202 مدرسه ابتدایی در کشور تنها با یک دانش آموز

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: اکنون حدود 180 هزار کلاس درس در دوره ابتدایی داریم که جمعیت دانش آموزی آنها کمتر از 25 نفر است و 202 مدرسه با تنها یک دانش آموز اداره می شوند.

202 مدرسه ابتدایی در کشور تنها با یک دانش آموز

رضوان حکیم زاده افزود: دسترسی به آموزش و عدالت آموزشی به ما اجازه نمی دهد که این مدارس را تعطیل کنیم.
وی ادامه داد: از سوی دیگر اکنون 4 میلیون و 800 هزار دانش آموز دوره ابتدایی در کلاس های با تراکم بالای 26 نفر درس می خوانند در حالی که بر اساس مصوبات، حداکثر تعداد دانش آموزان در یک کلاس باید 26 نفر باشد و ما شاهد کلاس های 40 تا 50 نفر هستیم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش معلمان را قشر مظلومی دانست که همواره در سخت ترین شرایط به ویژه در نقاط صفر مرزی با اداره کلاس های چندپایه فعالیت دارند.
وی گفت: آموزش و پرورش دارای پتانسیل بسیار خوبی است که این ظرفیت همانا معلمان و مدیران مدارسی هستند که هیچ وقت دیده نمی شوند.
حکیم زاده اضافه کرد: اکنون 49 هزار کلاس چند پایه در کشور داریم که معلمان با انگیزه و پرتلاش مشغول تدریس هستند و با وجود اینکه وضعیت خوبی ندارند اما در مقایسه با دیگر اقشار جامعه خوب کار می کنند.
وی تصریح کرد: شاید تصویری که از معلمان ارائه می شود بی انگیزگی و بی علاقه بودن را نشان دهد اما هنگامی که در جمع آنها حضور پیدا می کنید چیزی جز علاقه به کار و حرفه معلمی نمی بینید.
حکیم زاده یکی از حوزه های مغفول در بحث سیاست کلان آموزش و پرورش را جامعه شناسی آموزش و پرورش دانست و گفت: همواره به نقش و تاثیر متقابلی که آموزش و پرورش جامع دارد بی توجهی شده و تصور کرده ایم که در کلاس درس یک سری معلومات به دانش آموزان ارائه می شود حال آنکه باید بدانیم مدرسه در کار ساخت، تولید و باز تولید طبقات اجتماعی نقش فعالی دارد.
حکیم زاده ادامه داد: این نوع نگاه و جهت گیری، ما را به سمتی هدایت کرده که امروز عدالت آموزشی را صرفا در دسترسی به آموزش تعریف کرده ایم در حالی که شرایط یاددهی و یادگیری که ضامن تحرک اجتماعی است به فراموشی سپرده شده است.
وی اظهار داشت: ادامه دادن چنین روندی منجر به این خواهد شد که در 15 سال آینده حتی یک کد رشته خوب برای دانش آموزان مناطق محروم نخواهیم داشت و به تدریج آموزش که باید یک عامل تحرک اجتماعی باشد کنار گذاشته می شود زیرا شرایط برابر یاددهی و یادگیری به دسترسی به آموزش صرف تقلیل یافته است.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با یادآوری این نکته که در مقایسه با برخی کشورهای توسعه یافته که نرخ پوشش آنها در دوره پیش دبستانی صددرصد است، ادامه داد: ما نیز همانند بسیاری از کشورها تا رسیدن به این نرخ فاصله داریم هر چند که در دوره ابتدایی نرخ پوشش تحصیلی ما 98.13 درصد است اما به دوره پیش دبستانی کمتر توجه داریم.
حکیم زاده اظهار امیدواری کرد با تعامل و همکاری بیش از پیش با خبرگزاری جمهوری اسلامی، وزارت آموزش و پرورش بتواند فصل جدیدی از اطلاع رسانی و رفع دغدغه های جمعیت 14 میلیونی دانش آموزان و والدین و فرهنگیان به عنوان دیگر مخاطبان دستگاه تعلیم و تربیت را آغاز کند.

منبع: ایرنا

1981

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها