سود سپرده‎های بانکی از فردا «ماه‎شمار» می‎شود

از فردا اول بهمن ماه 97 بانک‌ها حق ندارند به سپرده‌های کوتاه‌مدت سود روزشمار پرداخت کنند و باید ضوابط جدید را برای پرداخت سود به این سپرده‌ها رعایت کنند.

سود سپرده‎های بانکی از فردا «ماه‎شمار» می‎شود

براساس مصوبه شورای پول و اعتبار از این پس، معیار پرداخت سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری عادی از روزشمار به ماه‌شمار تغییر می‌یابد. همچنین در این مصوبه تأکید شده که حداکثر نرخ سود علی‌الحساب برای سپرده‌های کوتاه‌مدت عادی 10 درصد سالانه است.

هدف اعضای شورای پول و اعتبار از تصویب این طرح کاهش فعالیت‌های سفته‌بازی بوده است؛ بانک مرکزی معتقد است این طرح منافع خیلی از سوداگران را به خطر می‌اندازد.

موضوع مهم دیگر در بخشنامه سودی بانک مرکزی این است که سود سپرده‌های کوتاه‌مدت تنها در صورتی باید به حساب سپرده‌گذار واریز شود که برداشتی از این حساب در طول ماه انجام نشده باشد.

قبلاً بانک‌ها حتی در صورت واریز و برداشت به حساب‌های کوتاه‌مدت، سود روزشمار را در پایان هر ماه به حساب سپرده گذاران پرداخت می‌کردند.

اما در این بخشنامه که برگرفته از تصمیم اخیر شورای پول و اعتبار است، تأکید شده که حداقل مبلغ مانده حساب در یک ماه برای محاسبه سود آن ماه در نظر گرفته شود.

بانک مرکزی البته در این بخشنامه خط و نشان جدی برای بانکدارها کشیده و هشدار داده که درصورت تخلف در پرداخت سود به سپرده های کوتاه مدت با آنها برخورد جدی خواهد شد.

در بخشنامه بانک مرکزی به بانک ها آمده است که این بانک علاوه بر رصد عملکرد شبکه بانکی در این خصوص، نحوه عمل شرکت های پشتیبانی فناوری اطلاعات بانک ها و موسسات اعتباری را نیز تحت پایش خواهد داشت و در صورت مشاهده و کشف هرگونه مغایرت یا هرگونه اقدامی که منجر به کتمان یا غیرواقعی جلوه دادن رویدادهای مالی شود، شرکت های مذکور در فهرست اشخاص فاقد شرایط و صلاحیت لازم برای همکاری با شبکه بانکی کشور قرار خواهند گرفت.

این بخشنامه توسط حمیدرضا غنی آبادی و محمد خدایاری در اداره کل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی و اداره مطالعات و مقررات بانکی امضا شده و به بانک ها ابلاغ شده است.

منبع: تسنیم

728

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • علی
    0

    کسی که حساب کوتاه مدت داره حساب دم دستی است و یرمایه گذاری نیست. خوب اینجوری پول هامون رو بذاریم خونه. چرا بانک ها مفت خوری کنن. یک عده دارن بانک مرکزی رو منحرف میکنن و این به ضرر بانکها است.

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      متاسفانهاین سیاست شورای پول واعتبار بار دیگر مشکلات ج یدی برای کشور پدید خواهد اورد

    • کاربر ناشناس
      0

      خب بانکها بیایند سود تسهیلات رو پایین بیاورند اگر راست میگن ،که روش فعلیشون حرام وخلاف نظر مراجع میباشد

  • حسن ابیانه
    0

    با یک مثال می توان به درک نزدیک تری از این بخشنامه رسید: مثلا اگر شخصی در ۳۰ ام یک ماه به سپرده خود در نزد بانک نیاز پیدا کرد و آنرا برداشت و فردا نیازش مرتفع گردید ودر یکم ماه بعد (یعنی بعد از یک روز) پول را به حساب خود واریز نمود بانک در ازای این یک روز خالی شدن حساب، یک ششم (دو دوازدهم) از سال را به فرد مذکور سودی پرداخت نمی کند. واقعا که جالب است

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها