دست انداز هسته‌ای مجلس برای کشور/ لغو تحریم‌ها یا بازگشت به فصل هفتم شورای امنیت؟

مصوبه جنجالی مجلس از سوی شورای نگهبان تائید شد و قالیباف نیز آن را به دولت ابلاغ کرد اما آیا این مصوبه راهبردی برای لغو تحریم است؟

دست انداز هسته‌ای مجلس برای کشور/ لغو تحریم‌ها یا بازگشت به فصل هفتم شورای امنیت؟

«۲۵۱» این تعداد رای موافقی است که بهارستانی‌ها برای تصویب طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» به ثبت رساندند؛ طرحی که علی‌رغم اسم عریض و طویلش یک معنا بیشتر ندارد و آن اعلام پایان توافق هسته‌ای ایران با ۵ +۱ یا همان پایان برجام.

خوشحالی قالیباف از تصویب یک طرح

صدای شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل از پشت صندلی‌های نمایندگی به گوش می‌رسید که رئیس مجلس با ابراز خرسندی از تصویب چنین طرحی آن را . جاده‌ای که حالا دیگر معلوم نیست اگر به قول محمدباقر قالیباف دوبانده شده است سر از کجا در بیاورد.

بر اساس این طرح مجلس که تا امروز می‌توان آن را به جرات جنجالی‌ترین طرح خانه ملت دانست دولت موظف می‌شود وضعیت نیروگاه‌های هسته‌ای را به حالت قبل از سال ۹۲ بازگرداند به طوری که در اولین قدم و بلافاصله پس از تصویب این قانون، دولت باید «جهت مسائل صلح آمیز نسبت به تولید اورانیوم با غنای ۲۰درصد اقدام و سالانه به میزان حداقل ۱۲۰ کیلوگرم آن را در داخل کشور ذخیره کند و همچنین سازمان مذکور موظف است نیاز کشور برای مصارف صلح آمیز به اورانیوم با غنای بالای ۲۰ درصد را به طور کامل و بدون تأخیر تأمین کند.»

دست انداز هسته‌ای مجلس برای کشور/ لغو تحریم‌ها یا بازگشت به فصل هفتم شورای امنیت؟

در ماده ۶ این طرح نیز آمده است: «دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است در صورت عدم اجرای کامل تعهدات کشورهای متعاهد از جمله کشورهای ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس،چین و روسیه) در قبال ایران و عادی نشدن روابط کامل بانکی و عدم رفع کامل موانع صادرات و فروش کامل نفت و فرآورده های نفتی ایران و برگشت کامل و سریع ارز منابع حاصل از فروش، یک ماه پس از تصویب این قانون در مجلس شورای اسلامی نظارت های فراتر از پادمان از جمله اجرای داوطلبانه سند (پروتکل) الحاقی را متوقف کند.»

البته این قانون تنها به خط و نشان کشیدن برای کشورهای مذاکره کننده بسنده نکرده و به طوری که در ماده ۹ آن مقرر کرده است: « مستنکفین از اجرای این قانون به تناسب، امتناع یا ممانعت از اجراء به طبقات ۴ تا ۷ طبقات مجازات تعزیری قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ محکوم می شوند.»

لغو تحریم یا بازگشت به فصل هفتم شورای امنیت

قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل برای همه خاطره خوبی بود قطعنامه‌ای که پس از امضای برجام از سوی شورای امنیت صادر شد و معنای آن تعلیق ۶ قطعنامه تحریمی بود که از سوی این سازمان در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد در قبال برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران صادر شده بود قطعنامه‌هایی که کشور را تا مرز اعمال ماده ۴۲ فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد یعنی اقدام نظامی علیه ایران پیش برد.

سال ۹۷ بعد از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های یکجانبه از سوی آمریکا موجب شد تا مخالفان برجام در داخل بر طبل مخالفتشان بیشتر بکوبند و دولت را وادار به خروج از توافق هسته‌ای کنند اما این اتفاق رخ نداد و همین امر موجب شد تا آمریکا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل و طرح لغو قطعنامه ۲۲۳۱ تنها بماند و باز گشت تحریم‌های شورای امنیت به در بسته برخورد کند. البته این موضوع مربوط به زمانی بود که هنوز خبری از طرح مجلس و الزام دولت به خروج آن نبود. موضوعی که روزنامه ایران نیز در یادداشتی به آن اشاره کرد و نوشت: «آیا حامیان طرح - در فرآیند «اهرم‌سازی» خود - واکنش طرف مقابل را هم پیش‌بینی و در نظر گرفته‌اند؟ بعید به‌نظر می‌رسد! حقیقت این است که اقدام مجلس در تیره‌سازی روابط با آژانس و اعلام خروج از پروتکل الحاقی به‌هیچ عنوان «اهرم‌سازی» نیست؛ چرا که در برابر این «کارت مذاکراتی» که مجلس تصور می‌کند ایجاد کرده است، دو ماه دیگر دولت بایدن همین موضوع را به اولین نقطه‌ اجماع‌سازی علیه ایران تبدیل خواهد کرد و برای ملزم ساختن ایران به بازگشت به پروتکل الحاقی یک قطعنامه الزام‌آور از شورای امنیت نیز اخذ خواهد کرد!

با توجه به مواضع چین و روسیه در قبال مقوله بازرسی و پروتکل الحاقی، قابل پیش‌بینی است که چین و روسیه نیز بی‌درنگ به این قطعنامه رأی خواهند داد. به‌عبارت دیگر، نه تنها اقدام اخیر مجلس موقعیت مذاکراتی وزارت خارجه را تقویت نخواهد کرد، بلکه موجب خواهد شد دولت ایران مجبور شود برای لغو چنین قطعنامه‌ای، امتیازات بیشتری نیز ارائه دهد!‌

در واقع، ! یعنی اقدام مجلس می‌تواند کشور را به مُدلی از بازرسی گرفتار کند که شورای امنیت در چارچوب سازوکار UNSCOM علیه عراق به اجرا گذاشت!

از هشدار روحانی تا نامه جهانگیری به آیت‌الله جنتی

موضوع مصوبه مجلس درباره خروج از پروتکل الحاقی و پایان برجام موضوعی بود که با واکنش زیادی روبه رو شد و حتی وقتی روز گذشته دولت در غیاب رئیس جمهور لایحه بودجه ۱۴۰۰ را به مجلس تقدیم کرد این حاضر نشدن روحانی در صحن را به پای مصوبه جنجالی مجلس گذاشتند موضوعی که روحانی به آن پاسخ داد و درواقع موضعش درباره این تصمیم مجلس را اعلام کرد. او در جلسه ۱۲ آذر در هیات دولت گفت: « اینکه می‌گویند امروز بنده به دلیل مصوبه روز گذشته مجلس نرفتم، درست نیست. .»

واکنش و مخالفت دولت به این مصوبه به همین چند کلمه روحانی ختم نشد و نامه اسحاق جهانگیری به آیت‌الله جنتی دبیر شورای نگهبان جدی‌ترین موضع دولت دوازدهم به این موضوع بود. او در این نامه نوشت: «در دنیا براساس برداشت اشتباه، مسئله هسته‌ای کشور را به یک مسئله مهم تبدیل کردند کشورهای متعدد، شورای امنیت، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان‌های مختلفی در دنیا مدعی شدند و لازم بود که در ایران از یک جا مدیریت شود که این مساله بتواند به خوبی پیش برود.حتی ما هم به عنوان دولت در حد گزارش‌هایی که اعضای دولت که در شورای امنیت عضو هستند و به دولت گزارش ارائه می‌کردند در حد گزارش‌گیری در جریان قرار می‌گرفتند وگرنه .

دست انداز هسته‌ای مجلس برای کشور/ لغو تحریم‌ها یا بازگشت به فصل هفتم شورای امنیت؟

اینکه مجلس به این موضوع ورود کرده به نظر ما به مصلحت نیست خصوصاً اینکه بعد از سال ۱۳۹۷ که آمریکایی‌ها از برجام خارج شدند و فشارهای اقتصادی سنگینی بر کشور وارد کردند و به تعبیر خودشان فشار حداکثری را در پیش گرفتنند، جمهوری اسلامی با راهبردی که رهبر انقلاب ترسیم کردند مقاومت هوشمند در مقابل راهبرد فشار حداکثری شکل گرفت.»

علی ربیعی سخنگوی دولت نیز هشدار داد این اقدام مجلس می‌تواند دائمی شدن تحریم‌ها را به دنبال داشته باشد. او گفت:« در جلسه روز یکشنبه دولت جناب آقای امیری معاون پارلمانی رییس جمهور طرح نمایندگان را در دولت مطرح کردند. اعضای دولت در رابطه با موضوع بحث و بررسی کردند. به نظر دولت، موضوع از اختیارات شورای عالی امنیت ملی است و مسئولیت هر گونه تصمیم درباره برجام و برنامه های هسته ای براساس اصل ۱۷۶ قانون اساسی فراقوه ای بوده است هیچ نهاد و قوه ای به تنهایی نمی تواند خارج از این چارچوب اقدام کند و به نظر می رسد مجلس هم نمی تواند در این موضوعات وارد شود و قطعا شورای نگهبان در مورد این طرح به این موارد توجه خواهد کرد و به محدودیتهای قانونی، ملاحظات و مصلحت های ملی توجه خواهد شد. ، در اینصورت به مذاکرات هسته ای و برجام نیازی نمی بود.»

حسام الدین آشنا، مشاور رییس جمهور نیز در توئیتی نوشت: . ‌احتمال می‌دهند که بایدن در یک ماه اول کار خود بعضی گشایش های اقتصادی را ایجاد خواهد کرد. طبق طرح مجلس، دو ماه فرصت خواهیم داشت برای جلوگیری از تعلیق پروتکل الحاقی. ‌فرضاً که اول دی ماه ابلاغ بشود تا اول اسفند فرصت هست یعنی یک ماه بعد از شروع دوران بایدن! ‌به عبارت دیگر، گشایش‌های قطعی بایدن را نه بر اثر تحلیل درست دولت و وزارت امور خارجه و سه سال استقامت ملی بلکه به‌اسم طرح مجلس و فشار تهدید، به نفع خودشان مصادره خواهند کرد و تاییدی بر درستی تفسیر خودشان در نظر خواهند گرفت؛ لابد این بازی برای انتخابات ۱۴۰۰ هم مصرف خوبی خواهد داشت.

سرعت عمل در ایراد،رفع ایراد و تائید

پس لرزه های این تصمیم و مصوبه مجلس که بی‌شباهت به یک شوک نبود وقتی شدت گرفت که با واکنش متفاوت شورای نگهبان رو به رو شد به طوری که که بلافاصله در صحن علنی مجلس مطرح شد و براین اساس عبارت «یک ماه» به «دو ماه» و همچنین عبارت «تصویب» به «لازم‌الاجراء» تغییر یافت. این اصلاح به مذاق شورای نگهبان هم خوش نشست و.

.

دست انداز هسته‌ای مجلس برای کشور/ لغو تحریم‌ها یا بازگشت به فصل هفتم شورای امنیت؟

انتقادهایی که شنیده نشد

مصوبه جنجالی مجلس شورای اسلامی انتقادات زیادی به دنبال داشت که علاوه بر سایه تحریم بیشتر سایه خطر افزایش قیمت‌ها را بر سر معیشت مردم قرار داد. سعید لیلاز اقتصاددان و فعال سیاسی در این رابطه می‌گوید: «واضح است که تصویب چنین طرح‌هایی که هیچ پایه اجرایی‌ ندارد، اولا گل به خودی و دوماً بازی در زمین حریف و دشمن است.» او ادامه می‌دهد: «در همین مصوبه اخیر هم، مگر اینکه ما غنی‌سازی اورانیوم را از سر بگیریم موضوعی است که در صحن علنی مطرح شود؟ در خصوص موارد این چنینی معمولا شورای عالی امنیت ملی تصمیم‌ می‌گیرد و مصوبات این شورا هم بدون تایید رهبری قابلیت اجرا ندارد. بر همین اساس هم ما خویشتنداری ژئوپلیتیک از خود نشان داده و اجازه ندادیم که آمریکایی‌ها بتوانند روابط بین‌المللی و دیپلماسی عمومی را از ایران بگیرند که در پایان هم دیدیم که صبر راهبردی ایران پیروز شد. من همواره معتقدم و می‌گویم که برای یک مذاکره موفق باید با اقتصاد نیرومندی داشته باشیم اما درخصوص انجام مذاکره ارکان نظام باید تصمیم بگیرند نه دولت‌ها یا مجلس‌ها و مذاکره بدون تنفیذ رهبری به دستگاه‌های امنیتی کشور قابلیت پیگیری ندارد.» او در نهایت گفت: «به‌خاطر داریم که وقتی قیمت دلار صعودی شد مجلسی‌ها، دولت و بانک مرکزی را مقصر آن دانستند، در نتیجه وقتی با این مصوبه آن‌ها دلار دوباره روند صعودی پیدا کرده و قیمت آن افزایش یافت، باید به ما هم اجازه دهند که.»

: «طرح مجلس مبنی بر خروج از پروتکل الحاقی، شاید در ظاهر به نیت ایجاد ابزاری در دست دیپلماسی خارجی ایران برای فشار بر جامعه جهانی باشد ولی در عمل به بازگشت تحریم‌های سازمان ملل منجر خواهد شد و بهانه دیگری برای اتحاد عبری-عربی برای فشار بر ایران خواهد بود.» او ادامه داد: ««از شورای نگهبان انتظار می‌رفت ضمن پشتیبانی از دستگاه دیپلماسی رسمی کشور، اجازه دهند این موضوع تخصصی و پیچیده، توسط خبرگان سیاست خارجی در چهارچوب شورایعالی امنیت ملی پیش رود تا روند نفوذ رژیم صهیونیستی در منطقه و اتحادهای نوظهور با کشورهای عربی بیش از این رواج نیابد.»

حشمت الله فلاحت پیشه هم تاکید می کند او هشدار می دهد«الزام دولت برای پایان دادن و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی به معنای احیای PMD یا ابعاد نظامی احتمالی در پرونده هسته ای ایران است، چون می دانید تنها بهانه ای که با آن در نهایت دشمنان ایران موفق شدند پرونده ایران را زیر فصل هفتم منشور ببرند و در آنجا طبق ماده ۴۱، ۱۶ بند تحریمی را در ۶ قطع نامه علیه ایران آوردند و در آستانه ورود به ماده ۴۲ یعنی تنبیه و جنگ بودند، PMD یا ابعاد نظامی احتمالی بود، یعنی این ادعا را مطرح می کردند که ایران برنامه ابعاد نظامی احتمالی دارد لذا پرونده آن را ذیل فصل هفتم بردند؛ کاری که ایرانی ها روی آن پافشاری کردند و نتیجه بخش بود بستن PMD یا ابعاد نظامی احتمالی بود.»

منبع: خبرآنلاین

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 29
  • مجید
    0

    بالاتر از سیاهی رنگی نیست تحریمها در اوج خود، ترورها در اوج خود، و بی حرمتی ها در اوج خود مسئولان دیگر از چه می ترسند؟ عالیترین طرحی که در کل مجالس تصویب شده همین طرح است واگر مسئولان متحد باشند اثر باز دارندگی بالایی خواهد داشت . به اذن الله .

    نظرات شما -
    • مصطفی
      0

      عالی برا کی؟؟ سعودی و صهیونیسم و کاسبای تحریم داخلی ؟!!! قالیباف و مخالفین برجامی که از ترس بازگشت بایدن به برجام تیرخلاص را به برجام نیمه جون زدن تا روحانی شکست خورده بره. ننگ برشما . شما و عربستان سعودی و اسراییل وامارات که مخالف سرسخت برجام بودین برین یه کیک برا جنازه برجام بگیرید و چاقو را هم بدین دست اسراییل کیکا ببرید و با هم جشن بگیرین. خاک برسرتون

  • کاربر ناشناس
    0

    آقای پروفسور بالاتر از سیاهی رنگی هست یا زنگی زنگ یا رومی روم، مشکل مردم، دزد، فاسد و.... بودن مسئولان است بقیه اش را می‌توانند تحمل کنند.

  • کاربر ناشناس
    0

    باز گشت به فصل هفتم شورای امنیت فاجعه است

    نظرات شما -
    • سید
      0

      ایران سالها تحت منشور هفتم بوده ، چه غلطی کردند بعد از برجام هر چی بلا بود بر سر ایران نازل شد، یه کمی تفکر کنی برات خوبه

  • ۷
    0

    این مصوبه نمایندگان انقلابی بابت انتقام گرفتن از مردم است تا تحریم شوند

    نظرات شما -
    • سعید
      0

      مگر تحریم دیگه ای هم مونده تا نزده باشن.

    • سید
      0

      چند میگیری به نفع دولت تبلیغ کنی، کمتر پاچه خواری کن ، تحریمی نمونده که بخواد اجرا بشه

  • علیرضابرهانی
    0

    با سلام اجرا یا عدم اجرای این طرح موافقان و مخالفانی دارد. اما مشکل اینجاست هیچ کس هیچ پیش بینی متقن و مستدل و قابل اثباتی برای اتفاقات و پیامدهای اجرای این طرح در ماه های آتی ندارد و یا اگر وجود دارد برای مردم و مسئولان تبیین نشده و نا مکشوف است.همه چیز مبتنی بر گمانه زنی و بعضا اتهامات دو گروه عمده اصول گرا (مجلس) و اصلاح طلب (دولت) به یکدیگر می باشد.عده ای مجلس را متهم می کنند که در فکر سنگ اندازی برای ایجاد توافقات احتمالی دولت روحانی با دولت دموکرات آمریکا برای کاهش فشار تحریم ها و مشقات معیشتی روی دوش مردم است و نیت مجلس را تاخیر در این توافق و خرید وقت برای دولت آتی احتمالا اصول گرا می دانند تا این موفقیت موهومی را به نام خود مصادره کنند و عده ای هم بالاتر از سیاهی رنگی نمی بینند و این طرح انقلابی را اقدامی بازدارنده در مقابل گستاخی های آمریکا و اسرائیل و تروئیکای اروپایی می دانند.در این میان که دعواهای سیاسی اوج گرفته ، قطع به یقین باید راهکارهای موازی برای عدم انتقال فشار این تصمیمات بر دوش مردم و تاثیرات مخرب بر معیشت و سلامت روانی جامعه نیز دیده شود.حل پازل های سیاسی بدون توجه به پازل های اقتصادی که به شدت بر تعاملات سیاسی تاثیر گذار است،قطعا فاجعه بار خواهد بود. اتکاء به خود و اینکه ما می توانیم قطعا با تلاش بدست می آید و نه با شعار.ضمنا شاید لازم باشد در ابتدای این راه سخت از کمک برخی کشورها که ظاهرا داعیه دوستی با ایران را دارند نیز بهره برد ، هرچند در دنیای امروز منافع کشورهاست که دوست و دشمن را تعیین می کند.از مدت ها قبل بحث قرارداد استراتژیک 25 ساله با چین مطرح شده که شاید بتواند گوشه ای از پازل اقتصادی ایران را تکمیل نموده و در جنگ مستقیم با تحریم ها بعنوان راهکاری جهت تعدیل شرایط اقتصادی و برگ برنده برای ایران راهگشا باشد.قطعیت این توافق می تواند مانند یک بمب قوی بسیاری از معادلات سیاسی و اقتصادی را به نفع ایران تغییر دهد و کفه ترازوی ایران را در تحمیل خواسته های خود به تحریم کنندگان اقتصاد ایران سنگین نماید.تصمیم گیرندگان ارشد نظام می بایست هم راه های گستاخی دشمنان را ببندند و هم کشتی اقتصاد را در این دریای مواج و طوفانی هدایت کنند.در کنار این مسائل فاکتور بسیار مهم زمان است.شاید تعجیل در انجام این کار مضرات و تاخیر آن نیز ضررهایی داشته باشد، پس زمان مناسب را سیاست مداران باید تعیین کنند، چرا که قوی ترین حمله وقتی بهترین نتیجه را خواهد داد که با استفاده از اصل غافلگیری در بهترین زمان اجرا گردد.خواهش همه مردم از کل ارکان نظام در نظر گرفتن هر دوی این اولویت هاست.لطفا مجلس نشین ها و دولتی ها مردم و معیشت و اقتصاد مملکت و بحران های تورم زا را دست آویزی برای تسویه حساب های حزبی نکنند. اجرکم عندالله

  • ساداتی
    0

    خسته شدیم از این همه انتظار های پی درپی ، مرگ یک بار وشیون هم یک بار ، انشاالله سیستم ماشه را مجلس انقلابی برخواهد گرداند وان وقت تکلیف یکسره خواهد شد یا همه دنیا را شکست می دهیم ویا خود شکست خواهیم خورد وهمه زباله گرد جهت تامین معاش . الگوی مان را هم کشورهای انقلابی چون کوبا ونیکاراگوئه و ونزوئلا وکره شمالی قرار خواهیم داد .

  • مجتبی
    0

    یه مثالی هست میگند طرف بچه شا میزنه که همسایه ش خوشحال بشه . از بس توی این مدت ملت گفتند این مجلس بخاری نداره میخواستند یه خودی نشون بدند منجر به این شد که خودزنی کنه

    نظرات شما -
    • ابوذر
      0

      این بنده خدا هم هر کاری میکنم یه عده... هستن که حرف... بزنند

    • سید
      0

      این اراجیف و چرت و پرتهات رو برای خودت نگهدار، معلومه بد سوختید

  • عباسی
    0

    مجلس های خام و کاسب تحریم .

  • کاربر ناشناس
    0

    کاسبان تحریم ضدانقلاب ناراحت از مجلس هستند

    نظرات شما -
    • رضا
      0

      اتفاقا طرح بجا وخوبی است تا کی باید خیانتهای برجامییان ادامه پیدا کنه وننگ بر این خبرگزاری که ذره ای غیرت دینی وملی ندارد .که جانبداران از سازش کاران حمایت میکنه ..

  • صابر
    0

    روحانی وکابینه اش هم آدمهای باتجربه وبا سوادی هستند مایه تاسف است برای ملتی که دوست ودشمنش را نمی شناسد. به خدا تندروهای مجلسی دنبال ریاست جمهوری 1400هستند .واز تحریمها سود می برندبه خدا اینها از دولتیها بدترند ودنبال منافع خودشانوتنها خاصیتشان برای ملت تحریم وترور وفلاکت است. آیا اینها می دانند خروج از پروتکل الحاقی یعنی چه؟ یعنی فاجعه برای ملت گرسنه

    نظرات شما -
    • سید
      0

      داداش چی می زنی ؟ جنسش خوبه همه مردم ایران هفت سال بهرمند شدند از سواد آنها آنها توان مدیریتی اداره دو تا وزارتخانه را ندارند حال بیایند مسائل سیاست خارجی را رونق بدهند همانطور که در این هفت سال دیدیم. بسمان هست خیلی خوب بود از کند ذهنی مان است که بخواهیم سوء مدیریت دو وزارتخانه صمت و کشاورزی را به گردن تحریم ها بیندازیم .سویا کنجله و غذای طیور وارد کشور می شود به دست دلال می رسد بدست تولید کننده نمی رسد دلال با نرخ هزار برابر به تولید کننده دام بفروش می رساند بخدا اگر فکر کنی مقصر تحریم ها نیست از دست ناراحت می شوم . برو داداش دو تا مدیر توان مدیریتی ندارند اینان با سواد هستند پس قربان هرچی بیسواد که از اینها قطعا بهتر کار می کنند. ارز را با هزار بدبختی و صادرات میوه و ماهی و صنایع دستی و پتروشیمی با هزار بدبختی وارد می کنند دولت باسواد شما ارز را به از ما بهترون می دهند بروند وسایل و لوازم آرایش و غذای سگ و گربه و میوه های عسل و مربا و جوراب بیاورند و جالب تر از آن بعد از صادارات و واردات حتی ارز را هم دلشان نمی آید پس بدهند این است سواد دولت .قربان همه بی سوادان عالم اینان از سوادشان برای منفعت خودشان استفاده کردند و حتی لحظه ای به ملت فکر نکردند.همان صبح جمعه و خبر نداشتن قیمت بنزین نشان از سواد آنها بود که همه ملت دیدند برو برای کسانی از این دولت بگو که نشناسند آنها را

  • احمد
    0

    و سیعلم الذین ظلموا ای منقلب ینقلبون بعضی از دوستان در مجلس، متاسفانه در پی انتقام از شکستهای متوالی در چند دوره شرکت در انتخابات هستند. انتقام از رقیب و انتقام از ملتی که آنقدر به ایشان رأی نداد تا سرانجام با عدم مشارکت اکثریت، وارد مجلس شدند. ما هم می دانیم که "تحریم" برای برخی نان دارد اما به چه قیمتی؟ اینکه نمی شود، به هر شیوه ای که شده خون ملتی را در شیشه کرد و محاکمه نشد. نمی دانم به چه چیز اعتقاد دارند یا اساسا اعتقادی دارند یا خیر اما تجربه بشر نشان داده است که: این جهان کوه است و فعل ما ندا سوی ما آید نداها را صدا مخلص کلام: روزی خواهد آمد که ایشان را زمانی فرا خواهد رسید که: لا لِاحدٍ فیها مقرّاً و لا مقاما.

  • سعید
    0

    خبر فوری چرا استیفای حقوق ملت در برجام بعد از 7 سال را مصوبه جنجالی می خوانی.

    نظرات شما -
    • سید
      0

      از یه سایت حامی افساد طلبان، غیر از این نباید انتظاری داشته باشی، از نظراتی که توسط این سایت تایید میشه از بر عندازان ، منافقین ، و.... هم هست تو فکر میکنی این سایت به فکر منافع ملی ایرانه

    • مهدی
      0

      حق ملت هم تمام کمال الان استیفا شد!

  • علي
    0

    ترامپ بخواب كه مجلس باصطلاح انقلابي بيدار است.كاري رو كه تو نتونستي انجام بدي اين مجلس به نيابت از تو انجام خواهند داد اجماع جهاني در شوراي امنيت بر عليه ملت

    نظرات شما -
    • بهمن
      0

      اجماع جهانی بر علیه ملت. گل گفتی

  • موسوی
    0

    موافق طرح مجلس هستم خیلی عالی بود

  • شهروند۱
    0

    این مشت های گره کرده تا حالا چه کرده بجز فقر و بدبختی برای مردم و ثروت و قدرت برای بیشتر مسئولین ، اگر از وضعیت معیشت مردم خبر داشتید که تا حالا اینقدر شکم گنده نمی کردید . با همین خبر دلار و طلا گرانتر شد . پس ممکن است با هدف این اعمال را انجام دهید

  • شهروند۱
    0

    این مشت های گره کرده تا حالا چه کرده بجز فقر و بدبختی برای مردم و ثروت و قدرت برای بیشتر مسئولین ، اگر از وضعیت معیشت مردم خبر داشتید که تا حالا اینقدر شکم گنده نمی کردید . با همین خبر دلار و طلا گرانتر شد . پس ممکن است با هدف این اعمال را انجام دهید

  • یاسوج
    0

    خبر فوری تو معلوم هست که واقعا شرافت رسانه ایی زیر پا گذاشتی خود آمریکاییها اعلام کردن دیگه تحریمی نمونده تا علیه ایران اعمال شود در ضمن ما سالها ذیل بند ماده ۷ شورای امنیت بودیم هیچ اتفاقی هم نیفتاد بی خود جو نده

  • مهدی
    0

    اسم مصوبه محشره! قانون لغو تحریم! الان دیگه تحریم ها تا شنیدن این قانون آمد خودشون از خجالت دود شدن ! بدبخت ترامپ چه زحمتی کشیده بود... خبرنداشت با یک مصوبه نوابغ بی بدیل مجلسی !! بیچاره اش میکنن! میگن ترامپ از دیروز که شنیده فقط جیغ میکشه میره سمت افق خودزنی میکنه!!!! چه رکبی زدن ببین! الان دوباره توضیح بده یکی که این مصوبه در مجلسه سنای امریکا تصویب شده دیگه؟!!!! که تحریمها رو لغو میکنه!!!

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها