ترامپ و شش گام تا هیتلر شدن/ آیا فاجعه رایشتاگ تکرار می‌شود؟

بسیاری گمان دارند هیتلر ۲۰۲۰ ممکن است حادثه‌ رایشتاگ مخصوص خود را تکرار کند. این حادثه می‌تواند توجه همه را به خود جلب کند؛ یک آتش سوزی بزرگ، یک بمب گذاری، یک عملیات ترویستی به ظاهر خارجی و حتی یک عملیات نظامی خارجی.

ترامپ و شش گام تا هیتلر شدن/ آیا فاجعه رایشتاگ تکرار می‌شود؟

به گزارش خبر فوری ، در حالیکه ترامپ به قول معروف از خر شیطان پایین نمی‌آید و اصرار دارد که پیروز انتخابات ۲۰۲۰ است، بسیاری از کاربران آمریکایی و به خصوص دموکرات توییتر از موضع رئیس جمهور آمریکا ترسیده اند. ترس آنها زمانی بیشتر شد که در تظاهرات چند روز قبل طرفداران ترامپ در واشنگتن، گروه‌های شبه نظامی و مسلح در خیابان‌های واشنگتن و چند ایالت دیگر جولان داده و ضمن دادن شعارهای نژادپرستانه، با طرفداران بایدن درگیر شدند.
حالا برخی از شهروندان آمریکایی و غیرآمریکایی ترسیده‌اند که آمریکا همان مسیری را برود که آلمان دهه ۳۰ رفت. به همین علت، در طول یک ماه اخیر، هشتگ Hitler2020# در توییتر بسیار فراگیر شده و کاربران درباره مسیری که ترامپ در حال طی کردن آن است هشدار داده اند.



شش گام مشترگ هیتلر و ترامپ
یکی از کاربران توییتر در پاسخ به توییت اخیر ترامپ مبنی بر پیروز در انتخابات، شش سیاست را ذکر کرد که ترامپ از هیتلر اخذ کرده است. این سیاست ها از این قبیل اند:
۱. ایجاد یک بحران
۲. مشروعیت زدایی از رقبا
۳. اعلام وضعیت اضطراری
۴. انکار مشروعیت انتخابات و کنار زدنش
۵. کنار گذاشتن حکومت قانون و جایگزینی حکومت کاریزما (بنا بر نظریه مشهور ماکس وبر)
۶. جایگزینی فرامین اجرایی به جای قوانین ایالتی
به نظر می‌رسد این شش گام در هر حکومت توتالیتر اقتدارگرایی مشاهده شود. حاکم اقتدارگرا از طریق به هم زدن اشتراکاتش با رقیب و به خصوص با کنار گذاشتن قانون، نهادهای مدنی و ساختار کشور، به قول معروف زیر میز بازی می‌زند. در عوض، از طریق به کارگیری گروه‌های شبه نظامی فعال شروع به مبارزه شهری با حاکمیت کرده و بعد از قدرت گیری نیز به طور کامل قانون و حاکمیت را کنار می‌گذارد. او سپس از طریق ایجاد تصویر یک ابرمرد، خود را در حد یک الهه یا ایزد نزد طرفدارانش بالا می‌برد تا بتواند گروه‌های نظامی و شبه نظامی را در کنار خود نگه دارد.
هیتلر و موسولینی تقریبا از همین طریق به قدرت رسیدند. ترامپ هم سعی دارد به چنین مقامی برسد. گروه‌های فشاری مانند پسران افتخار و نئونازی‌های مسلح که در تظاهرات اخیر واشنگتن فراوان بودند، همان جایگاهی را دارند که "اس آ" در آلمان هیتلری داشت.
همچنین شعارهای بزرگ، پوپولیستی و دهن‌پرکن ترامپ بسیار شبیه شعارهای دیکتاتورهای کلاسیک توتالیتر دهه ۳۰ و ۲۰ است. شعار "آمریکا را بار دیگر بزرگ می‌کنیم" با هشتگ #MAGA درکنار #Hitler2020 به وفور پیدا می‌شود.



بایدن و هیتلر؛ طرفداران ترامپ مدعی‌اند
در آن طرف اما بسیاری از کاربران ترامپی معتقدند اتفاقا این جو بایدن است که شباهت بسیاری به هیتلر دارد نه ترامپ. برخی کاربران تاکید دارند که ترامپ یک لیبرالیست است در حالیکه هیتلر یک سوسیالیست بود. این افراد تاکید دارند که گرایشات چپ بایدن و نزدیکی‌اش به برنی سندرز سوسیالیست به خوبی اثبات می‌کند که اتفاقا بایدن به دنبال احیای نازیسم در آمریکا است. همچنین اعتراضات تند و خشونت بار گرو‌ه‌های چپ‌گرای تند مانند آنتیفا در چند روز اخیر باعث شد بسیاری از کاربران هشتگ #Hitler2020 را برای بایدن به کار ببرند.
در این میان، برخی کاربران نیز چنان وارد جزئیات شده اند که به اصطلاح این آش را بیش از حد شور کرده‌اند. فی المثل، یکی از کاربران توییتر با اشتراک عکس جو بایدن در کنار چند سگ بزرگ مدعی است که بعد از ۴ سال مجددا پای سگ‌ها به کاخ سفید باز شده است. در واقع آنچه کاربر بر آن تاکید دارد شباهت بایدن به هیتلر است. هیتلر نیز مانند بایدن به سگ‌ها علاقه بسیاری داشت و همواره ۴ سگ بزرگ را در مخفیگاه خود نگه می‌داشت. این در حالی است که ترامپ هیچ وقت سگ نداشت و دوره ۴ ساله او تنها دوره‌ای بود که هیچ سگ خانگی در کاخ سفید نگه داشته نشد.



آلمان دهه ۲۰ شبیه آمریکای هزاره جدید است؟
آنچه بسیاری بر آن تاکید دارند این است که هر چند بین ترامپ و هیتلر شباهت‌های زیادی وجود دارد و اگرچه شرایط ملتهب اجتماعی آمریکای ۲۰۲۰ و آلمان دهه ۳۰ و ۲۰ شبیه هم هستند؛ اما جو سیاسی آمریکا و آلمان دهه ۲۰ و ۳۰ هیچ شباهتی به هم ندارند. آلمان دهه ۲۰ آلمان عصر جمهوری وایمار است. جمهوری وایمار یکی از دموکرات‌ترین اما آشفته‌ترین ساختارهای سیاسی بوده است. ضعف سیاسی و اقتدار کم این جمهوری به حدی بود که به جز ضعف سیاسی آلمان را با ابرتورم مشهوری نیز مشغول کرده بود. نیروهای نظامی آلمان بعد از جنگ‌اول جهانی یک سوم شده بودند و دولت حتی نیروی کافی برای تامین امنیت شهرها را نداشت. هیتلر در این شرایط ظهور کرد و در این دوران قدرت گرفت. این در حالی است که چه خوشمان بیاید و چه نه، باید قبول کنیم که آمریکا در انتهای دهه دوم هزاره جدید، همچنان بزرگترین قدرت نظامی و اقتصادی جهان است و به لحاظ سیاسی نیز آنقدر دقیق است که مانع ظهور توتالیتری از نوع هیتلر شود. همین‌ که رئیس جمهور کشور، انتخابات را زیر سوال برده و آنقدر توان ندارد که ارتش و اعضای حزبش را با خود همراه کند و مجبور است لشگرکشی خیابانی کند، یعنی اوضاع آمریکا با اوضاع آلمان جمهوری وایمار تفاوت دارد.



حادثه رایشتاگ جدید؛ فاجعه جدید یا توهمی گذرا؟
فارغ از مساله بالا، یک نگرانی در مورد ترامپ وجود دارد. نباید فراموش کرد که هیتلر برای پیروزی از سیاست، زور و ترور، به کارگیری نیروهای میلیشیا و به خصوص تظاهرات پرتعداد استفاده کرد. اما در ابتدای حکومتش و در حالیکه جنبش‌های مختلفی در آلمان به دنبال محدودسازی او بودند، با یک اتفاق توانست قدرت خود را بر دیگران چیره کند. این اتفاق، حادثه‌ی آتش‌سوزی "رایشتاگ" بود. مورخان معتقدند رایشتاگ همان آتشی بود که هیتلر بر آن سوار شد. رایشتاگ پارلمان آلمان بود که در سال ۱۹۳۳ و در اوج رقابت‌های سیاسی بین کمونیست‌ها و نازی‌ها به آتش کشیده شد. هیتلر و ناسیونال سوسیالیست‌ها اعلام کردند که یک جوان کمونیست هلندی به نام مارنیوس وان در لوبه در صحنه آتش‌سوزی به جرم این حمله دستگیر شده است. با این حال، شواهد بعدی مشخص کرد این اقدام نه توسط کمونیست‌ها بلکه توسط خود اعضای حزب نازی انجام گرفته است. در واقع، این آتش‌سوزی از سوی حزب ناسیونال‌سوسیالیست کارگران آلمان شاهدی بر این موضوع معرفی شد که کمونیست‌ها در حال نقشه کشیدن علیه حکومت آلمان بودند. هیتلر با این بهانه، شروع به سرکوب و نابودی کمونیست‌ها کرد و توانست بزرگترین رقیب سیاسی خود را حذف کند.


حالا بسیاری گمان دارند هیتلر ۲۰۲۰ هم ممکن است حادثه‌ رایشتاگ مخصوص خود را تکرار کند. این حادثه می‌تواند چیزی باشد که توجه همه را به خود جلب کند؛ یک آتش سوزی بزرگ، یک بمب گذاری، یک عملیات ترویستی به ظاهر خارجی و حتی یک عملیات نظامی خارجی. هر حادثه ای که توجه مردم را به خود جلب کند تا اوضاع را خطرناک دانسته و تابع هیتلر ۲۰۲۰ شوند. باید دید این حدس تا چه حد درست از آب در می‌آید و آیا فاجعه‌ای رخ می‌دهد یا نه.

منبع: خبر فوری

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 24
  • ناشناس
    0

    ریسمان به آسمان بافتی که چی؟ در ایران کسانی که در راس حکومت هستند بسیار بدتر از این عمل کرده‌اند .

    نظرات شما -
    • یه آمریکای
      0

      پس چقدر مملکت بی ارزش وبدرد نخور ومردم مزخرف وعقب موندی دارید«بی نام »

  • محمدرضا
    0

    خداکنه اون حادثه حمله به ایران باشه تا نفس بکشیم به خدامردیم نه پول نه کار شرمنده زن وبچمون شدیم

    نظرات شما -
    • عجب
      0

      اونوقت زن و بچه ای برات نمیمونن که شرمنده بشی مگه نه؟؟ پس ایشالله زودتر با دو تا دستت خاکشون کنی و دیگه شرمنده نباشی

  • ا.فدایی
    0

    هیتلر راستگوتر از امریکای امروز بود.امریکا دیکتاتوری امروزبا سلاح حقوق بشر است

  • م
    0

    باید آماده باش کامل باشیم و آماده دفاع باشیم که ترامپ میخواد یه کارایی بکنه

    نظرات شما -
    • ایران
      0

      هیچ غلطی نمی کنه فقط تبلیغ برای رای مثبت اسرائیل

  • نا شناس
    0

    با تحرکات جدید در افغانستان و عراق باید مراقب جنگ در دریاها بود

  • متفاوت
    0

    نظرشخصی من هم همین است که بایدن به نوعی هیتلر جدیدخواهد شد.این راازرفتار امریکاییان نمیدانم بلکه از عملکردهای ایران میتوان فهمید.بوسیله ترامپ تحت فشارگذاشتن ایران به حدمطلوب نرسید به ناچار میبایست ازنوع هیتلری واردعمل شد.این سیاست جناح های رودروی حداکثری است.

  • نام مستعار
    0

    در ایران سیاستمداران بدتر از ترامپ هستند. یعنی قالیباف و محسن رضایی.

    نظرات شما -
    • علی
      0

      اونایی که دارن خدمت می کنن ترامپن ؟؟ پس روحانی که مملکت را نابود کرده چیه ؟؟

  • رضا.
    0

    محکم ترین دموکراسی و مردم‌سالاری واقعی در آمریکا است و با اینگونه مقالات غیر واقعی نمی‌توانید واقعیت را عوض کنید. دشمنی بین دو کشور وجود دارد ولی دلیل نمی‌شود واقعیت دو جامعه ایران و آمریکا را تغییر داد. نگاهی اجمالی در گردش قدرت و نهاد های قانونگذاری و قوه قضایی در کشورها مشخص میکنه کدام کشور ها دموکراسی واقعی و کدام نمایش دموکراسی دارند.

    نظرات شما -
    • علی
      0

      شما کاسه داغتر از آش شدی، رییس جمهور آمریکا داره فریاد میزنه که انتخابات سراسر تقلبه ، دموکراسی نیست ، دزدی آرا اتفاق افتاده و ...

    • رضا.
      0

      علی آقای عقل کل اگر در آمریکا تقلب هم باشد قانون تکلیف آن را معلوم می‌کند. دیوان عالی و قضات در ایالات طبق قانون و بی‌طرفانه عمل می‌کنند و فاضی در یک شهر در ایالتی کوچک حکم رئیس جمهور آمریکا را معلق یا نقض می‌کند. این یعنی دموکراسی حالا نمیدونم چرا به شما فشار اومده که حقیقت گفته بشه.

  • محمد
    0

    سلام بعضی اوقات بروز جنگ یک نعمت است تا چیزی خراب و ویران نشود چیزی درست نمی شود کشوری که قحطی و گرسنگی و فساد و دزدی و تورم و اقتصاد ورشکسته و مسولین بی خیال و دروغگو دارد چه عبایی از جنگ است ‌که براستی خودجنگ یک نعمت است برای فقیران و مظلومان با تشکر

  • مهران
    0

    هیتلر کاریزما داشت هنوزم داره هنوزم نئونازیها توالمان هستن وامریکاروشیطان میدانند

  • ارش فری
    0

    ترامپ خیلی بافرهنگ تر ازین است که بخواد همچین کاری بکنه اشتباهش این بود که فکر کرد رقیبشم مثه خودش رو بازی میکنه در کل تو ویترینش یه ریاست جمهوری کم داشت که کامل شد

  • سعید
    0

    لطفا از این مقالات چرت و پرت نذارید که آدم خندش میگیره.آمریکا کارش درسته .کشور بدبخت ما باید یک فکری به حال اسفناک خودش بکنه

  • ق ن
    0

    هیچ حکومت ماداملعمر نداریم یکروز به پایان مرسد بخصوص حکومتیکه بیعدالتی اختلاف طبقاتی فقر رانت بازی ظلم توش باشد زودسقوط میکند یامردمش قیام میکنند نتونن نفرین میکنند وای به ان روز که اه مظلوم دامنتون بگیره

  • رضا
    0

    پافشاری رسانه های ایران به کنار رفتن ترامپ و آمدن بایدن اوباما خیلی جالبه

  • نگین
    0

    این کارا فقط از دموکرات‌ها و گلوبال های احمق فرصت طلب بر میاد ترامپ پیروز می شود هر وصله ای را نمی توان به او چسباند

  • امیر
    0

    لعنت به وطن فروش

  • ح آ
    0

    جنگ بشه یا نشه به طبقه حروم خور جامعه لطمه نمیخوره محتکرها رشوه بگیرا ربا خورها ولی کسایی که به کتابشون عمل میکنن انسانهای واقعی هستند اگه قطعه قطعه هم بشن بازم خوشحالن

  • م ک
    0

    یک مثل ایرانی میگه.کلوخ نشسته به حال سنگ گریه میکند کشورمارافساد. رانت.رشوه.گرسنگی .بیکاری .ووووگرفته .سران کشورما وفرزندان مفتخورشون سرمایه ایران رانابودکردند.آی شرمتان باد آنوقت مادرباره ترامپ .بایدن نظرمیدیم .آن بیدین هادزدنیستند.وهرکاری کردند بنفع مردم کشورشانست

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها