غذایی در دنیاست که نیمی از مردم جهان، آن را به عنوان یک غذای اصلی مورد استفاده قرار می‌دهند. منشأ برنج را باید در آسیای شرقی جستجو کرد. برنج سپس به مناطق جنوبی‌تر و آسیای جنوبی رفته و توسط استعمارگران اروپایی از آسیای غربی به اروپا و آمریکا وارد شده است.
برنج یکی از اصلی‌ترین مواد غذایی در مشرق زمین است که در کشور ما نیز جایگاه خاصی دارد. اکثر ایرانیان برنج را به صورت روزانه در وعده غذایی نهار یا شام مورد استفاده قرار می‌دهند. در جشن‌ها و مراسمات خاص نیز برنج حرف اول را می‌زند و اغلب همراه با نوعی خورش یا کباب به عنوان غذای اصلی سرو می‌شود. البته غذا‌های بدون برنج نیز کم نیستند و بسیاری از غذا‌های سنتی و مدرن را می‌توان بدون استفاده از این ماده غذایی درست کرد.

انواع غذا بدون برنج

۱. پاستا

یکی از انواع غذا بدون برنج، پاستا است که تنوع بسیار بالایی دارد. پاستا که نوعی غذای ایتالیاییست، امروزه در منوی غذایی بسیاری از رستوران‌ها و فست فود‌های ایرانی به چشم می‌خورد و در میان ایرانیان حسابی جای خود را باز کرده است. این غذای پرطرفدار در میان کودکان، بزرگسالان و حتی سالمندان بسیار محبوب است و با اسامی مختلف و به اشکال متنوعی ارائه می‌شود. پاستا پنه مرغ، پاستا با مرغ و سس خامه ای گوجه فرنگی، لازانیا،ماکارونی با سس بشامل از معروف‌ترین انواع پاستا هستند که هر یک به روشی خاص درست شده و با سس مخصوصی سرو می‌شوند.

۲. پیتزا

پیتزا نیز یکی از انواع غذا بدون برنج است که در مدل‌ها و مزه‌های مختلف درست می‌شود. پیتزا از سه لایه تشکیل می‌شود، یک لایه خمیر پیتزا که با لایه‌ای از مواد میانی پر شده و روی آن با لایه‌ای از پنیر پیتزا پوشانده می‌شود. نان و پنیر پیتزا در تهیه انواع این غذا دخالت دارد و تنها تفاوت در مواد میانی است. از جمله انواع پیتزا می‌توان به پیتزا مرغ و قارچ، پیتزا ایتالیایی و آمریکایی و پیتزا پپرونی اشاره کرد که از ترکیب نوعی گوشت قرمز یا سفید با انواع سبزیجات به اضافه چاشنی درست می‌شود. این غذا را می‌توان بدون گوشت نیز درست کرد که در این صورت پیتزای حاصل به پیتزا سبزیجات معروف است.


۳. ساندویچ

یکی دیگر از انواع غذا بدون برنج، ساندویچ‌ها هستند که اغلب به عنوان شام سرو می‌شوند و یا به عنوان نوعی غذا برای بیرون بردن مورد استفاده قرار می‌گیرند. ساندویچ‌ها نیز طیف وسیعی را در برمی گیرند؛ از ساندویچ سوسیس بندری، الویه و فلافل گرفته تا رست بیف و همبرگر.



۴. حلیم

حلیم یکی از غذا‌های سنتی و اصیل ایرانی محسوب می‌شود که دارای تنوع بالایی است. معروف‌ترین نوع حلیم ایرانی حلیم شیر و حلیم گندم است که برنج در آن‌ها جایگاهی ندارد. نوع دیگری از حلیم که همواره در میان ایرانیان بسیار محبوب بوده حلیم بادمجان است. حلیم بادمجان با مواد متنوعی درست شده و استفاده از حبوباتی نظیر لوبیا سفید و عدس در ترکیب آن، باعث حذف برنج شده است.

۵. کوکو و کتلت

کوکو و کتلت یکی دیگر از غذاهای بدون برنج هستند که اغلب همراه با نان به عنوان شام یا نهار سرو می‌شوند. کوکو‌ها تنوع بالایی دارند و ماده اصلی مورد استفاده در تهیه همه آن‌ها تخم مرغ است. وجه تمایز انواع کوکو مانندکوکو سیب زمینی، کوکو لوبیا سبز، کوکو سبزی، کوکو کدو حلوایی و ... در سبزیجات مورد استفاده در تهیه آنهاست. همچنین تفاوت کوکو با کتلت، عدم استفاده از گوشت در طبخ کوکوست، در حالیکه گوشت یکی از اجزای اصلی مورد استفاده در تهیه انواع کتلت است.

۶. رولت
رولت‌ها غذا‌هایی استوانه‌ای شکل هستند که به شکل حلقه‌ای برش می‌خورند و ظاهر زیبای آن‌ها باعث شده اغلب به عنوان غذایی مجلسی به حساب آیند. رولت‌ها نیز دارای تنوع بالایی هستند و در آن‌ها انواع گوشت و سبزیجات به کار می‌رود. رولت کوکو سبزی، رولت گوشت و رول بادمجان از انواع غذا بدون برنج هستند که با نان سرو می‌شوند. این رولت‌های رنگارنگ و خوشمزه بهترین گزینه برای پذیرایی از میهمان‌ها محسوب می‌شوند و می‌توانند به عنوان یک وعده غذایی کامل نهار یا شام مورد استفاده قرار گیرند.

منبع: ستاره

1980

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها