وال استریت ژورنال:

خواسته ایران در مذاکرات این است که خروج آمریکا از برجام به موافقت سازمان ملل مشروط شود

یک روزنامه آمریکایی مدعی شده جدیدترین خواسته ایران از آمریکا این است که ایالات متحده با بندی موافقت کند که خروج واشنگتن از توافق را منوط به موافقت سازمان ملل می‌کند.

خواسته ایران در مذاکرات این است که خروج آمریکا از برجام به موافقت سازمان ملل مشروط شود

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در گزارشی با این مقدمه که ایران و ایالات متحده ماه گذشته بعد از شش دور مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم در وین، در مذاکرات وقفه ایجاد کردند، مدعی شده تاکنون واشنگتن برای کنار گذاشتن قدرتمندترین اهرم تحریم‌های خود به منظور احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ ابراز تمایل کرده، اما مذاکره‌کنندگان ایرانی برای چیزهای بیشتر تلاش می‌کنند.

به ادعای این گزارش، جدیدترین خواسته ایران این است که ایالات متحده با بندی موافقت کند که خروج آمریکا از توافق را منوط به موافقت سازمان ملل می‌کند زیرا ایران می‌گوید که این اقدام با توجه به خروج آمریکا از توافق در دولت ترامپ ضروری است.

وال استریت ژورنال در ادامه این ادعا، افزوده برای ایران اهمیتی ندارد، اما چنین بندی مغایر قانون اساسی آمریکاست و یک رئیس‌جمهور نمی‌تواند مانع تغییر سیاست به دست کنگره یا یک رئیس‌جمهور آینده شود، بخصوص وقتی که توافق هسته‌ای هرگز به سنا برای تصویب به عنوان معاهده ارائه نشده است.

طبق این گزارش، اغلب معاهده‌ها دارای اصولی هستند که تحت شرایطی خاص خروج را ممکن می‌کنند.

به نوشته این نشریه آمریکایی، اما بایدن هم مانند اوباما توافق را برای رای‌گیری در سنا ارائه نخواهد داد زیرا می‌داند بعید است اکثریت ساده را به دست بیاورد، خیلی کمتر از دو سوم آرا که برای تصویب معاهده نیاز است.

وال استریت ژورنال در ادامه مدعی شده دادن کنترل بیشتر به سازمان ملل نسبت به کنگره در ارتباط با سیاست خارجی آمریکا، انحراف فاحش از سوگند ریاست‌جمهوری است.

به نوشته این نشریه، مقام‌های ایرانی اشاره کرده‌اند که دور بعدی گفت‌وگوها می‌تواند بعد از مراسم تحلیف رئیس‌جمهور منتخب در ماه آینده میلادی (اواسط مرداد) برگزار شود.

اخیراً هم نشریه آمریکایی وال‌استریت ژورنال در گزارشی اختصاصی مدعی شده بود آمریکا در حال بررسی تحریم‌های شدیدتر علیه فروش نفت ایران به چین به عنوان راهی برای پیش بردن ایران به سمت توافق و افزایش هزینه‌های کنار گذاشتن مذاکرات متوقف شده وین برای تهران است.

به نوشته این نشریه به نقل از مقام‌های آمریکایی و افراد آگاه، به دلیل متزلزل شدن این گفت‌وگوها برای احیای برجام، آمریکا گزینه‌هایی را بررسی می‌کند که هدف از آن‌ها ترغیب ایران به ادامه مذاکرات و یا تنبیه آن در غیر این صورت است.

این مقام‌ها افزودند گام‌های جدید در صورتی عملی خواهد شد که گفت‌وگوهای وین با شکست مواجه شود.

بعد از پایان دور ششم مذاکرات وین، مقام‌های آمریکایی در اظهاراتی متعدد مدعی شده‌اند که برای دور جدید مذاکرات آماده‌اند و با این ادعا توپ را در زمین ایران انداخته‌اند.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

مقام‌های دولت جو بایدن گرچه بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تاکنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم است، سرباز زده‌اند.

مقامات جمهوری اسلامی ایران از ابتدای دور جدید مذاکرات در وین بارها اعلام کرده‌اند که بایستی همه تحریم‌های اعمال شده آمریکا لغو شود و پس از راستی آزمایی، ایران نیز تعهداتش را اجرایی خواهد کرد.

در همین زمینه سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه جمهروی اسلامی ایران در اظهاراتی عنوان کرد: مواضع ایران در خصوص برجام و رفع تحریم‌ها، جزو مواضع اصولی نظام است و با تغییر دولت نیز تغییری در آن ایجاد نخواهد شد. بنابراین در صورت دستیابی به توافق، دولت جناب آقای سید ابراهیم رئیسی نیز به آن وفادار خواهد بود، زیرا برخلاف رویکرد برخی طرف‌های دیگر، پایبندی به تعهدات و قول‌های داده شده، همواره برای جمهوری اسلامی ایران یک اصل به شمار می‌آید.

واشنگتن اما می‌گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگردند حاضر است تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی‌آزمایی هستند، اما راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها به دست‌کم سه تا شش ماه زمان نیاز دارد.

منبع: فارس

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 13
  • ص _ ن
    0

    موافقت سازمان ملل برای خروج آمریکا از برجام . یک برگه برنده برای ایران اسلامی است .

    نظرات شما -
    • ت
      0

      مگه انتخابات و یا قانون اساسی آمریکا مثل ایران کشکی است که قادر به هیچ تغییری نیست و همان جسد نیمه جانش را هم با حکم حکومتی و نظارت استصوابی غیر قانونی از بین برده اند.اونجا حساب کتاب دارد و هر رییس جمهور و یا مجلسی که سر کار بیاید می تواند مسیر کشورشون را ۱۸۰ درجه تعییر بدهند.ایا ایران چنین است یا فقط تغییر مهره های بی اراده و بی خاصیت صورت می گیرد؟مثلا واکسن یک موضوع علمی است،یک نفر گفت نباید وارد شود،بعد همه دولتمردان ساکت و خفه خون گرفتند و اعتراض نکردند،چون پست و مقام براشون مهمتر از جان مردم ایران است.

  • اریا
    0

    ما ایرانی ها از ثانون اساسی بقیه ملل همجون قانون اساسی خودمون بیخبریم اگه اینجا برا قانون ارزش قایل نیستن در غرب ارزش ماره قانون

  • سید حسین
    0

    حضرت آیت الله العظمی دکتر سید رئیسی دامت برکاته برجام را پاره کرده و به زباله دان خواهد انداخت و همه مشکلات اقتصادی ایران حل خواهد شد و مردم در رفاه و آسایش و خوشی زندگی خواهند کرد .

    نظرات شما -
    • حسام
      0

      این کامنت رو هر بار با یه اسم میذاری تو اصلا رای دادی مزدور؟

  • ،،،،،،،،*****،،،،،
    0

    نمیگذارند این توافق انجام شود ،،اگر لازم باشد کل دنیارو خراب میکنن ،ولی اجازه نمیدن توافقی انجام بگیرد اصول گراهای تندرو زمین وزمان رو به هم میدوزن ولی نمیگذارند دنیارو بدنام میکنن ولی حرف خودشونو به کرسی مینشونن

    نظرات شما -
    • ساعد
      0

      از پیله اراجیف احزاب بیرون بیا. مقصر خروج از برجام فقط اختلاف عمیق دموکرات و جمهوری خواه به عبارتی اوباما و ترامپ بود. ترامپ کلی توافق نامه 2 یا چند جانبه رو فسخ کرد اما ی دلیل دیگه هرچند تو جهل خودت می مونی. زمان امضای توافق نامه!!! برجام .. یادت میاد سناتور های جمهوری خواه به ایران نامه علنی نوشتن با دموکراتها توافق نکنید پایدار نیست ما ازش بیرون میایم. و ظریف خندید!!!! و گفت نمی تونید. اون روز نه اصولگرایی در رئس کار بود و نه موشکی شلیک شد. یعنی هنوز برجام امضاش خشک نشده بو د گفتن ازش بیرون میایم.

    • ،،،،،،،،*****،،،،،
      0

      جناب ساعد پس خوب یادته موشک وتهدید پس خودت اراجیف میگی ،،مشت نمونه خرواره تو،تو کم مونده از تو گوشی بیایی بیرون منو قورت بدی حالا امثال تو میزارن کاری انجام بشه

  • علی
    0

    سازمان ملل زیر مجموعه ارتش امریکاست

  • منافع ملی کجاست
    0

    امریکا یک کشور ازاد و دموکراتی است.اگر واقعا این شرط برا آمریکا مطرح شود. نشانه بی سوادی نمایندگان ایران است.حتی عدم خروج یک کشوری از یک معاهده جهانی مثل سازمان ملل هم خلاف اصل حاکمیت ملی و استقلال کشورها است تا چه رسد به توافق نیم بند و در پیتی برجام که یک بیانیه ساده است و معاهده نیست.وقتی پخمه ها در ایران حکومت می کنند،نتیجه بهتر از این نمی شود

    نظرات شما -
    • یاسین
      0

      غرب زده زنگ زده اگر ایران این کار رو میکرد میشد دیکتاتوری الان آمریکا که یک نامرد در هر توافقیه شد ازاد برو پناهنده شو تو حیفی بخدا

  • ج
    0

    آقای یاسین.برا خودم متاسفم که تو هم وطنم هستی.من نظر خودم را گفتم تو هم بدون توهین نظر خودت را بگو.چرا وقتی منطقی نداری به توهین و فحاشی متوسل میشی.من وطن خود را رها نمی کنم تا افرادی مثل تو انرا ویران تر نکنند.امریکا ازاد باشه یا دیکتاتوری مربوط به مردم انجاست و دنیا هم او را با سیستم ایران مقایسه خواهند کرد.حرص نخور.مردم و وجدان های بیدار خوب قضاوت خواهند کرد.یا حق

  • محمد.
    0

    تاالان میگفتید بودن یانبودن امریکا دربرجام تاثیری نداره واقعا دروغگو وکلاش ترازشماخداخلقنکرده

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها