‌استاندار خوزستان:

وضعیت تالاب هورالعظیم پس از رهاسازی آب/ شلتوک‌هایی که آب را می‌بلعند

در حال حاضر دبی رودخانه کرخه در مقطع دشت آزادگان ۷۵ مترمکعب بر ثانیه است و روزانه حدود ۹ میلیون مترمکعب آب وارد تالاب هورالعظیم می‌شود.

وضعیت تالاب هورالعظیم پس از رهاسازی آب/ شلتوک‌هایی که آب را می‌بلعند

با کاهش 50 درصدی آورد آب حوزه کرخه که منبع اصلی تأمین کننده بخشی از تالاب هورالعظیم به شمار می‌ رود مشکلاتی برای ساکنان منطقه ازجمله گاومیش داران پیش آمده و نگرانی برای تلف شدن ماهیان و دیگر موجودات زنده تالاب بالا گرفته بود.

فرماندار دشت آزادگان آخرین وضعیت تالاب هورالعظیم در حوزه دشت آزادگان پس از رهاسازی آب را تشریح کرد و گفت: در پی رسیدن دبی رودخانه کرخه به کمترین میزان، 17 روستا با حدود 7 هزار نفر دچار تنش آبی شدند.

وی افزود: در حال حاضر با اقدامات انجام‌ شده، مشکل تامین آب شرب روستا‌ها به جز دو روستا که باید شبکه داخلی آبرسانی آن‌ها اصلاح شود، رفع شده است.

سیلاوی با اشاره به افزایش دبی رودخانه کرخه، ادامه داد: تاسیسات آبرسانی پس از اورهال، کاملا آماده شده‌اند و برخی تانکر‌های آبرسانی نیز مورد نیاز نیستند.

فرماندار دشت آزادگان خاطر نشان کرد: در حال حاضر دبی رودخانه کرخه در مقطع دشت آزادگان 75 مترمکعب بر ثانیه است و روزانه حدود 9 میلیون مترمکعب آب وارد تالاب هورالعظیم می‌شود. با ادامه این روند قطعا میزان آبگیری تالاب بهتر می‌شود.

وی افزود: با رهاسازی آب و افزایش دبی رودخانه کرخه، مشکل تامین آب احشام نیز رفع شده است.

‌سیلاوی گفت: در پی این تنش آبی، تاکنون موردی از گزارش بیماری‌های مربوط به آب نداشته‌ایم.

شلتوک‌ها آب را می بلعند

معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو ‌گفت: در وسط راه کشت‌های غیر قانونی صورت گرفته و متاسفانه این کشت‌های غیرقانونی با پمپ‌های غیرقانونی آب برداشت می‌کنند و آب کمتری از این آب از همین 170 متر بر ثانیه می ماند و بیشتر از چیزی حدود 25 تا 26 متر بر ثانیه آب به هورالعظیم نمی‌رسد.

قاسم تقی‌زاده خامسی معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو ‌گفت: این خروجی کرخه از اینجا به فاصله 300 کیلومتر عبور خواهد کرد تا به هورالعظیم برسد.

وی افزود: الان حدود 170 متر بر ثانیه آب خارج می‌شود و در مسیر برای کشاورزان و آب شرب است و نهایتا به هورالعظیم سرازیر خواهد شد.

تقی‌ زاده‌ خاسمی گفت: در وسط راه کشت‌های غیر قانونی صورت گرفته و متاسفانه این کشت‌های غیرقانونی با پمپ‌های غیرقانونی آب برداشت می‌کنند و آب کمتری از این آب از همین 170 متر بر ثانیه می ماند و بیشتر از چیزی حدود 25 تا 26 متر بر ثانیه آب به هورالعظیم نمی‌رسد.

‌استاندار خوزستان نیز با اشاره به رهاسازی آب در خوزستان در چند روز اخیر گفت: مجدداً برخی در یکی دو روز اخیر شلتوک کشت کردند که باعث وارد نشدن آب به هورالعظیم و یا وارد شدن زهاب به تالاب و رودخانه‌ها می‌شود که مشکل‌ ساز است.

قاسم سلیمانی‌ دشتکی اظهار کرد‌: با وجود کشت شلتوک ما مشکل داریم؛ زهاب‌های این کشت وارد رودخانه کارون می‌شود که آبادان و خرمشهر را دچار مشکل می‌کند. تقاضا این است که حداقل هشت دستگاه آب شیرین‌کن خریداری شود تا بتوانیم آب را تصفیه کنیم و در آب شرب مشکل ایجاد نشود.

سلیمانی‌ دشتکی در خصوص اعتبارت تخصیص یافته به استان خوزستان افزود: 50 درصد اعتبار مصوب برای خوزستان ابلاغ شده است و تقاضا می‌کنم که 50 درصد بقیه نیز ابلاغ شود تا بتوانیم تنش آبی را کمتر و خسارات را پرداخت کنیم.

وی در خصوص مدیریت رهاسازی آب گفت: پیشنهاد این است که مدیریت به عهده وزارت نیرو و با هماهنگی ستاد مدیریت بحران، شورای کشاورزی و شورای تأمین استان خوزستان باشد. همچنین تقاضا می‌شود که کمیته‌ ای متشکل از نمایندگان کشاورزان، دامداران، پرورش‌ دهندگان مرغ و ماهی، نمایندگانی از آبفا، جهاد کشاورزی و آب و برق تشکیل شود و بخش غیردولتی را نیز مقداری در این امر دخیل کنیم.

استاندار خوزستان افزود: امسال کشاورزان به شدت صدمه دیده‌اند. تقاضا می‌کنم اگر امکان دارد تسهیلات کشاورزان، دامداران و پرورش‌ دهندگان ماهی یک سال تمدید شود.

منبع: تسنیم

26

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • hadad
    0

    اول اینکه برای پاییز هم باید ذخیره ابی داشت و دوم آنکه باید با برداشت غیرمجاز اب برخورد شود.

  • ایرانی
    0

    بنده شخصا در طرح عمرانی مدرن کردن اراضی دشت آزادگان از کانال وتسطیح وجاده وزهکش کار کردم ودیدم که در یک بلوک ده هزار هکتاری فقط 200 هکتار برای کشت شلتوک در الگوی کشت طرح ارائه شده بود ولی در عمل این کشت به بالای هفت هزار هکتار رسید و عملا کشاورزان عادت به کشتی کردند که نبایست از اول انجام میدادند لذا این امرضمن هدردادن آب فراوان نوع معیشت آنهارا وابسته به تولید شلتوک کرد.از طرفی چون همواره تصمیمات سیاسی واجتماعی به تصمیمات فنی به دلیل نفوذ فرمانداران وشیوخ منطقه میچربد علی رغم توصیه کارشناسان جهاد کشاورزی و وزارت نیرو این تصمیمات غلط با ظاهری مهربانانه باعث بروز چنین مشکلات در آینده میشود.لذا لازم است الگوی کشت محصولات کم آب بر ،جایگزین شلتوک شده واز طرفی دولت به جای وسعت دادن اراضی زیر کشت به اصلاح خاک ومدرنیزه کردن اراضی مستعد فعلی جهت بهره وری بیشتر بپردازد.

  • شلتوک اجنبی
    0

    مسولان عرضه ندارند که جلو شلتوک کاران بگیرند! همانهایی میرزند تو خیابان بروند جلوی شلتوک کاران خائن بکیرند

  • دکتر سید
    0

    پاییز آبی نخواهد ماند.

  • مهدی
    0

    وقتی کشت برنج و شلتوک دارن مشخصه بیشتر از حقابه خودشون مصرف میکنن به قسمت های دیگه اب نمیرسه.ابگیری هورالعظیم اشتباهه چون مسیری که اب باید طی کنه به هورالعظیم برسه حدود 900 کیلومتره و طبق آماری که دراینترنت منتشر شده میلیون متر مکعب روزانه بخار میشه (بیشتر از سرانه مصرف روزانه شهر تهران) جایگاه گاو میش مناطق سردسیره نه در خوزستان باید بجای گاومیش شتر پروش بدن عایدی بیشتری داره براشون بجای قیل و قال کمی فکر کنید و عاقلانه عمل کنید

  • سینا بهرام
    0

    اینکه اونجا عدم مدیریت منابع آبی و کشاورزی دارد شکی تو نیست و حق مردم بی آبی نیست/ولی انصافا شلتوک کاری برنج که اینقذر هدر رفت آب داره باید اونجا ممنوع شود . و به کشت محصولاتی مثه جو و گندم با آبیاری نوین روی آورده شود.اخه شلتوک کاری اونم اونجا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!! خب معلومه آب هدر رفتش شدید بالاس

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها