خطیب زاده در گفتگو با لوموند:

مذاکرات برجامی بزودی از سرگرفته خواهد شد

سخنگوی وزارت امور خارجه در گفتگو با روزنامه لوموند با تاکید بر اینکه ایران به زودی مذاکرات را از سر خواهد گرفت گفت: دولت جدید آمریکا باید تصمیم بگیرد، یا می‌خواهد میراث ترامپ را حفظ کند یا می خواهد میراث بایدن را بسازد.

مذاکرات برجامی بزودی از سرگرفته خواهد شد

سعید خطیب زاده سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت خارجه کشورمان که در چارچوب همایش جهانی "نرماندی برای صلح" به پاریس سفر کرده است، در مصاحبه ای اختصاصی با روزنامه لوموند شرکت نمود.

وی در ابتدای این مصاحبه در سوالی در ارتباط با نشست اخیر مجمع عمومی سازمان ملل و چشم انداز مذاکرات هسته ای و اینکه وزیر خارجه ایران در نیویورک اعلام داشته مذاکرات بزودی از سرگرفته خواهد شد، گفت آنچه که وزیر خارجه ایران در نیویورک اعلام داشت همان چیزی است از اول روی کار آمدن دولت جدید گفته شد و شنیده شده است، این جواب دو مولفه دارد یکی اینکه حتما ایران در حال بررسی چگونگی ادامه مذاکرات است که این مرحله از جواب به نتیجه رسیده یعنی اینکه مذاکرات حتما انجام خواهد شد و فاز دوم این است که با دقت گفتگوهای انجام شده با دولت جدید مرور بشود تا ابعاد ‌وجزییات آن روشن شود تا بطور فعال و موثر وارد گفتگوها بشویم. خطیب زاده افزود این فاز هنوز تمام نشده است. دولت بعنوان قوه مجریه تغییر کرده و این دولت جدید است که باید مذاکرات را انجام دهد. ایرانی ها همیشه نشان داده اند که دقیق صحبت می‌کنند و سخت هم گفتگو می‌کنند اما وقتی چیزی حاصل شود آن را صریح بیان می‌کنند و اگر چیزی را امضا کردند دقیق اجرا می‌کنند.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت خارجه کشورمان تصریح کرد آنچه که الان اتفاق می افتد این است که چرا شش دور مذاکره وین با اینکه دستور کار آن روشن بوده به نتیجه نرسیده است. یک آسیب شناسی لازم است، و نیاز است نقاطی که بطور جدی از طرف مقابل مورد انتظار بوده و انجام نشده اند، بررسی گردند.

خطیب زاده با اشاره به خروج یکجانبه امریکا از برجام تاکید کرد ایالات متحده در این داستان طرفی است که از توافق خارج شده، تحریم های یکجانبه اعمال کرده، به مردم ایران درد و رنج داده و میلیاردها دلار به اقتصاد ایران ضرر زده و نه تنها ایران بلکه حتی متحدینی که می‌خواستند با ایران تجارت بکنند را تنبیه کرده است. آمریکا برغم این سابقه و با همان منطقی که ترامپ در مقابل ایران رفتار می‌کرد به وین آمده، یعنی آن چیزی که ترامپ با تحریم دنبال می کرد، دولت جدید آمریکا با وعده رفع تحریم مطرح کرده است. وی گفت دولت جدید امریکا باید تصمیم بگیرد، یا می‌خواهد میراث ترامپ را حفظ کند یا می خواهد میراث آقای بایدن را بسازد، این یک تصمیم سیاسی است، تا امروز به نظر می آید آنها به تحریم همچنان بعنوان ابزار و اهرم فشار می نگرند. ایران نه چیزی بیشتر از برجام در هسته ای می پذیرد و نه چیزی کمتر از بندهای رفع تحریمی برجام را انتظار دارد.

خطیب‌زاده در گفتگو با لوموند: مذاکرات برجامی بزودی از سرگرفته خواهد شد/ آمریکا نقض کامل و اروپا نقض محدود داشته است

خطیب زاده در سوالی مربوط به اتهامات اروپا به ایران در مورد نقض تعهدات برجامی و عدم اشاعه گفت باید توجه داشت که ایران تعهدات برجامی خود را کاهش داده ولی تماما در چهارچوب ان پی تی باقی مانده است. صحبتی از نقض تعهدات ان پی تی نیست بلکه بحث از کاهش تعهدات برجامی است و اقداماتی که ایران در این چارچوب انجام داده کاملا قابل برگشت می‌باشد. این درحالیست که طرف مقابل عدم پایبندی کامل داشته است، یعنی آمریکا نقض کامل و اروپا هم نقض محدود. اروپا هم در این نقض در کنار آمریکا بوده است. وی افزود من با اغماض می گویم آمریکا نقض کامل و اروپا نقض محدود داشته، چراکه در ایران بحثی است که اروپا هم به اندازه آمریکا تعهدات خود را انجام نداده است، هیچ تجارتی بین ایران و اروپا برقرار نیست، هیچ پولی رد و بدل نمی‌شود، هیچ سرمایه گذاری انجام نمی شود. هیچ کدام از تعهدات اروپا انجام نشده و آن وقت اروپا نگران کاهش تعهدات ایران در برجام است، حداقل چیزی که می توان گفت این است که این غیر منصفانه است اگر نگوییم ظالمانه است.

تحولات منطقه ای و نقش و حضور ایران در عراق و سوریه بخش دیگری از این مصاحبه بود که سخنگوی وزارت خارجه کشورمان اعلام داشت ایران در سوریه هست، به خاطر اینکه سوریه به بهشت تروریست ها تبدیل شده بود و به خاطر اینکه دولت سوریه این را از ما خواسته، همانطور که روسیه آنجاست، ما در آنجا پایگاه نداریم و به دنبال پایگاه نظامی در سوریه نیستیم، روابط ما با سوریه راهبردی است. خطیب زاده افزود روابط ایران با عراق یک روابط تاریخی، مردمی و چند جانبه است، اگر ایران نبود داعش اربیل را گرفته بود، این به این معنا نیست که ایران در عراق پایگاه نظامی دارد، اما این به این معناست که ایران تلاش می‌کند منطقه را امن نگه دارد.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در این مصاحبه در سوالی در خصوص انتظار مشروعیت خواهی طالبان از جامعه بین الملل و موضع ایران در قبال این درخواست طالبان، اعلام داشت خیلی زود است که اساسا در مورد مشروعیت صحبت کنیم، الان وقت این است که ببینیم طالبان به آنچه گفته عمل می کند و آیا دولت فراگیر تشکیل می‌دهد و آیا حقوق اقوام دیگر را در نظر می‌گیرد.

ما و جامعه جهانی باید خطوط قرمز را با صراحت کامل بیان کنیم. وی سپس ادامه داد مهم‌ترین خطوط قرمز این است که افغانستان عاری از افراطی گری بشود و بهشت داعش نشود، تهدید همسایگان و دنیا نشود، اراده و خواست مردم در آینده افغانستان محقق شود و دولت فراگیر که بازتاب دهنده ترکیب قومی و جمعیتی افغانستان باشد تشکیل شود و افغانستان دوباره پایگاه هیچ کشور خارجی دوباره نشود.

منبع: خبرآنلاین

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 16
  • ناشناس
    0

    نیم ساعت دیگر تکذیب کن

  • طوفان شن
    0

    حالا یکسال هم مذاکره میکنن که منظور از بزودی یعنی کی؟؟؟؟

  • روزبه
    0

    ایراد از ماست ولی قبول نداریم و احساسی عمل می کنیم

  • حسین
    0

    به زودی یعنی چند روز؟؟؟چرا صاحبان قدرت نمی روند مذاکره ،چون ریش و قیچی دست خودشون است و نیاز به اقا اجازه هم ندارند مثل بچه های دبستان،تو ورفقایت که از ظریف و روحانی بزرگ تر نیستید،شما شاگرد انها هم نیستید،پس مذاکرات را به دست صاحب قدرت بده و خودتان را سنگ روی یخ نکنید.

  • دن کیشوت
    0

    باز هم به زودی!!

  • ناشناس
    0

    چرا شش دور مذاکره وین با اینکه دستور کار آن روشن بوده به نتیجه نرسیده است؟ به همان دلیلی که توافق برجام و چهار دهه مذاکرات موردی و تاکتیکی نتوانستند نه تنها تنش ها و تقابل ها را بین ایران و آمریکا کاهش دهند بلکه تشدید کردند. تنش و تقابل بین ایران و آمریکا مهار نمی شود مگر در یک مذاکرات جامع و راهبردی درباره تمامی اختلافات با هدف عادی‌سازی روابط دو کشور. می تواند و باید به چهار دهه تنش و تقابل بیهوده و پر هزینه بین دو کشور پابان داد و این خواست دو ملت بزرگ ایران و امریکاست.

  • سید
    0

    روان، منطقی، شفاف آفرین

  • رضا
    0

    بیخود کردین که برید مذاکره کنید. هشت سال پدر دولت و ملتی که خواهان گفتگو با دنیا بودن و درآوردین که هرگونه مذاکره با غرب ممنوع و خسارت آوره و ... است. وقتی برجام امضا شد و میلیاردها دلار پول ملت بدبخت و بدست آوردین و دلار عقب گرد کرد هم، هر کاری از دستتون میومد واسه زمینه سازی بهم ریختن توافق کردین. روزی نبود که کیهان و صدا و سیمای از برجام و گفتگو بد نگه تو مجلستون آتشش زدن. مذاکره کننده ها را جاسوس و خائن نامیدند. حالا که افتاده دست باند فاسد خودتون میخواید برگردید به همین توافق بد. من جماعتی به این کتابی و دروغ گویی و قدرت طلب که بدبختانه مریدانی نادان نیز دارند ندیدم. خبر فوری اگر زره ای از حرفامو کسی میتونه رد کنه کامنتتو نزار... با وجدان خودت

  • بازنشسته
    0

    واسه شما که فرقی نمیکنه قیمت دلار رو دربازار باید دید مردم تحمل تورم ۶۰درصدی روندارن

  • رجائی
    0

    این همان برجام است که می گفتید مذاکره در باره ان خسارت بار است ، دوم این که خیلی زود ما با خیلی زود اروپا وامریکا بسیار فرق دارد ! قال عبداللهیان دامه توفیقاته

  • میرزا
    0

    شما که با این گرانی تحمیلی پدر مردم رو دراوردید از اول میگفتید برجام بدرد نمیخوره .آتش میزنید حالا هم حق ندارید به برجام برگردید .گفته بودید با مدیریت داخلی کشور را درست مکنید .ماهم منتظریم

  • در ذیل
    0

    دارو دسته دولت جدید که دارن میراث رئیسی و میسازن قاعدتا اونا هم میراث بایدنو بسازن خخخخخ عجب

  • فشار حداکثری بر مردم
    0

    شاید دیر شود

  • محمد
    0

    گندش رادراوردید 43سال که بابی کفایتی وفساد ملت رابدبختکردید هرروز موردی مردم راسرگرم کردیدیاجنگ یاباصطلاح سازندگی یاتحریم یا گفتگوتمدن یاهسته ای یابرجام و.. .روزبروز جیبتون پرتر وسفره مردم خالیتر

  • ناشناسی
    0

    مرگ یک کاسبان تحریم

  • سید احسان
    0

    زیاد خودتان را لوس نکنید ،نه شرقی نه غربی شد نه غربی بله شرقی، پاره کردن برجام شد استقبال از برجام ،، عمل شما نشان میدهد که از آینده خود ترس دارید چون اگر پا فشاری بر شعارهای توخالی خود کنید پرونده به شورای امنیت میرود و سرو کارتان با ناتو خواهد بود و با نارضایتی حداکثری که در ملت بوجود آمده عاقبت صدام در انتظارتان خواهد بود.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها