مقایسه سخنرانی اول روحانی و رئیسی در دانشگاه

رئیس‌جمهور روز گذشته را در دانشگاه تهران گذراند و در مراسم بازگشایی رسمی سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور حضور پیدا کرد.

مقایسه سخنرانی اول روحانی و رئیسی در دانشگاه

این اولین سخنرانی ابراهیم رئیسی در دانشگاه بعد از تحویل‌گرفتن دولت است که می‌تواند بیان‌کننده نظرات او و تیمش درباره برنامه‌های آنان برای چهار سال آینده درخصوص دانشگاه و فضای فرهنگی و آموزشی کشور باشد. ابراهیم رئیسی در این مراسم گفت که دانشگاه نقطه مرکزی ایجاد تحول در جامعه است و دانشگاه‌ها و مراکز علمی باید اتاق فکر دولت در ایجاد تحول در جامعه باشد.

او همچنین عنوان کرد که در کشور نیازمند تحول هستیم و این تحول حتما باید علم‌پایه باشد. رئیس‌جمهور افزود: دانشگاه‌ها و دانشگاهیان باید با مسئله‌محوری، نیازهای کشور را شناسایی و برای برون‌رفت از مشکلات راهکار ارائه دهند.

رئیسی خواست که دانشگاه‌ها برای حل مسائل کشور به کمک دولت بیایند و بالاتر از آن اتاق فکر دولت باشند. رئیس‌جمهور همچنین عنوان کرد: «روشنفکران کسانی هستند که در جایگاه دیده‌بانی به رصد مسائل جامعه می‌پردازند، به‌موقع درباره آسیب‌ها هشدار می‌دهند و برای رفع آنها راهکار ارائه می‌دهند».

او از کرسی‌های آزاداندیشی نیز گفت:«همه بخش‌های جامعه باید به نظریات و سخنان دانشگاهیان و صاحب‌نظران توجه کنند و کرسی‌های آزاداندیشی و نظریه‌پردازی در دانشگاه‌ها بیش‌ازپیش رونق بگیرد. نباید به هیچ نظریه نو و حرف تازه‌ای بی‌توجه بود؛ هرچند تاکنون از سوی هیچ استاد و صاحب‌نظری بیان نشده باشد». رئیس‌جمهور اعلام کرد: «برنامه‌های دولت سیزدهم برای ساختن ایران قوی نیازمند حرکت قوی در تولید علم است. قدرت فقط در ساخت موشک نیست؛ اگرچه پیشرفت در این عرصه نیز مایه افتخار است؛ اما باید در عرصه‌های دیگر علمی و فناوری نیز پیشرفت کنیم تا کشور در جنبه‌های مختلف قدرتمند شود. امروز برخی کشورهای همسایه به اندازه درآمد نفتی ایران از عرصه دیجیتال و فضای مجازی درآمد کسب می‌کنند».

اما مقایسه اولین سخنرانی ابراهیم رئیسی در دانشگاه با سخنرانی حسن روحانی در سال 92، چند ماهی بعد از دراختیارگرفتن دولت یازدهم خالی از لطف نیست و نشان می‌دهد دغدغه‌های آن روزها با زمان حال چقدر متفاوت بوده و تغییر کرده است. روحانی در 22 مهر سال 92 برای مراسم بازگشایی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی به دانشگاه تهران رفته بود. او بعد از شنیدن سخنان چند دانشجو گفته بود: «ما جامعه استوانه نمی‌خواهیم، ما نیاز به هرم داریم و باید بدانیم در قله چه کسانی باشند و در قاعده چه کسانی؟ باید در دانشگاه‌های کشور، زبان علم و تحقیق زبان رسمی باشد. در دانشگاه در کنار این زبان، فقط قانون باید حکمفرما باشد. این دولت فشارهای محفلی را بر دانشگاه نخواهد پذیرفت».

او همچنین گفته بود که در دانشگاه اسلامی یک گروه باید ملامت شوند و آن کسانی هستند که در تولید علم، دانش و فناوری، کاهلی کرده‌اند. ما نباید در روند معیوب نابجای بازنشستگی زودهنگام استادان گرفتار شویم. اشاره رئیس‌جمهور سابق به اتفاقاتی بود که در دوران احمدی‌نژاد افتاد که باعث شده بود برخی استادان برجسته به اجبار بازنشسته شوند و برخی دیگر از دانشجویان، ستاره‌دار. روحانی همچنین به طعنه گفته بود: «جو امنیتی، نفاق را توسعه می‌دهد. بعضی تلاش می‌کنند ۷۶ میلیون جمعیت کشور را ضرب‌ در دو کنند؛ یعنی همه دو چهره داشته باشند، یک جا که بحث نمره و ارتقا و شغل است، با یک چهره و آنجا که زندگی آزاد است، با چهره دیگر. این را ما نمی‌خواهیم».

او افزود: «ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که دیوارها، دروازه‌ها و مرزبندی‌ها به صورت‌ سابق وجود ندارد. جهانی‌شدن را باور کنیم و بر خود تکیه کنیم. هیچ‌گاه بر دیگری تکیه نکنیم؛ اما یادمان باشد که باید همبستگی و همزیستی مسالمت‌آمیز با همه کشورهای دوست یا حتی با همه کشورهای جهان به صورتی داشته باشیم».

روحانی که ماه‌های اول حضورش در پاستور را می‌گذراند، به شرایط دولت اشاره کرده و گفته بود: «شما می‌گویید روی پای خودمان بایستیم، قبول؛ شما در اولین درآمد بودجه‌ای‌تان متکی به نفت و میعانات گازی هستید که باید آن را به فروش برسانید و به دیگران بفروشید، شما باید کالا را بفروشید و وارد کنید، مگر در دنیای امروز، درون‌نگربودن و درون‌گرابودن به آن مفهوم گذشته، دیگر معنایی دارد؟ همه اشتباهات ما در سال‌های گذشته این بود که در اقتصاد و سیاست خارجی دانش‌بنیان نبودیم، از دانشگاه استفاده نکردیم و از متخصصان و صاحب‌نظران بهره‌ نبردیم».

او ادامه داد: «دولت در شرایطی کار خود را آغاز کرده است که با خزانه خالی با انبوهی از بدهکاری مواجه بوده است؛ اما دولت با امید، اعتماد، عقلانیت، تدبیر و کلید همت شما از این پیچ به‌خوبی عبور خواهد کرد».

شرایط هر دو رئیس‌جمهور در دوران ابتدایی حضورشان در دولت نشان می‌دهد که هر دو آنان با مشکلات اقتصادی مواجه هستند و از دانشجویان طلب یاری داشته و دارند؛ اما باید دید آیا همچنان دانشجویان نیز به همراهی با دولت‌ها و وعده‌های آنان دلگرم هستند یا خیر. محمود احمدی‌نژاد نیز بعد از تحویل دولت در سال 84 در سخنرانی خود از کاهش شهریه دانشگاه آزاد گفته بود تا مسیر نگاه‌ها را به سوی این دانشگاه بیرون از اراده دولت تغییر دهد.

سیدمحمد خاتمی نیز در اولین سال حضور خود در دولت از دین و آزادی گفته بود: «شما به تاریخ بشر مراجعه بکنید، ببینید هرکس که با آزادی مقابل شده است، لطمه دیده است؛ حتی فضیلت‌های انسانی، حتی فضیلت‌های عرفانی. دین اگر در مقابل آزادی قرار گرفته است، دین لطمه خورده است! عدالت اگر در مقابل آزادی قرار گرفته است، عدالت لطمه خورده است».

منبع: روزنامه شرق

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 28
  • حسن
    0

    همه این ها یک گروهن دیدیم که چه کردن با دارایی مردم

    نظرات شما -
    • ناراضی شدم که چرا رای دادم ریسی
      0

      ریسی شد همان روحانی دولت ۱۲ این ها فقط ابتدا حرف می زنند وقتی به قدرت رسیدن مردم فراموش می کنند فقط چند تا وزیر و چند تا استاندار تغییر دادن چه فایده ای برا مردم داشت معاونت های وزرا سرجایشان سر و مر و گنده نشستن به بخوبخورها

  • سودابه
    0

    دوران طلایی اقتصاد ایران فقط دوران خاتمی بود که خدا حفظش کند. این نظام تمام ادمهای به درد بخور را بایگانی می کند و چاپلوسان را پروش می دهد که بیشتر چاپلوسی کنند. کلا این نظام چاپلوس پرور است

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      شاید برای شما دوران طلایی بوده باشد و یا همین طور از روی آمار غلط گزارش می دهید .... دوران خاتمی رییس جمهور اصلی و پشت پرده همان مرحوم هاشمی رفسنجانی بود بخصوص زمانی که چهار سال اول دکتر حبیبی معاون اولش بود .

    • امیر
      0

      برای شما خوب بود،الکی از طرف بقیه اظهار نظر نکن

    • به ناشناس
      0

      خوبه حالا تمام آمار توی اینترنت هست خودشون هم آمارو از طریق سایتهای مختلف منتشر کردند که بهترین دوران اقتصادی ایران زمان خاتمی بود(معنیش این نیست که مردم در رفاه بودن یا مشکل نداشتند یا... یعنی نسبت به بقیه بهتر بود)...اگر به پش پرده باشه رئیسی و احمدی هم گماشته سپاه هستند نه انتخاب مردم

    • به ناشناس و امیر
      0

      خوب شما هم حتما الان براتون دوران طلاییه و همینطور زمان احمدی حسابی حال کردید!!!

  • مردان اجرا و اقدام در فعل حال !!!!
    0

    اینکه تفکرات رییس اجرایی کشور فعلی اقای رییسی از نظر عقلانیت بسیار برتر از خاتمی و روحانی است شکی نیست .................گویا در گذشته دغدغه اصل الاصیل مردم قرار گرفتن عدالت و دین در مقابل آزادی بود !!!!!! !! یا استوانه و هرمی فکرکردن و عمل کردن در نظام اجرایی کشور مشکل مردم بود!!! ..... خدا را شکر که در 1400از لجاجت و توهم فاصله ای زیاد گرفتیم ......... اما اما اما اما اما اما ..... جناب آقای رییسی شعار تحول مرد عمل اقدام می خواهد قاطعیت و شجاعت و تدبر مخصوص حکمرانی می طلبد ..... آقای رییسی نگویید تحول نیاز است تحول باید ایجاد شود بگویید ایجاد کرده ایم .... عرصه اجرایی کشور حقیقتا باید عرصه اجرایی باشد و قابل مشاهده .......

  • رضا
    0

    حسن چهارسال وقت داری یک مدرک دکتری برام جورکنی

  • ماریامرادیان
    0

    من اگه رییس جمهور میشدم از رهبری میخواستم اول زندانهارو خالی کنن و برای مجازات مجرمین کار اجباری در ساخت و ساز استفاده میکردم

  • دیگر خام نیستیم .
    0

    همه نخبگان و همه مردم حتی مخالفان و رای نداده ها از آقای رییسی به طور جدی انتظار کار کردن و تحولات مثبت در معیشت و فرهنک و اقتصاد را دارند ........ این یعنی مردم ما دیگر مثل سابق خام شعارهای الکی و عوام فریبانه ای مثل آزادی و ...نیستند . این مطالبه گری منطقی و معقول نوید بخش اینده روشن و انصافا یک سرمایه اجتماعی بزرگ برای دولت فعلی است .

  • عال
    0

    ششکلاس با دانشگاه خند اواره

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      خب تموم شد؟افرین حالا برو تو کوچه

    • حقی
      0

      هرچی هست از شما با سوادتره...

  • هی
    0

    هر چقدر سبک سنگین می کنم و از هر راهی که میروم بلکه یک نفر از رؤسای جمهور بعد از انقلاب را لایق این مقام بدانم به بن بست میرسم، شما را به خدا قسم میدهم انصاف به خرج داده و بگویید مملکتی که پروفسور حسابی و سمیعی دارد رییس جمهور آن بایستی از بین بی سوادانی که زبان مادری را هم به زور صحبت می کنند انتخاب شود؟چه برسد به تسلط بر زبان های بین المللی!

    نظرات شما -
    • اکبر خرمدین
      0

      نمی‌دونستم تو خوبی...بیا برو تو کوچه بابا اینجا نظرات ما پشیزی ارزش ندارن

    • شیان
      0

      با فهوای کلام شما موافقم.امّا برای اداره یک کشور ، یک شخص ذاتا باید مدیر باشه تا بتواند مملکت را جمع و جور کنه.مدیریت، گوهری کمیاب بین رجال سیاسی ایران! و جالب اگر هم شخصی یافت شود پاچه خواران چنان آنرا زمین میزنند که بلند نشود

  • محمد
    0

    روحانی تهی مغز فقط پارس میکرد میگفت برجام برجام برجام

    نظرات شما -
    • یه ایرانی
      0

      تهی مغز بودن بهتر از بی غیرت بودنه که بدون زحمت و بخاطر پاچه خواری نون درآری برای زن و بچه بخصوص اگه مال اون کشور نباشی و مال مردم کشور دیگه رو(ایران) کوفت کنی!

  • ایمان
    0

    اگر برای یه ماشین قراضه و از کار افتاده ،ده تا راننده مجرب و کار آزموده هم استخدام کنی ،ماشین به راه نخواهد افتاد .مشکل کشور ما ساختار سیاسی بیمار آن است که با آمدن و رفتن افراد تغییری نمی کند .

  • شهاب سنگ
    0

    در واقع بین این دو شخص چه اشتراکاتی و اختلافاتی هست؟اشتراکات: هر دو تولیدی نظام، آخوند، پای کار نظام، مدیریت منفی، ادبیات گفتاری ضعیف، هردو ازخطه شرق کشور،در زمان پیش از انقلاب تا پیروزی و تا قطعنامه گذشته پر رمز وراز( تقریبا چیزی بیان نشده) ................از احرار نیستند!!!!!واختلافات:روحانی نگاه به غرب و رئیسی نگاه به شرق( دقیقا هر دو کلام امام: نه شرقی و نه غربی را زیر سوال بردند)و اختلاف دندون گیری بین آن دو وجود ندارد

  • سمیه
    0

    منافقین از کفار بدترند . همه می دانند که خود روحانی و خاتمی ذره ای به این شعارهای توخالی و توهم زا اعتقاد نداشتند که اگر داشتند ذره ای برای این مردم کار می کردند . حرف که همه بلدند .

  • یکی از مردم
    0

    یه فرق مهم رو هم نگفتید: روسای جمهور قبلی بیش از 50درصد رای آوردن یعنی برنده شدن ولی رئیسی زیر 50درصد رای آورد و بازنده شد با باخت رئیس جمهور شد!

    نظرات شما -
    • حقی
      0

      خوب معلومه به 2 دلیل 1- بذر نا امیدی دولت بی تدبیر 2- کرونا

  • نظر
    0

    چه فرقي داره؟ هر كدوم كه مياد انگشتش سمت اونيكي هستش. و همشون هم فقط حرف ميزنن. عملي در كار نيست. فقط شعار. مردم زير بار تورم و فشار هاي اقتصادي دارن له ميشن بعد صحبت از همدلي و وحدت مردم ميكنن. تو خيابون پر شده از خفت گير و معتاد و بيكار و فحشا... اينها چيزي نيست كه بشه تو ده سال هم جمع كرد.

  • کار بر ناشناس
    0

    برای اداره کشور نیاز به مدیریت قوی وبا تعهد داریم. چطور ما تو ساخت موشک ونظامی قوی هستیم در مدیریت کشور دنبال مدیریم؟! قانون شورای نگهبان برای تعیین ریاست جمهوری باید عوض شود. با

  • کار بر ناشناس
    0

    مشکلات کشور با مدیران قوی و متعهد ودلسوز و متخصص جمع شدنی ست!! قرار بود از همه ظریفت ها در این دولت استفاده شود چیزی که شنیدیم با چیزی که دیدیم خیلی تفاوت داشت.

  • کار بر ناشناس
    0

    اگر تو مملکت مدیر ان قوی نداریم پس تو عرصه نظامی چرا اینقدر داریم رشد می کنیم؟!

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها