دفاع وزیر اسبق بهداشت از نتایج مطالعه جنجالی شیراز در مورد اثربخشی واکسن چینی علیه ابتلا به کرونا

وزیر اسبق بهداشت گفت: آنچه در بیماری‌های عفونی اهمیت دارد صرفا ابتلا نیست بلکه بستری شدن و مرگ‌ومیر ناشی از بیماری است که واکسن سینوفارم در کاهش این موارد موثر است.

دفاع وزیر اسبق بهداشت از نتایج مطالعه جنجالی شیراز در مورد اثربخشی واکسن چینی علیه ابتلا به کرونا

کامران باقری لنکرانی درخصوص نامه منتشر شده از سوی مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت اظهار داشت: این پژوهش از سوی مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت بر روی 388 هزار نفر در استان فارس برای مقایسه بین دریافت کنندگان دو دز واکسن کرونا و افرادی که واکسن دریافت نکرده‌اند انجام شده است.

وی ادامه داد: همزمانی ورودی‌های این تحقیق یکسان نبوده است به طور مثال تحقیق روی واکسن اسپوتنیک زمانی صورت گرفت که هنوز واریانت دلتا وارد کشور نشده بوده است و مطالعه واکسن سینوفارم برای زمانی است که واریانت دلتا وارد کشور شده است. به همین دلیل از این نظر در شرایط یکسانی نبوده‌اند.

لنکرانی در پاسخ به سوالی درباره چرایی نبود واکسن برکت در این مطالعه اظهار داشت: در آن زمان تعداد دریافت کنندگان واکسن برکت اندک بوده و قابلیت تحقیق بر روی آن وجود نداشته است. چیزی که در این مطالعه مهم است هر سه نوع واکسن شانس مرگ و میر و بستری شدن را به حد قابل قبولی کاهش می‌دهند و نکته ارزشمند این مطالعه همین موضوع است.

وزیر اسبق بهداشت ادامه داد: در این مطالعه مشخص شد حتی در شرایط شیوع واریانت دلتا که در ماه‌های اخیر بوده واکسن سینوفارم شانس مرگ و میر و شانس بستری شدن را تا حد قابل قبولی کاهش داده است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: آنچه در بیماری‌های عفونی اهمیت دارد صرفا ابتلا نیست بلکه بستری شدن و مرگ و میر ناشی از بیماری است که واکسن سینوفارم در کاهش این موارد موثر است.

لنکرانی با بیان اینکه هنوز مطالعات درباره تزریق دز سوم سینوفارم محدود است افزود: در اغلب کشورها تزریق دز سوم برای گروه‌های پرخطر توصیه شده است و تزریق آن را شش ماه بعد از تزریق دز دوم قرار داده‌اند.

وی گفت: واکسن پاستور سه دزه طراحی شده است و باید سه دز دریافت شود، نتایج تزریق سه دز این واکسن چشمگیر بوده است و برای سایر واکسن‌ها توصیه مستندی برای دریافت دز سوم به صورت عمومی وجود ندارد، بلکه بعد از شش ماه از گذشت دز دوم افراد در معرض خطر مثل بیماران سرطانی و کادر درمان دز سوم را دریافت می‌کنند که در کشور ما نیز همین روند آغاز شده است.

*نتایج مطالعه‌ای که اخیرا بر روی 388 هزار نفر از ساکنین استان فارس در مقایسه بین دریافت کنندگان دو دز واکسن کرونا و افرادی که واکسن دریافت نکرده‌اند به شرح زیر است:

202

منبع: جماران

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • ؟؟؟
    0

    خخخخخخخخ.....‌

  • بهرام
    0

    دروغ گفتن به این مردم بینوا شده عادت ماهانه حکومت . اینقدر این مردم در مقابل این ظالمان گردن کج کردن که دیگه دروغ گفتن به اینها براشون شده عادت بی خطر. کسی که بعد از این همه بدبختی همچنان رفته پای صندوق واسه تایید عامل بدبختی حقشم هست که جز دروغ تحویلش ندن

  • ساسان
    0

    سینوفارم 5 درصد؟ پس جرا زدیم ما نمیزدیم والا سبک تر بودیم

  • محمد
    0

    جیگر .....

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها