مهار گله‌ای یا بمب خاموش؛ شاید فاجعه‌ای رخ ‌دهد/ راز سکوت کرونا در عراق چیست؟

مشخص است که وضعیت کرونا در عراق همانند آتش زیر خاکستر است و نباید گمان داشت که بدون رعایت پروتکل‌ها و محدودیت‌های اجتماعی می‌توان بر بیماری مسری و خطرناکی مانند کووید۱۹ غلبه کرد.

مهار گله‌ای یا بمب خاموش؛ شاید فاجعه‌ای رخ ‌دهد/ راز سکوت کرونا در عراق چیست؟

به گزارش خبر فوری ، با افزایش شیوع کرونا در ایران، بسیاری آمار پایین کشورهایی مثل عراق و افغانستان و حتی یمن و سوریه را به عنوان موفقیت در مهار کرونا مطرح می‌کنند. این آمار پایین در این مناطق در حالی ارائه می‌شود که کمترین شیوه‌ها و پروتکل‌های بهداشتی در این کشورها رعایت نمی‌شود. حالا بسیاری می‌پرسند چگونه آمار کرونا در ایران اینقدر بالا است و در عراق و سوریه اینقدر پایین است؟

برای فهم مناسب این نکته بهتر است تمرکز خود را بر یکی از این کشورها قرار دهیم. عراق کشوری است که شاید اطلاعات پزشکی در آن بهتر از سوریه و یمن ثبت شده باشد؛ از این جهت قابلیت بحث بیشتری دارد.

عراق و راز ابتلای پایین

طبق آمار سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت عراق، در روز ۱۵ نوامبر ۲۴۱۹ نفر به کرونا مبتلا شدند. این تعداد نسبت به آمار روز قبلش پایین‌تر است. اوج بیماری در عراق در روز ۲۳ سپتامبر بود که ۴۷۲۴ نفر بیمار جدید روزانه به ثبت رسیدند. بعد از آن نمودار بیماری روند نزولی پیدا کرد.

اگر به این آمار دقت کنیم، به نظر می‌رسد وضعیت عراق خوب است. اما همه چیز در ظاهر اعداد خلاصه نمی‌شود. بد نیست ابتدا نگاهی به نقشه اپیدمی کرونا در جهان داشته باشیم.

با نگاه به نقشه بالا متوجه می‌شویم که میزان شیوع کرونا در کشورهای آفریقایی و خاورمیانه پایین‌تر است. اما چرا؟ آیابهداشت در این مناطق بیشتر رعایت می‌شود تا آلمان و فرانسه؟ مسلما نه. یک فرضیه ممکن است این باشد که اصولا سیستم رهگیری و ثبت بیماران کرونایی در این کشورها وجود نداشته یا به صورت محدودی موجود باشد.

مشخص است که تعداد بالای کیت‌های آزمایشی، ارزان بودن کیت‌ها، تعداد زیاد مراکز آزمایش و بیمارستان در مناطق مختلف و به خصوص فرهنگ مراجعه به بیمارستان و مراکز تشخیص، اصلی‌ترین عامل در نزدیک شدن تعداد بیماران کرونایی ثبت شده به عدد واقعی است. اما در کشورهای فقیر و آشفته اصولا چنین سیستمی وجود ندارد. در این کشورها هم تعداد کیت‌ها کم است و هم آزمایش بسیار گران است. مشخص است که یک کشاورز نیجریه‌ای یا یک روستایی یمنی هم دسترسی به آزمایشگاه ندارد، هم توان مالی تامین هزینه را ندارد و هم از فرهنگ و دانش کافی برای لزوم چنین آزمایشی محروم است.

به نظر می‌رسد که نمونه عراق نیز مشمول چنین نظریه‌ای باشد. بیایید نگاهی به جدول شیوع روزانه کرونا در مناطق مختلف عراق داشته باشیم:

بررسی جدول بالا که مربوط به ۸ ژوئن است، نشان می‌دهد که استان‌های اربیل، بغداد، سلیمانیه و نجف بیشتر از سایر مناطق عراق بیمار کرونایی داشته اند. در مقابل استان‌های الانبار، صلاح‌الدین، دیالی، ذی‌قار، قادسیه و چند ایالت دیگر تعداد کمتری بیمار جدید ثبت کرده‌اند.
محتوای این جدول تقریبا در روزهای اخیر نیز تکرار شده و تقریبا همین پراکندگی را ثبت کرده است.

بررسی بالا نشان می‌دهد که استان‌های مهم و ثروتمند عراق که دسترسی بیشتری به مراکز بهداشتی دارند و اصولا از ثبات سیاسی و اقتصادی بیشتری برخوردارند، تعداد مبتلای بیشتری داشته‌اند. استان بغداد که پایتخت عراق است و نیز اربیل که منطقه‌ای خودمختار و کردنشین است که ثروت بسیار زیادی هم دارد از این جمله اند.

در مقابل، منطقه الانبار، قادسیه و ذی‌قار و صلاح‌الدین هم به شدت محرومند و هم تا چند وقت پیش درگیر جنگ با داعش بوده‌اند.

اعداد واقعیت را نشان می‌دهند


نمی‌توان انکار کرد که دولت عراق برای کنترل کرونا اقداماتی انجام داده است. مهم‌ترین این اقدامات، بستن مرزهای کشور به روی زوار در ایام اربعین، افزایش تعداد آزمایش‌ها و به خصوص ممنوعیت سوگواری دسته‌جمعی برای فوت شدگان بود که این آخری در میان عراقی‌ها یک سنت به حساب آمده و بسیار مهم است.

مع‌الوصف بعید است همه این پروتکل‌ها به درستی رعایت شده باشند. مشاهدات برخی خبرنگاران خارجی نشان می‌دهد سوگواری‌های طولانی مدت و شلوغ همچنان ادامه دارد و اصولا زدن ماسک به خصوص در بین روستاییان و ساکنان شهرهای کوچک امری غریب است.

اوضاع نسبتا بد عراق را می‌توان از گزارش نیروهای خارجی حاضر در این کشور فهمید. طبق گزارش پایگاه نیروهای آمریکایی حاضر در عراق، تعداد مبتلایان در این کشور زیاد است. نیروهای آمریکایی از مقامات ارتش خواسته‌اند تا بهتر شدن اوضاع، عراق را ترک کنند. این در حالی است که خود آمریکا بیشترین تعداد کرونایی را تا کنون ثبت کرده‌ است.

بنابراین، مشخص است که وضعیت کرونا در عراق همانند آتش زیر خاکستر است و نباید گمان داشت که بدون رعایت پروتکل‌ها و محدودیت‌های اجتماعی می‌توان بر بیماری مسری و خطرناکی مانند کووید۱۹ غلبه کرد.

منبع: خبر فوری

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 25
  • داروغه
    0

    عراق کاری که ایران کرد و داره تکرار میکنه

  • صادق
    0

    داری نون ایران را میخوری .غصه عربها را داری

    نظرات شما -
    • 1
      0

      نژادپرستی یعنی چی؟

  • mehry
    0

    اگه شماه هم دست از دروغ گفتن بردارید و آمار واقعی رو بگید خیلی خوبه

  • رها
    0

    پس دارن اعتراف می کنن چرا تعداد آزمایش های مثبت در آمریکا و اروپا بسیار بیشتر از ما هست و این به خاطر مدیریت ما نیست به علت دسترسی آسان و رایگان به کیت و بیمارستان اونا هست

  • ناشناس
    0

    خب دلتون خنک

  • الف.میم
    0

    وضعیت فاجعه ایران رابا فاجعه عراق وافغانستان مقایسه میکنید تا نتیجه بگیرید وضعمان از آنها خیلی بدتر نیست !!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ای خدا منوببخش که دراین وضعیت سهمی داشته ام خدایا همه ایرانیان دلسوز راحفظ کن خدایا شر همه اونهایی که ایران را به این وضع رسانده اند را بردار

  • مجتبی
    0

    در عراق تجمع 14میلیونی پیاده روی اربعین و عزاداری چند میلیونی تاسوعا و عاشورا برگزرا شد و بر اساس ادعاها باید کشته های عراق به حدی می رسید که حتی فرصت دفن کردنشان را نداشته باشند نمی توان با ادعای عدم وجود تست این ماجرا را توجیه کرد چرا که بالاخره با غیرطبیعی شدن میزان کلی مرگ و میر در عراق آن را روشن می کنه یا بایداعلام کرد این معجزه امام حسین(ع) هست یا حقیقت کرونا با مطالب ادعایی تفاوت فاحش دارد

  • علی علی راد
    0

    گیریم که تعداد کم آزمایشات دلیل پایین بودن آمار باشه پس آمار مرگ و میر چرا پایینه؟ افزایش مبتلا افزایش مرگ و میر و در پی داره دیگه/چرا آمار مرگ و میر پایینه؟مرگ و میر رو که نمیشه پنهون کرد/یکی که میمیره بالاخره یه دلیلی براش مینویسن دیگه/اگه مبتلایان بالا بود اونوقت باید تعداد مرگ های بدون دلیل بالا میرفت و این خودش تیتر یک رسانه ها میشد.

  • حاج رضا
    0

    اینکه که به خاطر فقر امکان سنجش و سرشماری و یافتن بیمار کرونائي وجود نداره حرفیست منطقی ولی خود مردم و حاکمیت عراق هم متوجه تغییرات و افزایش مرگ و میرها نیستند?طبق اطلاعاتی که سازمان صهيونيستي بهداشت جهانی به خورد جهانیان میدهد بر اساس اجتماع اربعین امسال دولت عراق باید نابود میشدند پس چرا آمار مرگ و میر آنان و مریضی های آنان بالا نرفته ?طبق متني که شما نوشتید یعنی رفته و مردم ميميرن روزانه ولی خودشون خبر ندارن??? من تجربه خودم را میگویم هر جا که کرونا رو جدی نگرفتند کرونا وجود نداره و هرکجا کرونا رو جدی گرفتند کرونا بیشتر حضور داشته!! دیدم تو روستاهای دور افتاد سرزمینمان که اصلا از کرونا خبری ندارند و دارند زندگی عادی شون رو انجام میدن و اتفاقی هم نیفتاده ولی تو پایتخت با این همه امکانات روزانه چند صد نفر ميميرن?چه ارتباطی بین این دو جا هست ???

  • محمد
    0

    کرونا وجود دارد اما در ایران ما شدیم موش آزمایشگاهی داروهای آزمایشی و رتبه اول رابه قیمت جان افراد زیادی بدست آوردیم ،و بجای اینکه داروها را روی حیوانات امتحان کنند مستقیم بر روی ما امتحان میکنند

  • يك أزاده
    0

    تمام اين حرفهارو زدی که در آخر بگی بستن مرزهای اربعین و جلوی عزاداری گرفتن...!!!! اتفاقا بزرگترین اشتباهو تو میکنی چون خودم در اربعین حاضر بودم و تعداد زائرین از هرسال اگر بیشتر نبود کمتر هم نبود وتقریباً 90 درصد آنها نه ماسک زده بودند و نه از زیارت نزدیک و تنگاتنگ ترسی داشتند خدام هم متعاقباً ضد عفونی میکردند و اتفاقا تمامی خادمین هم مساک نزده بودند. مطلب دیگر اینکه هول و ولع و ترس در دل مردم ایجاد نمیکنند و مردم دارند زندگی خودشان را میکنند و از وایتکس و این خزعبلاتی که شماها وارد زندگی ماها و بیمارستانها کردید خبری نیست و همچنین از موش آزمایش قرار دادن مردم اونجا خبری نیست چون پزشکانشان آدم هستند.. متوجهی آآآآآآدم نه وحشی های مثل برخی شماها که برای بالا بردن مقبولیتتان در نزد سازمان غیر بهداشتی جهانی حاضرید تمام ملتو موش آزمایشگاهی قرار بدید و انواع ویروسهارا علیه آنها امتحان کنید. علت پایین آمدن آمار در کشورهای فقیر زندگی پاک آنها است و اعتمادشان به خدا در وهله اول و استفاده از داروهای غیر شیمیایی که شماها داید تو حلق ملت می ریزید. بجای این مقاله های بی منطق و هوچی گری برید کمی مطالعه در سنت و احادیث و طب ائمه بکنید و کمی خدارا در نظر بگیرید و این همه مردمو قربانی هوا و هوسها و افتادن در دامن غرب نکنید. هر روز یک بامبول برای مردم درمیارید و هر روز یکجور بهانه برای مرگ مردم میتراشید ... بس کنید بذارید مردم زندگی خودشان را اداره کنند و خودشان راه علاجشونو پیدا کنند و ببینید که چقدر آمارها پایین خواهد آمد.. هی مردمو میترسونید و استرس وارد میکنید که خودش بدتر از ویروس مردمو داره بدام مرگ گرفتار میکنه. هرکدام شماها هم وقتی کم میاره و لو میره استعفا میده و از کشور فلنگو میبنده که مواخذه نشید... خون این مردم بگردن شماهاست و بگردن غربزدگانی که چشم به سازمانهای اجنبی دوختند و پزشکی خودشان و مردم خودشان را رها کردند. برگردیم به کشورهای همسایه که الان همه اخبار از داخل آنها داره میاد که مردم در خوشی و خوبی دارند زندگی میکنند و هیچ آماری از مرگ ومیر سابق نیست چون با ویروس ساختند و دارند با روشهای سنتی و احتیاطات معمولی با آن مقابله میکنند و از طب شیمی و مدرن سازمانهای کشتار جهانی استفاده نمیکنند.. نسل کشی را بس کنید. خسته مون کردید .. تا اینجا بسه

  • مجتبی
    0

    تحلیل مزخرف پس چرا آمار بالا نمیره تعداد کیت‌ها که کم نمیشه قاعدتاً میتونیم بگیم آمار عراق نشون‌دهنده مثلاً 10 درصد آمار واقعیه یعنی اگر بگن امروز 10 نفر مبتلا یعنی به دلیل محدودیتهای امکانات آمار واقعی باید 100 عدد باشه ولی نمیشه بگیم فردا اگه آمار مبتلا شد 5 نفر به دلیل محدودیتها باید بگیم آمار واقعی 200 نفره

  • موحد
    0

    نویسنده این مطلب، هیچ دلیل و مدرک عقلانی ارائه نکرده و صرفا یک نظریه بی پایه و اساس ارائه داده. که مهم ترین پایین بودن آمار تست ها در عراق در مقایسه با ایران است!!! این یک دروغ آشکار است! کشور عراق تا به این لحظه 3,268,102 تست انجام داده است. جمعیت عراق حدود 40 میلیون نفر است. کشور ایران تا به این لحظه 5,828,307 تست انجام داده است. جمعیت ایران حدود 84 میلیون نفر است. خب خیلی واضح است، عراق بسیار بیشتر از ایران اقدام به شناسایی و اخذ تست بیماران کرونایی کرده است. ایران به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت اش 69 هزار تست انجام داده است. عراق به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت اش 80 هزار تست انجام داده است. پس آمار عراق گستردگی بیشتری دارد و به واقعیت نزدیک تر است تا آمار ایران. عراق نفت می فروشد و به راحتی و با تعداد بالا کیت تشخیص از آلمان و امریکا و کره و ژاپن وارد کرده است. دلیل دیگری که نویسنده آورده، آمار پایین استان های الانبار و قادسیه و صلاح الدین به نسبت بصره و بغداد و اربیل است!! یاللعجب از این همه بی سوادی! نویسنده اگر اطلاع و اگاهی اندکی از عراق داشت، متوجه میشد که دلیل پایین بودن ابتلا در الانبار، جمعیت کم و تراکم بسیار کم این استان است. و در مقابل جمعیت بالای بغداد و اربیل و تراکم بالا!! ای کاش به جای این نوشته جات خنده آور که به دنبال توجیه اشتباهات خودی است، به دنبال واقعیت موجود و دلیل واقعی می رفتید. دوستان عزیز، دلیل مرگ و میر پایین در عراق پروتکل و سیکل درمانی به روز است، که هر روز طبق یافته های جهانی در حال بروز رسانی است، نه مانند ایران که صرفا کورتون و دگزا به بیماران آی سی یو تزریق می کنند که خودش عامل مرگ آنها شده است. و ضمنا ایمان بیاورید به معجزه امام حسین(ع) که 14 میلیون نفر طی 20 روز در شهری 100 هزار نفری اجتماع کردند و نه تنها آمار افزایش پیدا نکرد که کاهش پیدا کرد. اگر بخواهید خود را فریب دهید و بگویید تست کمتر می گیرند و ابتلا معلوم نیست، آمار مرگ و میر چنین اجتماعی باید تلی از جنازه در کربلا و نجف و استان های جنوبی بار می آورد که اینگونه نشد. آنگونه که این روزها بنرهای تسلیت در هر کوچه و خیابان تهران خودنمایی می کند و قابل انکار نیست جهش شدید آمار فوتی ها.

  • ناشناس
    0

    بدبخت مردم عراق ؟ صدام جنگ امرییکاهای یانکی بیکاری فقر وحالا هم کرونا(یاامام زمان مددی)

  • یا حسین
    0

    تعجب میکنم عراق نسبت به ایران اینقد وضعش خوبه و تعجب میکنم چرا دنبال مقایسه کردن هستید ک بیشتر راضی باشیم و وضعیت الان !!!والا اگ دولت نامرد زودتر مرزهای ایران رو هم بسته بود و هواپیماها اجازه خروج و ورود نداشتن و از همون اول محدود میکردن همه چیز الان کنترل میشد نه اینک خیلی راحت طرف ظرف دو روز بخاطر کرونا بمیره خیلی نامردیه من خودم الان یکماه ونیم درگیر ویروس شدم تازه خوب شدم و چقد آدم مردن تو بیمارستان واقعا صحنه ها رو نزدیک ببینید چنان گریه داره نمیدونه آدم باید چکار کنه هم موش آزمایشگاهی هستی هم مرده حسابت میکن و دکتراشون ک اصلا درست توضیح نمیدن

  • علی نوری صفا
    0

    این مطلب بافته ی ذهن وهم زده ی یک مشت کارشناس نماست . فقط به واسطه ی حرکت اربعین باید کل عراق مبتلا شده باشند . چی میگید برای خودتون . هر چیزی رو نمیشه با عقل ناقص سنجید ..

  • تان
    0

    کرونا نتنها برای آمریکا خوب شد ، بلکه برای دولت جناب روحانی هم خوب شد. تامدتی با کرونا مشغول بوده و بی لیاقتی خود را پنهان و توجیه کند و بعد هم وقت عمر دولت تمام . این ویروس کرونا را میشود درمان کرد ، ویروس سیاست غلط ، به ویروس بی لیاقتی ، به ویروس احمقی را چکنیم.اگر واقعا دولت عرضه داشت ، که وضع معیشت و اقتصاد این نبود. وای بر بی لیاقتی و بی صلاحیتی و بی کفایتی.

  • ب
    0

    علت افزایش مرگ هموطنان، موش آزمایشگاهی بودن آنان است

  • مهدی فلاح
    0

    تنها دلیلت برای اوضاع خراب عراق مزخرف گویی نیروهای بهانه جویی آمریکا بود به گفته وزیر بهداشت عراق بعد از پیاده روی 14 میلیونی اربعین میزان ابتلا افزایش نیافته و من خودم یکماه بعد اربعین از عراقی هایی که از بصره تا کربلا رو رفتن پرسیدم خون از دماغ کسی نیومده

  • هامون
    0

    یک کلام واضح بگویید چرا عراق یک / دهم ایران هم تلفات کرونایی نداشته چرا غرور مسئولین در سه ماه اول ( که ما حاظریم تجارب خود را در اختیار اروپا و آمریکا قرار دهیم ) کدوم تجربه !؟؟؟ ما درین هشت ماه و نیم به اندازه نصف هشت سال جنگ فوتی داشتیم ، اما شما کمتر اعلام میکنید بعد معاون بهداشت حریرچی میاد میگه این تعداد رو × یک و هفت دهم بلکه دو کنید پس تا حال صد هزار نفر خدا لعنتتون کنه که نه راهکار میدانید نه غرورتان اجازه میدهد کمک از کارشناسان خارجی بگیرید

    نظرات شما -
    • یکی از مردم
      0

      گیرم درمورد عراق درست بگن!...تعداد ابتلاها تو هند و آمریکا خیلی بیشتر از ایرانه حتی تا 15 برابر هم بوده ولی مرگ و میرشون نهایت دوبرابر ما!... تازه شرایط بهداشتی و جمعیت زیاد تو هند فاجعه باره!!! اینها فکر میکنن هرچی بگن مردم باور میکنن ..درحالی که مردم هم دربارش فکر میکنن هم تحقیق.

  • سعید
    0

    معجزه اربعین کاملا بایکوت خبری شد.

  • یه ایرانی
    0

    داروهای ما همه رفت اونجا!!! اینو که دیگه همه فهمیدن! ما بلاگردان اونهاییم... فعلا!!!

  • ناشناس
    0

    خدا لعنتشون کنه.ما هنوز شهدا یادمون نرفته.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها