کیومرث نیاز آذری دستگیر شد/ نیاز آذری که بود و چرا بازداشت شد؟

کیومرث نیازآذری توسط حفاظت اطلاعات قوه‌قضائیه دستگیر شد. نام فرزند کیومرث نیاز آذری، مصطفی نیازآذری بارها در دادگاه اکبر طبری شنیده شد. کیومرث نیازآذری تا سال ۱۳۸۵ ریاست اداره کل اطلاعات استان مازندران را عهده دار بود

کیومرث نیاز آذری دستگیر شد/ نیاز آذری که بود و چرا بازداشت شد؟

کیومرث نیازآذری توسط حفاظت اطلاعات قوه‌قضائیه دستگیر شد.

کیومرث نیاز آذری از زمان تاسیس وزارت اطلاعات تا سال ۸۵ ریاست اداره کل اطلاعات استان مازندران را بر عهده داشت. وی پس از بازنشستگی در سال ۸۵ تقریبا به مدت ده سال بر صندلی ریاست دانشگاه آزاد مازندران تکیه زد و در نهایت با آمدن علی‌اکبر ولایتی به این دانشگاه برکنار شد.

کیومرث نیازآذری که بود؟

خبرگزاری فارس درباره او نوشته است: کیومرث نیازآذری همان کسی است که در زمان غیبت هاشمی رفسنجانی و ناطق نوری در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری سال ۸۸ در حسینیه امام خمینی (ره)، میزبان این دو نفر در مناطق خوش آب و هوای شمال کشور بود.

(تصویر) کیومرث نیاز آذری دستگیر شد؛ کیومرث نیاز آذری که بود و چرا بازداشت شد؟

کیومرث نیازآذری تا سال ۱۳۸۵ ریاست اداره کل اطلاعات استان مازندران را عهده دار بود

مشارکت در قاچاق ۲ تن طلا؛ اتهام کیومرث نیازآذری پدر مصطفی نیازآذری

فرزند کیومرث نیاز آذری، مصطفی نیازآذری، متهم ردیف پنجم پرونده اکبر طبری است که پس از دستگیری طبری از کشور خارج شد. او به مشارکت در تشکیل شبکه در امر ارتشاء و پرداخت رشوه به اکبر طبری به میزان ۵ قطعه زمین در بابلسر متهم است.

گفته می‌شود مصطفی نیاز آذری به پشتوانه پدرش، کیومرث نیاز آذری، از رانت‌های مختلف اقتصادی بهره‌مند شده است و البته شایان ذکر است که خاندان نیازآذری بخش بزرگی از ییلاقات بندپی سوادکوه و بندپی شرقی بابل را به غنیمت گرفتند.

(تصویر) کیومرث نیاز آذری دستگیر شد؛ کیومرث نیاز آذری که بود و چرا بازداشت شد؟

مصطفی نیاز آذری با استفاده از رانت پدر فعالیت‌های اقتصادی فراوانی داشته که البته به فساد آلوده بوده است

مصطفی نیازآذری از عناصر اصلی ارتشاء در شبکه اکبر طبری است که با تشکیل ۱۰ شرکت صوری در داخل و خارج از کشور با نفوذ در بستر قضایی و بانکی کشور و با فاکتورسازی و ثبت سفارش‌های صوری اقدام به خروج ارز از کشور کرده و از این طریق به اموال نامشروع زیادی نیز دست پیدا کرده است.

مصطفی نیاز آذری فرزند کیومرث

رسول قهرمانی، نماینده دادستان در خلال برگزاری دادگاه پرونده طبری، پیرامون ارتباطات مصطفی نیازآذری و طبری گفته بود: فرار مصطفی نیاز آذری در قبال رشوه‌ای است که اکبر طبری از او گرفته است که قریب به ۱۵ هزار متر زمین و ۳ طبقه ویلای لوکس به ارزش ۴۲۰ میلیارد ریال در بابلسر است.

مصطفی نیاز آذری است که متهم ردیف پنجم پرونده است، او نیز متواری است. نیاز آذری همچون طبری متهم ردیف اول پرونده اهل بابل است. نیازآذری متولد سال ۱۳۵۷ شمسی و فرزند کیومرث نیازآذری است. کیومرث نیازآذری تا سال ۱۳۸۵ ریاست اداره کل اطلاعات استان مازندران را عهده دار بود؛ که پس از بازنشستگی در سال آن سال تقریبا به مدت بیش از ده سال رییس دانشگاه آزاد مازندران بود که با آمدن ولایتی، از این سمت برکنار شد! مصطفی نیاز آذری با استفاده از رانت پدر فعالیت‌های اقتصادی فراوانی داشته که البته به فساد آلوده بوده است.
نماینده دادستان در جلسه دادگاه درباره نیازآذری گفت: "به مشارکت در تشکیل شبکه در امر ارتشاء و پرداخت رشوه به اکبر طبری به میزان ۵ قطعه زمین در بابلسر متهم است."
خاندان نیازآذری در استان مازندران بسیار پرنفوذ‌اند و املاک و ثروت وسیعی دارند.

مروری بر پرونده اکبر طبری و نقش مصطفی نیازآذری در پرونده طبری

امسال با برگزاری دادگاه اکبر طبری اتفاق بزرگی در قوه قضائیه رخ داد. مطابق وعده‌های اعلام شده قاضی القضات ابراهیم رئیسی، چند تن از چهره‌های اصلی متهم به فساد در این قوه پای میز محاکمه رفتند و کیفرخواست تکاندهنده آن‌ها منتشر شد. پرونده‌ای بزرگ با متهمانی پر نفوذ که می‌تواند به یکی از بزرگترین اقدامات ضد فساد در کشور بدل شود. این پرونده با نام متهم ردیف اول آن یعنی "اکبر طبری" معاون دفتر رییس پیشین قوه قضائیه شناخته می‌شود. در نهایت تمامی افراد دخیل در این پرونده محاکمه شدند.

جلسه رسول قهرمانی نماینده دادستان درباره جرائم باند طبری گفت: اکبر طبری در ۲۰ سال حضور او در قوه قضائیه اقدامات مجرمانه وسیعی انجام داده است.

معرفی چهره‌های پرونده فساد در قوه قضائیه؛ از طبری تا نیاز آذری

رسول قهرمانی نماینده دادستان در حال قرائت کیفرخواست

خلاصه اتهامات طبری

مشارکت در تشکیل شبکه چند نفری در ارتشا، با وصف سردستگی، اخذ رشوه از حسن نجفی به مبلغ بیش از ۸۰ میلیارد ریال وجه نقد، اخذ زمین به مساحت ۳۰۰ متر مربع در خیابان کریم خان، اخذ زمینی مشجر به مساحت هزار و ۶۵۷ متر مربع واقع در قریه نجار کلای لواسان، اخذ آپارتمان اداری به مساحت ۱۰۸ متر مربع در مجتمع سانا، تسهیل وجه نقد به مبلغ ۱۰۰ هزار یورو، پولشویی از طریق تبدیل وجه نقد به سهام شرکت سیمان به مبلغ ۴۲ میلیارد ریال، دریافت رشوه از رسول دانیال زاده به مبلغ ۱۸۳ میلیارد و ۲۳۳ میلیون و ۳۰۰ هزار ریال، دریافت رشوه از مصطفی نیاز آذری به میزان ۵ قطعه زمین و یک ویلا در بابلسر، معاوضه سه دستگاه آپارتمان مسکونی متعلق به رسول دانیال زاده که هر سه واقع در کامرانیه شمالی در ساختمان روما است.

دریافت رشوه از جلیل سبحانی بابت هزینه نصب کمد در واحدی در مجتمع سانا به مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال، پولشویی از طریق انتقال دو واحد آپارتمان در روما به فرهاد مشایخ، پولشویی از طریق انتقال ویلای مصطفی نیاز آذری به خانم حکیمه شیرمحمدی، جعل و استفاده از اسناد مجعول در پرونده مصطفی نیازآذری، اعمال نفوذ با سوء استفاده از مستخدمین دولتی در پرونده رسول دانیال زاده، اعمال نفوذ با سوء استفاده از روابط خصوصی از مستخدمین دولتی در پرونده داوودی، سرخوش شهری و سایرین، اعمال نفوذ در پرونده موضوع اتهامی وریا مولانایی، تاثیر دادن نفوذ در اقدامات اداری در پرونده علی دیواندری، گرفتن وعده و تعهد در پرونده سید هادی رضوی و خرید زمین از حمید محمدی از دیگر اتهامات وی است.

معرفی چهره‌های پرونده فساد در قوه قضائیه؛ از طبری تا نیاز آذری

طبری سال‌ها در قوه قضائیه در پست های اداری و مالی حضور داشته است

اکبر طبری کیست؟

اکبر طبری متولد بابل در استان مازندران است. او به عنوان مرد پشت پرده در قوه قضائیه تا چندی پیش نامی ناآشنا برای افکار عمومی بود، در محافل سیاسی او را می‌شناختند، اما در رسانه‌ها هیچ نامی از او وجود نداشت. تا اینکه پس از ریاست ابراهیم رئیسی بر قوه قضائیه زمزمه‌هایی از وجود یک شبکه فساد در قوه قضائیه به گوش رسید. اولین بار علیرضا زاکانی فعال سیاسی اصولگرا که حالا نماینده مجلس هم شده است به فردی اشاره کرد که "دو رییس قوه قضائیه را بیچاره کرده است." البته او نام این فرد را افشا نکرد. در مقاطع دیگر زاکانی بازهم همین تعبیر را به کاربرد، تا اینکه نهایتا در مناظره تاج زاده با زاکانی در خرداد ماه سال گذشته با اصرار تاج زاده زاکانی هویت فرد مورد نظر را افشا کرد.

تاجزاده خطاب به زاکانی گفت «آنقدر فساد افزایش پیدا کرده که آقای زاکانی هم می‌ترسد اسم فاسد را بیاورد و فقط می‌گوید یک نفر هست دو رئیس قوه قضائیه از دستش عاجز شده‌اند و عزل او کافی نیست و باید محاکمه شود.» در واکنش به این سخنان، زاکانی نام این فرد را "اکبر طبری" اعلام کرد.

اکبر طبری چند ماه پیشتر از آن ۲۸ اسفند ماه سال ۹۷ و چند روز پس از انتصاب ابراهیم رئیسی به ریاست قوه قضائیه از کار برکنارشد. یوسف باقری جایگزین طبری شد. باقری معاون اداری مالی دادگستری استان تهران بود و با حفظ سمت سرپرست معاونت اجرایی حوزه ریاست قوه قضائیه را بر عهده گرفت.

پس از افشای نام طبری از سوی زاکانی، دفترآیت‌الله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام علیرضا زاکانی را متهم به انتشار اخبار کذب کرد. پس از آن زاکانی در جوابیه‌ای ضمن تأکید بر «نقش مخرب» طبری در قوه قضاییه، از رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خواست «تا دیر نشده است از او تبری بجوید.»

آن زمان اطلاعات زیادی از اکبر طبری در دست نبود، اما در جست‌وجو در سایت قوه قضائیه روشن بود که او مسئولیت‌های اقتصادی و اجرای طرح‌های مهم اقتصادی قوه قضائیه را بر عهده دارد. طرح‌هایی همچون مجموعه آبی شیراز، مشهد و سرعین، مجتمع رفاهی شاهچراغ شیراز و...

با توجه به اظهار نظر‌هایی که صورت گرفته بود مشخص شد که اکبر طبری از زمان آیت‌الله هاشمی شاهرودی در سمت‌های مالی و اداری در دفتر رییس قوه قضائیه فعالیت می‌کند و از مهره‌های کلیدی دفتر به حساب می‌آید.

او همچنین جزو هیأت رئیسه فدراسیون کنگ فو و هنر‌های رزمی به شمار می‌آمد. طبری در تیرماه سال گذشته از سوی اطلاعات سپاه بازداشت شد.

معرفی چهره‌های پرونده فساد در قوه قضائیه؛ از طبری تا نیاز آذری

غلامرضا منصوری قاضی پیشین پرونده‌های مطبوعاتی از کشور گریخته است

نام‌های آشنا و پرحاشیه

در جلسه اول دادگاه کیفرخواست دیگر متهمان نیز قرائت شد. چند نام آشنا در این کیفرخواست دیده می‌شد. متهمانی از درون قوه قضائیه که زمانی نه چندان دور برای خود برو بیایی داشتند و بسیاری از آن‌ها حساب می‌بردند.

غلامرضا منصوری به عنوان متهم ردیف نهم پرونده معرفی شد. منصوری زمانی که قاضی وقت اجرایی لواسان بوده با مفسد اقتصادی حسن نجفی که او هم متواری است همکاری کرده و رشوه ۵۰۰ هزار یورویی دریافت کرده است.

اما غلامرضا منصوری کیست؟ از سوابق اجرایی غلامرضا منصوری در قوه قضائیه، بازپرسی شعبه ۹ دادسرای کارکنان دولت و سرپرستی دادسرای فرهنگ و رسانه را می‌توان نامبرد. او سابقه صدور احکام سنگین برای برخی فعالان رسانه‌ای و سیاسی در اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود در کارنامه خود دارد.
منصوری در دادگاه حضور نداشت. ظاهرا او نیز فرار است. چندی پیش اخباری درباره حضورش در آلمان منتشر شده بود.

معرفی چهره‌های پرونده فساد در قوه قضائیه؛ از طبری تا نیاز آذری

قاسم‌زاده قاضی صادر کننده حکم فیلترینگ تلگرام در جایگاه متهم

چهره دیگری که مورد توجه افکار عمومی قرار گرفته و از متهمان پرونده طبری است و در ردیف اول دادگاه نشسته بود، بیژن قاسم زاده است. او بدون لباس زندان، با یک کت و شلوار و ماسک در دادگاه حاضر شد. ماسکی که فیلتر آن کنده شده بود که مورد انتقاد سخنگوی وزارت بهداشت قرار گرفت.

اما قاسم زاده کیست؟ او از قضات پر حاشیه قوه قضائیه است. بیشتر شهروندان او را به واسطه حضور پر سروصدایش در ورزش می‌شناسند. او به واسطه کشتی‌گیر بودنش مدتی رییس کمیته اتضباطی فدراسیون کشتی بود که در آن زمان هم حاشیه‌های فراوانی داشت.

قاسم‌زاده در سال ۹۴ در مقام رئیس دادسرای ورزش کارکنان دولت، سوشا مکانی، دروازبان سابق پرسپولیس را به خاطر انتشار عکس‌های خصوصی و شکایت شاکی خصوصی به زندان فرستاد. آن زمان، او علی پروین و علی دایی را هم تهدید کرد که در این پرونده دخالت نکنند.

او سابقه درگیری با امیر تتلو را هم در کارنامه خود دارد. شهریورماه سال ۱۳۹۵ امیر تتلو به اتهام "توهین" به قاضی بیژن قاسم زاده، بازپرس پرونده‌اش بازداشت شد.

او مدتی بعد با انتشار نامه‌ای اعلام کرد که تتلو را بخشیده است.

حکم بازداشت حمید بقایی از نزدیکان محمود احمدی نژاد هم توسط قاسم‌زاده صادر شد. اما مهمترین عاملی که باعث شد این قاضی به شهرت برسد صدور حکم فیلترینگ تلگرام است. او در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ حکم به توقیف تلگرام داد. پس از آن دیگر هیچوقت تلگرام رفع فیلتر نشد. حالا این قاضی خود متهم به فساد شده است و باید دید ابعاد پرونده او چیست؟

رسول قهرمانی، نماینده دادستان تهران در جلسه روز یکشنبه دادگاه درباره قاسم‌زاده اعلام کرد"به تاثیر نفوذ اشخاص دولتی در پرونده وریا مولانایی و تاثیر دادن نفوذ در پرونده حسین حاجی زاده و نادر شریف زاده به مبلغ ۲۸ میلیارد ریال متهم است."
فرد دیگری که نامش در دادگاه مطرح شد. مصطفی نیاز آذری است که متهم ردیف پنجم پرونده است، او نیز متواری است. نیاز آذری همچون طبری متهم ردیف اول پرونده اهل بابل است. نیازآذری متولد سال ۱۳۵۷ شمسی و فرزند کیومرث نیازآذری است. کیومرث نیازآذری تا سال ۱۳۸۵ ریاست اداره کل اطلاعات استان مازندران را عهده دار بود؛ که پس از بازنشستگی در سال آن سال تقریبا به مدت بیش از ده سال رییس دانشگاه آزاد مازندران بود که با آمدن ولایتی، از این سمت برکنار شد! مصطفی نیاز آذری با استفاده از رانت پدر فعالیت‌های اقتصادی فراوانی داشته که البته به فساد آلوده بوده است.
نماینده دادستان در جلسه دادگاه درباره نیازآذری گفت: "به مشارکت در تشکیل شبکه در امر ارتشاء و پرداخت رشوه به اکبر طبری به میزان ۵ قطعه زمین در بابلسر متهم است."
خاندان نیازآذری در استان مازندران بسیار پرنفوذ‌اند و املاک و ثروت وسیعی دارند.

معرفی چهره‌های پرونده فساد در قوه قضائیه؛ از طبری تا نیاز آذری

رسول دانیال‌زاده مشهور به سلطان فولاد

در دادگاه فساد طبری همچنین رسول دانیال‌زاده نیز به عنوان یکی از متهمان اصلی مطرح شد. دانیال زاده که در دادگاه حضور داشت به عنوان سلطان فولاد شهرت دارد و متهم است در یکی از پرونده‌های خود به طبری رشوه‌ای کلان داده است. او با چهار هزار میلیارد بدهی بانکی به عنوان یک "ابربدهکار" شناخته می‌شود. نام رسول دانیال زاده با حسین فریدون برادر حسن روحانی نیز گره خورده است.
حسین فریدون، برادر حسن روحانی، اوایل مهرماه به جرم دریافت رشوه به پنج سال زندان محکوم شد. دانیال زاده نیز از متهمانی بود که از کشور گریخته بود آبان ماه سال ۹۸ در یک کشور خارجی بازداشت و به ایران بازگردانده شد.

منبع: فارس

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 12
  • کاربر ناشناس
    0

    زنده باد رئیسی بزرگوار امید دیگر از فساد چیزی در کشورنباشد.

  • محمد
    0

    دو تن طلا! مسئولین باید توضیح دهند دو تن طلا چه شده؟ از کجا آمده؟ به کجا رفته؟ سرنوشت فعلی آن چیست؟

    نظرات شما -
    • علی
      0

      اون دو تن رو لولو برد

  • تاج زاده
    0

    این هم یکی دیگر از اعوان وانصار باند لاریجانی ها چپاولگر این باند دوقوه کشور را در اختیار داشتن وتاآنجا که ممکن بود چپاول نمودند

  • سعید
    0

    تیم حفاظت از رییسی باید وباید تقویت شود. با این اقدامات ومبارزه ی جدی ایشان با مفسدان باید نگران امنیت اوبود.

  • بهلول
    0

    انقلاب کردیم که این مفت خورهای گدا وگشنه فقط وفقط ثروت این مملکت رابدزدند .بعدمیگویند ما ازگذشته داشتیم .40سال رانت ودزدی کم نیست .باید اموالشان مصادره شود واقعا".

  • حسن
    0

    پسر با دست پدر اینهمه خورد.درضمن پسر خودشرا نتوانست تربیت کند بعدبرای مردم نقشه میکشیدند.عاقبت دزدزاده دزدشود.حیف ازاین همه شهید چه نازنین هایی رفتند هزاران حیف.

  • خ
    0

    اکبر طبری دوهزار ماشین مصادری را پولش خورد اکبر طبری در استان تهران تمام کامیونها را مصادرشد پولها را می بر د مثل بعضی از کارهای دیگر که پروندها را بایگانی می کرد

  • ح
    0

    اینها دادگاها دستور می دادن که چند کامیون که مالک انها بی گنا بود انها را مصادر می کردن می بردن با لاریجانی می خوردن بعدن به ان قاضی هم پست بزرگی می دادن خدا کجاست اقای رعیسی

  • کاربر ناشناس
    0

    از خدا و مردم خجالت نمیکشین از شهدا خجالت بکشین تا کی دزدی

  • زربن
    0

    خدا ازاین زالو صفتان نگذرد از جناب رئیسی میخواهیم براین دزدان اشد مجازات صادر شودغ

  • سوت زن
    0

    مگر عضو سابق هیئت مدیره یکی از بانک‌های قدیمی کشور از سوی چه شخص بزرگ مملکت حمایت می‌شود که با رشوه های اخذ شده هنگفت او و پسرش از مشتریان بزرگ بانکی که عضو هیئت مدیره آن بوده و باغها و ویلا هايی که در زادگاهش قائمشهر و بابلسر با پول حاصل از رشوه خریداری کرده و اموال و املاکی که بنام برادر و باجناقش گرفته و رابطه او و پسر دومش با نیاز آذری و پسرش زبانزد خاص و عام هست برخورد نمیشود

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها