با تغییر دولت آمریکا، کره دارایی‌های ایران را برمی‌گرداند؟

مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری ابراز کرد: چنان‌چه سیاست‌های دولت جدید آمریکا در مورد محدودیت ها و تحریم‌های مربوط به دارایی های بلوکه شده ایران تغییر کند، کره جنوبی دلیل دیگری ندارد که منابع و دارایی‌های بلوکه شده ایران را پس ندهد.

با تغییر دولت آمریکا، کره دارایی‌های ایران را برمی‌گرداند؟

دیاکو حسینی درباره اینکه با توجه به تغییر دولت در آمریکا چقدر امکان دارد تا کره جنوبی دارایی‌های بلوکه شده ایران را بازگرداند؟ گفت: بعد از جابجایی دولت آمریکا که ۲۰ ژانویه انجام می شود براساس قانون داخلی این کشور تحریم‌ها همچنان معتبر است مگر اینکه بایدن به طور مشخص تحریم‌هایی که منجر به مسدود شدن دارایی‌های ایران شده لغو و یا به دولتهای دیگر اطمینان دهد که بدون اینکه در معرض تهدید یا تحریم آمریکا باشند این دارایی‌ها را برگردانند. گرچه پروسه لغو تحریم ها ممکن است زمان بر باشد.

وی تصریح کرد: در واقع با توجه به وضعیتی که در آمریکا پیش آمده اکثریت کشورهایی که دارایی‌های ایران در آن ها مسدود است متوجه این مسئله هستند که امکان برداشته شدن این محدودیت ها در دوره جدید وجود خواهد داشت.

این پژوهشگر ارشد مسائل استراتژیک همچنین بیان کرد: کره جنوبی هم در چنین شرایطی دلیل دیگری ندارد که منابع ایران را برنگرداند. گرچه پیش از این ترس از تحریم‌های آمریکا وجود داشت اما با تغییر وضعیت سیاسی در آمریکا حتی اگر مجوز غیررسمی هم دریافت کنند امکان برگرداندن دارایی‌های ایران را دارند.

حسینی تصریح کرد: این امکان هم وجود دارد که بتوانیم از طریق خرید برخی اقلام دارویی و غیردارویی از بخشی از دارایی هایمان استفاده کنیم. گرچه اولویت اصلی ایران بازپس گیری تمام دارایی‌های بلوکه شده است تا آزادی عمل داشته و در هر جایی که لازم می داند صرف کند.

مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه آنچه موضع رسمی کشور ما بوده این است که توقیف نفتکش و دارایی‌های بلوکه شده ارتباطی با یکدیگر ندارند، گفت: البته طرف کره ای این تصور را دارد که این دو مسئله بهم مرتبط هستند و برای فشار به کره جنوبی این اتفاق افتاده است.

وی خاطرنشان کرد: اگر پروسه ادامه مذاکرات طی شده و اعتمادسازی لازم بین ایران و کره جنوبی صورت گیرد و منابع پولی هم آزاد شوند امکان آسان گیری قضایی ایران در توقیف نفتکش هم می تواند وجود داشته باشد.

منبع: ایسنا

24

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 8
  • ییق
    0

    صرف مزدورانش کند پس مسدود باشه بهتره

  • بازنشسته
    0

    سپاه همه کشتی ها کره جنوبی و کشور های بدکار را به هر بهانه بگیرد . بازهم باید در انتظار اجازه کدخدا باشیم .

  • مورچه
    0

    این پول باید بین تک تک مردم به ویژه مردم جنوب کشور مثل سیستان وبلوچستان تقسیم شود نه بازهم اختلاس کنید پول را نقدآ بدست مردم باید بدهید

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      خواب دیدی خیر باشه اینا اگه قرار بود از این پولا به مردم بدن حال روز مردم این نبود

  • حسینی
    0

    ایران بهیج وجه نباید ۷ میلیارد دلار قبول کنه ، مگر ما نوکر آمریکا و مواجب بگیر آمریکا هستیم که هر وقت دلشون خواست پول بدن نخواست پول ندن

  • براخاص
    0

    تا کی باید به انتظار امدن بایدن دست روی دست بگذاریم

  • وطن
    0

    همه برای ایران شاخ شدن این همه کره تو کشور ایران فروش داشت دلم برای کشورم می سوزد

  • نادر
    0

    طلب ایران از کره هر چی که هست هست. اگر کره پول به ایران بده، کلی آدم رانت خور و رانت بده و رانت بگیر و این ها دور و برشون دارن که پول ها تقدیم حضورشون بشه. فرق زیادی به حال ما ها نداره.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها