احتمال کشف حیات فرازمینی طی ۲ تا ۳ سال آینده!

کارشناسان ستاره‌شناسی می‌گویند که ممکن است طی دو تا سه سال آینده نشانه‌هایی از حیات در سیارات فراخورشیدی بیابیم.

احتمال کشف حیات فرازمینی طی ۲ تا ۳ سال آینده!

به گزارش گاردین، محققان در بیشتر مواقع به دنبال سیاراتی مشابه زمین از نظر جرم، اندازه و ترکیبات جوی می‌گردند اما ستاره‌شناسان دانشگاه "کمبریج" پس از یافتن سیاره‌ی قابل سکونتی که دو برابر زمین شعاع دارد و بیش از هشت برابر جرم دارد به این باور رسیدند که احتمال وجود حیات در سیاراتی که مشابه زمین نیستند بیشتر از آن‌ چیزی است که تصور می‌کردند.

آن‌ها اکنون دسته‌ی جدیدی از سیارات فراخورشیدی قابل سکونت به نام "hycean" یافته‌اند. این سیارات داغ بوده و سطح آنها با اقیانوس پوشیده شده است و جو آنها مملو از هیدروژن است. تعداد این سیارات بیشتر از سیارات مشابه زمین است و رصد آن‌ها راحت‌تر است.

سیاره‌ی K۲-۱۸b یکی از این سیاره‌هاست.

دکتر "نیکو مدهوسودان"(Nikku Madhusudhan)، نویسنده‌ی اصلی این مطالعه از دانشگاه کمبریج می‌گوید: سیارات "hycean"، دنیاهایی مملو از آب با اتمسفری سرشار از هیدروژن هستند. او افزود: تمرکز بر روی این دسته از سیارات به یافتن حیات فرازمینی سرعت می‌بخشد.

او افزود: در صورتی که این سیارات میزبان حیات باشند ممکن است بتوانیم طی دو تا سه سال آینده اولین نشانه‌های زیستی در آن‌ها را تشخیص دهیم. تلسکوپ جیمز وب که در ماه نوامبر پرتاب خواهد شد نیز به پیشبرد این تحقیقات کمک خواهد کرد.

وی افزود: اندازه‌ی کوچک سیارات مشابه زمین تشخیص نشانه‌های حیات در آنها را دشوار می‌کند. این در حالی است که سیارات "hyceans" شعاعی بیش از دو برابر زمین دارند و دمای جو آن‌ها به ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

کشف سیارات بزرگ‌تر از زمین و بررسی جو آن‌ها کار راحت‌تری است.

علاوه بر آن ترکیبات چنین سیاره‌هایی به جستجوی طیف گسترده‌تری از مولکول‌ها کمک می‌کند مولکول‌هایی که می‌توانند نشانه‌هایی از حیات داشته باشند. ممکن است حیات در سمت تاریک این سیارات نیز وجود داشته باشد. این سیارات به گونه‌ای در برابر ستاره خود قرار دارند که یک سمت آنها همیشه در معرض نور است. بنابراین ممکن است این سمت آن‌ها برای تشکیل حیات بیش از اندازه داغ باشد.

به گفته‌ی محققان هرگونه‌ موجودی در این سیارات وجود داشته باشد در دسته‌ی آبزیان قرار می‌گیرد زیرا سطح این سیارات تماما با آب پوشیده شده است.

"مدهوسودان" با بیان این که زندگی در زمین با حیات میکروبی آغاز شده است گفت: وجود حیات ‌میکروبی در این سیارات امکان‌پذیر است.

پروفسور "بث بیلر"(Beth Biller) که در این تحقیقات شرکت نداشته است می‌گوید: جستجوی این سیارات برای یافتن نشانه‌هایی از حیات دشوار خواهد بود زیرا بدون در نظر گرفتن زمین به عنوان یک نمونه مرجع، نمی‌توان به راحتی نتایج مثبت کاذب را تشخیص داد.

او افزود، برای بررسی حیات در سیارات مشابه و غیرمشابه به زمین باید داده‌های تعداد قابل توجهی از سیارات مورد بررسی قرار بگیرد.

منبع: ایسنا

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • حامد
    0

    احتمال؟؟!! فرص محال که محال نیست این احتمال از اول خلقت بوده و نیازی به ۲ یا ۳ سال اینده ندارد

  • شاسکول خان
    0

    جهان هستی ما از صدها میلیادها کهکشان تشکیل شده و هر کهکشان شامل صدها میلیارد ستاره است. خود کهکشان راه شیری که سامانه خورشیدی ما جزیی از آنست به تخمین دارای صد تا چهارصد میلیارد ستاره است که خورشید ما تنها یکی از این تعداد سرسام آورِ ستارگان است. بسیاری از این ستارگان نیز دارای سیاراتی هستند که برگرد آنها میگردند. بزرگی و عظمت جهان هستی خارج از حد تخیل و تصور ماست. خیلی بعید به نظرم میرسد که در جهانی بدین بزرگی و عظمت، این تنها سیّارۀ زمین باشد که پدیدۀ حیات در آن جاریست. از دید من باحتمال غریب به یقین، سیارات دیگری در کیهان هستند که حامل حیاتند. ولی تلاش در جهت اثبات این حیات از طرف منجمین چه سودی برای بشریت میتواند داشته باشد؟ تلاش کنیم حیات را بر روی زمین حفظ کرده و از محیطی که این حیات را امکان پذیر ساخته، به نحو اکمل حفاظت کنیم، کاری که نمیکنیم! و تاوان این ندانم کاری را سرانجام خواهیم داد.

  • پشه کوره
    0

    والا اینجوری که ما داریم پیش میریم احتمال وجود حیات روی کره ی زمین در خطره جاهای دیگه پیش کش

  • ناشناس
    0

    یک مشت آمار دروغ و اطلاعات دروغ . کنتور هم که نمی اندازد دانشمندان که دم از پیشرفت می‌زدند و تا ادعای خدایی هم پیش رفتند یک فکری به حال کرونا کنند که بعد از دو سال هنوز قربانی می‌گیرد خدا می داند تا سالهای آینده چند ویروس مانند کرونا میان مردم دنیا همه گیر شود و باز این مثلا دانشمندان بگویند ما حریف این ویروس نمی‌شویم . ناسا هم جز یک تلسکوپ قوی و چند ماهواره که با بالن کار میکنند چیز دیگری ندارد . میلیاردها سال نوری ! چطور حساب کردید ؟ شما فاصله دو شهر در فاصله نسبتا دور را نمیتوانید حساب کنید و دوربینهای نقشه برداری تا فواصل نهایتا ۵۰ کیلومتر را حساب میکنند چطور فواصل نوری میلیون و میلیارد را حساب کردید ؟

    نظرات شما -
    • ض
      0

      به مقاله تحت عنوان ((محاسبه فاصله ستاره‌ها از منظومه شمسی)) در ویکی پیدیای فارسی مراجعه کنید. لینک را برای شما قرار دادم ولی خبرفوری از درج آن خودداری کرد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها