صدور «کارت پایان خدمت» سربازان منوط به گذراندن دوره‌های پیشگیری از اعتیاد باشد

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: با هدف پیشگیری از اعتیاد در بین سربازان، می‌توان مقرر کرد صدور کارت پایان خدمت آنان منوط به خواندن مباحث پیشگیری از اعتیاد و انجام آزمون تستی باشد.

صدور «کارت پایان خدمت» سربازان منوط به گذراندن دوره‌های پیشگیری از اعتیاد باشد

دکتر پرویز افشار پیشنهاد داد: برای آموزش مباحث پیشگیری از اعتیاد به کارکنان ستاد کل نیروهای مسلح، می‌توان با مداخله غیر مستقیم و تربیت کادر متخصص همچون افراد عقیدتی آن سازمان اقدام کرد، این افراد می‌توانند در کارگاه‌های تربیت کادر متخصص پیشگیری از اعتیاد در سطوح مبتدی و پیشرفته آموزش لازم را فرابگیرند و سپس به کارکنان آن مجموعه آموزش‌ها را ارائه دهند. در این زمینه بسته‌های آموزشی پیشگیرانه برای کارکنان نظامی تهیه شده است.

وی افزود: در مورد آموزش سربازان نیز می‌توان در سامانه‌ای محتوای آموزشی پیشگیرانه را بارگذاری و با دستور ستاد کل نیروهای مسلح، سربازان را ملزم به خواندن متون و شرکت در آزمون‌های آن کرد، همچنین صدور کارت پایان خدمت منوط به خواندن مباحث پیشگیری از اعتیاد و انجام آزمون تستی آن باشد و این امر، به صورت الکترونیک در پرونده آنان ثبت شود، به نظر این، مکانیزم خوبی است که می‌تواند برای پیشگیری از ورود این قشر به اعتیاد موثر واقع شود.

ارائه گزارش وضعیت آسیب‌های اجتماعی به مقام معظم رهبری تا دو ماه آتی

عارف وهاب‌زاده مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد نیز بر انجام اقدامات فوق‌العاده و جهشی از سوی دستگاه‌های عضو کمیته تاکید کرد و گفت: تا دو ماه آتی، باید گزارشی از اقدامات فوق‌العاده در حوزه مبارزه با موادمخدر به مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) ارائه کنیم که خوشبختانه در ماه‌های گذشته شاهد اقدامات خوبی از سوی دستگاه‌ها بودیم.

هدف از اجرای طرح کاج، ارتقای سلامت در محیط کار است

همچنین دکتر سید حسین مدنی معاون اداره کل اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: از اوایل سال ۹۵ بعد از پیمایش شیوع اعتیاد که مشخص شد ۲۳ درصد جامعه کارگری و صنعتی، به اعتیاد مبتلا هستند؛ طرح کاج «استقرار مداخلات پیشگیری از مصرف مواد مخدر در جامعه کار و تولید» طراحی و با حمایت‌طلبی استانداران، در کل کشور پیاده‌سازی شد.

وی افزود: جامعه هدف طرح کاج؛ بنگاه‌های اقتصادی ۵۰ تا ۵۰۰ نفر است و هدف از اجرای آن، کاهش آسیب‌ اجتماعی اعتیاد در بین کارگران و ارتقاء سطح سلامت در محیط کار می‌باشد.

معاون اداره کل اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی افزود: از دو سال گذشته تاکنون از ۲۵۰۰ خانه بهداشت کارگری که بنگاه‌های اقتصادی به ارائه خدمات بهداشتی می‌پردازند، ۱۵۰۰ خانه داوطلبانه خواستار اجرای طرح کاج شدند و ۱۵۰۰ بهبان‌ در این امر آموزش دیدند، ۳۵۰ هزار کارگر در سامانه بهبان سطح اطلاعات شدند و ۱۵۰۰ کارگاه آموزشی برای آنان برگزار و کارت سلامت سبک زندگی صادر شد.

آموزش مهارت پیشگیری از اعتیاد در قرارگاه مهارت‌آموزی سربازان

منصور زمانی نماینده ستادکل نیروهای مسلح نیز در این جلسه گفت: سال گذشته با هدف مهارت‌آموزی سربازان و صدور گواهی مهارتی برای آنان، قرارگاه مهارت‌آموزی سربازان ایجاد و تفاهم‌نامه‌هایی در این راستا با وزارتخانه‌های تعاون، صنعت و آموزش و پرورش و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعقد شد.
وی ادامه داد: سالانه ۵۰۰ هزار سرباز به نیروهای مسلح وارد شده و ۵۰۰ هزار نفر از آن خارج می‌شوند. لذا می‌توان در سرفصل‌های آموزشی در این قرارگاه، مهارت پیشگیری از اعتیاد را به سربازان آموزش داد.

اجرای برنامه‌های آموزشی طرح" پازک" ویژه زنان از آبان ماه

فرید براتی سده، معاون پیشگیری و درمان مرکز درمان سازمان بهزیستی کشور نیز در رابطه با طرح پازَک گفت: پیشگیری از مصرف مواد زنان و کودکان در معرض آسیب یا آسیب‌دیده در نقاط حاشیه‌ای از مسائل مورد توجه در این طرح است.



منبع: ایسنا

10

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها