روایت علی مطهری از مخالفت پدرش با نظارت استصوابی شورای نگهبان

فرزند شهید مطهری گفت: قطعا پدرم با نظارت استصوابی به شکلی که اجرا می شود مخالف بودند. قطعا ایشان مخالف بودند کسانی به صرف اینکه منتقد باشند و یا نظر متفاوتی با نظام در بعضی مسائل داشته باشند از انتخاب شدن محروم شوند.

روایت علی مطهری از مخالفت پدرش با نظارت استصوابی شورای نگهبان

یکی از سلسله نشست های رویداد ملی طریق جاوید، با عنوان «جایگاه رأی و مشارکت مردم در جمهوری اسلامی از منظر شهید آیت الله مرتضی مطهری» به صورت مجازی توسط مرکز امام، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی جهاد دانشگاهی برگزار شد.

علی مطهری در این نشست گفت: شهید مطهری به فاصله دو ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند و اساسا ایشان هیچ انتخاباتی را در جمهوری اسلامی مشاهده نکردند؛ که اگر مشاهده می کردند طبعا ما مطالبی از ایشان درباره انتخابات در جمهوری اسلامی داشتیم.

نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ایشان در آستانه رفراندوم جمهوری اسلامی درباره ماهیت نظام جمهوری اسلامی سه مصاحبه تلویزیونی داشتند و مطالب قابل توجهی را بیان کرده اند. تنها چیزی که از ایشان بعد از پیروزی انقلاب باقی مانده همین است. یعنی واقعا ما افسوس می خوریم که چرا ایشان خیلی زود از بین ما رفتند.

وی افزود: ایشان می فرمایند که «جمهوری اسلامی» یک تعبیر متناقض نیست؛ چون آن موقع عده ای می گفتند که تعبیر جمهوری اسلامی خودش را نقض می کند. یعنی «جمهوری» با «اسلامی» سازگار نیست. ولی ایشان می گویند کلمه «جمهوری» شکل و کلمه «اسلامی» محتوای حکومت را بیان می کند و در کشوری که اکثریت قاطع قریب به اتفاق مردم آن مسلمان هستند جمهوری اسلامی حاکمیت ملی را نقض نمی کند و تعبیر متناقضی نیست. ممکن است در کشوری که اکثریت مسلمان نداشته باشد، «جمهوری اسلامی» تعبیر متناقضی باشد ولی در ایران این طور نیست.

انتخابات «جمهوری» بودن این نظام را تأمین می کند

مطهری اظهار داشت: آنچه که جمهوری بودن این نظام را تأمین می کند انتخابات های مختلف است و مهمترین آنها انتخابات ریاست جمهوری و مجلس است. آنچه که اسلامی بودن نظام جمهوری اسلامی را تأمین می کند، اصل ولایت فقیه و شورای نگهبان است. البته باید یک هماهنگی بین دو بخش جمهوری و اسلامی وجود داشته باشد.

وی تأکید کرد: اصل 99 قانون اساسی آمده نظارت بر انتخابات های گوناگون مثل ریاست جمهوری، مجلس، و غیره بر عهده شورای نگهبان است. ولی بعدا این اصل را به «نظارت استصوابی» تفسیر کردند که محل بحث واقع شد. نظارت استصوابی به مفهوم درستش می تواند قابل قبول باشد. یعنی اینکه درباره کاندیداها از مراجع چهارگانه استعلام گرفته شود که مشکلی در صلاحیت آن شخص وجود نداشته باشد. احیانا ممکن است تحقیقات محلی هم انجام شود و شورای نگهبان بر اساس آن تصمیم بگیرد. ولی مهم نحوه تأثیر دادن این اطلاعات برای بررسی صلاحیت ها است.

نظارت استصوابی نباید به اظهار نظرهای افراد سرایت کند

نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یک وقت اطلاعات آنجا جمع می شود و اگر محکومیت مالی یا اخلاقی وجود داشت می توانند او را رد کنند. ولی اگر این نظارت استصوابی بخواهد به اظهار نظرهای افراد سرایت کند و اگر کسی در جایی از نظام انتقاد کرده و یا نظری متفاوت با نظر رسمی نظام داشته رد صلاحیت شود، این جایی است که مشکل ایجاد کرده و نظارت استصوابی نباید شامل این مقدار هم بشود.

وی گفت: همیشه از ابتدای جمهوری اسلامی سعی شده که جایگاه انتخابات و مسئولان منتخب قانونی حفظ شود. مثلا امام خمینی(س) از همان ابتدا تا جای ممکن از رئیس جمهور قانونی که بنی صدر بود حمایت کردند و اسباب تعجب شده بود برای افرادی که چطور امام این همه از او حمایت می کند. در آن زمان بین رئیس جمهور و سران حزب جمهوری اسلامی و مجلس شورای اسلامی اختلاف نظر بود ولی می دیدیم امام همچنان از رئیس جمهور قانونی حمایت می کردند.

مطهری افزود: این حمایت فقط به خاطر این بود که جمهوری بودن نظام باقی باشد و این طور نباشد که با اندک اختلافی با رئیس جمهور کاری کنند تا او عزل شود. تا نقطه آخر ایستادند که این اتفاق نیفتد ولی به هر حال حوادث به گونه ای پیش رفت که در نهایت این اتفاق افتاد.

امام خمینی(س) اجازه تنش و اختلاف در فضای کشور را نمی داد

وی اظهار داشت: اگر در زمان جنگ امام خمینی(س) جاهایی در کار مجلس دخالت می کردند و مثلا نمایندگان را از ورود به موضوعی نهی می کردند. مثلا در داستان مک فارلین عده ای نمایندگان می خواستند از وزیر خارجه سؤال کنند که این اتفاق چه بوده و امام آنها را نهی کردند و حتی به نوعی آنها را توبیخ کردند. اینها با شرایط موجود آن روز قابل توجیه است. یعنی امام خمینی(س) مراقب بودند هر چیزی که می خواهد به جبهه های جنگ آسیب برساند جلوگیری شود و اجازه نمی دادند فضای کشور فضای بگومگوها، تنش ها و اختلافات شود.

نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی یادآور شد: این اتفاقات با عامل جنگ می تواند قابل توجیه باشد. اما اشکال در آنجا است که افرادی بخواهند این رویه را به حالت عادی و امروز ما هم سرایت بدهند و بگویند این روش باید در همه دوره ها اتفاق بیفتد.

وی افزود: موقعی که بعضی از نمایندگان سؤالی را با ایشان مطرح کردند که دخالت ها در کار مجلس چگونه با قانون اساسی منطبق است؟ ما دیدیم امام خمینی(س) در پاسخ گفتند که اینها مربوط به دوران خاص جنگ بوده و از این به بعد ما صرفا در چهارچوب قانون عمل خواهیم کرد. بنابر این مسئولان و رهبران نظام همیشه مراقب بوده اند که بُعد جمهوری بودن نظام جمهوری اسلامی حفظ شود.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در خصوص نگاه آیت الله مطهری به مقوله انتخابات گفت: جالب است که سال 1348 استاد مطهری در یک سخنرانی در حسینیه ارشاد تحت عنوان «آزادی عقیده» درباره انتخابات سخن گفته اند. یعنی تقریبا 9 سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به مناسبت بحثی وارد موضوع انتخابات شده اند. البته در گوشه و کنار آثارشان و یادداشت های خودشان، که چاپ شده، در این باره اظهار نظر کرده اند.

وی تصریح کرد: در صفحه 86 جلد اول مجموعه یادداشت های شهید مطهری ایشان می گویند «تحمیل وکیل [مجلس] ولو صالح، اثرش این است که هیچ وقت استعداد اجتماعی مردم به فعلیت نمی رسد و مردم تجربه اجتماعی و عقل تجربی اجتماعی پیدا نمی کنند». این خیلی نکته مهمی است که اگر ما بخواهیم وکیل مجلس را به مردم تحمیل کنیم و بگوییم اگر تحمیل نکنیم مردم اشتباه می کنند و این به صلاح جامعه نیست، ایشان می گویند اساسا «تحمیل وکیل» کار نادرستی است.

مطهری تأکید کرد: خلاصه نظر شهید مطهری در مورد انتخابات که به مناسبت بحث «رشد اجتماعی» وارد این موضوع شده اند، به این صورت است که ایشان می گویند «بعضی امور اصلا اجبار بردار نیست». مثلا محبت و دوستی از آن امور است و ما نمی توانیم به کسی بگوییم زید را دوست داشته باشد و عمروا را دوست نداشته باش. ایمان هم اجبار بردار نیست. چون مربوط به قلب و دل انسان است. آنچه که اسلام از مردم می خواهد ایمان است و تمکین مطلق نیست.

وی ادامه داد: ما اموری داریم که اجبار بردار هست ولی کمال مطلوب با اجبار حاصل نمی شود. یکی اخلاقیات مثل راستگو و امین بودن است. می شود با زور کاری کرد که فرد بترسد دروغ بگوید و یا خیانت در امانت کند اما این ارزشی ندارد چون انسان باید در ذات خودش راستگو و امین باشد. رشد اجتماعی هم اجبار بردار هست ولی کمال مطلوب با اجبار حاصل نمی شود.

نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی یادآور شد: شهید مطهری در کتاب آینده انقلاب اسلامی می گویند بسیاری از امور اجتماعی است که اگر سرپرست های جامعه مردم را هدایت نکنند گمراه می شوند و اگر هم بخواهند، ولو با حسن نیت، به بهانه اینکه مردم نمی فهمند و لایق نیستند آزادی را از آنها بگیرند، این مردم تا ابد بی لیاقت باقی می مانند. مثلا انتخابی مانند انتخاب وکیل مجلس می خواهد صورت بگیرد. ممکن است شما که در فوق این جمعیت قرار گرفته اید حسن نیت هم داشته باشید و واقعا تشخیص شما این باشد که خوب است ملت فلان فرد را انتخاب کند و فرض می کنیم آن فرد هم شایسته تر است. اما اگر شما بخواهید این را به مردم تحمیل کنید، اینها تا دامنه قیامت مردمی نخواهند شد که این رشد اجتماعی را پیدا کنند. رشدش در این است که آزادش بگذاریم ولو در این آزادی ابتدا اشتباه کند».

خطوط قرمز مصنوعی برای نمایندگان مجلس درست کرده‌اند

وی با بیان اینکه خطوط قرمز مصنوعی برای نمایندگان مجلس درست کرده اند، تصریح کرد: نماینده مجلس نمی تواند در مورد مسائل مربوط به قوه قضائیه اظهار نظر کند و ممکن است علیه آنها اعلام جرم شود، در مورد مسائل مربوط به زیر مجموعه رهبری ممکن است نتواند درست وارد شود و در مورد مسائلی مثل فتنه 88 نمی تواند وارد شود. اینها را خط قرمز قرار داده اند که ما را دچار تناقض می کند. چون از طرفی قانون اساسی می گوید مجلس می تواند در همه امور کشور وارد شود و از طرفی خود ما خط قرمزهایی ایجاد کرده ایم.

مطهری افزود: در مورد رئیس جمهور هم اختیارات خوبی در قانون اساسی دارد ولی در عمل می بینیم که خیلی جاها در کار او دخالت می شود و او را در زمینه های مختلف محدود می کنند. البته اینها هم باید برطرف شود.

وی در پاسخ به این سؤال که شهید مطهری سیستم جمهوری اسلامی را چطور با مسأله ولایت فقیه جمع می کردند؟ گفت: نگاهی که استاد مطهری به اصل ولایت فقیه داشتند این است که ولایت فقیه ولایت ایدئولوژیک و فقیه ایدئولوگ است. وقتی که ما یک حکومت ایدئولوژیک داریم باید یک اسلام شناس در رأس این حکومت باشد و مراقت باشد که جامعه از مسیر اسلام خارج نشود و در واقع ضامن اسلامی ماندن نظام جمهوری اسلامی است. ایشان قائل به این هستند که ولایت فقیه بر دولت و کل جامعه نظارت دارد. لذا هیچ تعارضی بین جمهوری بودن نظام و اسلامی بودن آن به وجود نمی آید و هرکدام وظایف مخصوص خودشان را دارند.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به سؤالی در خصوص نگاه شهید مطهری به بحث نظارت استصوابی، اظهار داشت: مسأله نظارت استصوابی حتی در زمان امام خمینی(س) هم نبود ولی بعدا پیدا شد. از مطالبی که من عرض کردم روشن است که قطعا شهید مطهری با نظارت استصوابی به شکلی که اجرا می شود مخالف بودند. قطعا ایشان مخالف بودند کسانی به صرف اینکه منتقد باشند و یا نظر متفاوتی با نظام در بعضی مسائل داشته باشند از انتخاب شدن محروم شوند.

وی تأکید کرد: ایشان می گوید باید مردم را در انتخاب وکیل مجلس و رئیس جمهور آزاد بگذارید. اگر کسی محکومیت مالی یا اخلاقی دارد و فساد بزرگ مالی یا اخلاقی دارد مناسب چنین مسئولیت هایی نیست ولی اینکه با صرف انتقاد ما افراد را کنار بگذاریم کار درستی نیست و حتما ایشان مخالف بوده و اساسا اصل 99 قانون اساسی می گوید نظارت بر انتخابات های مختلف با شورای نگهبان است.

شهید مطهری با نظارت استصوابی مخالف بود

مطهری افزود: این نظارت به این معنی است که انتخابات درست برگزار شود و اگر کسانی اعتراض دارند شورای نگهبان بررسی و نتیجه را اعلام کند. ولی اینکه شامل نظارت استصوابی هم شود، به شکلی که امروز اجرا می شود، فکر می کنم یک مقدار گسترش بیش از حد است. بالأخره باید مرجعی باشد که صلاحیت های عمومی را بررسی کند و هرکسی نمی تواند کاندیدا شود ولی اینکه به این صورت باشد که به صرف انتقاد و یا داشتن عقیده خاصی افراد را رد کنند به نظر من قابل قبول نیست.

منبع: جماران

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 50
  • حسین محمدی
    0

    جناب علی مطهری (دروغ)ممنوع شما هم مثل ظریف از مردگان ویا شهداکه نیستند سوع استفاده نکن ....همه می دانند که نظر ورفتار شما با پدر مرحومتان ۱۸۰ درجه فاصله دارد ...دروغ ممنوع

  • ایرانی
    0

    علی آقا! قطعا هم کدخداومزدورانش باگفته ها ونظرات شماوامثال شماموافقند!

  • یونس
    0

    الان مثلا کدوم صفات پدر بزرگوارتان رو دارید یا مثل پدرت رفتار کردی!!؟؟

    نظرات شما -
    • ..
      0

      مبارزه با گروههای ا انحرافی وجهه مشترک مطهریاست علی مطهری با گروهها انحرافی دوره احمدی نژاد مبارزه کرد وپدرش با گروههای انحرافی قبل و اوائل انقلاب پدرش آخر بدست همان گروههای انحرافی شهید شدن ولی هرگز از مبارزه با انحراف در اسلام عقب ننشست البته طبیعیه شما اندیشه های شهید مطهری را نشناسد اصلا سوادش را ندا رید

  • گل آقا
    0

    خدا رحمت کند پدرت رو اون بند خدا فقط استخوان ران و جمجمش مونده شما هنوز سخنان ایشون را نقل قول میکنی کورش کبیر هم در چند جمله تمام راه سعادت رو برای آیندگان گفت ولی کسی عمل هم میکنه

  • کاربر ناشناس
    0

    بدانیدهیچکس جای پدر می‌گیرد مثالی هست که میگویندپدرمردوپوران به امیدگنج

  • ناشناس
    0

    تحریک نشدی؟ بابات مرد؟ خب مگه ما مقصریم؟ بیرونت کردن و دیگه تایید صلاحیت نمیشی؟ خب بدرک. مردحسابی برو فکر کن ببین چه غلطی کردی که ردصلاحیت شدی. هیچکس الکی ردصلاحیت نمیشود.

  • کارشناس
    0

    کاش ایشان روی شامپویی که مصرف می کنند بیشتر صحبت کنند که واقعی و غیردروغ است ... البته اگه موهای ایشا هم فیلم نباشد

  • ناشناس
    0

    خب بخاطر همینم حذفش کردند

  • ناشناس
    0

    لطفاً افراد که حتی یک ورق از کتابهای شهید مطهری را مطالعه نکردند در مورد ایشان اظهار نظر نکنند چون حر فی میزنید که نشان دهنده بیسوادی تان است

  • یونس
    0

    پدرشون مرد بزرگواری بودن قابل احترامه. ولی پسرش!!! آهان سواد من کافی نیست . احتمالا آقایون سوادشون خیلی بالاس ! فقط قرص ضدبارداری زیاد تو جیبشه

  • ایرانی
    0

    پدر شما با بی حجابی که شما فرمودید در حد پایین آمدن روسری اشکال ندارد نیز مخالف بود .

  • کمال
    0

    شهید بزرگوار دانشمند فیلسوف دزدانه روزگار،مطهری انسان بزرگی بودند. فقط موندم اون شب که پسرشون نطفش بسته شد شام کجا مهمون بود؟

    نظرات شما -
    • و
      0

      شما اصلا شهید مطهری راچرا نمی شناسید

  • ناشناس
    0

    تنها کشوری که رد صلاحیت داره جمهوری اسلامیه بیشترین رانت و اختلاس و دزدی بیت المال و حق کشی سیلی به صورت سرباز و.......... اینجا اتفاق میوفته راستی چه ارتباطی بین رد صلاحیت و این همه خدمت گذلر صادق وجود داره

    نظرات شما -
    • خودم
      0

      اولا که بگذریم جمهوری اسلامی کشور نیست. اسم کشور ما ایرانه. خدا وکیلی فکر میکنی تنها کشوری که رد صلاحیت داره ایرانه؟!!! میگن انحراف خواص باعث گمراهی عوام میشه یعنی همین

  • م
    0

    رییس جمهور مسوول اجرای قانون اساسی است.مسوول اجرای تمام اصول آن.چرا تا بحال یکی جرات نکرد به نهادهای انتصابی اخطار قانون اساسی بدهد.به شورای نگهبان اخطار دهد.به قوه قضاییه اخطار دهد و .....پس چیزی از قانون اساسی نمانده.اصلا چیزی از انقلاب اسلامی و انقلاب مشروطه نمانده.همان مناسبات سابق با اسم های جدید بر سر کار هستند با چاشنی اسلام و نماینده خدا بودن در زمین.

  • ناشناس
    0

    پدر شما مثل خلخالی بود و همش میگفت اعدام کنید. خدا لعنتشون کنه. قبرش در عذاب باشد

    نظرات شما -
    • ....
      0

      آقای ناشناس مطمین باشید امثال شهید مطهری کسب را به ناحق اعدام نمی کردند چون بسیار به احکام شرعی بسیار بیشتر از شما مفید بودندبسیاری از کسایی که اعدام شدند واقعا حقشان بود بلاخره دستشان به خون هزاران نفر الودبود یادتان نرود پهلوی حکومت کودتا بود وبا کشتن هزاران نفر سرپا بودطرفداری از کودتاچیان اصلا در شأن یک روشنفکر نیست البته قبول دارم در اعدامهای اوایل انقلاب استباهاتی صورت گرفت ولی اکثر ا دستشان به خون آلوده بود چه در جریان انقلاب چه زمان کودتا اگر بخواهی تعداد اعدامهای انقلاب را بشمارید به هیچ عنوان با زمان پهلوی قابل مقایسه نیست خیلی های در دو پهلوی به ناحق به تیر باربسته شدند

    • ناشناس
      0

      آقای.... اون اعدام ها درست نبود بلکه جنایت علیه بشریت است. ما بخاطر خلخالی شدیم تروریست. میفهمی؟ کدوم احکام شرعی؟ کدوم کشک؟ هنوزم گیر کردین داخل خرافات؟ اگه پهلوی کودتا بود پس میشه بفرمایید قالیباف چجوری اومد مجلس؟ احمدی‌نژاد رو چه کسی در سال ۸۴ برنده ی انتصابات کرد؟

    • ....
      0

      هر وی بگویید بازهم پهلوی نظام کودتا بود بود دیگر تاریخ را نمی شود عوض کرد پهلوی دوم برای برگشت به حکومت هزاران را به تیربار بست هر مخالفتی به شدت سرکوب میشد چطوری اعدام شخصیتی مثل دکتر فاطمی جنایت علیه بشریت نبود اصلا می دانی دکتر فاطمی که بود

    • بینام
      0

      جناب ...... واقعا به این چرندیاتی که نوشتی خودت اعتقاد داری یاهمش باد هوابود

    • ....
      0

      واقتیته تاریخ را نمی شود با میل شما عوض کرد پهلوی حکومت کودتا بود

  • نیکپور
    0

    سلام خداوکیلی ازبابا خدا بیامرزد مایه نزار بزار بابا توعالم برزخ راحت باشه درعالم معنا خجالت نکشه

  • ناشناس
    0

    براتون متأسفم خبر فوری. وقت خودت رو واسه علی مطهری تلف میکنی؟ آخه این مردک کیه که هر روز دربارش تیتر میزنی؟

  • مجتبی
    0

    اخه دمپخت شفته شده کی از تو نظر حواست

  • خشی۹۸
    0

    خدایی کل مشکلات تو حل شد ورئیس جمهور شدی.این مماک ودول دوست ودشمن به ملت گل به سر ایران فحش وبدوبیار نمی دن که آدم قعطی بوده که این کج کوله پراید چپی را رئیس جمهور کردن ؟ حیاءچیز خوبیه هرروز مثل آفتاب پرس به یک رنگ در میاد.

  • دولت شاداب و جوان جهادی و حزب الهی
    0

    باز دم انتخابات شد هرزه گویی های این کشتی بی سکان که هی کج می شد و مج می شد۰۰۰ و همفکرانش شروع شد.حالا تا حالاش که کاندیداهای مورد علاقه شما ازین نظارت اسسسسستصصصصواااابی تاییدیه گرفتن چه ضرری کردی که همیشه دوقورت و نیمت باقی عمو و همیشه زبان درازت و دهان گشادت سر نظام در حال جیغ و فغان هست؟! من حتم دارم شهید مطهری عزیز زنده بود الان به دست تو که پسر نا خلفشی ترور می شد.

    نظرات شما -
    • و
      0

      تو اندازند. مد همان رای دادن به احمدی نزاده هاله نوره نه بیشتر

  • ناشناس
    0

    علی آقا حرف از عدالت می زنی از باغ پنجاه هکتاری ساوجبلاغ چه خبر دروغی به اسم تعاونی نا گذاری کردید شما دنبال عدل دموکراسی مرد خوبی ظاهرا مرد مردانه به مردم بگو از کدام رانت وام صفر درصدی گرفته ای چندین میلیارد تومان است نکنه حقوهای نجوی به تن شما هم خورده .....

    نظرات شما -
    • حا
      0

      شما همانی نیستید که میلیاردها تومان‌دزدید آن پولهای که دزدیدوسر ده نفر را کلاه گذاشتید چیکار کردید راستی از آن زمینی که به بیست نفر فروختید چه خبر

  • ناشناس
    0

    ای ناقولا بی سواد نه کنه توهم از میوه های مخصوص آفریقا اروپاه هندوستان از سرد خانه بهشتی درب منزل تقدیم می کنند دفاع جانانه می کنی

  • آبمنگولا
    0

    بر مرده و اموات توهین کنندگان به مطهری لعنت درود بر کسی که سر خم نکرد

  • وحید
    0

    اگه پدرت بود فکر نکنم تو رو بعنوان فرزند قبول می کرد

  • منصور
    0

    نظارت استصوابی بدترین اعمالی است که هیج جامعه مدنی برنمیتابد،

  • شهربانو
    0

    و به زنان با ایمان بگو دیدگان خود را (از هر نامحرمی) فرو بندند و پاکدامنی ورزند و زیورهای خود را آشکار نگردانند مگر آنچه که طبعاً از آن پیداست و باید روسری خود را بر سینه خویش (فرو) اندازند و زیورهایشان را جز برای شوهرانشان یا پدرانشان یا پدران شوهرانشان یا پسرانشان یا پسران شوهرانشان یا برادرانشان یا پسران برادرانشان یا پسران خواهرانشان یا زنان (همکیش) خود یا کنیزانشان یا خدمتکاران مرد که (از زن) بی‌نیازند یا کودکانی که بر عورتهای ( اندام جنسی ) زنان وقوف حاصل نکرده‌اند آشکار نکنند و پاهای خود را (به گونه‌ای به زمین) نکوبند تا آنچه از زینتشان نهفته می‌دارند معلوم گردد ای مؤمنان همگی (از مرد و زن) به درگاه خدا توبه کنید امید که رستگار شوید.

  • ناشناس
    0

    پدرت مرحومتون هیچ این روزها راندیده بودوالا نظرش کلا عوض می شد..‌‌‌

  • محمد
    0

    اخه تو چه جورادمی هستی همین دیروز بود امام خامنه ای عزیز فرمودند خودی ها نباید حرف نا مربوط بزنند چرا اینقدر گستاخ شده ای چه تعریفی رهبر انقلاب کردند از ایت الله مطهری عزیز مگه شما پسر همین پدر نیستید آخه شما دنبال چه هستی همیشه ساز مخالف میزنی میدانی اگه این انقلاب صدمه بیند پوست امثال ترا میکنند شما آقا زاده ها چرا این همه گستاخ شده اید تو بلد نیستی حرف یومیه خود را بزنی چرا این همه تفرقه به جامعه تزریق میکنید کسی نیست جلو این نادان را بگیره حیف نیت حضرت آیت الله مطهری پدر چون تویی باشد

  • دن کیشوت
    0

    خدا رحمت کند آقای مرتضی مطهری را، انسانی دغدغه مند بود و تا حدودی راه رفته، اما دلیلی ندارد که هرچه ایشان گفته وحی منزل باشد و سرمشق دیگران، اندیشه مختص یک فرد و یک گروه خاص نیست، هرکس میتواند از نعمت خداداد عقل بسته به وسعت وجودی خود بهره ببرد، بر همین اساس اگر از دیدگاه مرحوم مطهری، جمهوری با اسلامی در تناقض نیست، ولی به اعتقاد بنده این دو کاملاً در تناقضند و صد و هشتاد درجه با هم اختلاف دارند و قرار گرفتن آنها در کنار هم، نتیجه اش، هرج و مرج و عدم پاسخ‌گویی و عدم مسوولیت پذیری و کی بود کی بود من نبودم خواهد بود

  • m
    0

    اقای علی مطهری اگر احترام پدرت نبو د تا حالا پیش از 20باربخواطر قیافت تورا به کمپ اجباری ترک اعتیاط بستری میکردند

  • حسین
    0

    سلام ، میفهمم چی میخوای بگی، ولی این رو هم خوب میدونی که اگر الان شهید مطهری زنده بود، قطعا رد صلاحیت می شد و‌علتش را هم‌عدم التزام‌عملی به ..... ذکر میکردند و البته اصلا هم خجالت نمی کشید. مطمئنم

  • ناشناس
    0

    سلام جناب مطهری حق گو یک سوال شما میشود این شرکت رشت الکتریک را به ۴ تا زن یکی زن کرباسچی ودرمی زن قبه که معون ایشان وا گذار کردن خواهشا شما راجبع این واگذاری چیست

  • ش م
    0

    آقای مطهری شما یک شخصی هستی از نظر خودت حقیقت را می گی نظر شما راجبع واگذاری نی شکر هفت تپه چیست

  • لیلا
    0

    اقای مطهری اصلأ شما از الان رییس جمهور این مملکت خراب شده .داداش گلم یک دوش بگیر .بابا در عرصه بین الملل با این ریخت وقیافه چرکو زشته. ما ایرانی هستیم

  • رضا
    0

    این حتماًهارو که از قول خودت به پدر بزرگوارت نسبت می دهی رو با آثار ایشان حداقل ثابت کن . و گرنه هر کسی می تواند اداعایی کند

  • سجاد
    0

    تیغ بران وچماق استصواب گر بدستت افتاد نان کل خلق با ان ببر جز نان هم فکر خودت . ( این چنین زودتر به بهشت می روید خدای نکرده)

  • غیر قابل نشر
    0

    بس کن بابا بدبختی امروزمون حاصل نظرات مشعشع پدر تو وامثال ایشون است شریعتی بازرگان ال احمد وووو

  • ناشناس
    0

    ببین دادش وقتت را نگیر این شنگلو را فرستادند ان گندهای زدن مثل توهین به سردارو مملکت رابه فلاکت رساندند انهارا پوشش بدهد همین دیروز آقای فتاح ریس بنیاد اعلام کرد ١٧٠هزار خانوار پوشش کمیته امداد هست فرمودن هشتاد شش میلیارد تومان یعنی هر خانواده ای پانصد هزار تومان بحسابشان واریز کردیم یک سوال از دولت مردان واز آقای فتاح هشت سال پیش دولت روخانی امد سرکار چند درصد به این خانوادها اضافه شده همین را مشخص کند معلوم می شود چه گندی زدن هر روز مردم رارفقیر تر کردن را ریا وفریب هم که اله ماشالله..

  • محمود
    0

    من از اقای مطهری یه سوال دارم ما ۴۰میلیون ایرانی واجد شرایط هستیم.نمیتوانیم رئیس جمهور تایین کنم. باید چکار کنیم. وچه راهی هست.میخواند به زور یکی را به ما غالب کنند.

  • ناشناس
    0

    آقای مطهری لطفا بگوید شما سربازی رفتی وکجا خدمت کردی در کرستان بودی سیستان بلوچستان بودی بندر عباس بودی خراسان بودی لرستان بودی اذربایجان بودی تهران یا اصلا از رانت آقازاده استفاده کردی یا اشتباه نه شود در جبهه جنگ بودی حتما فرمانده لشگر بودی هم رزم شهید صیاد شیرازی بودی اگر این این راست بگی مرد میدان هستی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها