تمامی زندانیان مبادله شده بین ایران و آمریکا

علیرغم تشدید تنش‌ها بین ایران و آمریکا، اما با اجرای برجام بسیاری از زندانیان دو تابعیتی بین دو کشور مبادله شده اند.

تمامی زندانیان مبادله شده بین ایران و آمریکا

روابط ایران و آمریکا از اواسط قرن نوزدهم آغاز گردید و تا انقلاب اسلامی ۵۷ ادامه داشت پس از پیروزی انقلاب تمام روابط سیاسی محدود گردید و با سر کار آمدن دولت یازدهم با انعقاد برجام بالاترین سطح روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا پس از انقلاب اسلامی شکل گرفت.

علیرغم تشدید تنش‌ها بین ایران و آمریکا اما با اجرای برجام بسیاری از زندانیان دو تابعیتی بین دو کشور مبادله شده اند. در اینجا به زندانیان مبادله شده بین دو کشور اشاره شده است:

جیسون رضاییان، اولین زندانی بود که در سال ۲۰۱۶ به همراه سه ایرانی-آمریکایی دیگر با هفت ایرانی زندانی در خاک آمریکا مبادله شد.

مسعود سلیمانی، پژوهشگر ایرانی که به اتهام دور زدن تحریم‌های آمریکا بازداشت شده بود پس از ۱۴ ماه حبس آزاد با ژیائو وانگ، شهروند آمریکایی را که به اتهام جاسوسی در زندان بود، مبادله گردید.

سعید عابدینی کشیش مسیحی با تابعیت آمریکایی است که در تابستان ۱۳۹۱ بازداشت شد. اتهام عابدینی تبلیغ علیه نظام و دین مبین اسلام، جاسوسی و ارتباط با دول متخاصم بود او هم همزمان با روز اجرای برجام آزاد گردید.

امیر میرزایی حکمتی را وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۰ به اتهام جاسوسی برای سیا و تلاش برای خرابکاری در کشور بازداشت کرد. وی که متولد آریزونا و از تفنگداران نیروی دریایی آمریکاست، در دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شد، اما پس از اعتراض، حکم وی به ۱۰ سال زندان کاهش یافت. وی به همراه جیسون رضاییان و سعید عابدینی آزاد گردید.

به جز این سه نفر، نام نصرت‌الله خسروی به عنوان چهارمین زندانی آزادشده اعلام شد. نام خسروی در هیچ یک از درخواست‌های طرف آمریکایی برای آزادی زندانیان این کشور تا کنون ذکر نشده است. از سوی دیگر هیچ سابقه‌ای از فردی با این اسم به عنوان زندانی در دست نیست و تنها همین اسم از او وجود دارد.

نفر پنجم نیز که آزادی آن طبق اعلام مقامات آمریکایی ارتباطی با تبادل زندانیان ندارد، یک دانشجوی آمریکایی بود که در ایران بازداشت شده و خانواده وی و همچنین دولت آمریکا قصد و علاقه‌ای برای افشای نام وی و رسانه‌ای شدن آن نداشتند. این دانشجوی آمریکایی «متئو ترویتیک»‌ نام دارد که به همراه چهار نفر دیگر به سوئیس رفت.

دست‌کم ۱۲ ایرانی به اتهام نقض تحریم‌ها در زندان‌های آمریکا بودند که ۷ نفر آنان در جریان این تبادلات آزاد شده اند

نادر مدانلو شهروند ایرانی- آمریکایی، سال ۲۰۱۳ از سوی دادگاه مریلند به اتهام نقض تحریم‌های ایران در موضوع انتقال تجهیزات ماهواره بازداشت و به زندان محکوم شد

بهرام مکانیک که از سال ۱۹۸۵ در آمریکا زندگی می‌کرده، متهم به نقض تحریم‌های ایران و درگیر بودن در ارائه و صادر کردن قطعات الکترونیکی بود.

خسرو افقهی از سوی دادگاه آمریکایی متهم شده بود که در «صادرات غیرقانونی» تجهیزات الکترونیک به ایران فعالیت داشته است

آرش قهرمان سال ۲۰۱۵ در دادگاه فدرال سن دیگو به اتهام نقض تحریم‌های تجاری آمریکا علیه ایران و فروش تجهیزات فنی به زندان محکوم شد.

تورج فریدی به اتهام نقض تحریمهای ایران و صادرات قطعات الکترونیکی به زندان محکوم شد. وی به پرونده آقایان مکانیک، افقهی و قهرمان مرتبط بوده و ادعاهایی علیه آنان مطرح شده بود.

نیما گلستانه جوان ایرانی است که متهم به هک کردن و نفوذ به سیستم های کامپیوتری شد. او پس از درخواست آمریکا، در ترکیه بازداشت و به آمریکا تحویل داده شد.

علی صابونچی ایرانی آمریکایی است که در سال ۲۰۱۳ در مریلند بازداشت شد. او متهم شده بود که صادر کردن غیرقانونی تولیدات و محصولات صنعتی آمریکایی به ایران دست داشت.

منبع: کانال پشت پرده

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • حسین محمدی
    0

    خوب اگر این میدان نبود وجاسوسان بازداشت نمی شدند ومافقط یک طرفه در امریکا بازداشتی داشتیم ان وقت دولت روحانی با برجام نافرجامش چی داشت

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها