رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل:

عارضه جدی بعد از تزریق واکسن در اردبیل مشاهده نشده است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: تزریق واکسن در افرادی که بیماری شدید داشته توصیه می‌شود ۶ ماه بعد از ابتلا، واکسن دریافت کنند و در استان اردبیل عارضه مهم بعد از تزریق واکسن مشاهده نشده است.

عارضه جدی بعد از تزریق واکسن در اردبیل مشاهده نشده است

شهرام حبیب‌زاده اظهار داشت: در حال حاضر به دنبال همکاری مردم و اصناف در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و محدودیت‌ها شاهد کاهش در میزان بستری در سطح استان هستیم و در غیر اینصورت ممکن بود وضعیت بحرانی‌تر شده و به بستری بالای 700 و بیشتر برسیم و اگر میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی به 90 درصد برسد شاهد وضعیت زرد در استان خواهیم بود.

وی افزود: مرگ و میر در بیماری کرونا بصورت دفعتی نیست و ممکن است فرد در هفته اول علائم تنفسی نداشته باشد، حتی درگیری در سی تی اسکن نباشد، ولی مبتلا به کرونا باشد.

در این حالت علائم از هفته دوم شروع شده و درگیری ریوی را شاهد هستیم و فرد در هفته سوم بدحال شده و اگر بستری نشود ممکن است در منزل فوت کند، در موارد پیشرفته، بیمار به مدت 2 تا 3 هفته در بیمارستان تحت درمان قرار می‌گیرد که ممکن است درمان شده یا احتمالا بدلیل پیشرفت بیماری، فوت کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان اردبیل ادامه داد: در شروع خیز چهارم بیماری، سوش غالب، انگلیسی بود که در ابتدا در برخی استانها مشاهده شد و بدلیل هزینه زا بودن کیت تشخیص این نوع ویروس و بعد از عملیات میدانی، مشخص شد که خیز چهارم از نوع ویروس انگلیسی بوده است.

از نظر علائم بالینی، تفاوت زیادی بین انواع ویروس وجود ندارد، اما میزان سرایت و انتقال بیماری در ویروس جهش یافته 25 درصد بیشتر است.

حبیب‌زاده تصریح کرد: زمانی که ویروس به تعداد زیاد در منطقه‌ای در حال انتقال باشد ممکن است بدنبال تکثیر، تغییراتی در ساختار ژنتیکی آن به وجود آید که در این حالت، جهش ویروس نامیده می‌شود و اگر در آن منطقه به تعداد بالا از این سوشِ ویروس وجود داشته باشد بنام آن کشور نامگذاری می‌شود. مانند نوع انگلیسی، هندی، آفریقای جنوبی و... حتی ممکن است در کشور ما نیز واریانتهای جهش یافته بوجود آید.

وی اظهار کرد: رنگ بندی براساس سیاستهای کلی در کشور تعیین می شود. در تعریف جدیدی که ارائه شده و با توجه به منحنی نزولی بیماری در استان، فعلا در وضعیت نارنجی قرار داریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان اردبیل ادامه داد: طبق توافقی که با بیمه ها انجام شده بیمارانی که مبتلا هستند و در وضعیت نسبتا پایدار بیماری قرار داشته و نیازمند تزریق آمپول ضد کرونا هستند در این موارد، بدلیل گران بودن دارو، بیمار روزانه بمدت چند ساعت بستری موقت شده و بعد از دریافت دارو، مرخص می‌شود.

حبیب‌زاده بیان کرد: فعلا در وضعیت قرمز و نارنجی، برگزاری هرگونه تجمع مانند عروسی ممنوع است. در شرایط زرد برگزاری با تعداد افراد محدود و رعایت شیوه نامه های بهداشتی، امکانپذیر خواهد بود.

وی افزود: در حال حاضر اصلی‌ترین عامل پیشگیری از انتشار و انتقال بیماری، زدن ماسک است. اگر ماسک موثر نبود همه همکاران بیمارستان‌ها بخصوص در بخش‌های ویژه در همان روز اول، مبتلا می‌شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان اردبیل ادامه داد: رعایت فاصله حداقل 2 متری، برقراری تهویه و عدم برگزاری دورهمی نیز در پیشگیری از بیماری بسیار موثر هستند. در دورهمی های خانوادگی معمولا از ماسک استفاده نمی شود. در این موارد اگر یک نفر مبتلا باشد ممکن است چند نفر دیگر را درگیر کند.

حداقل تا پایان امسال، توصیه می کنیم ماسک نیز بعنوان یک پوشش اصلی استفاده شده و خودمان را با این شرایط تطبیق دهیم. تا زمانی که 70 الی 80 درصد جامعه واکسن دریافت کنند باید همچنان دستورالعملهای بهداشتی رعایت شود.

وی بیان کرد:کسانی که واکسن دریافت می‌کنند نیز شدیدا در معرض خطر هستند چون واکسن همیشه موثر نیست. درصد ایمنی واکسن ها متفاوت است. در حالت کلی تاثیر واکسن‌ها در ابتلا نیست بلکه تاثیر در میزان مرگ و میر است. سه هفته بعد از تزریق دوز دوم واکسن، ایمنی حاصل می‌شود. بنابراین باید همچنان دستورالعملهای بهداشتی بدقت رعایت شود. درد در محل تزریق، تب و تعریق و ... بعد از تزریق واکسن، طبیعی است که ممکن است یک تا دو روز طول بکشد و به دلیل ماهیت خود واکسن این حالت اتفاق می‌افتد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان اردبیل ادامه داد: در حال حاضر واکسیناسیون برای گروه های سنی 80 سال به بالا و طبق تماس تلفنی یا پیامک از طریق بهداشت انجام می شود. در روز شنبه و یکشنبه هفته آینده، متولدین سال 1320 و پایین‌تر می توانند با در دست داشتن کارت ملی به مراکز جامع سلامت ( مراکزی که دارای پزشک می باشد ) مراجعه کرده و واکسن دریافت کنند. بهتر است افراد بعد از تزریق واکسن بمدت 15 الی 20 دقیقه در محل بمانند تا تحت کنترل باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان اردبیل ادامه داد: بیمارانی که شیمی درمانی می شوند یا داروهای نقص ایمنی دریافت می کنند و همچنین بیماران پیوندی، حتما قبل از تزریق واکسن با پزشک خود مشورت کنند.

حبیب‌زاده ادامه داد: تزریق واکسن برای همه افراد توصیه می‌شود و در افرادی که بیماریِ شدید داشته و مبتلا شده باشند توصیه می‌شود 6 ماه بعد از ابتلا، واکسن دریافت کنند و در استان اردبیل عارضه مهم بعد از تزریق واکسن مشاهده نشده است.

وی اظهار کرد: زمان اتمام قرنطینه در افراد بستگی به علائم بالینی دارد. در موارد سرپایی توصیه می شود تا 14 روز بعد از بروز علائم، قرنطینه رعایت شود. اما در بیماران بدحال و موارد شدید بیماری، توصیه بر رعایت قرنطینه تا 14 روز بعد از ترخیص است.

حبیب‌زاده تصریح کرد: بیماری کرونا چهره بالینی ثابتی ندارد و ممکن است تست PCR در برخی افراد تا 6 ماه، مثبت شود و علائم بیماری باقی بماند. در این حالت بهتر است این افراد ویزیت شده و مجددا بررسی های لازم صورت گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان اردبیل ادامه داد: از هم استانی‌ها و کاندیداهای انتخاباتی، درخواست می‌کنیم تا صدور مجوزهای لازم تبلیغاتی، از برگزاری هرگونه تجمع و مجامع انتخاباتی خودداری کنند.

منبع: تسنیم

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها