خبرفوری گزارش می‌دهد؛

عواقب داشتن ماهی قرمز در سفره هفت‌سین/ همه چیز درباره موجودی که حیاتش تنها چند روز است

بسیاری معتقدند که ماهی قرمز آسیبی به سلامت انسان وارد نمی‌کند. واقعیت‌های دنیای پزشکی اما خلاف این مساله، استدلال می‌کند. در ادامه به انواع آسیب‌های احتمالی این موجود قرمز اشاره می‌کنیم.

عواقب داشتن ماهی قرمز در سفره هفت‌سین/ همه چیز درباره موجودی که حیاتش تنها چند روز است

به گزارش گروه اجتماعی خبر فوری ، بعد از کمپین‌های مختلف نه به ماهی قرمز و حضور ماهی قرمز در سفره هفت سین ممنوع، بسیاری از فعالان فرهنگی و البته محیط زیستی به این مساله اندیشیند که اصلا ماهی قرمز در فرهنگ کهن ما وجود داشته یا نه. تحقیقات و بررسی‌ها نشان می‌دهد که پای ماهی قرمز، به تازگی در سفره‌های هفت سین باز شده است. اما همین ماهی قرمز کم آلودگی ندارد، کم آسیب به محیط زیست وارد نکرده است . بد نیست به همین بهانه نیم نگاهی به این موجود قرمز رنگ و بیماری‌های احتمالی این آبزی داشته باشیم که این روزها حسابی سروصدا به پا کرده است.

همه چیز درباره ماهی مشهور این روزها

ماهی های قرمز بعنوان عضو کوچک خانواده ماهی کپور، بومی شرق آسیا هستند که برای نخستین بار اواخر قرن هفدهم به اروپا وارد شدند. بخشی از شهرت ماهی قرمز به مقاومت این گونه بر می گردد. ماهی قرمز، ماهی آبهای سرد است و قادر است در اکواریوم بدون گرمایش یا در یک استخر ماهی در فضای باز به حیات خود ادامه دهد.جفت گیری انتخابی به تولید ماهی‌هایی در رنگ های مختلف منجر شده است که بعضی از آنها از رنگ طلایی ماهیهای اولیه بسیار فاصله دارند. شکل بدن و ترکیب باله و چشم آنها نیز متفاوت است.

آسیب ماهی قرمز به کودکان

نه تنها تماس دست کودک با بدن ماهی قرمز می‌تواند در انتقال بیماری به کودک موثر باشد، بلکه آلودگی‌هایی که از طریق فضولات ماهی وارد آب می‌شود نیز می‌تواند باعث ایجاد برخی از انواع بیماری‌های پوستی شود. باوجود اینکه موافقان خرید ماهی قرمز بر این نکته پافشاری می‌کنند که انتقال بیماری از ماهی قرمز به انسان در حد یک شایعه بی‌اساس است، اما همچنان هر ساله نزدیک ایام نوروز، پزشکان بسیاری هشدارهایشان را در این زمینه تکرار می‌کنند. همانگونه که امسال نیز بیان این هشدارها از نخستین روزهای اسفندماه آغاز شده است. یکی دیگر از عوارض ماهی قرمز، می‌تواند ایجاد اسهال و استفراغ و تب شدید باشد.

آلرژی‌دارها بخوانند

افراد حساس و دارای سوابق آلرژی نباید بدون واسطه به ماهی قرمز عید دست بزنند. ترشحات روی پوست ماهی های قرمز ممکن است وارد آب تنگ یا آکواریوم شود که موجب بروز حساسیت های جلدی ، اگزما و خارش پوستی در کودکان و بزرگسالان می شود. در فضله ماهی ها عامل بیماری زایی به نام "سالمونلا" وجود دارد که با ورود به بدن موجب ایجاد بیماری تیفوئید و سایر بیماری های دستگاه گوارش در کودکان می شود. توصیه می‌شود بعد از هر بار دست زدن به ماهیان زینتی، دست ها با آب و صابون خوب شسته شود و از دست زدن به چشم، پوست و دهان خودداری شود. استفاده از دستکش نیز برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی ضروری است. بعضی از ماهی ها به باکتری مایکو باکتریوم (سل) آلوده اند و تماس آنها با انسان ممکن است موجب بیماری های پوستی و اگزما شود.

33

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها