انتقادات صریح ظریف از کیهان و منتقدان برجام /آنها که با ما بدند اصلا توجه ندارند که چه کسی رئیس جمهور است و چه کسی وزیر/سیاست خارجی حوزه درگیری‌های جناحی نیست/آنکه پشت میز مذاکره بود، مردم بودند ما نبودیم /سیاست خارجی عرصه درگیری های جناحی نیست

وزیر امور خارجه با بیان اینکه بنده هم از ابتدا در کار حزبی حضور نداشتم، گفت: سیاست خارجی حوزه منافع ملی است و محل درگیری‌های جناحی نیست.

انتقادات صریح ظریف از کیهان و منتقدان برجام /آنها که با ما بدند اصلا توجه ندارند که چه کسی رئیس جمهور است و چه کسی وزیر/سیاست خارجی حوزه درگیری‌های جناحی نیست/آنکه پشت میز مذاکره بود، مردم بودند ما نبودیم /سیاست خارجی عرصه درگیری های جناحی نیست

محمدجواد ظریف روز جمعه در چهارمین کنگره سراسری حزب ندای ایرانیان اظهار داشت: سیاست خارجی حوزه منافع ملی است و حوزه درگیری منافع جناحی نیست. من خوشحال شدم که آقای خرازی جلسه را تشکیل دادند و از احزاب مختلف از جمله احزاب اصولگرا دعوت کردند که در مورد محور منافع ملی و ضرورت تمرکز بر منافع ملی و رعایت ملاحظات منافع ملی در همه بخش‌های سیاسی داخلی بحث و گفت و گو شود.
وی ادامه داد: ایران ما کشور قدرتمند و تاثیرگذاری است و ما همواره تاثیرگذار بوده ایم و تاثیرگذار خواهیم ماند. این یک واقعیت است که در چهل سال گذشته که هیچ، در هفت هزار سال گذشته ثابت شده است و ان شاءالله در آینده هم کماکان به ثبوت خواهد رسید.
وزیر امور خارجه ادامه داد: آنچه که ایران را قدرتمند کرده بیش از هرچیز مردم ایران است و این مردم ایران هستند که مبنای قدرت ما هستند.
وی خاطرنشان کرد: به محیط اطراف نگاه کنید هر چه را که می خواهید به عنوان مبنای قدرت در نظر بگیرید؛ اگر ظرفیت اقتصادی مبنای قدرت است، اگر مبنای قدرت هزینه‌های نظامی است، اگر مبنای قدرت داشتن سلاح هسته ای است، اگر مبنای قدرت حمایت خارجی است، در همه این عوامل همسایگان ما از ما جلوتر هستند.
ظریف افزود: یکی از همسایگان ما عضو ناتو است. دو همسایه هم بمب هسته ای دارد، هزینه‌های تسلیحاتی تعدادی از آنها چه داخلی و چه بر اساس هر فرد ده‌ها برابر ماست.
وزیر امور خارجه ادامه داد: هزینه تسلیحاتی و بودجه دفاعی ایران برای هر فرد در کل منطقه خاورمیانه پایین‌ترین است، مصر دومین کشور بزرگ خریدار اسلحه در خاورمیانه است که بیشتر این سلاح ها که کمک نظامی می دهند، در هزینه تسلیحاتی نمی آید.
وی با بیان اینکه عربستان سعودی سال گذشته 69 میلیارد دلار هزینه خرید سلاح کرد، افزود: جمهوری اسلامی با همه هر چیزی که دارد، کل بودجه دفاعی آن زیر 16 میلیارد دلار است. آنچه که ما را قدرتمندترین کشور منطقه کرده مردم است و این مردم هستند که توانستند کشور ما را قدرتمند کنند.
وی با اشاره به اظهارات یکی از سناتورهای آمریکا اظهار داشت: وی گفته است اگر ما پشت عربستان نبودیم، ظرف یک هفته سعودی ها مجبور بودند فارسی حرف بزنند. ترامپ می‌گویند عربستانی ها دو هفته بدون ما زندگی نمی‌توانستند بکنند.
ظریف گفت: من به عنوان یک مسلمان شرمم می آید و به عنوان فردی که در این منطقه زندگی می‌کند، احساس خجالت می کنم که در مورد همسایگان ما چنین می‌گویند. اما همزمان افتخار می‌کنم که بگویم 40 سال است به رغم فشارهای شما ما آنچنان ایستاده ایم که اگر یک هفته فشارتان را بردارید، همسایگان ما خیال می‌کنید باید فارسی حرف بزنند که اشتباه می کنید.
وی تصریح کرد: مردم ما در لحظات تاریخ ساز همواره در اقتدار کشور و نظام و مملکت همفکری و همکاری می کنند. این مردم را باید پاس بداریم و باید این مردم را بشناسیم و از این سرمایه بزرگ اجتماعی حراست کنیم.
ظریف افزود: با اعتقاد عرض می‌کنم که رعایت حقوق بشر برای جمهوری اسلامی یک تکلیف قانونی و یک امر اخلاقی نیست؛ حتی یک وظیفه اسلامی نیست بلکه بالاتر از آن یک ضرورت ادامه حیات است.
وی یادآورشد: ابزارهای قدرت و اقتدار تغییر کرده است، شما وقتی درباره قدرت صحبت می‌کنید، فقط درباره قدرت نظامی و اقتصادی و حتی قدرت منطقه صحبت نمی‌کنید، بلکه درباره منظومه ای از ابزارها صحبت می‌کنید و این ابزارها است که توان تاثیرگذاری استقلال و دادن این امکان به شما است که بتوانید بدون دخالت بیگانه تصمیم بگیرید و اینها برای ما قدرت می آورد.
وزیر امور خارجه یادآور شد: برای همین است که لیندسی گراهام می‌گوید اگر ما حمایت نکنیم (سعودی ها) ظرف یک هفته فارسی صحبت می‌کنند چون می‌دانند که ما قدرتمان را از هیچ منبع خارجی نگرفتیم که بتوانند آن را برای ما محدود کنند بلکه قدرت ما درون زا است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: برای همین هم هست که من اطمینان می‌دهم همه باید نسبت به آینده امیدوار باشیم چون آینده ما بهتر است.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: مشکلی داریم که فکر می کنم حل این مشکل می تواند به مبنای وحدت ملی باشد و می خواهم این مشکل را بی پرده بیان کنم؛ مشکل این است که از طیف های مختلف فکری ما و از کسانی که طرفدار تعامل با دنیای غرب هستند، کسانی که اسمشان را می گذارند دلواپس، یک باور غلط دارند و آن این است که دنیا را در غرب می بینند.
ظریف افزود: بزرگترین مخالفان تعامل با غرب، غرب را مرکز جهان می بینند و برای همین هم خودشان را با ذهنیت غرب تعیین می‌کنند اما تحول عمده ای در دنیا اتفاق افتاده است که ما باید این تحول را بشناسیم و آن تحول این است که دنیای امروز ما دنیای پساغربی است.
وزیر امور خارجه در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: دنیای امروز ما دنیای پساغربی است. در قرن 16 و 17 هر اتفاقی که در دنیا تاثیرگذار بود، در غرب و در اروپا اتفاق می‌افتاد اگر اتفاقی در آسیا یا خاورمیانه یا حتی در آمریکا می افتاد، تاثیری در نظام بین الملل نداشت یعنی دنیا مساوی با غرب بود و این واقعیتی بود که در صحنه بین الملل وجود داشت.
ظریف اضافه کرد: اما آن دوران تمام شد و دوران جدیدی پیدا شد که هر چه در دنیا اتفاق می افتد، غربی ها در آن تاثیرگذار اصلی بودند یعنی اگر اتفاقی در آفریقا یا آسیا می افتاد، آن اتفاق در غرب همراهی شده بود و بازیگران و کنشگران اصلی اتفاقات در غرب بودند.
رئیس دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: عادت کرده ایم که هر وقت تحولی اتفاق می‌افتد، بگوییم حتما غربی‌ها می‌خواهند این طرف شود یا آن طرف شود و برای همین هست کسی که معتقد است باید با تعامل کار کرد، می‌گویند با غرب کار می کند و کسی هم که می‌گوید باید با مقاومت کار کرد، می‌گویند در مقابل غرب مقاومت کنیم.
وی ادامه داد: در هر دوی اینها یک محور مبنایی اتکایی هست و آن اینکه غرب مرکز است؛ در صورتی که دنیا امروز عوض شده است و غرب مرکز عالم نیست. من نمی گویم غرب قدرت بسیار مهم نیست، شکی هم در آن نیست اما غرب تمام دنیا نیست همانطور که سیاست نگاه به شرق معنی نمی‌دهد که سیاست نگاه به غرب؛ هم غرب به شرق نگاه می کند چرا که در اکثر کشورهای غربی بزرگترین شریک تجاری شان چین است و هم شرق به غرب نگاه می کند و بزرگترین شریک تجاری چین هم کشورهای غربی است.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: بیشترین میزان سرمایه چین در آمریکا است برای همین بیشترین میزان سرمایه اگر تصمیم بگیرد نحوه دیگری عمل کند، می‌تواند آمریکا را فلج کند.
ظریف با بیان اینکه دوران قدر قدرت غرب تمام شده است، افزود: این به نفع ماست اما خودمان نمی خواهیم باور کنیم. آقای ترامپ در جایی نشسته است که هزینه تسلیحاتی آن معادل هزینه تسلیحاتی کل دنیاست؛ یعنی آمریکا سالانه 650 میلیارد دلار هزینه دفاعی و نظامی دارد و روسیه 220 میلیارد دلار و بعد هم عربستان است با 67 میلیارد دلار.
وی گفت: مجموعه هزینه‌های نظامی دنیا به اندازه هزینه نظامی آمریکا نمی‌شود. اما مجبور است برای اینکه به ایران فشار بیاورد، نمایندگانی را به دنیا بفرستد.
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: اقتصاد آمریکا حاکم بر دنیا است اما مجبورند با این همه قدرت، نماینده بفرستند و بگویند اگر با ایران معامله کنید، ویزای آمریکا به شما نمی‌دهیم. این نشان دهنده آن است که آن قدرت و توانمندی به پایان رسیده است و آمریکا نمی‌تواند خواسته‌های خود را اجرا کند.
ظریف تصریح کرد: آمریکا نمی تواند خواسته های خود را اجرا کند به شرطی که ما همه چیز را در آمریکا نبینیم و همه نگاهمان را در آمریکا متمرکز نکنیم و خیال نکنیم هر چیز در این کشور اتفاق می‌افتد، یک سر آن در آمریکا است.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی کنشگر است و موضوع کنش نیست؛ دنیا امروز کنشگر است و موضوع کنش نیست دولت‌ها زمانی فکر می‌کردند که قدرت اصلی در دنیا هستند برای همین به مردم می گفتند که اینها اتباع ما هستند و الان هم از کلمه تبعه و سابجکت استفاده می‌کنیم که موضوع است و از خودش هیچ چیز ندارد.
وزیر امور خارجه افزود: زمانی فرد انسانی را موضوع می دانستند اما کم کم در حوزه اقتصاد شرکت های اقتصادی آمدند و دست دولت ها را بستند، بعد در حوزه فرهنگ و ارتباطات این ذهنیت را به هم ریختند و بعد هم نوبت حوزه عواطف بود که در اختیار دولت ها نیست.
ظریف خاطرنشان کرد: کدام دولت می‌تواند امروز اطلاعات را کنترل کند؛ الان ترامپ دشمن رسانه شده است و می گوید اطلاعات دروغین می دهید. دولت دیگر نمی تواند اینها را کنترل کند. شما در خانه تان نشسته اید و پشت موبایل می توانید چیزی تولید کنید که بعد از چند ساعت در دنیا بپیچد و این دنیای امروز ماست که انحصار را از اختیار دولت ها خارج کرده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: زمانی که داعش به عنوان بازیگر غیردولتی می تواند خشونت سازمان یافته را که از انحصارات اصلی دولت‌ها بود، در اختیار خود بگیرد، این زمان دیگر نمی توانیم حتی اگر بخواهیم تصور کنیم که مقدرات ما را دولت ها تعیین می کنند و دولت ها در جای دیگری تصمیم می گیرند. باید این واقعیت را بپذیریم.
وزیر امور خارجه گفت: اگر این واقعیت را بپذیریم آن وقت می توانیم وارد دنیای کنشگری شویم. ما کنشگر هستیم و می‌توانیم آینده خودمان را رقم بزنیم و این آینده را باید با عقلانیت و دید درست رقم زد.
وی با بیان اینکه اشتباه در دوران ما خیلی هزینه بر است، افزود: زمانی صدام خیلی قدرتمند بود و احساس می‌کرد که می‌تواند این قدرت موقت را تبدیل به قدرت دائم بکند یا میلوشویچ که این اشتباه را مرتکب شد.
ظریف یادآور شد: اشتباه محاسبه می تواند کشوری را از اوج قدرت به حضیض ذلت برساند. همیشه در دوران های انتقالی همین طور بوده است و در دوران های انتقالی حکومت ها نابود شدند و دولت های جدید آمدند.
وی با بیان اینکه آمریکا در دوران انتقالی قدرت اصلی دنیا شد، اظهار داشت: در دوران انتقالی اگر خوب تشخیص دهید، می توانید چندین برابر خودتان کنشگری داشته باشید.
ظریف در ادامه به قطر اشاره کرد و گفت: میزان کنشگری قطر را نگاه کنید چقدر به قدرتش همسانی دارد، میزان کنشگری سایر قدرت های کوچک را نگاه کنید؛ این بر اساس محاسبات درست است و بر اساس فهم آینده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: باید بپذیریم که می‌توانیم کنشگر عمده باشیم. من نگرانی ام از این است ما خیال می‌کنیم اگر آمریکا برجام را پذیرفت، حتما چیزی برای آمریکا خوب بود که پذیرفت اگر نبود چرا باید بپذیرد.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: ما جمله آقای اوباما را که می گوید «اگر می توانستم، نمی‌گذاشتم یک پیچ و مهره از برنامه هسته ای ایران باقی بماند» تیتر می کنیم اما جمله بعدی را که می گوید «ولی نمیتوانم» تیتر نمی کنیم. چرا روزنامه کیهان به جای اینکه نمی توانم را تیتر کند و غرور ملی را بالا ببرد، قسمت اول را تیتر می کند.
وی گفت: چرا وقتی آقای پمپئو در شورای امنیت می‌گوید ما در قطعنامه 1929 چه چیز را از دست داده ایم، آن را تیتر نمی کنید و چرا نمی گویید این مردم این امکان را از آمریکا گرفتند؛ به خاطر اینکه در جاهایی که هنوز ذهنیت ضدیت با آمریکا دارد و ضدیت با آمریکا بلندترین صدا را دارد، باورشان نشده است که آمریکا را می توان شکست داد.
ظریف در عین حال گفت: این به این معنا نیست که بنده کاری کردم اگر این مردم این قدر استوار نایستاده بودند و نشان نداده بودند که با حاکمیت قهر نمی کنند و نشان نداده بودند که درک می کنند مشکلاتی را که کشور دارد برای هیچ نماینده ای از این مردم کسی تره خورد نمی کرد.
ظریف افزود: آنکه پشت میز مذاکره بود، مردم بودند ما نبودیم. مردم بودند که توانستند این کار را بکنند ما باید خودمان این مردم را باور کنیم و مردم هم اجازه ندادند که امیدشان به آینده و اطمینان شان از شرایط بهتر را چه ترامپ و چه کسانی که بر اساس اشتباه محاسبه در داخل حرف ترامپ را تکرار می‌کنند، غرور مردم ما را بشکنند.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: اولا بپذیریم منافع ملی جناحی نیست و همه ما در یک کشتی نشسته ایم آنهایی که با ما بد هستند، اصلا توجهی به این ندارند که چه کسی رئیس جمهوری است و چه کسی وزیر و چه کسی نماینده است. امروز موجودیتی به نام ایران و کشوری با عرض و طول توانمندی منابع و موقعیت جغرافیایی و توان انسانی ایران هدف است.
رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: همه ما و هر که ایرانی است و دلش برای این آب و خاک می تپد و خانواده اش در ایران است، باید بپذیریم که در یک کشتی نشسته‌ایم و نیاز داریم با هم ایران بهتری بسازیم که شما جوانان می سازید و ان شاالله ایران بهتری برای خود و فرزندانتان خواهید ساخت.

منبع: مهر

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 42
  • محمد
    0

    صبح به خیر! بعد از 6 سال یادتون اومده دنیا غرب نیست؟ تازه فهمیدین آمریکا رو میشه شکست داد؟ کیهان باید حرف پمپئو رو تیتر می کرد؟ قبول. شما مرد هستین حرفای کلینتون و اوباما رو تیتر کنید که قبل از دولت شما چطور از ناکارآمدی تحریم ها و عجز در برابر ایران می گفتن؟ آقای ظریف بیایید اعتراف کنیم برای این اعترافات خیلی دیر شده اگر اسمی از شما در تاریخ بمونه همون برجام و fatf و غیره هست که با صد من سریشم هم به این حرفا نمیچسبه برید فکری به حال اقتصاد بکنید که مدل سیاست خارجی شما به بن بست رسیده

  • او
    0

    ظریف راست میگه این مردم بودن که پیش اون شیوخ عرب زانو زدن تا کشته های مارو از عربستان آزاد کنن.اف ....

  • s.m
    0

    آب و وایتکس بدیم خدمتتون جناب ضعیف ؟!

  • علی
    0

    دقیقا موافق تیتر روزنامه کیهان هستم شما همین گرجستان پیزوری رو ببینید چطور به ایرانیها رفتار میکنه یا جیبوتی و کشورهای زیر پونزی جرات میکنن ما رو تحقیر کنن دقیقا دیپلماسی التماسی ظریف عزت ایرانیها رو لگد مال کرد

  • جهان آرا
    0

    باسلام آنچه که از غرور ملی مانده بود ته مانده اش را در گرجستان به رخ ملت کشیدند...

  • محمد قاسمی
    0

    شما هر کاری کنید برجام سربلند نمیشه

  • رضوی
    0

    من کاری به این بحثا ندارم فقط هرجا ایده ائولوژوی پوپولیستی،افراطی و عوام فریبانه روزنامه مثلا اصولگرای کیهان باشه من طرفدار مقابلشم چون تو این مدت ریاست روحانی کم چوب لاچرخ خودش و وزیرخارجش نکردن .

    نظرات شما -
    • حمید
      0

      مخالفم

    • علیرضا رضایی
      0

      دوست عزیز؛ ایده ائولوژی؟؟؟!!! میشه بگین چیه؟؟!!

  • حمید
    0

    دیگه تو دیپلماسی خارجی آقای ظریف چیزی به نام غرور ملی جایی نداره.غرور ملی برامون شده یه خاطره و یه آرزو

    نظرات شما -
    • علی
      0

      موافقم

  • حسین روش
    0

    متاسفانه آقای ظریف و دو لت محترم بدلیل شکستهای خود در صحنه بین الملل بویژه برجام و ناامیدی از اروپا و سیاستهای غلط اقتصادی و ناتوانی در اداره امور کشور که کمر ملت را شکست به توهماتی متوسل میشوند که نتوانسته و نمیتواند شکست و ضعفهای آنان را توجیه کند . هیچ اشکالی ندارد برای رضای خدا کنار بکشند بدانند چنانچه اینکار را انجام دهند بیشتر محبوب و مردم راضی خواهند شد .

  • محمد
    0

    غرور ملی را باید ازیر ترامپ یآد گرفت برای منافع ملی همه کار میکند حتی خروج از برجام توافق آب وهوای پاریس اما ظریف که گوشت پوست آون امریکارهست جزء التماس

  • حسین
    0

    باید بپذیری ک اشتباه بزرگی کردی اگه خیانت نباشه ساده لوحی و بدبختی هست که؟؟؟تفاوت هست بین یه انقلابی مثل رهبر که مسئولیت نظامی بر عهده داره و حرفی برای گفتن داره و یه عده غرب پرست ک مسئولیت اقتصادی ومثلا سیاست خارجی بر عهده داره که یا نمیفهمه اشتباه کرده یا خودشو زده ب نفهمی.

  • طاها
    0

    باسلام من میخواستم به اقای نوبخت بگم چطوردرمدت سه ماه میتوانیدقیمت را۴برابرگران کنید ولی نمیتوانید یارانه رازیادکنیدتا( یه خورده عقب جلو میشه احمدی نژادراهدف قرارمیدهیدخودت چه گلی به سرمازدید

  • صبح صادق
    0

    ظریف بسیار بجا فرموده وکیهان مغالطه میکند اینکه غرب مرکز عالم نیست با اینکه آمریکا نقش کدخدارا برای هرب و بسیاری ملل بازی میکند منافاتی ندارد...حوادث پس از خروج آمریکا از برجام و تبعیت بسیاری از کشورهای جهان و نیز حتی شرکتهای اروپایی نشان دهنده ی این واقعیت است.

  • سید
    0

    آقای ظریف وقتی داخل ایران و برای مردم حرف میزند انگار کل عظمت وافتخارات ایران حاصل دیپلماسی ایشان وتیم خارجی منفعل ایشان است ولی درمقابل دشمنان ایران طوری صحبت و رفتار می کند که هیچ غرور ملی در ان مشاهد نمی شود و خود باختی و ضعف دیپلماسی ایشان را می توان دبد انسان یاد وزرای قاجاریه می افتد

  • گمنام
    0

    سلام من بخدا موندم این ها رو ندارند که سنگ پای قزوین هم این ها رو سیاه کردن بابا تفکر لیبرال و نگاه به غرب و اروپا والله بالله چیزی گیر ما نمیاد کاش اینها اینقدر که گوش به حرف و صحبت های اوباما و کری و مکرون و موگرینی میکردن یکبار به گوش به حرف سید اولاد و زلزله پاک زهرا س امام خامنه ای میگردن آون وقت نتیجه اش رو میدیدن بخدا احد و واحد قسم به خون شهدا قسم اگه همه مسیولین خاصه مسیولین اجرایی گوش به حرف آقا میکردن این کشور مدینه فاضله میشد امیدوار ام تا دیر نشده به خود بیاند

  • هادی
    0

    غرور ملی زمانی از بین رفت که دولت شما نقد را داد و هنوز که هنوزه حتی نتونسته نسیه رو بگیره،غرور ملی زمانی نابود شد که شما برای گرفتن همون نسیه هم به اروپا التماس کردید و هنوز هم دارید التماس می کنید، غرور ملی زمانی لگدمال شد که به هموطنانمون تو فرودگاههای کشورهای زپرتی توهین شد و شما ساکت موندید، غرور ملی زمانی از بین رفت که وعده ی ارزانی و رفاه بعد از برجام دادید ولی قیمت ها از قبل هم بیشتر شد،غرور ملی زمانی از بین رفت که ...

    نظرات شما -
    • جواد
      0

      رحمت به والدین بزرگوار انسان بصیر

  • Ali71
    0

    انشالله آیندگان خواهند فهمید که تیم آقای روحانی وظریف چه عزتی به ایران دادند. برجام..... توافق پاریس.... Fatf....... گرجستان..... منا...... وعده‌اي سر خرمن...... و علی برکت الله.....

  • رضا
    0

    سلام.شمامسئولین چکار میکنید.فقط حرف میزنید .لطفا کمی به فکرمردم باشیدودرجامعه ببینیدالان باحقوق 4تا5میلیون نمیتونن کاری بکنن.تاچه برسد به حقوق1میلیونی.خوبه ازاقتدار ایران وایرانی بگین ولی خواهشن وقت حساب وکتاب که میشه اصلا حقوق دیگرکشورهارابامامقایسه نمیکنن ویه جوری برنامه ریزی میشه که هرسال ازقبل فقیرترمیشیم.

  • دلواپس
    0

    به نظر من تا وقتی که قدرت در دست دلواپسان هست و امکان عرض اندام و تصمیم گیری برای مدیریت کشور دارند ظریف که هیچ تمام سیاستمداران ایرانی و خارجی جمع شوند هم وضع موجود تغییر نخواهد کرد چرا که برای آنها فقط منافع خودشان مهم است نه مردم

    نظرات شما -
    • علی
      0

      وات د فاز؟!! الان یعنی قدرت دست دلواپساس؟ مجلس و دولت که دست شل و ولا و بیخیالاس چی مونده بدن که شما باورت بشه قدرت دست اوناس؟ دلواپسی که افتخاره و منجر به وطن فروشی نمیشه خدا از شر شاه سلطان حسین ها نجاتمان بده

  • حسين محله
    0

    كشوري كه پشتوانه ارزی نداره و تمام کشور چپاول شده و هر روز امکان فروپاشی اقتصادی هست وزیرش مجبوره التماس کنه.دیگه از ایران چیزی نمونده که غروری داشته باشه.کشوری میتونه از جایگاه برتر حرف بزنه که اقتصادش برتر باشه.

  • حمید
    0

    سلام عذت ملی را کسی لگدمال میکند که ترس از آمریکا و محو ارتباط با آمریکا در صحبت هایش باشه چه کسی گفت آمریکا با یک موشک می‌تواند سیستم دفاع ما را از کار بیاندازد؟ چه کسی گفت امضای مری تضمین است؟ خیلی رو میخواد که یک موقع زیمن و زمان رو به غرب و آمریکا و برحام پیوند بدی و طرف راحت بزنه زیر همه چی، و حالا بیای بگی مخالفان برجام ضد غرور ملی هستن!

  • مهدی جهانشاهلو
    0

    کاملا حرف کیهان درسته ظریف اصلا مال این صحبت ها نیست بهتر بودبه جای سمت وزیر خارجه تو ایران پست راهنمای تورست بهش میدادن البته اونم زیادشه

  • مجید
    0

    من اگه جای ظریف بودم روم نمیشد از خونه دربیام حتی روم نمیشد توروی بچه هام نگاه کنم واقعا بی شرمی هم حدواندازه داره

  • ایران جاوید
    0

    اقای ظریف غرور ملی ما موقعی لگد مال شد که شما برجام را امضا کردید واز قبل ان هیچ چیز نصیب ایران نشد.روزی که روبروی اقای جلیلی نشسته بودید ومیگفتید کلیه تحریم ها در روز اجرا برداشته میشود ولی امروز بعد از گذشت یکسال تقریبا هیچ نصیبمان شده است.عجیب انکه دوباره میگویید اگر fatfامضا شود قیمت کالاها بیست درصد ارزانتر میشود.هنوز جای برجام داره میسوزه اقای ظریف اینقد مردم را خر فرض نکنید.

  • حسین
    0

    وزارت امور خارجه قبل از امضای برجام باید یک نسخه پیش نویس آنرا برای تمام مهد کودک های کشور برای مشورت با کودکان زیر هفت سال ارسال می کرد، قطعا بالای نود و نه درصد کودکان به ایشان مشاوره درست می دادند که به دزد جنس نسیه نفروش، واقعا اگر برجام دست آوردی داشت که دیگر‌، چشم مردم‌را‌ کور می کردید، هر کسی جای شما باشد تا قیامت دیگر‌از مذاکره حرف نمیزند، اگر جاهلانه برجام را بدینصورت خنده دار بر ایران تحمیل نکردید، بنشینید تا آخر عمر استغفار کنید.

  • بی طرف
    0

    تا دیروز که امریکا کدخدا بود (روحانی)و با یه بمب اتمی میتونست کل سیستم دفاعمون از کار بندازه(ظریف).تا دیروز هیچ عزتی بالاتر از مذاکزه با ۵+۱ نبود(اخوندی).تمام وعده هایی که قرار بود با مذاکره حل بشه،همون سر خرمن موندن.انواع اهانت ها رو از کشورهای مختلف شنیدیم(ال سعود،بحرین،امارات،دانمارک،امریکا،گرجستان،فرانسه و....تا جیبوتی و...) عزت پاسپورت رو هم دیدیم.. الان دنبال حفظ عزتی هستین که به باد دادین ؟بعد مخالفا و منتقداتون مقصرن؟همه توهین هاتون خط به خط موجوده

  • مصطفی م
    0

    مردم مذاکرات رو پیش بردن ؟پس کسی که نگران رای نیاوردن در انتخابات بود و در مقابل طرف مذاکره التماس میکرد کی بود .(ظریف بسیار ظریف) چرا طرف مذاکره باید به یک جناح در ایران بیشتر امیدوار باشد.

  • جهانبخش نقره
    0

    آقای ظریف ، غیر از وزاری خارجه وابسته و ترسوی کشورهای مینیاتوری حاشیه خلیج فارس ، آیا وزیر خارجه ای شبیه خودت سراغ داری ، که اینقدر آمریکایی باشه

  • افشین
    0

    عزت اریایی به باد دادن مدعیان

  • نیلوفر آرین
    0

    مرا به خیر تو امید نیست شر مرسان...

  • محمدیاسین
    0

    باسلام.آقای ظریف که این حرفهارومیزنن ومی گویند مردم مذاکره کردن،وقتی به این آقا ورییسش آقای روحانی میگفتن که متن مذاکره رو به مردم بگویید اما این آقایون محرمانه بازی در می آوردن چرااین حرفهارو نمیزدن حالا که خرشون توگل گیر کرده به فکر مردم افتادن.ما بدون مذاکره هم همه چیز داشتیم واز تمام کشورهای همسایه برتر بودیم.بامذاکره ما که همه چیز رواز دست دادیم.ایشون از کدام برتری حرف میزنن

  • جواد
    0

    واگذاری برجام که هیچ ، روش واشتباه والتماس مورد نظر است ، که از چرب و چیلی بودن دیگ خودشون هیچ، ملت رو هم انداختند توی دیگ، و قدرت اصلی هم خداست که پشت این ملت مظلومه، و وعده خدا حق، و منافقین را سخت تنبیه خواهد کرد، انشاءالله

  • محمد
    0

    با سلام ای انسانهایی که همیشه دم از دشمنی و جنگ وعدم دوستی بادیگران می زنید وبا عالم وآدم جنگ دارید کافی است یک لحظه فکر کنید که چقدر برای جامعه بشری مفید هستید چقدر توانسته اید برای راحت تر نفس کشیدن دیگران کاری انجام دهید پس اگر لطف کنید وبگذارید اساتیدی مانند ظریف کارشان رابکنندممنون می شویم

  • سعید محمدیان
    0

    ظریف سیاستمدار با فکر ومدیری است وحرف بیحساب نمیزند حرف بیحساب از جانب اونهایی هست که مقابل دنیا قد قد میکنند اما هزینه اونو مردم عادی باید بده.ومدام به دولت اعتراض دارن که در مقابل امریکا واروپا فلانو فلان کن اما نمیگن چطور فقط میخوان دولت رو بیعرضه نشون بدن تا دوباره جناح خودشون بیان سر کار .مگر قبلا شما ها نبودید ولله وضعیت داخلی وموقعیت خارجی فعلی ما ناشی از سیاستهای شماست.یه تفکری دارید که با هیچ فرقه ای تو دنیا نمیخونه تمام دنیا مشکل دارن ملت ما که نه شما که تعدادتون ده هزار نفر نمیشود با زنو بچه وفایل درست میگید کاش به این تفکرات هم اعتقاد داشتید مرگ بر امریکا وانگلیس میگید .خودتون دو ملیتی شده اید .بچه هاتون هم مشغول تحصیل و حال وحول .ملتم هی بگن مرگ مرگ

  • مجیدرضایی
    0

    کاملا با تیتر کیهان موافقم آقایان درمورد هرچی حرف بزنند به جز غرور ملی که اصلا به چهره شان نمی آید

  • علی
    0

    با این سخنرانی جناب آقای ظریف من متوجه شدم ایشان نه تنها سیاستمدارنیستند بلکه برای کاردروزارت خارجه نیز صلاحیت ندارند . وجوداینگونه اشخاص دربدنه تصمیم گیری وتصمیم سازی ۴۰ سال گذشته کشور شاه بیت کندبودن پیشرفت کشور بطرف اهداف ملی است .

  • ناشناس
    0

    چرا نهادهای نظارت قانونی نسبت به رفع تنگناهای مردم قاطعیت ندارند؟؟؟!!! --- آقای ظریف غافلند که اکثریت قاطع مردم آراِی خود را که بنفع روحانی در این دو دوره به صندوقهای رای ریخته بودند هم اکنون بعلت ناکار آمدی مدیریت اقتصادی دولت و فجایعی که در طول این مدت بعلت بی کفایتی بر سر اقتصاد کشور ثروتمند ایران اسلامی آورده است با پشیمانی این آرا را پس می گیرند . مشخص نیست در مقابل این فجایع و ناکار آمدیها و بی کفایتیها چرا وفا داران نظام اسلامی و نهادهای نظارت قانونی دست به اقدام قانونی قاطع سنجیده ای نمی زنند و مردم را از زجرها و رنجهای روز افزون جانکاه شش ساله ی این بی کفایاتیها نجات نمی دهند؟؟؟!!! آقای ظریف با این سخنان آمیخته به عصبانیت خرد گریز دلواپسی خود را نسبت به امکان از دست دادن صدها سکه طلا که بپاس بی کفایتی خود در برجام از رئیس خویش دریافت نمود منعکس می سازد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها