شبیه‌ترین کاندیدایِ انتخابات ۱۴۰۰ به احمدی نژاد زیر میز می زند؟

هرچه به سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نزدیک می‌شویم عزت الله ضرغامی حرکات و تحرکاتش بیشتر رنگ و بوی انتخابات می‌گیرد.

شبیه‌ترین کاندیدایِ انتخابات ۱۴۰۰ به احمدی نژاد زیر میز می زند؟

هنوز نان و پنیر صبحانه‌های سیاسی‌ از گلویش پایین نرفته بود که حرف و حدیث‌ها درباه نگاه امیدوارانه‌اش به ساختمان خیابان پاستور شروع شد پچ‌پچ‌هایی که شد مصداق عینی «تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها».

حالا هرچه به سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نزدیک می‌شویم عزت الله ضرغامی حرکات و تحرکاتش بیشتر رنگ و بوی انتخابات می‌گیرد اصلا انگار صندلی ریاست بر این جعبه جادو خاصیت کاندیداتوری دارد که هرکسی از پشت آن بلند می‌شود انتخابات ریاست جمهوری را هم محکی می‌زند. هرچند منصور حققت‌پور نماینده اصولگرای مجلس نهم با طعنه به ضرغامی می‌گوید: «دولت قهوه خانه نیست که با صبحانه خوردن بشود مشکلات کشور را حل کرد!» اما به هر حال رئیس اسبق صدا و سیما عزمش را جزم کرده وارده میدان رقابت شود و در توئیترش هم تلویحا این موضوع را تائید کرد.

سایه ۱۰ سال ریاست و توبه مناظره

اسمش با صدا و سیما پیوند خورده ؛ کافی است نامی از عزت‌الله ضرغامی به میان بیاید تا ناخودآگاه ذهن به سمت ساختمان جام جم و مدیریت ۱۰ ساله او که همزمان با ۸ سال سکانداری محمود احمدی‌نژاد بود، متمایل شود. البته ضرغامی این روزها به گونه‌ای در دنیای مجازی ظاهر شده است که هر بار با مواضع او رو به رو می‌شویم از خودمان می‌پرسیم آیا ده سال تصدی او بر صدا و سیما خواب‌زدگی ما بوده است؟!

ضرغامی خرداد سال ۱۳۸۳ یعنی یکسال پیش از آنکه محمود احمدی‌نژاد سکان ریاست صدا و سیما را به عهده گرفت و تا ۱۷ آبان ۹۳ دوران پر حاشیه‌ای را در تاریخ ساختمان شیشه‌ای خیابان جام جم به یادگار گذاشت. البته «سرتیپ دوم ضرغامی» که این روزها از چایی خوردن با اصلاح‌طلبان عکس منتشر می‌کند و در فضای مجازی صحبت‌های روشنفکرانه منتشر می‌کند در دوران ریاستش به هیچ کدام از این صحبت‌ها اعتقادی نداشت. در همان دوران بود که تمدید ریاست جمهوری هم‌قطارش در دهمین انتخابات مهم‌تر از رعایت بی‌طرفی و اصل مردمی بودن صدا و سیما داشت برای همین در مناظرات انتخاباتی که از سال ۸۸ کلید خورد ۲۰ دقیقه وقت اضافه برای محمود احمدی‌نژاد لحاظ کرد. و در همان مناظره‌ها وقتی کاندیدای همفکرش انگشت اتهام را به سمت شخصیت‌هایی مانند هاشمی رفسنجانی، سید محمد خاتمی و علی‌اکبر ناطق نوری گرفت و مطالبی را مقابل چشمان میلیون‌ها بیننده به زبان آورد با لبخندی که «نه خانی آمده و نه خانی رفته است» از کنار موضوع رد شد و هیچگاه فرصتی برای دفاع به آنها داده نشد که نشد.

البته حواشی عزت‌الله ضرغامی درباره مدیریتش بر صدا و سیما تنها به مناظره‌ها ختم نشد و عملکردش بارها و بارها مورد نقد قرار گرفت.

ضرغامی خرداد سال ۱۳۸۳ یعنی یکسال پیش از آنکه محمود احمدی‌نژاد سکان ریاست صدا و سیما را به عهده گرفت و تا ۱۷ آبان ۹۳ دوران پر حاشیه‌ای را در تاریخ ساختمان شیشه‌ای خیابان جام جم به یادگار گذاشت

چرخش در عرض شش سال

از پشت میز ریاست که بلند شد انگار متوجه شد جامعه آن چیزی نیست که او سعی داشت از درون جعبه جادو به نمایش بگذارد و حالا با واقعیتی رو به رو شده بود که نشان می‌داد تفکرات و گفتارش در گذشته چندان خریداری ندارد از سوی دیگر دوست نداشت یک بازنشستگی اعلام کند و گوشه‌نشین شود برای همین چاره‌ای نبود جز آنکه پا جای پای رفیق قدیمی‌اش که برای رئیس جمهور شدن هوایش را داشت بگذارد و ردای منتقد و وضع موجود و روشنفکر جوان‌پسند را به تن کند.

حالا دیگر یک روز چایش را در کنار «ابراهیم اصغرزاده» فعال سیاسی اصلاح‌طلب شیرین می‌کرد و روز دیگر در کنار بهروز افخمی کارگردان سینما و البته نماینده مجلس ششم بر سر میز صبحانه می‌نشست و عکس‌هایش را هم به مدد اینستاگرام در معرض دید می‌گذاشت.

«در فوتبال، ورزشکاران نیمه لخت نیستند! حضور زنان در ورزشگاه حریم شکنی نیست. کبری و صغری هر دو مشکل دارند. بصورت زنان و خانواده‌هایی که تفریح مناسب ندارند پنجه نکشید! تهدید مدیران ورزش به برخورد قضائی هم شایسته نیست! آیا گناه و خلاف شرع در زندان ها، کمتر از ورزشگاه هاست؟!» وقتی با این جملات در توئیتر مواجه می‌شویم نقل کننده را فردی از محافل روشنفکری یا حداقل یک فعال حوزه زنان تصور می‌کنیم اما وقتی نام عزت‌الله ضرغامی را بالای توئیت می‌بینیم از تعجب انگشت به دهان می‌مانیم.

همین جملات کافی است تا نشان دهد دایره چرخش رئیس اسبق صدا و سیما تنها به کردار و گفتن «زنده باد مخالف من» ختم نمی‌شود و مواضع و گفتار هم با ضرغامی سال‌های گذشته زمین تا آسمان تفاوت دارد. برای همین هم یک بار به نقد فیلترینگ می‌رود و یک‌بار دیگر از حضور زنان در ورزشگاه دفاع می‌کند! گاهی هم دایره کلماتش به پلنگ‌های اینستاگرامی می‌رسد که فقط باید نگاهشان کرد، انگار او کت و شلوار تازه‌ای برای چهره شناخته شده‌اش دوخته و دنبال پرو کردن آن در افکار عمومی است.

وقتی مهدی نصیری سردبیر سابق روزنامه کیهان به مصاحبه با ضرغامی می‌نشیند جمله‌های او دائما تفاوت‌ها را در مقابل چشم به صف می‌کند.

«رهبری یکبار در سال ۸۸، سه شاخص را برای مرزبندی مطرح کردند. نباید صدتا مرزبندی جدید ایجاد کرد. با بسیاری از نیروهای انقلاب مرزبندی کرده‌ایم.» «برخی قربه الی الله، آدم‌ها را از قطار پیاده می‌کنند! اینها جاهل و نادان هستند. اما یک عده کاملاً آگاهانه، دیگران را وادار به این کارها می‌کنند. نفوذ جدی است.» این جملات را کسی می‌گوید که تا چند سال پیش خودش از موافقان پیاده کردن اجباری از قطار بود.

دلخوری سیاسی و زدن زیر میز

عزت الله ضرغامی برای اولین بار نیست که عزم رسیدن به خیابان پاستور را کرده است او چهارسال پیش در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ هم پا در راه وزارت کشور گذاشت و برای دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد اما مهر رد صلاحیت شامل حالش شد و مجبور شد دور رقابت را با دستان خالی ترک کند. البته دلخوری‌های ضرغامی از یاران و همقطارانش وقتی با بی‌اعتنایی آنها مواجه شد بیشتر شد و از همان روز بود که تیغ تند انتقاداتش را شامل حال جریان اصولگرا هم کرد و حتی کار به زدن زیر میز هم رسید .

«در نظام مدیریت کشور، «راز بقا» در سکوت و همراهی است. «راز رشد» در تئوریزه‌کردن منویات اصحاب قدرت و «راز حذف» در مشاوره صادقانه و کارشناسانه! دولت آینده باید زیر میز این بازی بزند» این جمله‌ای است که چند هفته پیش ضرغامی آن را در حساب کاربری‌اش در توئیتر به اشتراک گذاشت و هرچند برخی آن را انتقاد و مخالفت با دولت تعبیر کردند اما به نظر می‌رسد این چاقوی دو لبه اشاره‌ای هم به ائتلاف اصولگرایان دارد. البته این اولی بار نیست که ضرغامی صراحتا از اصولگرایان و معاملات بین خودشان گلایه می‌کند او یک بار دیگر هم در مراسم روز دانشجوی ۱۶ آذر انتخابات ۱۴۰۰ را پایان عمر پدر خوانده‌ها دانست.

همای سعادت روی شانه ضرغامی؟

انتخابات ۱۴۰۰ به نظر می‌رسد تفاوت‌های زیادی با ادوار انتخابات داشته باشد از نام‌نویسی‌ها و حضور کاندیداهای راست و چپ گرفته تا انگیزه مشارکت در انتخابات؛ همه چیز با یک تردید همراه است مخصوصا وقتی مروری بر آخرین انتخابات یعنی مجلس یازدهم پیش رو قرار می‌گیرد هیچ بعید نیست سرمای آن انتخابات به ۱۴۰۰ هم برسد و نه از رقابتی تنگاتنگ خبری باشد و نه از مشارکتی چشمگیر موضوعی که می‌توان گفت دو مولفه بسیار مهم برای پیروزی اصولگرایان در معادلات سیاسی ایران محسوب می‌شود اما حتی اگر همه چیز باب میل جریان راست باشد باز هم بعید است عزت الله ضرغامی با وجود مجوزهایی که مجلس یازدهم در جریان اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در اختیارش گذاشت بتواند بر اسب مرادش سوار شود و تا پاستور بتازد؛ دلیل این امر هم یک چیز است و آن عدم اقبال درون جناحی به سکانداری او است.

از سوی دیگر هرچقدر هم گفته شود حافظه تاریخی مردم ضعیف است اما باز خاطره ۱۰ ساله مدیریت ضرغامی بر صدا و سیما آن هم در اوج اتفاقات سال ۸۸ مانع از سرازیر شدن آرای خاکستری به سبد او می‌شود بنابراین به نظر می‌رسد رئیس اسبق صدا و سیما نباید منتظر باشد تا همای سعادت ریاست جهوری روی شانه‌اش بنشیند.

منبع: خبرآنلاین

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 18
  • کیان
    0

    انگار پتو و مت

    نظرات شما -
    • کیان
      0

      قدرت را رها کنید که شما را خوار خواهد کرد روزی تجاری نزد سعدی آمد و گفت این آخرین سفر من است سعدی گفت آن کدام سفر است؟ گفت گوگرد پارسی خواهم برد به چین که شنیدم قیمتی اعظیم دارد از انحا کاسه چینی به روم ارم و دیبای رمی به هند و فولاد هندی به حلب وابگینه حلبی به یمن و برد یمنی به پارس واز آن پس نرک تجارت کنم و در دکانی بنشینم گفت سعدی تو هم سخنی بکو سعدی گفت از آن دیدی و شنیدی سهدی گفت :آن شنیدستی که در اقصای غور بار سالاری بیقتاد از ستور.... باز گفت چشم تنگ دنیا دوست یا قناعت پر کند یا خاک گور اگر میخواستی کاری کنی تو همون هشت سال کرده بودی به خود بیا و برو با نامه نگاری دنیا را نجات بده دیگه ریاست جمهوری برات افت داره اون یکی هم که اصلا در حد بحث نیست

    • .......
      0

      قدرت را رها کنید بدید دست اصلاح طلبان تا کشور را بفروشند

    • کیان
      0

      نه میدیم دست احمدی که تا ساحله دریا رو هم بفروشه تا سینه کوه لودر کار کنه بشه باغ شهری بفروشن بابک زنجانی هشت سال هست نمیتونید مال برده رو برگردونید دکل گم بشه دیگه دوران جو گیر شدن گذشت بره با 4 تا گونی سیب زمینی رای جمع کنه سیب زمینی ها هم همش صادر میشه عراق

  • ایرانی
    0

    هرچه باشد از نظامی ها بهتره و یک تحصیل کرده دانشگاهی است .عادت به گفتن ، بله ، قربان ، ندارد.

  • فاطمه
    0

    واقعا باید به اصولگراها تبریک گفت .از الان یکی از همین ها رییس جمهور آینده است ملتم هم قبول کردن که همه چیز دست همین افراد باشه حتی اگه پت و مت باشن.اینا هم میگن که یک برنامه ده‌ الی پانزده ساله دارند به عمر که قد نمی‌دهد ولی انشالله نسل آینده شاهد زندگی بهتری باشد.اینا

    نظرات شما -
    • کیان
      0

      خواهر من فاطمه خانم شما فکر کردین به همین راحتی ولشون میکنیم بیان به همین راحتی بشن رئیس جمهور رو برن همان جوری که هشت سال از هیچ کاری دریغ نکردن تا این دولت پیش مردم خار بشه حالیشون میکنیم اولین جمله بهشون مگر نمگید می‌خواهید معیشت مردم را درست کنید همین دیروز آمدید تصویب کنند تراکنش 10 میلیونی 100/000باج داره لطفا آرام باشید اینا به خاطر قدرت همدیگر را رسوا خواهند کرد و الان متوجشون میکنیم وقتی ظریف میخواست بره مذاکره دقيقا 4 روز قبلش 4 تا موشک بالستیک با برد 2000 کیلومتر زده میشد پس چرا الان نمیفرستید آقایان اقتدار مجلس نیم درصدی تا بایدن حساب دستش بیاد

    • ناظمی
      0

      روروبرم شماافسادطلبها ۷ساله گندزدیدبه این مملت هنوز توقع دارین که رییس جمهوربشین والله سنگ پاقزوین هم به این پررویی نیست!!ادعاهم دارین که به همین راحتی نمیذاریداحمدی نژادیااحمدی نژادی بیادتوصحنه البته جنس صنعتی زدن این توهمات روهم داره

  • مهدی
    0

    راه احمدی نژادقطعاادامه دارداگرهم درشمایل فیزکی نبینیم درقلوب آزادی خواهان تاابدخواهدبود

    نظرات شما -
    • کیان
      0

      ناظمی هر چقدر فکر کردی خراباتی هستی کم هست شیشه میزنی قرص اکس میخوری یا با آمفتامین سرو کار داری که توهم را میشناسی وگرونه نباید بیشتر از قرص اکیسار بشناسی چشم گوش یسته ای حتما با بوی گل محمدی در عرفان قرار میگیری و خلاف سنگینت دود اگزوز ماشین است

    • کیان
      0

      ببخشید آمد زیر متن شما

    • ناظمی
      0

      حالادیدی کی توهم میزنه

  • ناظمی
    0

    خبرفوری این کیان ازکارکنان خبرفوری نیست؟ چون فقط نطرات این رو منعکس میکنی تاالان ده نظریه ازطرف بروبچ درموردحمایت ازدکتر وضرغامی ارسال شده هیچکدومش رونشر ندادی دیگه تابلوبازی درنیار

    نظرات شما -
    • کیان
      0

      مثل شما هر حایی نیستم تو خبر فوری میچرخم شما هستید که پول میگیرید به به همجا سرک بکشین و با ایحاد رعب و وحشت طرف رو از میدون بدر کنید تو وقتی میگی 10 تا از بچه ها نظر دادن یعنی همتون یکجا هستن و دست جمعی حمله میکنید یک اکپین

    • کیان
      0

      کسانی که تا اینجا متن گذاشتن برین تویی متن آقایی جهانگردی و آقایی لاریجانی ببینبن چگونه دل بری می‌کند از این دونفر اینجا طرفدار ضرقامی و دکتر احمدی نژاد هستن مثل..... رنگ عوض نکن

  • مختار
    0

    خبر فوری چرا اینقدر به این ساکنین مفسد البانی علاقه مندی سر وسری با آنها داری؟؟؟؟!!!

    نظرات شما -
    • همینجوری رد میشدم
      0

      واقعا آدمای بیخودی هستین چرا هر کس غیر از خودتان از آلبانی می دانید خوب شد همین یک کلمه را بلد هستین

  • علی
    0

    به چه فلاکتی افتادیم میون گرگ و کفتار انتخاب میکنیم جالبه که سیرت اشون رو صورت اشون نمایان شده هر روز کریه المنظرتر میشن

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها