آشنایی با آداب و فرهنگ نوشیدن چای در روسیه

چای در روسیه جزوی از فرهنگ جالب آن هاست و آداب خاصی را نیز در رابطه با این نوشیدنی همیشه رعایت می‌کنند.

آشنایی با آداب و فرهنگ نوشیدن چای در روسیه

برخلاف انگلیسی‌ها که شیر را با چای مصرف می‌کنند، در روسیه چای سیاه و شیرین نوشیده می‌شود. چای سیاه با اینکه چای سبز نیز به سرعت محبوبیت خود را افزایش می‌دهد، هنوز هم چای محبوب روس هاست. مردم روسیه این نوشیدنی گرم را در شرایط مختلف استفاده می‌کنند . چای در روسیه جزوی از فرهنگ جالب آن هاست و آداب خاصی را نیز در رابطه با این نوشیدنی همیشه رعایت می‌کنند.



آب و هوای گرم و نیمه گرمسیری در سوچی به این معنی است که روسیه با وجود شهرتش به عنوان یک کشور سرد، می‌تواند چای مورد نیاز خود را در کشور پرورش دهد. با ۹۰ دقیقه رانندگی از جایی که هم بازی‌های المپیک ۲۰۱۴ و هم جام جهانی ۲۰۱۸ در آن برگزار شد، می‌توانید به زمین‌های کشت چای برسید. روسیه چای سیاه و سبز را تولید می‌کند که عمدتا از کشت و زرع در کنار روستای کوچکی به نام Solokh-Aul تولید می‌شود. در اطراف این روستای کوچک تپه چندین بخش دارند که برای عموم باز هستند.

شیرین کننده‌های روسی

برخلاف انگلیسی‌ها که شیر را با چای مصرف می‌کنند، در روسیه چای سیاه و شیرین نوشیده می‌شود. چای سیاه با اینکه چای سبز نیز به سرعت محبوبیت خود را افزایش می‌دهد، هنوز هم چای محبوب روس هاست. معمولا در کنار چای آن ها، قند دیده می‌شود که همراه آن میل می‌کنند. روش دیگری برای شیرین کردن چای استفاده از یک قاشق مربا یا مارمالاد است؛ روس‌ها یا یک قاشق مربا خورده و سپس چای را می‌نوشند یا مربا را در چای حل می‌کنند.

خوراکی در زمان نوشیدن چای در روسیه

سرو چای بدون هیچ گونه اسنک یا خوراکی در روسیه یک اشتباه بزرگ است! حتی در مواقعی می‌توان گفت که هم سرو نکردن خوراکی بی ادبی است و هم اینکه رد کردن خوراکی که کسی به شما تعارف می‌کند، بی احترامی محسوب می‌شود. معمولا در کنار چای در روسیه کمی پنیر و خوراکی‌های گوشتی سرو می‌شود. علاوه بر آن یک شیرینی معمول به نام sushkie، که کلوچه‌های کوچکی هستند، در کنار چای قرار می‌گیرد.

چطور یک چای روسی دم کنیم؟

جالب است بدانید که واژه «سماور» از زبان روسی آمده که آن‌ها از آن برای دم کردن چای استفاده می‌کنند. سماور‌ها دارای یک بخش کوچک در بالا هستند که به طور مداوم یک کنسانتره چای قوی به نام zavarka تولید می‌کند. در هنگام دم کردن چای روسی بسیار شایع است که از طعم دهنده‌هایی مانند برگ‌های خشک گیاهان معطر استفاده کنند. می‌توان گفت که دم کردن چای روسی تقریبا شبیه ما ایرانی هاست. آب در سماور به جوش می‌آید و یک قوری که با چای و آب جوش پر شده در بالای آن قرار می‌گیرد. زمانی که آب به جوش می‌آید حتما باید کمی صبر کنید تا از جوش افتاده و سپس چای را پر کنید.

اولین سماور ساخته شده در روسیه به قرن ۱۸ بر می‌گردد که از همان موقع این نحوه دم کردن فراگیر شد. اما بسیاری معتقدند که بهترین سماور‌ها از تولا (Toula)، آورده شده است. سماور‌ها می‌توانند از مس، برنز یا در برخی مواقع نقره باشند و امروزه سماور‌های دیگری هم پیدا می‌شوند که شیشه‌ای هستند و یا به صورت چینی دیده می‌شوند. همانطور که می‌دانید این ظرف تنها در روسیه نماند و به دیگر کشور‌ها نظیر ترکیه، ایران، مراکش و آذربایجان نیز رفت.

تاریخچه چای در روسیه

افرادی اعتقاد دارند که کازاک‌ها اولین افرادی بودند که چای را از چین در قرن ۱۶ به روسیه آوردند (کازاک‌ها قومی سفید پوست از نژاد اروپایی با تبار اسلاو می‌باشند که زیستگاهشان در اوکراین کنونی و جنوب غربی روسیه است). با این حال اولین رکورد‌های ثبت شده برای حضور چای در روسیه به یک قرن بعدتر بر می‌گرد، به زمانی که سلسله رومانوف حاکم این منطقه بود. پیتر بزرگ اولین قرارداد تجارت بین روسی و چین را امضا کرد و طی آن، چین به عنوان منبعی برای تامین چای به کار گرفته شد.

اگرچه امروزه در همه جای روسیه می‌توانید مردمی را پیدا کنید که چای، نوشیدنی محبوبشان می‌باشد، اما همیشه اینگونه نبود و تاریخی پشت آن نفهته بوده است. چای از قرن ۱۹ به بعد بود که فراوان‌تر شد و تقریبا همه مردم روسیه می‌توانستند این نوشیدنی را خریده و مصرف کنند. قبل از این قرن، تنها افراد ثروتمند و خانواده‌های تجار بودند که قدرت خرید چای را داشتند و تنها در خانه‌های آن‌ها چای دیده می‌شد. خانواده‌های معمولا نیز از برگ‌ها و گل‌ها استفاده کرده و از طریق سماور آن‌ها را دم می‌کردند.

بعضی‌ها می‌گویند که در ابتدا فنجان‌های چای به گونه‌ای بود که کف آن تصویر یک شهر نقاشی شده بود. کافه داران، هم برای اینکه تصویر کف فنجان معلوم باشد و هم به این منظور که هزینه چای ارزان‌تر شود و از چای کمتری استفاده کنند، آن را به صورت کمرنگ سرو می‌کردند. چای کمرنگ هم ارزان‌تر بود و هم اینکه مشتری‌ها می‌توانند تصویر زیبای کف فنجان را نیز مشاهده کنند.

یک فنجان چای، یک گپ دوستانه

در گذشته، زمانی که کافه و رستوران‌ها فعالیتی لوکس و گران محسوب می‌شد، مردم با جمع شدن دور هم و نوشیدن چای، اوقات فراغت خود را می‌گذراندند. به همین صورت امروزه نیز می‌توانید افرادی را پیدا کنید که در کنار هم مشغول نوشیدن چای و البته برقراری ارتباط هستند. پس اصلا جای تعجب نیست که شما عصرهایتان را مثل بسیاری از مردم روسیه به جایی بروید، چای و خوراکی‌های کنار آن را میل کنید و همچنین با دوستان خود به گفتگو بپردازید. خود مردم روسیه اصطلاحی دارند که این عادت و سرگرمی را کاملا توجیه می‌کند: اصطلاح کنار سماور نشستن.

1980

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها