رئیس مجلس:

قانون هسته‌ای مجلس برای مذاکره نیست، برای رفع تحریم است

رئیس مجلس با بیان اینکه این قانون یک ابزار قدرت و چانه زنی برای دولت است، گفت: این قانون صرفا برای گفتگو کردن نیست بلکه برای رفع تحریم است.

قانون هسته‌ای مجلس برای مذاکره نیست، برای رفع تحریم است

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در برنامه گفتگوی ویژه خبری با موضوع بررسی عملکرد یک ساله مجلس یازدهم اظهار کرد: برجام یک سند بین المللی است ولی عملا آمریکا به تعهد خود در برجام عمل نکرد و تحریم های خلاف قوانین بین المللی را تصویب کرد، در شرایطی که ما به همه تعهدات خود عمل می‌کردیم.

وی ادامه داد: قانونی را تصویب کردیم که در عین حفظ برجام، دولت را ملزم به کاهش تعهدات کرد که شامل پروتکل الحاقی، غنی سازی ۲۰ درصد و رآکتور اراک بود.

رئیس مجلس گفت: ما داوطلبانه پروتکل الحاقی را پذیرفتیم باید همه تحریم‌ها لغو شود اما متاسفانه آمریکا نه تنها تحریم‌ها را بر نداشت بلکه تحریم‌های جدیدی وضع کرد.

قالیباف اظهار داشت: تصویب قانون در مجلس موجب شد آمریکا بفهمد که ایران دست‌بسته نیست که ما به تعهدات خود عمل کنیم ولی طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکند.

قانون اقدام راهبردی برای گفتگو کردن نیست، برای رفع تحریم است

وی ادامه داد: اثرات تصویب این قانون را امروز می‌بینید، آقای ظریف در جلساتی که شرکت کرده است حرکاتی را از طرف غربی می‌بیند که ناشی از قانون مجلس است. قانون اقدام راهبردی، ابزار قدرت چانه‌زنی برای دولت است، این قانون برای گفتگو کردن نیست بلکه برای رفع تحریم ها است.

رئیس مجلس تصریح کرد: این قانون برای رفع تحریم‌ها تصویب شد؛ دولت نباید در قبال اروپا و آمریکا منفعل باشد. این قانون برای دولت و نظام تولید قدرت می‌کند.

قالیباف گفت: جمهوری اسلامی بر خلاف برجام عمل نکرد، آیا سزاوار است که ایران به برجام عمل کند و آمریکا و غرب به برجام پایبند نباشد. سزاوار نیست. این قانون موجب قدرت چانه‌زنی بیشتر دولت در فضای بین‌المللی می‌شود.

وی گفت: در ایران، مردم و مسئولین خواستار رفع تحریم‌ها در چارچوب برجام هستند.

رئیس مجلس تاکید کرد: اگر آمریکا به تعهدات خود عمل نکند، ایران طبق ماده ۳۶ برجام تعهدات خود را کاهش می‌دهد.

قالیباف اظهار داشت: اقدامات اصلی مجلس برای خنثی‌سازی تحریم است، ما باید بتوانیم توان داخلی و ارتباطات خود را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: برای رفع تحریم‌ها تلاش کردیم، همچنین می‌خواهیم با اصلاح ساختار بودجه و برنامه پنج ساله هفتم توسعه، مشکلات معیشتی مردم را برطرف کنیم.

رئیس مجلس افزود: در قانون مصوب مجلس اعلام کردیم که هر موقع طرف‌های مقابل به تعهدات خود عمل کنند و دولت در این خصوص به مجلس گزارش دهد، ایران بلافاصله به تعهدات خود طبق برجام عمل خواهد کرد.

نظارت بر اجرای قانون در مجلس یازدهم اولویت دارد

قالیباف در بخش دیگری از اظهارات خود در مورد اقدامات تاثیر گذار مجلس برای حل مشکلات مردم گفت: قانون اساسی برای مجلس وظایفی را مشخص کرده است، وظیفه مجلس، نظارت و قانون‌گذاری است. اجرای قانون و حل مشکلات اجرایی بر عهده دولت است. البته ما در قانونگذاری و ریل‌گذاری اجرای قانون و نظارت بر اجرای قانون به وظایف خود عمل می‌کنیم.

وی تصریح کرد: نظارت بر اجرای قانون در مجلس یازدهم اولویت دارد. مهمترین دغدغه مردم حل مشکلات اقتصادی و توجه به مسائل اجتماعی و فرهنگی است.

رئیس مجلس گفت: در راستای حل مشکلات اقتصادی قانون رفع تحریم به تصویب رسید، تا اهرم فشاری علیه غرب باشد.

سفرهای من نظارتی است نه تبلیغاتی

قالیباف در پاسخ به سوالی پیرامون سفرهای اخیرش و شائبه تبلیغاتی بودن این سفرها با بیان اینکه نظارت های میدانی را افزایش دادیم، گفت: این سفرها تبلیغاتی نیست و کار مداومی است که اجرای آن ضرورت دارد.

وی ادامه داد: نمایندگان سه هفته در ماه در مجلس حضور دارند و یک هفته به حوزه‌های انتخابیه می‌روند. برخی موضوعات در حوزه های انتخابیه وجود دارد که باید در سطح ملی حل و فصل شود مانند پروژه‌های عمرانی، بهداشتی، صنعتی که پروژه های مهم ملی هستند. لذا باید توان مجلس به کمک نمایندگان در حوزه انتخابیه بیاید.

رئیس مجلس تاکید کرد: از روی کاغذ نمی‌توان تصمیم گرفت. اینکه از نزدیک حرف مردم را بشنویم، بسیار خوب است، مردم گلایه دارند که شما نه حرف ما را گوش می دهید و نه پروژه‌ها پیش می‌رود.

قالیباف گفت: هر نماینده در مقابل همه ملت ایران مسئول است نه فقط در مقابل مردم حوزه انتخابی خود، لذا من معتقدم که سفرهای استانی بسیار تاثیرگذار است. در سفر خوزستان ۷۴۰ روستا تنش آبی داشتند.

وی اظهار داشت: حل مشکلات آب و راه روستایی در اولویت کار مجلس قرار دارد.

رئیس مجلس اظهار داشت: بنده سفر نمی‌روم، به نظارت می‌روم. در سفرها ملاقات عمومی و سخنرانی وجود دارد.

در سفرهای نظارتی دنبال مچ‌گیری نیستیم

قالیباف گفت: قبل از سفر برای نظارت با مجمع استان جلسه گذاشته می‌شود، گزارش‌های دیوان محاسبات مورد بررسی قرار می‌گیرد، کارشناسان مربوطه یک ماه قبل، از استان دیدار می‌کنند از مدیران استان گزارش می‌گیرند، با استانداران جلسه می گذارند با وزرای مربوطه نیز جلسه می‌گذارند و بعد از آن سفر نظارتی آغاز می‌شود تا نظارت دقیق صورت گیرد.

وی با بیان اینکه امروز اگر وارد سایت مجلس شوید می‌بینید که در سفرها چه موضوعاتی مورد بررسی قرار گرفته است، گفت: وظیفه مجلس اجرا نیست اما از طرف مردم نظارت وظیفه ماست. این نظارت عنوان مچ‌گیری ندارد ما به دنبال مچ‌گیری نیستیم به دنبال حل مشکلات هستیم. برای حل مشکلات پروژه‌های عمرانی باید تدبیر کرد. جهت‌گیری بودجه بر اساس نیازها است.

منبع: مهر

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • سلام
    0

    ای بابا دیگه برامون عادی شده ،التماس برا مذاکره.ناف این دولت رو با مذاکره از نوع فقط آمریکا،فرانسه،انگلیس و آلمان بریدن!!!

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      نه پس جنگ وطنش خوبه

  • جانباز
    0

    فقط وفقط بازى باروح وروان مردم!؟!؟خدابه شماانصاف بده

  • کاربر ناشناس
    0

    انوقت با این حرفها میخواهد ریئس جمهور هم بشود واقعا جای تاسف دارد

  • کاربر ناشناس
    0

    ای کاش بفهمید با اینکارا مارو بدبختر میکنید

  • کاربر ناشناس
    0

    خدایا مارو از دست این نماینده های بیسواد و بی تدبیر نجات بده

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها