خداحافظی با بدخطی پزشکان/ توقف چاپ دفترچه بیمه سلامت از اول تیر در استان مرکزی

مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی گفت: یکی از مشکلات بخش درمان بدخطی پزشکان است که در برخی موارد شاهد نسخه پیچی اشتباه از سوی داروخانه ها بوده ایم ولی نسخه نویسی الکترنیک می تواند این اشتباهات را از بین ببرد.

خداحافظی با بدخطی پزشکان/ توقف چاپ دفترچه بیمه سلامت از اول تیر در استان مرکزی

مصطفی جیریایی با بیان اینکه بیش از ۶۰۹ هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند، افزود: بالای ۸۵ درصد افراد تحت پوشش بیمه سلامت خدمات بیمه ای خود را به صورت رایگان دریافت می کنند.

وی افزود: در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر حدود ۱۴۹ هزار نفر و در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر نیز بیش از ۳۲۰ هزار نفر از کلیه خدمات ارائه شده سازمان برخوردار هستند.

دکتر جیریایی خاطرنشان کرد: با توجه به وجود بیماری کرونا، قریب به ۱۷۲ میلیارد تومان برای ارائه خدمات به کلیه بیمه شدگان هزینه شده است، این در حالیست که در سال ۹۹ یک میلیون و ۵۵۲ هزار بار مراجعه به مراکز انجام شده که نسبت به سال گذشته که دو میلیون بار مراجعه بوده، ۲۵ درصد کاهش را شاهد بودیم و اگر شیوع بیماری کرونا نبود با افزایش ۵۰ درصدی هزینه ها نسبت به سال قبل مواجه می شدیم.

وی از اجرای نسخه نویسی الکترونیک به عنوان یکی از اهداف سازمان بیمه سلامت در سال جاری خبرداد و گفت: نسخه نویسی الکترونیک از سال ۹۷ از سوی بیمه سلامت به طور سراسری در کلیه استان ها و در هر استان سه شهرستان بنا بر نیاز و آماده شدن زیرساخت ها اجرا شد. در استان مرکزی نیز نسخه نویسی الکترونیک در سه شهرستان خمین، محلات و شازند آغاز و در سال ۹۹ در کلیه استان ها و شهرستان ها اجرایی شد.

مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی خاطر نشان کرد: طی سه سال گذشته مشکلات پیش روی پروژه دولت الکترونیک(اجرای نسخه نویسی الکترونیک) بررسی و مرتفع شد و در حال حاضر پروژه ای بدون مشکل از سوی موسسات دولتی و خصوصی در کلیه مراکز در حال اجراست.

جیریایی با تاکید بر اینکه یکی از ابزارهای مهم درمانی، دارودرمانی است، اضافه کرد: بیش از ۹۰ درصد بیماری ها توسط دارو درمان می شوند و در همین راستا نسخه نویسی الکترونیک می تواند کمک بزرگی به بیمار، پزشک و موسسه ای که خدمت ارائه می کند، داشته باشد.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات بخش درمان بدخطی پزشکان است که در برخی موارد شاهد نسخه پیچی اشتباه از سوی داروخانه ها بوده ایم ولی دولت الکترنیک می تواند این اشتباهات را از بین ببرد و کمک زیادی در حوزه درمان به بیماران و مراجعین کند.

مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی یکی دیگر از مزایای اجرای نسخه نویسی الکترونیک را جلوگیری از تداخلات دارویی عنوان کرد و افزود: در صورتی که تداخلات دارویی درخصوص یک بیمار مشاهده شود پزشک می تواند بنا بر صلاح بیماران تداخلات دارویی را به بیمار گوشزد و از مشکلات بعدی جلوگیری شود.

وی با اشاره به مزایایی چون بالا بودن سرعت، دقت و شفافیت آماری نسخه نویسی الکترونیک، گفت: شفاف سازی اطلاعات و آمار سازمان های بیمه گر، شفاف سازی اطلاعات بیمه شدگان و موسسات طرف قرارداد و شفاف سازی اطلاعات بانک اطلاعاتی از جمله اهداف نسخه نویسی الکترونیک است.

جیریایی تصریح کرد: به دنبال استقرار نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک در کشور، لازم بود حذف دفترچه های درمانی نیز انجام شود که در استان مرکزی اینکار صورت گرفت.

وی افزود: از ابتدای اردیبهشت ماه حذف دفاتر صندوق بیمه همگانی و از ابتدای خرداد دفترچه های روستاییان و عشایر در دستور کار قرار گرفت. از ابتدای تیرماه دفترچه های کارمندی و سایر اقشار نیز حذف خواهد شد و به همین ترتیب از ابتدای تیرماه هیچ دفترچه ای چاپ نخواهد شد.

مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی با اشاره به اینکه تا کنون ۱۰۰ درصد موسسات تشخیصی درمانی در استان نسخه نویسی الکترونیکی را به صورت ۱۰۰ درصد انجام می دهند، گفت: در بخش دولتی که اجرای طرح از اسفند ماه سال گذشته شروع شده تاکنون حدود نزدیک به ۷۰ درصد نسخه نویسی الکترونیکی اجرایی شده است.

وی افزود: یکی از دغدغه های مهم سازمان بیمه سلامت، بهره مندی مردم و بیماران از مراحل مختلف درمان است تا هیچ فردی از درمان محروم نشود و بیماران با ارائه کد ملی در مراکز مختلف سطح کشور از خدمات بیمه ای و درمانی بهره مند شوند.

جیریایی اضافه کرد: بیمه شدگان در صورت بروز مشکل می توانند با اجرای کد دستوری #۱۶۶۶* از اطلاعات بیمه ای خود مطلع شوند.

وی ادامه داد: همچنین در صورتی که تماسی با بیمه شدگان در خصوص دریافت مبلغ برای دریافت کارت اعتباری گرفته شد به هیچ وجه اعتماد نکنند چراکه این افراد سودجو و فرصت طلب هستند.

مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی یادآور شد: سازمان بیمه سلامت دریافت هیچ مبلغی بابت صدور کارت یا دفترچه را در دستور کار خود ندارد و صرفا با ارائه کد ملی تمامی خدمات مورد نیاز ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: سازمان بیمه سلامت هرگز برای بیمه کردن افراد، از تماس تلفنی استفاده نکرده و از این پس هرگونه تماس در این راستا در خصوص بیمه پایه یا مواردی از این قبیل که باعث تهدید همشهریان در خصوص بیمه پایه آنان یا ابطال دفاتر بیمه شدگان و مواردی از این قبیل باشد، کاملا کذب و جعلی است و همشهریان حتما با شماره تلفن ۱۶۶۶ سازمان بیمه سلامت ایران یا شماره مستقیم ۳۲۲۱۵۹۹۷ واحد رسیدگی و پاسخگویی به شکایات مردمی اداره کل در استان تماس بگیرند و موضوع را اطلاع نمائید

جیریایی اظهار کرد: سازمان بیمه سلامت ایران به عنوان بزرگترین سازمان بیمه گر درمان پایه کشور، هرگونه موضوعی در خصوص بیمه کردن افراد تحت پوشش خود را از طریق سایت رسمی سازمان بیمه سلامت ایران به آدرس www.ihio.gov.ir و یا از طریق صدور پیام در رسانه های جمعی، اطلاع رسانی می کند.

منبع: ایسنا

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها