نجات نیمی از تیم رباتیک دختران افغانستان از دست طالبان/ آنها یک دستگاه تنفس مصنوعی ارزان قیمت نیز ساخته بودند

10 عضو از اعضای تیم 20 نفره رباتیک افغانستان که همگی دختران 16 تا 18 ساله هستند، در پی نگرانی‌ها از وضعیت زندگی و تحصیلی‌شان پس از تسلط طالبان بر افغانستان، از این کشور خارج شده‌اند و به دوحه پایتخت قطر رفته‌اند.

نجات نیمی از تیم رباتیک دختران افغانستان از دست طالبان/ آنها یک دستگاه تنفس مصنوعی ارزان قیمت نیز ساخته بودند

به گزارش ان‌بی‌سی نیوز، در بیانیه وزارت امور خارجه قطر و صندوق شهروندی دیجیتال درباره تیم رباتیک دختران افغانستان آمده است: چند تن از اعضای تیم رباتیک دختران افغانستان از کابل افغانستان به سلامت به دوحه قطر رسیده‌اند.

این تیم متشکل از گروهی از دختران 16 تا 18 ساله افغان است که برای پیگیری عشق خود به مهندسی و رباتیک در افغانستان بر مشکلات بسیاری غلبه کرده‌اند و از تسلط طالبان بر این کشور به شدت نگران بودند و اکنون نیمی از آنها چند روز پس از سقوط کابل به دست طالبان، به دوحه قطر برده شده‌اند.

این تیم رباتیک که با نام "رویاپردازان افغان" نیز شناخته می‌شود، موانع و مشکلات زیادی مانند جنگ و فقر را پشت سر گذاشته است تا رویاهای خود در زمینه مهندسی و هوش مصنوعی دنبال کند و همه این آرزوها با تلسط دوباره طالبان بر افغانستان در خطر قرار گرفته است.

وضعیت و آینده دختران و زنان افغان با توجه به سابقه طالبان در تضییع حقوق زنان و جلوگیری از تحصیل و کار آنها اکنون با تسلط مجدد این گروهک بر افغانستان به شدت نگرانی جامعه جهانی را برانگیخته است.

"صندوق شهروندی دیجیتال"(DCF) یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در نیویورک آمریکا است که به دختران و زنان در کشورهای در حال توسعه کمک می‌کند تا به فناوری دسترسی داشته باشند و با دیگران در سراسر جهان ارتباط برقرار کنند. این صندوق از دولت قطر به دلیل حمایت برجسته‌ای که نه تنها در تسریع روند صدور روادید داشتند، بلکه برای ارسال هواپیما پس از لغو مکرر پروازهای خروجی از افغانستان بسیار سپاسگزاری کرده است.

"الیزابت شفر براون" یکی از اعضای هیئت مدیره این صندوق گفت که او و بنیان‌گذار این صندوق از اوایل ماه اوت که مشخص شد طالبان دولت را سرنگون خواهند کرد، با قطر وارد مذاکره شده‌اند و سرانجام این دختران را نجات دادند. اگر تلاش و شجاعت آنها برای ادامه تحصیل نبود که آنها را در چشم جهان قرار داد، آنها همچنان گرفتار مانده بودند.

این تیم ۲۰ نفره به نمایندگی از کشور افغانستان طی سال‌های اخیر در مسابقات جهانی رباتیک خوش درخشیده‌اند و مهم‌تر از همه در بحبوحه شیوع بیماری همه‌گیر کووید-19 در جهان، این دختران به دلیل ساختن یک دستگاه تنفس مصنوعی ارزان قیمت از قطعات خودروهای اسقاطی در سال گذشته برای کمک به کشورشان در مبارزه با این بیماری شناخته و مشهور شدند.

برخی گزارشات طی روزهای گذشته حکایت از این داشت که تیم رباتیک افغانستان ناپدید شده است، اما این گزارش‌ها تأیید نشد و اکنون گفته می‌شود این دختران به مکانی امن منتقل شده‌اند و به زودی می‌توانند تحصیلات عالی خود را ادامه دهند.

صندوق شهروندی دیجیتال می‌گوید ما باید به حمایت از آنها و دیگرانی که شرایطی مشابه با آنها دارند، ادامه دهیم. متأسفانه در حال حاضر چندین نفر از اعضای تیم رباتیک افغانستان در این کشور باقی مانده‌اند و این صندوق با قطر همکاری می‌کند تا حمل و نقل اعضای باقی مانده و دستیاران آنها را ترتیب دهد.

"براون" گفت: ما از این امر قدردانی می‌کنیم و امیدواریم که به معنای تعهد طولانی مدت به تحصیل دختران باشد. این موثرترین راه برای تضمین ایمنی آنها و آینده‌ای بهتر برای همه است.

منبع: ایسنا

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • خرچنگ
    0

    اگر ترسی هم باشد ،ترس از آمریکا و دست نشانده های آن باید باشد ،

  • محمد
    0

    چقدردلسوز هستند اصلا هم به دنبال بهره برداری از پتانسیل علمی انها نیستند بقیه زنهاو دختران افغان ادم نیستندکه هواپیمابفرستند لعنت به استعمار درهرشکلش

  • اررزز
    0

    از افغانستان فقط مردم بیسواد و مجرمین و قاچاقچیان مخدر مهاجرت میکنن به ایران‌، اون تحصیل‌کرده ها می‌رن کشورهای دیگه و اقامت اونها را میگیرن . حالا جزو مهاجرین جدید به ایران شبه نظامی های طالبان هم هستند مگر اینکه مهاجرت به ایران ساماندهی بشه و گله ای و بی برنامه نباشه که از حکومت ایران بعیده

  • جمالی فرخ ابادی
    0

    دولتمردان آمریکایی افغانستان را دودستی تقدیم طالبان میکند بعد صندوق حمایت دیجیتالشان در نقش حامی ظاهر میشود و ۱۰ دختر را نجات میدهد. دم روباه را باور کنیم یا قسم حضرت عباس

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها