با بی خوابی نوزاد چه کنیم؟

بی خوابی نوزاد کلافه کننده است؛ دلیلش هم این است که زمان می‌برد تا متوجه فرق شب و روز شود و منظم بخوابد؛ به همین خاطر هم گاهی وقت‌ها ساعت سه صبح را برای نق زدن انتخاب می‌کند.

با بی خوابی نوزاد چه کنیم؟

نوزادان معمولا در هشت ماهگی توانایی حرکتی لازم را دارند تا بتوانند پستانکی که از دهانشان افتاده را به داخل دهان برگردانند. محققان هم اعتقاد دارند این ویژگی مثبت است چون استفاده از پستانک تا یک سالگی ریسک سندروم مرگ نوزادان در خواب را کاهش می‌دهد؛ اما تا هشت ماهگی و به دست آوردن این قابلیت پدر و مادرها باید چه کار کنند؟ بی خوابی نوزاد و گریه‌های نیمه شب را تحمل کنند یا بیدار شوند و پستانک را به دهان فرزندشان برگردانند؟ دکتر ژانت کندی Janet Kennedy بنیانگزار موسسه خواب نیویورک جواب این سوال را پیدا کرده است: «دختر من هر روز بین ساعت چهار تا پنج و نیم صبح از خواب بیدار می‌شد و سراغ پستانکش را می‌گرفت؛ اما تصمیم گرفتم به جای اینکه مرتب سراغش بروم و پستانک را برگردانم، بگذارم چند روزی گریه کند.. این کار بی‌رحمانه به نظر می‌رسد؛ اما خوشبختانه خیلی زود عادت کرد و دیگر شب‌ها به خاطر پستانکش از خواب نپرید.»

هشدار: از این روش بدون مشورت با پزشک استفاده نکنید.

ساعت چهار وقت بازی نیست

اغلب بچه‌ها زمانی که مهارت‌هایی مثل چهار دست و پا رفتن را یاد می‌گیرند، خیلی هیجان‌زده هستند و فکر می‌کنند ساعت سه صبح زمان خوبی است تا این مهارت تازه به ظهور رسیده را به مادر و پدرشان هم نشان دهند. کاری که والدین در این شرایط باید انجام دهند محکم رفتار کردن نسبت به بی خوابی نوزاد است؛ باید آن‌ها را متوجه کنید که نیمه شب زمان بازی کردن نیست. در چنین شرایطی وقتی فرزندتان از خواب بیدار می‌شود، بعد از چند لحظه اتاقش را ترک کنید. ممکن است کمی نق بزند اما خیلی زود آرام خواهد شد. بعضی از کارشناسان هم پیشنهاد می‌کنند در صورتی که فرزندتان قان قان کرد به او توجه نکنید و بگذارید خودش دوباره به خواب رود؛ اما بحث گریه کردن جداست. گاهی گریه به دلیل اضطراب جدایی اتفاق می‌افتد که معمولا هم زمان با مهارت های حرکتی ایجاد می‌شود. اگر گریه فرزندتان بیش از نیم ساعت طول کشید، می‌توانید برای چند دقیقه او را آرام کنید. بعد به او بگویید خیلی زود او را می بینید و اتاق را ترک کنید.

زیاد شیر ندهید

گاهی تنها کاری که به کمک بی خوابی نوزاد می‌آید شیر دادن به او است؛ اما چه کنیم اگر فرزند شش ماهه‌مان به این کار عادت کرد و مرتب دلش خواست ما را بیدار کند و شیر بخورد؟ متخصصان اطفال پیشنهاد می‌کنند بچه را در حالی که خواب آلود است، زمین بگذارید و هر سه دقیقه یک بار او را چک کنید تا زمانی که دست از مکیدن بردارد. معمولا بچه بعد از پنج دقیقه دست از مکیدن برمی دارد و دیگر نیازی به شیر خوردن ندارد.
واقعیت این است که 90 درصد از بچه های شش ماهه می توانند در طول شب بدون خوردن شیر بخوابند و پدر و مادرشان را با تجربه بی خوابی نوزاد امتحان نکنند. به محض اینکه از پزشک کودکتان چراغ سبز را برای صرف نظر کردن از شیر دادن شبانه گرفتید، وقت کاهش دادن تعداد دفعات می رسد. اگر عادت دارد هر شب چند شیشه شیر بخورد، هر چهار شب یک بار یکی از شیشه‌ها را کم کنید. هم‌چنین می توانید مقدار شیر داخل هر شیشه را کاهش دهید.

ذهن بچه بزرگتر را آماده کنید

اگر هر بار که فرزندتان عطسه می‌کند از ترس بیدار شدن بقیه بچه‌ها هراسان به سمت اتاقش بروید، عادتش می دهید برای دوباره به خواب رفتن به حضور شما متکی شود. به جای این کار به فرزند بزرگتر آمادگی ذهنی دهید. مثلا بگویید ممکن است خواهر یا برادر کوچکت نیمه شب بیدار شود و سر و صدا کند. نگران نشو؛ چون در حال یاد گرفتن خوابیدن است.

منبع: نی نی سایت

10

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها