سطح برخی از مواد شیمیایی خطرناک در بدن آتش‌نشانان بالاتر است

بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان می‌دهد که سطح برخی از مواد شیمیایی خطرناک در بدن آتش‌نشانان، بالاتر از میزان آن در بدن بقیه مردم است.

سطح برخی از مواد شیمیایی خطرناک در بدن آتش‌نشانان بالاتر است

نیوزبریک نوشت: پژوهش جدیدی که در "دانشگاه راتگرز" (Rutgers University) آمریکا انجام شده است، نشان می‌دهد که آتش‌نشانان داوطلب که بیش از ۶۵ درصد از خدمات آتش‌نشانی آمریکا را تشکیل می‌دهند، نسبت به بقیه مردم، سطح بالاتری از مواد شیمیایی و مواد "پلی فلورو آلکیل" (PFAS) را در بدن خود دارند.

این پژوهش، سطح ۹ ماده شیمیایی PFAS را در خون آتش‌نشانان داوطلب و مردم عادی مقایسه می‌کند.

این نخستین پژوهش برای ارزیابی میزان برخورد آتش‌نشانان با PFAS است. این مواد شیمیایی، در بدن انسان‌ها و در محیط زیست تجمع می‌کنند و در وسایل روزمره مانند تجهیزات الکترونیکی یافت می‌شوند. PFAS با چندین مشکل مربوط به سلامتی از جمله مشکلات قلبی-عروقی در ارتباط هستند که بر آتش‌نشانان اثر می‌گذارند. شواهد دیگری نیز آنها را با سرطان مرتبط می‌دانند.

"جودیث گرابر" (Judith Graber)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: یکی از علل اصلی مرگ و میر در میان آتش‌نشانان، حمله قلبی است. همچنین آتش‌نشانان در مقایسه با افراد دیگر، اغلب به خاطر ابتلا به انواع سرطان از دنیا می‌روند. بیش از ۹۵ درصد جمعیت آمریکا، تاحدودی این مواد شیمیایی را در بدن خود دارند اما آتش‌نشانان بیشتر در معرض این مواد هستند.

پژوهشگران در پاییز، پروژه ۱۳۵ آتش‌نشان داوطلب را مورد بررسی قرار دادند و به ارزیابی سبک زندگی و عوامل سرطان‌زا در آنها پرداختند.

پژوهشگران، وجود ۹ ماده شیمیایی PFAS را در خون این افراد بررسی کردند و به مقایسه آن با نتایج به دست آمده از بقیه مردم پرداختند.

پژوهشگران دریافتند که سطح دو ماده شیمیایی مورد بررسی موسوم به "perfluorododecanoic acid" و "perfluorodecanoic acid" در خون آتش‌نشانان داوطلب بالاتر است. گرابر گفت: ما perfluorododecanoic acid را در خون ۸۰ درصد از آتش‌نشانان یافتیم؛ در حالی که مقدار آن در خون مردم دیگر کمتر بود.

میزان این مواد شیمیایی، با سال‌های کار آتش‌نشانان در ارتباط است.

گرابر افزود: مواد شیمیایی که در لباس محافظ آتش‌نشانان مورد استفاده قرار می‌گیرد، از زمانی به کار می‌روند که بی‌خطر تصور می‌شده‌اند. برای درک بهتر منابع این مواد شیمیایی و طراحی لباس محافظ که در آنها از این مواد شیمیایی استفاده نشده است، باید پژوهش‌های بیشتری انجام شود.

این پژوهش، در "International Journal of Environmental Research and Public Health" به چاپ رسیده است.

منبع: ایسنا

46

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها