رئیس آزمایشگاه‌های مرجع کشوری آنفلوآنزا:

هنوز مورد انسانی آنفلوآنزای پرندگان گزارش نشده است

رئیس آزمایشگاه‌های مرجع کشوری آنفلوآنزا گفت: ویروس آنفلوآنزای میان پرندگان هنوز به انسان‌ها سرایت نکرده است، ویروس در صورتی می‌تواند به انسان منتقل شود که تغییراتی در آن به وجود آید.

هنوز مورد انسانی آنفلوآنزای پرندگان گزارش نشده است

دکتر طلعت مختاری آزاد گفت: آنفلوآنزایی که در پرندگان مشاهده می‌شود از نوع H5N8 است و تنها در ایران هم دیده نشده در کشورهای اروپایی، قزاقستان و شوروی نیز دیده شده است.

وی با اشاره به اینکه این ویروس‌ها از طریق پرندگان مهاجر به کشورهای مختلف می‌رسد، اظهار کرد: در ایران هم گزارشاتی مبنی بر وجود ویروس در پرندگان وحشی داریم. هنوز مورد انسانی گزارش نشده است اما مسئله مهم این است که چون ویروس آنفلوآنزا تغییر می‌کند، همیشه این نگرانی وجود دارد که آیا این تغییرات ممکن است به نوعی باشد که سبب انتقال ویروس به انسان هم شود یا خیر.

وی افزود: از این جهت تمام کشورهای دنیا باید پس از شناسایی چنین ویروس‌هایی اطلاعات ژنومی آن را با سازمان جهانی بهداشت و سایر کشورها درمیان بگذارند تا پایش اطلاعات صورت گیرد که مشخص باشد آیا امکان انتقال ویروس به انسان وجود دارد یا خیر؛ بر اساس آخرین اطلاعات، پرندگان بسیاری از کشورهای اروپایی درگیر بیماری شدند.

وی افزود: معمولا ویروس انفلونزای پرندگان به راحتی به انسان منتقل نمی‌شود و معمولا ویروس‌های حیوانی با تغییراتی به انسان منتقل می‌شوند و سپس از انسان به انسان هم منتقل می‌شوند؛ بنابراین افرادی بیشتر در معرض خطر هستند که با این پرندگان مهاجر در ارتباط باشند.

وی درباره بروز آنفلوآنزای فصلی با توجه به سردتر شدن هوا، تصریح کرد: خوشبختانه با رعایت نکات بهداشتی به دلیل کرونا، از انتقال سایر ویروس‌های دستگاه تنفسی هم جلوگیری شده است. حتی در نیم‌کره جنوبی هم که از زمستان گذر کردند، بروز آنفلوآنزا بسیار کم بوده است.

گفتنی است پیش از این مدیرکل دفتر حفاظت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست به ایسنا گفته بود:« در حال حاضر سازمان دامپزشکی مرگ پرندگان مهاجر به دلیل ابتلا به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را در سه استان تایید کرده است که یکی از آن ها تالاب میقان در استان مرکزی و دیگری تالاب میل در استان اردبیل است. همچنین در یکی از نقاط تالابی در استان مازندران آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان گزارش است.»

وی همچنین تاکید کرده بود که «تمامی لاشه های پرندگان مرده جمع آوری و به صورت بهداشتی دفع شده است.»

منبع: ایسنا

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • عباسی
    0

    بنده حدود دوسه دهه قبل در هورالعظیم بادوستان شکار میرفتیم آن موقع هور وضعیت خوبی داشت وپرندگان بیشماری برای زمستان گذرانی می آمدند ولی با احداث سدها بخصوص سد کرخه درایران وسددرترکیه روی فرات وخشکسالی ،حق آبه این تالاب کم واز طرفی گسترش اکتشاف وچاههای نفتی دراین تالاب وآلودگی آن، سبب تغییر مسیر پرندگان مهاجر گردید که به ناچار به مناطقی رفتند که با سیستم دفاعی وژنتیکی آنها ساز گار نبود لذا ما شاهد بروز آنفلانزای مرغی شدیم .که البته تنها این مورد، مختص تالاب هورالعظیم نبود بلکه بسیاری از تالابها نیز دارای چنین سرنوشتی شدند.به هر حال تغییر اجباری اقلیم زمستانی پرندگان، همانند انسانها که درسفر در معرض بیماری بیشتری قرار میگیرند بی شباهت به بروز کرونا نیست .بااین شکل که تغییرات اقلیمی تنها به تغییر رژیم آب وهوایی وبارندگی یک منطقه منجر نمیشود بلکه به تمامی رفتارهای ژنتیکی از جمله میکرواورگانیسمها مثل انواع کرونا نیز منتقل وباعث جهش آنها میشود .لذا بشر بایک نوع سفر اجباری روبرو شده که بدون سفر فیزیکی مثلا سفر از اقلیم اهواز به مشهد در حال سفر اقلیمی بوده که مانند سایر سفرهای فیزیکی خود را درمعرض بیماری اقلیم جدید قرار میدهد.شما مشاهده کنید در سفرهای حج به چه شدتی تیمهای پزشکی مراقب زائران هستند ولی نهایتا تعدادی بیمار وبه لحاظ طول عمربعضا منجر به فوت میشودکه باز هم از نظر آماری بیمار شدگان وفوت شدگان بی شباهت به رفتار کرونا نیست .تنها تفاوت در اینست که سفرهای فیزیکی کوتاه مدت هستند ولی تغییرات اقلیمی طولانی مدت لذا این امر یعنی طولانی بودن باعث مبتلا شدن تقریبا تمامی افراد ودر نتیجه افزایش آمار تلفات میگردد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها