توافق آمریکا و کره جنوبی درخصوص قرارداد جدید تشریک هزینه نیروها

آمریکا و کره جنوبی اعلام کردند، این دو کشور درخصوص قرارداد جدیدی برای تشریک هزینه حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی که سنگری در برابر تهدید حمله کره شمالی تلقی می‌شوند، به توافق رسیدند.

توافق آمریکا و کره جنوبی درخصوص قرارداد جدید تشریک هزینه نیروها

اداره امور نظامی-سیاسی وزارت امور خارجه آمریکا روز یکشنبه بدون ارائه جزئیات اعلام کرد: این توافق شامل "افزایش توافقی" سهم سئول از این هزینه‌هاست.

این اداره در توییتی اعلام کرد: این توافق در صورت نهایی شدن بار دیگر بر ائتلاف آمریکا-کره جنوبی به عنوان پایه و اساس صلح، امنیت و رفاه شمال شرقی آسیا تاکید می‌کند.

وزارت امور خارجه کره جنوبی امروز (دوشنبه) بیانیه‌ مشابهی منتشر کرد و گفت: این دو کشور درصدد امضای اولیه این توافق هستند. این توافق پس از سه روز مذاکره رو در رو در واشنگتن حاصل شد.

آمریکا حدود ۲۸ هزار نیروی خود را در کره جنوبی حفظ می‌کند تا به جلوگیری از حمله احتمالی کره شمالی کمک کند؛ اقدامی که میراثی از جنگ کره بین سال‌های ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ میلادی محسوب می‌شود.

اما اینکه کره جنوبی چه مقدار از هزینه حضور نظامی آمریکا را باید پرداخت کند در دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا که اغلب از این متحد آسیایی خود می‌خواست سهمش را به میزان قابل توجهی افزایش دهد، موضوعی جنجالی و ناراحت‌کننده در روابط دوجانبه بود.

در سال ۲۰۱۹ میلادی این دو متحد توافقی امضا کردند که کره جنوبی را ملزم می‌کرد تا حدود ۹۲۴ میلیون دلار به خاطر حضور نیروهای آمریکایی بپردازد؛ مبلغی که نسبت به سهم کره جنوبی در سال قبل از آن که برابر با ۸۳۰ میلیون دلار بود، افزایش داشت. اما مذاکرات درخصوص برنامه جدید تشریک هزینه‌ها به خاطر درخواست واشنگتن از سئول برای افزایش پنج برابری سهمش نسبت به سال ۲۰۱۹ میلادی به حالت تعلیق درآمده بود.

وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفت: این افزایش در سهم کره جنوبی از هزینه‌ها "ارزشمند" است اما چیز ویژه‌تر و خاص‌تری نیست.

روزنامه وال استریت ژورنال که اولین بار این توافق را گزارش داد، اعلام کرد: این توافق تا سال ۲۰۲۵ ادامه خواهد داشت.

این در حالی است که وزارت امور خارجه کره جنوبی اعلام کرده که نمی‌تواند فورا این گزارش را تایید کند.

وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه خود گفت: متحدان واشنگتن منبع عظیم و فوق‌العاده قدرت ما هستند. این تحولات بیانگر تعهد دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به تقویت و به‌روز رسانی ائتلاف‌های دموکراتیک‌مان در سراسر جهان برای پیشبرد امنیت و رفاه مشترکمان است.

بسیاری از محافظه‌کاران در کره جنوبی نگران بودند که ترامپ از مذاکرات شکست خورده تشریک هزینه‌ها به عنوان بهانه‌ای برای خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از کره جنوبی به عنوان یک برگه چانی‌زنی در مذاکرات اتمی با کیم جونگ‌اون، رهبر کره شمالی که در حال حاضر به تعلیق درآمده است، استفاده کند. آمریکا و کره جنوبی همچنین در سال‌های اخیر برای حمایت از این دیپلماسی اتمی برخی از مانورهای نظامی خود را متوقف یا لغو کرده بودند؛ دیپلماسی اتمی که نهایتا به خاطر اختلافات بر سر تحریم‌های تحت رهبری آمریکا علیه کره شمالی ناکام ماند.

ارتش‌های آمریکا و کره جنوبی امروز مانورهای نظامی سالانه‌ای را آغاز کردند که ۹ روز ادامه دارد.

از آنجایی که دولت بایدن درصدد تقویت ائتلافش با کره جنوبی و دیگر کشورهاست، دورنمای یک برنامه جدید تشریک هزینه پررنگ‌تر شده است.

کره جنوبی از اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی پس از بازسازی اقتصادش به دنبال جنگ کره پرداخت هزینه استقرار نظامی آمریکا در این کشور را آغاز کرد. حضور نظامی وسیع آمریکا در کره جنوبی سمبل ائتلاف این دو کشور است اما منبع احساسات دیرینه ضد آمریکایی نیز محسوب می‌شود.

منبع: ایسنا

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها