نقش کاندیداهای پوششی در انتخابات ۱۴۰۰

هزینه های زیاد و نگران کننده «کاندیداهای پوششی‌» برای نظام

حضور کاندیداهای پوششی در انتخابات به بدعتی بدل شده که اگر بخواهد در انتخابات آینده هم ادامه داشته باشد، بدون شک هزینه‌های مادی و معنوی زیادی را برای نظام جمهوری اسلامی و مردم ایران ایجاد خواهد کرد.

هزینه های زیاد و نگران کننده «کاندیداهای پوششی‌» برای نظام

پدیده کاندیدای پوششی از انتخابات ۱۳۹۶ به وجود آمد. جایی که اسحاق جهانگیری به عنوان معاون رئیس‌جمهور در انتخابات حاضر شد و هدفش را دفاع از عملکرد حسن روحانی و به گوش رساندن مطالبات و صدای اصلاح‌طلبان عنوان کرد.

قالیباف هم پوششی بود؟
در همان انتخابات در جناح راست سه کاندیدا حضور داشتند که با کناره‌گیری محمدباقر قالیباف به نفع سید ابراهیم رئیسی، مشخص شد که او هم کاندیدای پوششی بوده است. هر چند سید مصطفی میرسلیم از رقابت‌ها کنار نرفت و البته آرای او تاثیری هم در نتیجه انتخابات نداشت.

اما در انتخابات ۱۴۰۰ اوضاع پیچیده‌تر شده است. از پیش از ثبت‌نام داوطلبان، بسیاری از شخصیت‌های جناح راست تاکید داشتند که در صورت حضور رئیسی، یا ثبت‌نام نخواهند کرد و یا به نفع او کنار خواهند رفت.

لاریجانی آمد، سونامی کاندیداتوری به راه افتاد
اما ثبت‌نام صبحگاهی علی لاریجانی در روز آخر نام‌نویسی و ترسی که حضور او برای جناح راست ایجاد کرد و همچنین حضور اسحاق جهانگیری، باعث شد تا شاهد سونامی ثبت‌نام از سوی اصولگرایان در روز آخر باشیم. از خود رئیسی گرفته تا محسن رضایی و سعید جلیلی که در دقایق پایانی ثبت‌نام راهی وزارت کشور شدند.

با این وجود، بررسی صلاحیت‌ها در شورای نگهبان و شوکی که با احراز نکردن صلاحیت کاندیداهای شاخصی مثل لاریجانی، جهانگیری و پزشکیان که زبان برا و گویا داشتند و احراز شدن صلاحیت برخی اصولگرایانی که سابقه اجرایی مشخصی نداشتند مثل علیرضا زاکانی و سید امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، باعث شد تا بحث کاندیدای پوششی و عادلانه نبودن رقابت‌های انتخابات سیزدهم بیشتر مطرح شود.

نقش کاندیداهای پوششی در انتخابات ۱۴۰۰
به هر حال ترکیب هفت نفره‌ای که در این انتخابات شکل گرفته به طرز عجیبی به سود جناح راست است. در این میان پوششی‌ها تلاش می‌کنند در مناظره‌ها و تبلیغات انتخاباتی خود، بیش از پیش به دولت روحانی بتازند و از طرفی با یکدیگر کاری ندارند.

هزینه های کاندیداهای پوششی برای نظام
شکل گرفتن پدیده کاندیدای پوششی موضوع بسیار نگران‌کننده و هزینه‌زایی است. از طرفی رقابت انتخاباتی را به نفع یک کاندیدای خاص، نابرابر می‌کند چرا که او و یارانش چند برابر بیشتر از رقبا فرصت تبلیغات و سخن گفتن دارند و با تقسیم کار، برخی از آن‌ها به دو رقیب از جناح مقابل حمله می‌کنند و به جای کاندیدای اصلی پاسخ حملات طرف مقابل را می‌دهند و آن یکی دو نفر اصلی هم با خیال آسوده به ارائه برنامه‌ها و نظرات خود می‌پردازند که این موضوع عادلانه به نظر نمی‌رسد.

از سوی دیگر این گونه به نظر می‌رسد که کاندیداهای پوششی، از الان از کاندیدای اصلی قول مناصب آینده خود را در دولت بعدی گرفته‌اند که به این صورت خود را سپر بلا می‌کنند. چنین اتفاقی در جمهوری اسلامی و برای کسانی که مدعی مبارزه با رانت و فساد هستند، نوعی باندبازی و تقسیم غنایم پیروزی در جنگی نابرابر را به ذهن متبادر می‌کند.

جدای از این موضوع، زمان و هزینه‌ای که برای این کاندیداهای پوششی به هدر می‌رود موضوع مهمی است. از بین پنج کاندیدای جناح راست مشخص است که دست کم دو نفر از آن‌ها هیچ شانسی برای کسب رای مردم ندارند و تنها برای پوشش کاندیدای اصلی به میدان آمده‌اند. هرچند که اکنون که رقیبی جدی در مقابل اصولگرایان دیده نمی‌شود برخی از آن‌ها مدعی رای‌آوری و حضور تا پایان انتخابات شده‌اند اما واضح است که حتی در صورت انصراف ندادن هم، نفرات آخر این انتخابات خواهند بود.

حضور این کاندیداها از ابتدای ثبت‌نام تا روز انتخابات هزینه‌های زیادی را بر کشور و جیب مردم تحمیل می‌کند. از انرژی و وقتی که در زمان نام‌نویسی از وزارت کشور گرفته می‌شود، تا هزینه‌ها و زمانی که در شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت آن‌ها و استعلام از نهادهای مربوطه صرف می‌شود، همه و همه هزینه‌ای است که در واقع مردم ایران از جیب خود برای پوششی‌ها می‌پردازند.

رأی کاندیداهای پوششی چقدر است؟
از سوی دیگر تبلیغات آنان در صداوسیما هزینه‌های زیادی را ایجاد می‌کند. از حضور در برنامه‌های مختلف تلویزیونی گرفته تا ساخت فیلم تبلیغاتی که هر چند این مورد از جیب کاندیدا پرداخت می‌شود اما در واقع از محلی است که وزارت کشور به کاندیداهای احراز صلاحیت شده از بودجه انتخابات می‌پردازد.

پرداخت هزینه و زمانی که در صداوسیما به آنان اختصاص داده می‌شود، هزینه‌های ستادهای انتخاباتی و فعالیت مجازی کاندیداها و بسیاری از موارد دیگر، نهایتا از جیب مردم ایران برای چند کاندیدایی صرف می‌شود که نهایتا یا قرار است به نفع کاندیدایی خاص کنار بروند و یا در صورت ماندن تا آخر انتخابات، آرایی در حدود آرای باطله خواهند داشت.

با این وجود این سوال به صورت جدی مطرح است که برخی کاندیداها که نه تنها خودشان بلکه بسیاری از مردم و کارشناسان هم می‌دانند که به عنوان پوشش یک کاندیدای خاص در انتخابات حاضر شده‌اند، حتی با وجود نبود رقیب جدی، چرا این هزینه‌های اضافی را به ملت ایران تحمیل می‌کنند؟

منبع: خبرآنلاین

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 35
  • محمد
    0

    آقای جهانگیری که این بدعت را گذاشت باید پاسخگو باشد

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      جهانگیری که واقعا خیلی تابلو پوششی بود.

  • کاربر ناشناس
    0

    بعضی فکر اصلاح طلبان روشن فکر هستند برعکس غلام حلقه بگوش غرب ودر خدمت شیاطین هستند

    نظرات شما -
    • قلندر واقعی ب کاربر ناشناس
      0

      بهتر از کنیزی چین و روسیه کومونیست هستن بیسواد طالبانی

  • گرگر
    0

    یاشاسن پزشکیان اگه شورای نگهبان نمی ترسید پزشکیان رقیب خوبی برای اصولگراها بود

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      یاساشین!

  • حسن
    0

    غیب گفتی مگر کسی به نفع کسی دیگر انصراف داده این حرف را می زنی

  • فرهنگی
    0

    برو باباجمع کن کاسه کوزتو! اینهمه دزدی ازبیت المال واختلاس راندیدید حالا بفکرهزینه وحیف ومیل بیت المال افتادید.

  • 123
    0

    مردم پرداخت میکنن هزینه ها رو کاندیداهای نسبتا محترم نگران نباشن.حکومت خیاری

  • تلخه چون حقه
    0

    از عکسی که برای خبرت استفاده کردی معلومه که با چه هدفی این مطلبو نوشتی. شما روتون میشه تو انتخابات باشین و نظر بدین ، با این گندی که دولت مورد تأیید شما یعنی پیروپاتالهای پشت میز نشین لیبرال حسن کلیدساز زده؟ خجالت ، خجالت

  • ناشناس
    0

    چرا نگغته اید در این انتخابات نامزد پوششی کدام است؟؟؟!!!

    نظرات شما -
    • بهت میگم
      0

      سوپر پوششی زاکانی پوششی جلیلی قاضی زاده هاشمی نیمه پوشش رضایی درود بر شرف دکتر همتی و محسن رضایی

  • یوناس
    0

    اگر برای نظام هزینه زیاد و نگران کننده هست چرا این نگرانی رو درسال 92 و 96 ابراز نداشتید و نگفتید -چرا ؟چون هم ریش شما در حال رقابت انتخاباتی بود

  • دیوانه
    0

    آخر این چکاری هست که کاندیداها برای یکدیگر پوششی میشوند؟حالا که شورای نگهبان لطف کردن و بر مردم باهوش منت گذاشته اند و هههههههفت نفر را بعنوان نخبه ، مدیر ، همه کاره و ...... شناسائی و تائید کردند لطفا این هفت نفر یک رای گیری ساده انجام بدن و یکنفر را رئیس کنند و !!تمام!!!!! مغز ما رو با این اراجیف پوششی و روکشی و رویشی و زایشی و ... نخورید . ضمنا اسرار نظام لو نمیره ، سوتی کاندیداها بیرون نمیزنه و هزار فایده مادی و معنوی دیگری هم داره . الا ماشااله، علی برکت اله ، توکلت علی اله ، و از این حرفها

  • سید
    0

    روحانی وجهانگیری این روش راپایه گذاری کردند وباید جوابگو باشند 8سال حیف ومیل کردن بودجه کشور روحانی باید جوابگواین همه بدبختی وفقر ملت باشد

  • ناشناس
    0

    بعضی ها فکر میکنند ریسی شق القمر خواهد کرد. اینها نمیدانند که بعد از سه چهار ماه تاز خواهند فهمید با چه گرگهایی سروکار دارند. بزودی متوجه خواهند شد. مملکت ما با تحریم ده ها سال عقب افتاده و اگر تحریم ادامه داشته باشد وضعیت بدتر خواهد شد. حالا هرکس و هر گروهی که میخواهد ریس جمهور شود فرقی ندارد.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      مگه جوونای خودمون بی عرضه هستن که فقط دست دراز کنیم به غرب؟؟ تحریم همیشه بود و هست. تعامل و رابطه خوبه اما خودکفایی اولویت هست

  • دن کیشوت
    0

    تنها راه حل گفتن نه به انتخابات پوشالی است.

    نظرات شما -
    • خدا
      0

      افرین بر بنده دانای من

  • بهمن امامیان
    0

    من رای نخواهم داد تا به شعور خودم توهین نکرده باشم چندنفررا گذاشتن میگن حالا انتخاب کن

  • راد
    0

    اگه نامزدی تاآخربیادوباتوجه به نظرسنجی موردوثوقشون ویاهرچیزدیگرقابل اطمینان متوجه شودآرای لازم رانداردوتازه حتی آرای کمش،آرای آنکه از جهات نظرسنجی ووودرصدراست رو کم می کند،این کناررفتن،عین درایت وعقلانیت وایثاراست،والاعنادوکم خردی ولجبازی وکم عقلی وتکبّروغرورکاذب است

  • بی صدا
    0

    کاندیداهای روکشی چی ؟؟؟؟؟؟؟؟

  • چ
    0

    اگر نامزدی به نفع دیگری کنار برود مردم باید به ان نفر رای ندهند. این کار توهین به ملت است. یعنی یک کسی بیاید هی زر بزند دست اخر هم کنار برود و مشخص بشه که همش فلیم و الکی بوده، تلویزیون برای هر ثانیه تبلیغات از تولید کنندگان چقدر پول بی حساب می گیرد، حال خودتان وقت این کاندیدهای نمایشی را حساب کنید؟

  • شیخ
    0

    رییسی هرپستی داشته منصوب شده هرگزرای مردمی نداشته به احتمال ۹۹درصد برای رییس جمهوری منصوب شده مردم به ایشان رای نمیدن چندپوششی هم که دارد بهترین گزینه رای بی رای است چون خیلی بوداره

    نظرات شما -
    • آبی دل بنه
      0

      اولا به کوری چشم دشمنان ایران وانقلاب ودشمنان داخلی همچون شما غربگداها همه درانتخابات شرکت خواهیم کرد ثانیا به دولت کریمه آقای سیدابراهیم رئیسی رای قاطع خواهیم داد.

    • قل قلی
      0

      ای زاررررررررررت و زرررشک به کامتان اصول گداهای متحجر اقلیت تندرو کمونیسم آدمخوار دوشنده خون ملت خبر فوری تو که از رییسی پول گرفتی چرا کامنت مخالفان اصول گداها را نمیزنی

  • حسین
    0

    آقای رئیسی که می گه می تبلیغ نمی کنم توی هر کوچه و برزنی که شربت بده و تراکت بده به وفور یافت می شه... اینا پولا رو به عشق ابی خودجوش خرج می کنن و برگشت و سود پولش تضمین شده است یا شایدم از جیب ملت زدن دارن خرج می کنن !؟!

  • ۹۹درصد
    0

    من رای نخواهم داد بر کشتن ازادی من چشم به راهم تا برگشتن ازادی

    نظرات شما -
    • سمنو
      0

      خودت فهمیدی چی گفتی؟ خخخخخ

  • آبی دل بنه
    0

    خبرفوری داری ازچی میسوزی؟ ازاینکه اقبال عمومی مردم به جناب آقای رییسی بیشترهست .خجالت بکشیدوصدای مفسدطلبان نباشید مابا رای قاطعمان به سیدبزرگوار جواب سوزشهای شمارا خواهیم داد

  • Esi
    0

    کاندیداهای روکشی وپوشکی چی خب فوری فتنه گر رسانه همتی

  • مومنی
    0

    ریسی خودش هیچ ستادی ندارد و همه ستادها مردمی و خود جوش است .

  • تهیدست
    0

    نظام که از جیب پدرش هزینه نمی کند تمام این هزینه ها را به پاچه ملت می کنند . بیچاره ملت .

  • Dr.Alireza
    0

    اسحاق مگه ۹۶ پوششی نبود ؟! چرا اون موقع لال شده بودید

  • ماس موسی
    0

    لعنت به پوششی ها سلام به فرزند پاک ایران همتی و مهرعلیزاده

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها