واعظی: تحریم‌ها باشد یا نباشد، ارتباطی با FATF ندارد

رییس دفتر رییس‌جمهوری با بیان اینکه چه تحریم باشد چه نباشد، با دو لایحه FATF ارتباط خاصی پیدا نمی‌کند، گفت: تصویب این لوایح موجب کم شدن بار فشار مالی و ارزانتر شدن هزینه تعاملات تجاری با کشورهای خارجی می‌شود.

واعظی: تحریم‌ها باشد یا نباشد، ارتباطی با FATF ندارد

«محمود واعظی» درباره اظهارات دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر اینکه مجمع منتظر اسناد مکتوب دولت در رابطه با FATF است، گفت: بحث ما در مجمع دو لایحه پالرمو و CFT است که در مجمع تشخیص ماند، نه صرفا FATF. این دو لایحه برای روابط بانکی، شفافیت و مقابله با پولشویی حتی در ایران بسیار مهم است.

رییس دفتر رییس جمهوری با اشاره به اینکه بخشی از این لایحه آن مقدار که در اختیار بانک مرکزی و دولت برای ایجاد شفافیت و جلوگیری از پول‌شویی است، هم اکنون در حال اجراست، گفت: وقتی این لایحه تبدیل به قانون شود قدرت بانک مرکزی و دولت برای اجرای شفافیت و جلوگیری از پول‌شویی بیشتر می‌شود.

وی ادامه داد: این دو لایحه می‌تواند مقداری بار فشارهای مالی را بر روی ما کم کرده و تعامل ما را با کشورهای خارجی ارزانتر کند و در نتیجه مردم برای کالاها قیمت ارزانتری پرداخت می کنند.

واعظی خاطرنشان کرد: دولت برای حضور فعال وزیران ذیربط در مجمع تشخیص مصلحت نظام آمادگی کامل دارد و وزیران امور اقتصادی و دارایی، امور خارجه، نفت و رییس کل بانک مرکزی و معاونت حقوقی ریاست جمهوری در جلسات چند ساعته حضور داشتند و اگر باز هم لازم باشد در این نشست‌ها شرکت می‌کنند تا به سوالات و ابهامات اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام پاسخ دهند.

رییس دفتر رییس جمهوری درباره اینکه مخالفان تصویب لوایح مرتبط با FATF بحث تحریم‌های اقتصادی، رفع این تحریم‌ها و شرط تحفظ (حق شرط) را مطرح کردند، تصریح کرد: اعتقاد ما براین است چه تحریم باشد چه نباشد با این دو لایحه ارتباط خاصی پیدا نمی‌کند.

وی ادامه داد: زمان تحریم برخی کشورهای دوست و همسایه علاقه‌مند به همکاری با ایران در زمینه بانکی، به دلیل وضعیت ایران در FATF از کار کردن با ما محذوریت داشتند و این وضعیت مانعی برای همکاری این کشورهای دوست و همسایه با ما بود.

گروه ویژه اقدام مالی یا اف‌ای‌تی‌اف (FATF) که در زمینه شفافیت مالی و مقابله با پولشویی در حوزه بین‌المللی فعالیت می‌کند، از جمهوری اسلامی ایران خواسته بود تا با اصلاح مواردی مشخص، ساختار مالی و بانکی خود را با قوانین و مقررات این سازمان بین‌المللی تطبیق دهد.

در این راستا گروه ویژه اقدام مالی ۴۱ توصیه به جمهوری اسلامی داشته که از این توصیه ها تنها دو مورد تقنینی کنوانسیونمبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی (پالرمو) و کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (سی‌اف‌تی) باقیمانده است.

دو لایحه نخست تصویب اما دو لایحه دیگر از سوی شورای نگهبان رد شد. این دو لایحه مدت‌هاست که در مجمع تشخیص مصلحت نظام بلاتکلیف مانده‌است.با درخواست رییس‌جمهوری از رهبر جمهوری اسلامی و تأیید ایشان، این دو لایحه بار دیگر در مرحله بررسی در مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفته‌است که قرار بود تا پایان اسفند تکلیف این لوایح مشخص شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت روز چهارشنبه در نشست خبری اعلام کرد بررسی نهایی و نتیجه گیری درباره این لوایح به جلسه فروردین مجمع موکول شده است.

منبع: ایرنا

24

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 8
  • رجب
    0

    این دولت ته منافقین داخلیه

  • کاربر ناشناس
    0

    برو خدا شفات بده انشاالله

  • بی نام
    0

    اقای واعظی گندی که زدی اصلاح کن بازهم افشا کن از بورسدهم بگو چقدر ازپول نردم برایدکسری بر داشتید هز مسکن ووووووبگو چقدز مردج ره بدبخت کردید بگو از بهرگناهاتان دران دنیا کمترشود عالم محضر خداست

  • یاور
    0

    باز هم واعظی اعتراف کرد دارن سر مردم رو شیره می زنند ولوایح پول شویی هیچ اثری نداره الان فردا خودشون تکذیب می کنند!

  • ناشناس
    0

    همان جوری با قرار داد ترجیحی با ترکیه کشور را ییچاره با امضای این سند و شرایط تحریم کشور را بدبخت می کنی

  • الکی
    0

    تو این مملکت چند نفر تصمیم می گیرند آخه سردار به تو چه ربطی داره البته این لایحه نون این آقا و امثالهم رو آجر می کنه . وای برما

  • م
    0

    برای اعضای این دولت بود ونبود ملت ایران هم بی معنی است آنها سهم خود خدمت به اربابان وکدخدا رامیخواهند با هرتر فند وسفسطه ای

  • حسنی
    0

    چرا در این مملکت یکنفر نیست در رابطه با FATF اطلاع رسانی و شفاف سازی کند و مردم بدانند علت این مخالفتها برای چیست سالهاست این موضوع ذهنیت مردم را بخود مشغول کرده و اکثریت نمیدانند این لایحه چیست ببینید عزیزان بعلت غفلت یا عمدا یا سهوا مسئولین ایران در گذشته اکثریت مسئولین لشگری و کشوری ما صاحب هزاران میلیارد تومان شدند و الان هم این مبالغ نجومی در حسابهای انان هست از کجا و چگونه بدست اوردند من نمیدونم وقتی لایحه FATF تصویب شود جابجائی این پولها چه در ایران و چه در خارج ایران مشکل میشود و اصولا غیر ممکن میشود علاوه بر دولت بانک مرکزی هم باید متعهد میشوند که با ان سازمان بین المللی همکاری تنگا تنگ داشته باشند باید صاحب پول توضیح موجه و شفاف بدهد این پول را از کجا اورده و برای چه فعلی میخواهد مصرف کند لذا با توجه به اینکه این پولها در حسابها بصورت محرمانه بوده بعد از تصویب این لایحه موجودی ها در حسابها دیگر شامل محرمانه نمیشود تازه میشویم مثل کشورهای اروپائی و امریکا و کانادا در اینجاست که صاحبان این پولهای نجومی که مسئولیتی هم در ایران دارند زنگ خطر را احساس میکنند و شدیدا مخالف سرسخت تصویب این لایحه هستند.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها