چرا در برخی کشورها مصرف گل آزاد است؟/ مواد مخدر اثر درمانی ندارد

یک درمانگر و پژوهشگر اعتیاد گفت: تنها ۳درصد از معتادان، اعتیادشان از روی ظاهر و صورت‌شان قابل تشخیص است.

چرا در برخی کشورها مصرف گل آزاد است؟/ مواد مخدر اثر درمانی ندارد

به گزارش خبر فوری ٬ هومان نارنجی‌ها در همایش آموزشی «تربیت کادر متخصص در حوزه پیشگیری از اعتیاد» که در فرهنگسرای انقلاب برگزار شد، با اشاره به چالش‌های اعتیاد از گذشته تا امروز در کشور و با بیان اینکه مشکل فرهنگی و آسیب اجتماعی با اعدام و بگیر و ببند حل نمی‌شود، گفت: زیرا چرخه اجتماع دوباره فقیر، معتاد و..‌ می‌سازد. از هر ۱۰۰ نفر که برای درمان اعتیاد به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند شاید ۱۰ نفر درمان شوند. آمار کشفیات پلیس هم در کشورها کامل نیست و درصد کمتری را دربرمی‌گیرد. در عین حال نمی‌توان مبارزه با مواد مخدر را انجام نداد، زیرا اوضاع بدتر خواهد شد.

۷۰ درصد اعتیاد در ایران از جانب دوستان است

وی با بیان اینکه ۷۰ درصد موارد ابتلا به اعتیاد در ایران از جانب دوستان است، گفت: باید مراقب دوست فرزندان‌مان باشیم‌. اگر فرزند ما با آدم خلاف و ناجور بگردد به کسوت آنها در می‌آید. با سیگار و الکل زیر سن ۱۹ سالگی برخورد شود. اگر نوجوانی بوی سیگار می‌دهد خانواده‌ها نباید با تساهل برخورد کنند. افرادی که افسردگی، اضطراب، بیش فعالی و رفتارهای ضد اجتماعی خطرناک دارند می‌توانند در آینده معتاد شوند؛ به همین دلیل درمان آنها بسیار اهمیت دارد.

نارنجی‌ها یادآور شد: خانه باید قانون داشته باشد و فرزندان باید سر ساعت مشخصی در خانه حضور داشته باشند. نظارت روی رفت و آمد فرزندان باید انجام شود. دیر وقت به خانه آمدن و دیروقت خوابیدن فساد می‌آورد. متابولیسم بدن هم زود خوابیدن را توصیه می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته می‌گفتیم تا زمان دانشگاه نباید برای بچه‌ها گوشی خرید، اما در حال حاضر می‌گوییم در برخی مناطقی که فرهنگ مناسب دارد در دبیرستان هم می‌توان برای بچه‌ها گوشی خرید، اما باید نظارت وجود داشته باشد. نظارت در تمام حوزه‌ها روی فرزندان باید به درستی انجام شود و تا سن ۲۵ سالگی ادامه داشته باشد.

تنها ۳ درصد معتادان قیافه تابلو دارند!

نارنجی‌ها این جمله را که "مصرف کننده‌ها قیافه تابلو دارند" از دیگر باورهای غلط جامعه دانست و یادآور شد: از هر ۱۰۰ نفر معتاد تنها ۳ نفر قیافه تابلو دارند و بقیه آنها مثل افراد عادی هستند و اعتیاد آنها از ظاهرشان شناخته نمی‌شود. "من هنوز خیلی وابسته نشده‌ام" از دیگر باورهای غلط است. هیچ کس نمی‌داند که چه هنگام به مواد وابسته می‌شود که بتواند از این راه بازگردد. "ترک اعتیاد آسان است" نیز از دیگر باورهای غلط است. ترک اعتیاد سخت است.

وی با انتقاد از برخی رفتارهای مادران اظهار کرد: گاهی مادران دلسوزی‌های مادرانه خائنانه دارند. بچه‌ها باید در کوره زندگی پخته شوند. باید بگذاریم آنها در سختی‌ها خود را مدیریت کنند.

مواد مخدر اثر درمانی‌ ندارند

این پژوهشگر حوزه اعتیاد تصریح کرد: گفته می‌شود تریاک برای فشارخون و قند خون مفید است. تحقیقات مراکز درمانی ایران روی چند هزار نفر در مورد فشارخون، چربی خون و قند خون نشان داده تریاک هیچ‌گونه اثر درمانی ندارد. مواد مخدر هیچ اثر درمانی‌ای ندارند. از مواد، داروهایی استخراج می‌کنند اما خود مواد خاصیت درمانی ندارد. اینکه فکر کنیم تریاک چیزی خوب است، اشتباه است.

۷۰ درصد معتادان، شاغل هستند

وی یادآور شد: ۷۰ درصد معتادان ما شاغل و بیشتر در شغل‌های کارگر، نگهبان، رانندگی و... هستند. همه معتادان فقیر نیستند. یک سوم معتادان فقیر، یک سوم طبقه متوسط و یک سوم پولدار هستند.

نارنجی‌ها افزود: سیگار دروازه اعتیاد است. حشیش هم اعتیادآور است. از هر سه نفری که زیر سن ۲۰ سالگی ۵ بار بیشتر حشیش بکشند به اعتیاد مبتلا می‌شوند.

چرا در برخی کشورها مصرف گل آزاد است؟

وی در خصوص آزاد شدن مصرف گل در کانادا و آمریکا و ... گفت: به دلیل شیوع فراوان مصرف گل در برخی کشورها آنها دیدند انرژی پلیس در برخورد با این افراد بسیار گرفته می‌شود و آنها بجای اینکه به سایر جرایم بپردازند، انرژی و وقت‌شان در اینجا مصرف می‌شود. زندان‌ها هم پر شده بود و... به همین دلیل مصرف گل را آزاد کردند. همچنین سود این موضوع برای دولت‌ها بد نیست. وقتی دولت دست قاچاقچیان را کوتاه کند، سود زیادی نصیبش می‌شود. حالا جوانان ما تصور می‌کنند این دولت‌ها به فکر لذت بردن جوانان‌شان بوده‌اند که مصرف گل را آزاد کردند یا اینکه گل عوارضی ندارد، درحالی که اینگونه نیست. همچنین در انگلستان ۳ میلیون فرد الکلی داریم که کبد آنها نابود شده است و پیوند کبد مشکل اول انگلیس است.

نارنجی‌ها عنوان کرد: می‌گویند "حشیش خلاقیت و قدرت فکر را بالا می‌برد." حشیش در ابتدا شاید تمرکز را بالا برد، اما فرد بعد از مدتی در تمرکز دچار مشکل خواهد شد. قدرت سرطان‌زایی گل یا حشیش پنج برابر سیگار است.‌ عقیم شدن، سرطان ریه، کاهش میل جنسی و... از دیگر عوارض مصرف گل است. برخی مواد مثل گل ممکن است در ژنتیک افراد تاثیر بگذارد و آنها تا آخر عمر اسکیزوفرن شوند.

وی بیان کرد: ۱۲ سال بعد از آزادسازی حشیش در یکی از ایالات امریکا تحقیقات نشان داد آمار اعتیاد به گل ۲ برابر شده است. دسترسی آزاد، مصرف بیشتر را به همراه دارد. آمار تصادفات ناشی از گل ۴۰ درصد افزایش یافت و مسمومیت کودکان به علت مصرف گل پنج برابر شد.

وی با اشاره به وجود دوز بالای ترامادول، متادون و ... در برخی کپسول‌های بسته‌بندی عطاری‌ها، بر ضرورت پرهیز از استفاده از این کپسول‌ها در عطاری‌ها تاکید کرد.

منبع: ایسنا

33

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها