کودک آزاری، طعمی تلخ و ماندگار

کودک‌آزاری به عنوان یک معضل و مشکل در همه جوامع بشری وجود دارد، که به گفته کارشناسان و روانشناسان، ممکن است اثرات مخربی را در بزرگسالی و آینده کودک داشته باشد و چه بسا زمینه‌ساز اقدام به کودک‌آزاری در بزرگسالی او شود.

کودک آزاری، طعمی تلخ و ماندگار

شکنجه و یا آزار و اذیت کودک برای افزایش بازدیدکنندگان صفحه‌های مجازی توسط یک خانواده، کودک‌آزاری در راستای انتقام از خانواده کودک توسط افراد غریبه و یا استفاده ابزاری از کودک با انجام کودک‌آزاری برای تهدید، توسط یکی از والدین از جمله موارد است که برخی را رسانه‌ها گزارش می‌کنند.

آزار و اذیت کودک توسط نامادری و یا همسرِ مادر، کودک آزاری جسمی توسط افراد بیگانه و موارد این‌گونه، اخبار ناگواری است ذهن‌های مردم را آشفته و درگیر می‌کند، کودک آزاری یکی از آسیب های اجتماعی در خراسان شمالی است که علل مختلفی برای وقوع آن وجود دارد.

اختلالات روحی و روانی مهمترین عامل کودک آزاری

دکتر صحرانورد معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی با اشاره به اینکه متاسفانه کودک و همسرآزاری جزء اولین آسیب های اجتماعی در این استان است، گفت: بیشتر کودک آزاری های صورت گرفته از نوع غفلت و مسامحه بوده است.

وی افزود: آزار عاطفی و روانی و بعد از آن آزار جسمی در رده های بعدی کودک آزاری در این استان هستند.

صحرانورد ادامه داد: بیشتر کودک آزاری های صورت گرفته از سوی پدر خانواده صورت می گیرد.

وی در ارتباط با علل کودک آزاری های صورت گرفته در این استان گفت: به طور کلی زمانیکه فردی که کودک آزاری می کند متاسفانه دچار اختلالات روحی و روانی است.

این مقام مسئول با بیان اینکه یکی از علل کودک آزاری اعتیاد است، اظهارکرد: در واقع فردی که معتاد است دچار اختلالات روحی روانی است.

به گفته وی فشار اقتصادی و به دنبال آن تندخویی و پرخاشگری از دیگر علل بروز این مشکل است.

معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی در پاسخ به این سوال که آیا خلاهای قانونی نیز می توان جزء یکی از عللی باشد که فرد اقدام به کودک آزاری می کند؟ گفت: طبق بررسی های صورت گرفته از کودکان آزار دیده، اغلب خانواده های این افراد از لحاط درآمد، تحصیلات، روابط اجتماعی و فرهنگی در سطح پایینی قرار دارند بنابراین آگاهی کافی نسبت به قانون و خلاهای قانونی ندارند تا آن را دست آویزی برای اقدام خود قرار دهند.

وی تاکیدکرد: موضوع خلاقانونی برای اقدام به کودک آزاری از سوی بهزیستی مسئله ای رد شده است و اغلب کودک آزاری ها از سوی اقشاری قرار می گیرد که در معرض و یا تحت آسیب های اجتماعی هستند.

به گفته صحرانورد بیشتر کودکانی که تحت تاثیر کودک آزاری قرار می گیرند، دختر هستند و بیشتر کودکان آزار دیده در رده سنی پنج تا ۱۱ سال بوده اند.

ن

پذیرش در اورژانس اجتماعی خراسان شمالی ۱۰ درصد افزایش یافت

دکتر قربانی مدیر کل بهزیستی خراسان شمالی از افزایش ۱۰ درصدی تعداد پذیرش شدگان در اورژانس اجتماعی این اداره کل طی سال گذشته خبر داد.

وی اظهارکرد: تعداد پذیرش شدگان در اورژانس اجتماعی استان در سال گذشته چهار هزار و ۴۰۶ نفر بوده است.

وی افزود: همسرآزاری، کودک آزاری، اقدام به خودکشی مهمترین علت افزایش تعداد پذیرش شدگان در اورژانس اجتماعی این اداره کل بوده است.

قربانی به خط ۱۲۳ این اداره کل نیز اشاره کرد و ادامه داد: این خط به صورت شبانه روزی فعال و مشاوره های لازم را به متقاضیان ارائه می دهد که در سال گذشته دو هزار تماس با این خط برقرار شده است.

به گفته وی تعداد تماس های برقرار شده با این خط ۱۰۰ درصد رشد داشته است.

وی همسرآزاری، کودک آزاری و اقدام به خودکشی را علل افزایش تماس با این خط اعلام کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه شش شهرستان در خراسان شمالی دارای اورژانس اجتماعی هستند، گفت: طی امسال اورژانس اجتماعی در گرمه و جاجرم نیز راه اندازی می شود.

انزوا و افسردگی از پیامدهای کودک آزاری

یکی از روانشاسان خراسان شمالی نیز در ادامه با تاکید بر اینکه سوء‌استفاده جنسی از کودکان از بدترین نوع کودک آزاری است، گفت: برخی کودکان به خاطر ترس از فردی که وی را مورد آزار قرار داده از بیان این مساله خودداری می‌کنند.

به گفته وی این نوع کودک‌آزاری زمینه بروز آسیب‌های اجتماعی و همچنین انزوا و افسردگی و اضطراب در کودک را افزایش می‌دهد.

وی، با اشاره به اینکه در بروز کودک‌آزاری باید مداخلات درمانی و حمایتی از این افراد در سریعترین زمان انجام شود، گفت: در صورت بروز کودک‌آزاری متخصصان اطفال و روان‌پزشکی به صورت اورژانسی باید عمل کنند و پس از ارزیابی مداخلات روانشناسی و روانپزشکی و یا مداخلات حقوقی و حمایتی انجام شود.

وی به ارائه آموزش اصول فرزندپروری و تربیت جنسی به خانواده‌ها به عنوان یکی از راه‌های پیشگیری از کودک‌آزاری اشاره کرد و گفت: کودک‌آزاری پدیده اجتماعی است که زمینه بروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در آینده برای فرد جامعه را به دنبال دارد.

وی بالا بردن سطح آگاهی و فرهنگ خانواده‌ها در خصوص نحوه برخورد با کودک، تقویت مهارت فرزندپروری و مهارت‌های زندگی بین خانواده‌ها به خصوص قبل از ازدواج در کاهش مشکلات خانوادگی به خصوص پدیده کودک آزاری موثر است.

م

احتمال کودک آزاری از سوی کودک آزار دیده

ضرغامی کارشناس معاونت اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان شمالی همچنین تاکید کرد: کودکی که مورد آزار قرار گرفته باید مورد درمان قرار گیرد چراکه احتمال آسیب های روانی برای وی وجود دارد.

وی تصریح کرد: میزان آسیبی که به کودک آزار دیده در صورت عدم درمان ممکن است وارد شود بستگی به فاکتورهای مختلفی دارد از جمله اینکه آسیب وارد شده از کدام نوع است و یا اینکه چه کسی کودک را مورد آزار قرار داده است.

به گفته ضرغامی از دست دادن اعتماد و عزت نفس از جمله آسیب هایی است که کودک آزار دیده را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی خاطرنشان کرد: حتی ممکن است کودکی که آزار دیده، تاثیرات روحی و روانی آن به قدری باشد که زمانیکه فرد بزرگ شد، افراد کوچک تر خود را مورد آزار قرار دهد و خود وی تبدیل به یک کودک آزار برای گرفتن انتقام شود.

این مسئول تاکیدکرد: بنابراین خانواده ها باید نسبت به درمان کودک آزاردیده خود توجه جدی داشته باشند تا تاثیرات روحی و روانی بد درمان شود.

منبع: ایسنا

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها