گپ كوتاهی با 2 هنرمند درباره جشنواره موسیقی فجر

نت فجر روی ساز پایتخت

سی‌وچهارمین جشنواره موسیقی فجر در حال برگزاری است و حالا فضای اظهار نظر در رابطه با آن داغ است. ما هم با دو هنرمند درباره این رویداد گپ كوتاهی زده‌ایم.

نت فجر روی ساز پایتخت

یك جشنواره مركزیت‌زدا

سینا ذكایی، یكی از هنرمندانی است كه در سی‌وچهارمین جشنواره موسیقی فجر حضور پیدا كرده است.

او می‌گوید: وجود آیین‌نامه نشان می‌دهد جشنواره موسیقی فجر مسیر و هدف خود را پیدا كرده است، ولی هنرمندان هم باید برای رسیدن به این هدف تلاش كنند.

ذكایی كه سرپرست اركستر بادی تهران است درباره سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر می‌گوید: جشنواره موسیقی فجر برای هنرمندان جوان مفید است، زیرا می‌توانند با مخاطبان از نزدیك در ارتباط باشند. همچنین هنرمندان پیشكسوت می‌توانند بهترین موسیقی را به گوش مخاطبان برسانند.

حضور پیشكسوتان نیز در جشنواره مفید است، زیرا آنها چند سال در حوزه موسیقی فعالیت كرده‌اند و می‌دانند چگونه مخاطبان را با موسیقی آشتی دهند.

این هنرمند تاكید می‌كند: سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر نسبت به سال‌های گذشته بهتر برگزار شده، زیرا برنامه‌ریزی خوب و دقیقی صورت گرفته است. مهم‌ترین مسأله این است در سال‌های گذشته هنرمندان و هنردوستان شهرهای دیگر اغلب سهم كمی از موسیقی در جشنواره فجر داشتند. ولی امسال ۲۵ درصد از اجراهای جشنواره سی و چهارم در اختیار اهالی شهرهای غیر از پایتخت است و جشنواره در هفت استان دیگر با تعداد اجراهای در خور توجهی در حال برگزاری است. وجود هنرمندان شهرهای دیگر در جشنواره فجر ضروری است زیرا آنها هم سهم دارند. در سال‌های گذشته زیاد به این موضوع بها داده نمی‌شد، ولی امسال سهم این عزیزان زیاد شده است. همه هنرمندان عزیز هستند و برای موسیقی زحمت می‌كشند در نتیجه باید از حضور همه هنرمندان استفاده شود.

سرپرست اركستر بادی تهران می‌گوید: جشنواره امسال به همه بخش‌ها و ژانرهای موسیقی توجه كرده است و به همین دلیل همه از برگزاری این جشنواره راضی هستند.

یك جشنواره ایرانی
مجید كیانی را با نوازندگی سنتور و آهنگسازی‌هایش می‌شناسیم. او هم مثل ذكایی حرف‌هایش را درباره آیین‌نامه آغاز می‌كند: امسال پس از ۳۳ سال جشنواره موسیقی فجر صاحب آیین‌نامه شد كه این موضوع سبب می‌شود جشنواره یك مسیر مشخص را طی كند و دچار حاشیه نشود.

مجید كیانی، آهنگساز و نوازنده سنتور درباره سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر می‌گوید: نكته بسیار مهم جشنواره سی و چهارم این است كه آثار آهنگسازان ایرانی اجرا می‌شود كه این آثار نقش مهمی در موسیقی ایرانی داشته‌اند. آثار بزرگان موسیقی باید به گوش مخاطبان برسد و چه بهتر كه در جشنواره موسیقی فجر این اتفاق بیفتد. همچنین خلاف سال‌های گذشته به حضور موسیقیدان‌های برجسته توجه ویژه شده است و بسیاری از آنها اجرای صحنه‌ای داشته‌اند كه به نظرم این اقدام برای بهبود روند جشنواره مفید خواهد بود. مسأله مهم دیگر این است كه برگزیدگان جشنواره ملی جوانان در جشنواره به اجرای برنامه می‌پردازند كه این موضوع نشان می‌دهد حضور جوانان در جشنواره برای مسؤولان این دوره مهم بوده است.

این آهنگساز در ادامه خاطرنشان می‌كند: همچنین جشنواره موسیقی فجر در هفت استان دیگر برگزار می‌شود و شهرهای دیگر هم از موسیقی و حضور هنرمندان روی صحنه بهره‌مند می‌شوند.

كیانی در پایان می‌گوید: زمانی‌كه هیات ده نفره برای جشنواره موسیقی فجر تصمیم‌گیری كنند جشنواره پربارتر خواهد بود، زیرا یك دست به تنهایی صدا ندارد.

منبع: جام جم

1981

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها